Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή του Θ.Μπουραντά στο Υπ.Οικονομικών για μη κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου.

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς ζητά να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου. Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ
Από δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο προκύπτει ότι υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί η Δ.Ο.Υ Καρύστου.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Νομός της Εύβοιας είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος Νομός της Χώρας και για να διανύσει κανείς την απόσταση από Κάβο Ντόρο (Αμυγδαλιά) μέχρι τη Λιχάδα χρειάζεται χρόνο περισσότερο από 7 ώρες, με δεδομένο ότι το οδικό δίκτυο είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο της Χώρας.
Η Νότια Καρυστία είναι από τις πλέον αποκλεισμένες περιοχές της χώρας και αγωνιζόμαστε για αρκετές δεκαετίες να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον υπόλοιπο Νομό.
Ο χρόνος για να φθάσει κανείς από την Κάρυστο στη Χαλκίδα κυμαίνεται από 2,5 έως 3,5 ώρες και κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη διαδρομή Κάρυστος – Κύμη.
Για την περιοχή του Κάβο Ντόρο (κοινότητα Καφηρέα) πρέπει να προσθέσουμε ακόμα 1 -1,5 ώρα.
Η Νότια Καρυστία έχει ανάγκη από αποκέντρωση και άλλων υπηρεσιών και ειδική φροντίδα για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει, ώστε οι κάτοικοι της απομονωμένης αυτής περιοχής να εξυπηρετούνται στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, όπως γίνεται μέχρι τώρα.
Αν έκανε τον κόπο κάποιος να διανύσει τη διαδρομή, Κάρυστο – Κύμη και Χαλκίδα είμαστε βέβαιοι ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεπτόταν την περίπτωση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Καρύστου.
Κύριε Υπουργέ
Αν πράγματι υπήρχε τέτοια πρόθεση για τη Δ.Ο.Υ Καρύστου, παρακαλούμε να μην υλοποιηθεί γιατί είναι πέρα από κάθε λογική και κάθε δυνατότητα των κατοίκων να εξυπηρετηθούν με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Με εκτίμηση

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου