Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνει η ψαλίδα με Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ 4,1%.

Με σαφές προβάδισμa αλλά με μικρότερη διαφορά, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.
Το κυβερνών κόμμα έχει «ασφαλές» προβάδισμα παρά τα σκληρά μέτρα και το μνημόνιο. Ωστόσο, μέσα σε έξι μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μείωσε την διαφορά σχεδόν στο μισό... από το 8% ήταν, τώρα η ψαλίδα κλεινει στο 4,1%.
Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστό 26,7 %, η Ν.Δ 22,6 %.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,4%, το ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, Οικολόγοι 3,2% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, βρίσκονται οριακά εκτός Βουλής, αλλά απομένει, πάντα σύμφωνα με τις πολιτικές εκτιμήσεις αρκετός χρόνος έως τις εκλογές, οπότε όλα «παίζονται».
Σε υψηλά ποσοστά η αδιευκρίνιστη ψήφος που φτάνει το 23,3%.
Στην ερώτηση για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός παραμένει σταθερά μπροστά ο Γιώργος Παπανδρέου, που έχασε αρκετές μονάδες, έναντι του Αντώνη Σαμαρά, τι στιγμή που ο «κανένας» κατέχει την πρώτη θέση.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η πλειονότητα των πολιτών 8 στους 10 δεν μπορούνι να κάνουν άλλες θυσίες προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και το 72% υποστηρίζει πως η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση..
Πράγμα που σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του κλονίζεται όχι μόνο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που στις πρόσφατες εκλογές του είχαν δώσει στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου