Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΤΟΥΡΤΕΣ

Με πέντε κουτιά γλυκά μπήκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη να τα προσφέρει στους συναδέλφους της για την ονομαστική της εορτή.

Εμ δε, που κατάφερε να τους γλυκάνει! Εκείνοι το… φαρμάκι τους, καθώς συνέχισαν στο ίδιο μήκος κύματος να κάνουν την κριτική τους για τα εργασιακά. Βέβαια, το ενδιαφέρον «έκλεψε» και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όχι γιατί γιόρταζε κάτι, αλλά με το νομοσχέδιο που έφερε για τις ΔΕΚΟ.

«Είναι δυνατόν κοτζάμ υπουργός να κάθεται να ασχολείται με τα 31 ευρώ που θα γλιτώσετε από το κόψιμο των υπερωριών; Θυμίζετε παραμύθι, να μετράει ο υπουργός σαν τον Σκρούτζ…» είπε μεταξύ άλλων στον υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χαρίζει 28 δισ. ευρώ μόνο και μόνο επειδή δηλώνει αδυναμία να τα εισπράξει.

Μετά ξεκίνησε το… πάρτι της κυρίας Κατσέλη, η οποία συγκέντρωσε τα πυρά των βουλευτών της αριστεράς:

«Λέτε ότι δεν καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα, όμως, έχουν ήδη καταργηθεί, κυρία υπουργέ μας, κιόλας μέσα εδώ στο «Ναό της Δημοκρατίας» επεσήμαναν οι βουλευτές, Άγγελος Τζέκης (Κ.Κ.Ε.) και Μιχαήλ Κριτσιωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Σήμερα κυκλοφορεί φυλλάδιο για ατομική σύμβαση για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Βουλής. Δεν πληρώνει και απειλεί ότι θα διώξει τους εργαζόμενους» είπαν οι δύο βουλευτές, αφήνοντας αιχμές για τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής.

«Αυτό είναι πραξικόπημα, κυρία υπουργέ! Είναι ένα pronunciamento. Αυτή η πολιτική σας μας μετατρέπει σε νεοαποικιακή χώρα και οικονομικά σε μια εργασιακή ζούγκλα» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ρίξε μια ζαριά καλή….

Πάντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτήν τη φορά έφεραν εξάρες. Ενώ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του Κόμματος κοκορεύονταν, όταν μπήκαν στην αρμόδια επιτροπή έγιναν… «κότες»!

Αν εξαιρέσουμε την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι υπόλοιποι κυβερνητικοί βουλευτές… αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

Ακούστε τι είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κώστας Γείτονας: «Τα διλήμματα- τόνισε ο κύριος Γείτονας- δεν τα θέτει η κυβέρνηση αλλά η ίδια η ζωή!».

Βαθυστόχαστο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου