Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Νέος «πονοκέφαλος» για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, από τα Σωματεία των Λαϊκών Αγορών. Η απόφαση για μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου ελήφθη και μάλιστα

θα ισχύσει από το προσεχές Σάββατο.

Τα Σωματεία των Λαϊκών Αγορών, αντιδρούν έντονα και μάλιστα με απόφασή τους, την οποία έλαβαν σε προχθεσινή σύσκεψη, δηλώνουν ότι «θα παραμείνουμε στο χώρο που λειτουργούμε». Δεν δέχονται να μεταφερθεί η λαϊκή του Σαββάτου στην περιοχή της Πειραϊκής, αφού ο χώρος όπως δηλώνουν είναι εντελώς ακατάλληλος. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όμως δεν βρέθηκε λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Νίκο Κατσαρό, υπεύθυνο για θέματα που αφορούν τις Λαϊκές αγορές και δήλωσε μεταξύ άλλων, πως η απόφαση έχει ληφθεί και είναι οριστική.

Ο κ. Κατσαρός δήλωσε πως το θέμα αυτό που ταλανίζει Δήμο, πωλητές αλλά και πολίτες, έχει εξαντληθεί, έχουν γίνει συνεχόμενες συναντήσεις για να βρεθεί λύση αλλά τελικά, όπως δήλωσε, «τα έχω χαμένα. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει και πάλι αντίδραση από τη στιγμή που η πρόταση εγκρίθηκε και από τον Δήμο και από τη Νομαρχία, νόμιμα και με την παρουσία εκπροσώπων τους. Στα μέσα Οκτωβρίου, σε συνάντηση που είχαν με τον Νομάρχη, του ζήτησαν να πάει η απόφαση για μετά τις εκλογές. Έτσι και έγινε. Την προηγούμενη βδομάδα του ζήτησαν και πάλι να περάσουν οι γιορτές και έπειτα να μεταφερθούν. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Αλλάζουν τα πράγματα με τον νέο Καλλικρατικό νόμο και εφόσον μπαίνουν και άλλοι Δήμοι μαζί με της Χαλκίδας, δεν θα είναι τίποτα ίδιο. Έχω κάνει τα πάντα νόμιμα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δηλώνουν πως θα πάνε και πάλι στο Δέλτα το Σάββατο; Να δω που θα στήσουν τους πάγκους τους. Δεν υπάρχουν πλέον πινακίδες, θα υπάρχουν, και επόμενο είναι, σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στην αλλαγή θέσης της Λαϊκής της Τετάρτης, λέγοντας πως όπως μεταφέρθηκε εκείνη, το ίδιο θα γίνει και με του Σαββάτου γιατί «οι άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή θα αντιδράσουν. Ταλαιπωρούνται με το θέμα αυτό χρόνια ολόκληρα.. Όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα, δεν κατάλαβα δηλαδή, τους κατοίκους του Δέλτα τι θα πρέπει να κάνουμε, να τους κρεμάσουμε από τα μανταλάκια;» τόνισε και όπως προκύπτει από τα γεγονότα, το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν πρόκειται να λυθεί, όχι τουλάχιστον άμεσα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου