Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακός πυρετός!!!

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους. Τρίωρη στάση την Τρίτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Κορύφωση την Τετάρτη με πανελλαδική απεργία σε όλους τους κλάδους του δημοσίου, στα μέσα μεταφοράς, στις τράπεζες, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες καθώς απεργούν και οι δικηγόροι. Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις. Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στις αλλαγές για τα εργασιακά ξεκινά, με στάσεις εργασίας, απεργίες και συγκεντρώσεις.
Tην αρχή έκαναν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των οποίων οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων ανέφερε: "Εξυπακούεται ότι όσες Ομοσπονδίες προκηρύξουν και πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αυτή εντάσσεται στο απεργιακό πρόγραμμα και στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ".
Και συνεχίζει: "Ο Αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο για το πολυνομοσχέδιο σκούπα, όσο και για τον προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών του 2011 συνεχίζονται και κλιμακώνονται με τη νέα 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010". σημειώνει η ΓΣΕΕ.
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και η ΑΔΕΔΥ.
Να σημειωθεί ότι στις 15 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
"Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να αμφισβητούνται εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ , καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα.
Και οι τράπεζες κλειστές
Χωρίς τράπεζες θα παραμείνει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία για τις συγκεκριμένες ημέρες. Μία μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα δηλαδή, ξεκινά τις κινητοποιήσεις της και η Αγροτική Τράπεζα. Οι εργαζομενοι αντιμετωπίζουν τη μείωση του 10% των αποδοχών τους, έχουν χαρακτηρίσει "έκτρωμα" το νομοσχέδιο και προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Απεργούν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι δικηγόροι σε ολόκληρη τη χώρα. Την απόφαση ελαβε η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων της χώρας "ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος", οπότε και συμμετεχουν στις κινητοποιήσεις και εκείνοι.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι, αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά τρίωρη στάση εργασίας από 12 μ. έως 3 μ.μ. στα δικαστήρια της χώρας, ενώ μεθαύριο Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Απεργία και στα ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, ενώ προχωρούν και σε 48ωρη η απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας "την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στον ΟΣΕ
Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
"Η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών δεν είναι διατεθειμένη να βαδίσει στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ". Με αυτή την λιτή ανακοίνωση, η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στον ΟΣΕ καθιστά σαφές πως θα αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης και κόβει κάθε δεσμό με αυτήν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΑΚΕ-ΟΣΕ η οποιά καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου