Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ακριβά φάρμακα σε νεκρούς!!!

Απάτη χιλιάδων ευρώ ερευνάται στο ΙΚΑ Ηρακλείου, καθώς βρέθηκαν συνταγές ακριβών φαρμάκων που είχαν χορηγηθεί σε αποβιώσαντες πολίτες.
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε στο ΙΚΑ Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλοι του ΙΚΑ και γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου συνταγογραφούσαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα σε πεθαμένους.
Στην απάτη εμπλέκονται δυο γιατροί του νοσοκομείου και υπάλληλοι του ΙΚΑ που έβαζαν στην τσέπη τους χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνταγή που βρέθηκε για συνταγογράφηση σε πεθαμένο ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.
Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την αποχώρηση του υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρη από το Ηράκλειο, η κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος βάζει μπροστά τη δεύτερη φάση της υπόθεσης, που αφορά στην κατάληξη της επί 4 μηνών έρευνας για όσα πρωτοφανή αποκαλύπτονται με το χορό εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί στο Ηράκλειο, σε βάρος του ΙΚΑ, ασφαλισμένων του και δημόσιων νοσοκομείων.
Σύμφωνα με μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία του αρχικού πορίσματος δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία του Ιδρύματος, προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και να εξαντληθούν όλες οι νομικές δυνατότητες κατά των παραβατών. Πράξη που αποδεικνύει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος προχωράει άμεσα και στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για το θέμα.
Ταυτόχρονα όμως η ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δίνει και την είδηση πως ο έλεγχος πλέον διευρύνεται και σε άλλα ταμεία, καθώς δεν αποκλείεται η "φάμπρικα" να είχε στηθεί και με ασφαλισμένους άλλων ταμείων, των οποίων μάλιστα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα διασταύρωσης, όπως αυτός του ΙΚΑ.
Η Νομική Υπηρεσία του ΙΚΑ στα κεντρικά χειρίζεται πλέον, σε συνεργασία πάντα με την Εισαγγελία Ηρακλείου, την υπόθεση του κυκλώματος που είχε στηθεί στο ΠΑΓΝΗ και με ιδιωτικές εταιρείες, φτάνοντας μέχρι το ΙΚΑ.
Ο υποδιοικητής Διονύσης Πατσούρης αναχώρησε από την Κρήτη μεταφέροντας μαζί του όλο το υλικό που αποδεικνύει το μέγεθος της υπόθεσης, φακέλους, γνωματεύσεις και απτές αποδείξεις.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταφτάσει νέο κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα, το οποίο θα ελέγξει αποκλειστικά την υπόθεση των κατευθυνόμενων εξετάσεων από γιατρούς προς ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, καθώς και την υπερβολική και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση άλλων γιατρών του Ιδρύματος για αναλώσιμα και άλλα ιατρικά είδη.
"Οι ζημίες που έχει υποστεί το Δημόσιο είναι ανυπολόγιστες", όπως παραδέχτηκε χθες ο κ. Πατσούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου