Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Θα υπάρξουν μειώσεις τιμών ως τα Χριστούγεννα(;)

Ότι θα πατάξει τις ανατιμήσεις και τα κρούσματα ακρίβειας στην αγορά, δεσμεύεται ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του, στο "Βήμα" και επαναλαμβάνει ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών ως τα Χριστούγεννα, παρά την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τάσσεται υπέρ των αλλαγών, τονίζοντας, όμως, ότι σε ορισμένους τομείς "απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, για να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις". Θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερη αυτοκριτική από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εδώ, αλλά και μεγαλύτερη στάση ευθύνης τώρα.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπογραμμίζει ότι μόνο με παροχή ρευστότητας, ανάπτυξη δεν γίνεται. "Η Ελλάδα του κρατισμού, της εύκολης ανάπτυξης και της διαφθοράς τελειώνει.
Η Ελλάδα της φούσκας τελειώνει", τονίζει χαρακτηριστικά και δηλώνει ότι "απαιτείται, κατ΄αρχάς, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα και αλλαγή της ψυχολογίας στην αγορά, μέσα από τη δημιουργία ενός αισθήματος προοπτικής".
Τέλος, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, κάνει λόγο για ξεκίνημα μιας προσπάθειας για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 50 χιλιάδες νέες και δυναμικές επιχειρήσεις, τα επόμενα δύο χρόνια", τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου