Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Ζούσατε πέραν των δυνατοτήτων σας».

Την πεποίθησή του για ανάπτυξη στα τέλη του 2011 εκφράζει ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, λέγοντας ότι «τα επόμενα χρόνια από το 2012 και μετά, θα είναι χρόνια ακόμα ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που βέβαια είναι ουσιαστικό για την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ συμπληρώνει πως «η Ελλάδα θα μπορούσε εν μέρει και σταδιακά να επιστρέψει στις αγορές από τον Μάιο του 2012 μέχρι του 2013... Θα χρειαστεί επίσης επιμήκυνση των δανείων πέρα από το 2014, το 2015».
Σχετικά με τις σκέψεις για ευρωομόλογο είπε ότι «βρίσκω την ιδέα του ευρωομόλογου πνευματικά ελκυστική... Όμως, η ιδέα του συστήματος των δύο ευρώ θα πρέπει να "σκοτωθεί" προτού δει το φως της ημέρας. Δεν θα ωφελήσει κανέναν».
Ο Όλι Ρεν δηλώνει ότι ότι τον εξέπληξε θετικά η πολιτική βούληση για την αναμόρφωση της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, ήταν πολύ ισχυρότερη απ΄ότι περίμενε, αλλά επαναλαμβάνει ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να μη διολισθήσει σε καμιάς μορφής επανάπαυση», καθώς παλιότερα ζούσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας.
Τέλος, σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα τόνισε το σύστημα που θα επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να «διευκολύνει έναν αποτελεσματικό καθορισμό ευέλικτων μισθών στον ιδιωτικό τομέα», ενώ θεωρεί ότι το σύστημα υγείας πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου