Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κλίμα εθνικής υποχώρησης στην ελληνική εξωτερική πολιτική!

Με μια μικρή καθυστερήσει ήρθε η «απάντηση» της Νέας Δημοκρατίας δια της δήλωσης του υπεύθυνου Τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεις, αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που κάνει λόγο για κλίμα εθνικής υποχώρησης στην ελληνική εξωτερική πολιτική.
Αφορμή στάθηκε η «προκλητική» συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς στην κυπριακή εφημερίδα «Η Σημερινή».
Ο κ. Μπαγίς μιλάει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (50-50) και τονίζει πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη - θετική ή αρνητική- στο Κυπριακό. Μάλιστα στην ερώτηση για το τι θα κάνει η Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα ο κ. Μπαγίς δηλώνει: «Δεν με ενδιαφέρει το πρόβλημα, αλλά έχω τη λύση.
Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε., δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους και για τους δυο λαούς».
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαγίς, ο Δ. Αβραμόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για κλίμα εθνικής υποχώρησης στην εξωτερική πολιτική, που -όπως σημειώνει - αφήνει περιθώρια στην επίσημη Τουρκία να διεκδικεί το 50% του Αιγαίου.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σταυροδρόμι για τα εθνικά μας θέματα, τα οποία με αφορμή την οικονομική κρίση, μέρα με τη μέρα θυσιάζονται και αυτά στην πολιτική "περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας" που οδηγεί η κυβέρνηση την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και τονίζει ότι η ΝΔ, στην προ ημηρεσία συζήτηση στη Βουλή θα παρουσιάσει «την πραγματική εικόνα της εθνικής οπισθοδρόμησης, που φέρνει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα από αυτά που πάγια στήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου