Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ & ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας»
(Άρθρο 88 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας που θα διεξαχθεί στην....

αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στη Φαρμακίδου 15, την 2α του μηνός Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας
Θεόδωρος Γιαννούκος

Άμεση έκδοση με ένα κλικ.

Λειτουργεί η υπηρεσία on-line
χορήγησης φορολογικής ενημερότητας για όλους

Σε λειτουργία έθεσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την υπηρεσία άμεσης χορήγησης Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας μέσω διαδικτύου. Με τη νέα μορφή της υπηρεσίας, οι πολίτες και οι.... επιχειρήσεις που διαθέτουν λογαριασμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (TAXISnet), έχουν τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου, χωρίς την αναμονή της μιας μέρας που ίσχυε μέχρι σήμερα, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Η βεβαίωση που χορηγείται μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι ισότιμη με αυτή που χορηγείται στις ΔΟΥ, βάσει της απόφασης 2873/0030/11.11.2003 (ΦΕΚ 1685/Β).
Την νέα υπηρεσία μπορούν να αναζητήσουν οι φορολογούμενοι στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) μέσω των ενοτήτων «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες» και επιλέγοντας στη συνέχεια την «Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος Χαλκιδέων προτίθεται να συστήσει Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από διάφορες φυσικές ή μη αιτίες (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, χιονοπτώσεις κλπ), η οποία θα αποτελείται από δημοτικούς υπαλλήλους και ....
ιδιώτες και θα συντονίζεται από τον –Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και- Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Καθαροσπόρη.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας θα εκπαιδευτούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να δύνανται να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση κάποιας έκτακτης ανάγκης.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Προσωπικού του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων (κος Παπαδόπουλος, τηλ. 22210 22486) μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κατά τα 20%.

Έρχονται νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες Ι.Χ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.. Η κυβέρνηση σκέφτεται την οριζόντια αύξηση κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι ένα Ι.Χ. 1.600 κυβικών που πέρυσι πλήρωσε τέλη 240 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 48 ευρώ, αφού θα κληθεί να...
...πληρώσει 288 ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί ένα όριο στις ημερομηνίες 31/12/1998 και 31/12/2010.
Αναλυτικότερα:
- αύξηση 20% μόνο στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/12/1998,
- αύξηση 10% στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/1999 έως 31/10/2010,
- αύξηση 20% στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/10/2010
Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αφορά και στα επαγγελματικά οχήματα και είναι ανάλογες εκείνων των Ι.Χ.

Αλκοόλ και οδήγηση, δεν συμφέρουν!

Ο μεθυσμένος οδηγός σε περίπτωση προκαλέσει τροχαίο οφείλει να πληρώσει από την τσέπη του τις ζημιές που θα προκαλέσει, έκρινε ο Άρειος Πάγος. Όπως επισημαίνεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν η συσκευή αλκοομέτρου (αλκοτέστ) δείξει άνω των 0,25 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά...


λίτρο εκπνεόμενου αέρα ή εάν κατά την αιμοληψία η ένδειξη είναι πάνω από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Η υπόθεση που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο αφορά σε τροχαίο ατύχημα που είχε γίνει στην Κρήτη, τον Απρίλιο του 2005 και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας οδηγός μοτοσυκλέτας. Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν την αίτηση του οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του εφετείου που τον υποχρέωσε να πληρώσει στην ασφαλιστική εταιρεία 164.053 ευρώ που έδωσε στον οδηγό μοτοσυκλέτας.

Σωσίβιο σωτηρίας ύψους 65 δις €.

Σε μια προσπάθεια να εκταμιευτούν δόσεις ζωτικής σημασίας τον Ιούνιο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να επεξεργάζεται νέο πακέτο διάσωσης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα. Η είδηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την...


Ελλάδα μεταδίδεται από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές. Επισημαίνει ακόμα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαίτησε μείωση των φόρων ως προϋπόθεση για την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι για να διασφαλιστεί περαιτέρω βοήθεια είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα λιτότητας.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, διέψευσε τις "αβάσιμες", όπως τις χαρακτήρισε, φήμες ότι ενδέχεται να γίνει έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου για την Ελλάδα. Η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι για τις 20 Ιουνίου και στο τέλος της ίδιας εβδομάδας, στις 23-24 Ιουνίου, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επείγουσες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι κινήσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2012 και το 2013 επιταχύνθηκαν μετά την προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 29 Ιουνίου. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως φέρονται να ανέφεραν, ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα μίγμα εγγυημένων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, πρόσθετα μέτρα στο σκέλος των εσόδων καθώς και μία "πρωτοφανή" έξωθεν εποπτεία της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων.

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος...

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Το κάπνισμα προκαλεί:
- τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον...


...κόσμο
- το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια
- το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
- το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
- το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
- oικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρίας: Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών. Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία:

Οι καπνιστές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 10% από το 1996. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τους θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα, που ξεπερνούν πλέον τους 6.000 ετησίως. Ακόμη και από την ηλικία των 10 ετών, οι Έλληνες δοκιμάζουν το τσιγάρο.

Μέχρι τα 14, σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ στα 18 ο ένας στους δύο μαθητές έχει γίνει συστηματικός καπνιστής. Μόλις το 3% των μαθητών του γυμνασίου και το 11% των μαθητών του λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.

Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νέες γυναίκες καπνίστριες, αλλά και όσες δεν συμμορφώνονται σε ευαίσθητες περιόδους, όπως αυτές της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν οι επιστήμονες, ότι η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας και οι βουλευτές.

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας και οι βουλευτές

Τι θα λέγατε αν στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων ένα μέρος των βουλευτών προέκυπταν με... κλήρωση; Κι όμως, αυτό ακριβώς προτείνουν ιταλοί ερευνητές, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο που επιτρέπει την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας του βουλευτικού σώματος με βάση τα ποσοστά βουλευτών που προέρχονται από κόμματα και ανεξάρτητων κληρωτών βουλευτών.

Πιο αποτελεσματικό έργο με...κλήρωση!

Οπως υποστηρίζουν η εισαγωγή τυχαίου ανεξάρτητου πολιτικού δείγματος θα αύξανε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα του κοινοβουλευτικού έργου. Τι εννοούν με τον όρο «αποτελεσματικότητα»; Οτι οι αποφάσεις θα ήταν προς το καλό του κοινωνικού συνόλου (κατ' αντιδιαστολή με το προσωπικό όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας).

Μιλώντας στο ΒΗΜΑScience (www.tovima.gr) οι ιταλοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κατάνια αποκάλυψαν ότι το μυστικό το είχε ήδη αντιληφθεί ο... Περικλής! Είναι χαρακτηριστικό ότι το άρθρο τους ξεκινάει με την υπενθύμιση ότι «Στην αρχαία Ελλάδα, στο λίκνο της δημοκρατίας, κυβερνητικά σώματα επιλέγονταν εν πολλοίς με κλήρωση». Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η άμεση δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων με τη σημερινή πραγματικότητα;

Οι καθηγητές Αστροφυσικής Alessandro Pluchino και Αndrea Rapisarda καθώς και οι συνεργάτες τους Cesare Garofalo S. Spagano και M. Caserta καθηγητές Οικονομικών και Πολιτικής Οικονομίας που υπογράφουν το άρθρο, εκτιμούν ότι έστω και αν η άμεση δημοκρατία δεν είναι εφικτή στις ημέρες μας, η σοφία της εισαγωγής του τυχαίου στον κοινοβουλευτισμό είναι διαχρονική.

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας!

Για τη μοντελοποίηση της ιδέας τους οι ιταλοί επιστήμονες εμπνεύστηκαν από τον ιστορικό της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και συμπατριώτη τους Carlo Maria Cipolla (1922-2000). Στη διάσημη χιουμοριστική μονογραφία του «The basic laws of human stupidity» (Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας) ο Cipolla χωρίζει τους ανθρώπους σε τέσσερις κατηγορίες οι οποίες προκύπτουν από τη θέση (διασπορά) τους σε έναν καρτεσιανό άξονα συντεταγμένων.

Ετσι, με τον άξονα των χ να αντιπροσωπεύει το προσωπικό όφελος και τον άξονα των ψ το κοινό όφελος, τα άτομα που εμπίπτουν στο πάνω δεξιά τεταρτημόριο (δικό τους όφελος και κοινό όφελος) είναι τα έξυπνα άτομα, τα άτομα που εμπίπτουν στο πάνω αριστερά τεταρτημόριο (δικό τους κακό, κοινή ωφέλεια) είναι τα αφελή άτομα, τα άτομα που εμπίπτουν στο κάτω δεξιά τεταρτημόριο (δικό τους καλό, κοινό κακό) είναι οι ληστές και, τέλος, εκείνα που εμπίπτουν στο κάτω αριστερό τεταρτημόριο είναι οι ηλίθιοι (κακό δικό τους και του κοινού). Βάσει αυτής της κατηγοριοποίησης ο Cipolla δίνει τον ορισμό του ηλιθίου: «ένα άτομο είναι ηλίθιο αν μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ένα άλλο άτομο ή ομάδα ατόμων χωρίς να έχει κανένα προσωπικό όφελος ή ακόμη χειρότερα, να προκαλέσει και δική του βλάβη κατά τη διαδικασία».

Η κομματική πειθαρχία βλάπτει σοβαρά τον λαό!

Οι ιταλοί ερευνητές θεωρούν ότι το διάγραμμα του Cipolla μπορεί να έχει εφαρμογή σε ένα κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές, ως είθισται, αναμένεται να προτείνουν σχέδια νόμου και να ψηφίζουν. Για το μοντέλο τους, οι ιταλοί επιστήμονες αποδέχονται την ύπαρξη ενός κοινοβουλίου με 500 αντιπροσώπους οι οποίοι ανήκουν σε δύο κόμματα ή συμμαχίες και εξετάζουν την αποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλίου με βάση το κοινωνικό όφελος όπως αυτό προκύπτει από τα σχέδια νόμου που ψηφίζονται και γίνονται αποδεκτά.

Επίσης, οι ιταλοί ερευνητές αποδέχονται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κομματική πειθαρχία τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να περάσουν αντικοινωνικά μέτρα καθώς η ψήφος δεν θα ήταν κατά συνείδηση αλλά βάσει κομματικής γραμμής.

Να μην οφείλουν τίποτε σε κανέναν...

Πόσο τυχαίοι όμως θα ήταν οι κληρωτοί βουλευτές; «Στην κληρωτίδα θα έμπαινε όποιος εξεδήλωνε την επιθυμία και με εξαίρεση το καθαρό ποινικό μητρώο δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει άλλη προϋπόθεση» λέει ο Pluchino και προσθέτει: «Στην πράξη θα συνέβαινε ό,τι συμβαίνει με την κλήρωση ενόρκων. Οι κληρωτοί βουλευτές θα μπορούσαν να είναι κάθε ηλικίας, φύλου, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου. Να είναι πραγματικά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας».

Στη συζήτηση του άρθρου, οι ερευνητές αναλύουν τα πλεονεκτήματα των κληρωτών βουλευτών οι οποίοι «δεν οφείλουν τίποτε σε κανέναν και έτσι δεν έχουν παρά να είναι πιστοί μόνο στη συνείδησή τους και σε κανένα κόμμα. Επίσης δεν έχουν να ενδιαφερθούν για την επανεκλογή τους. Επιπροσθέτως, η κλήρωση είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να περιφρουρηθεί ευκολότερα από τις εκλογές. Είναι εύκολο να εξασφαλιστεί μια απολύτως δίκαιη διαδικασία κλήρωσης. Αντίθετα, η εκλογική διαδικασία μπορεί να μεθοδευτεί με χρήματα ή άλλα μέσα».

Για μας που έχουμε γαλουχηθεί με την ιδέα ότι η δημοκρατία είναι ταυτόσημη των εκλογών, ίσως τα συμπεράσματα των ιταλών επιστημόνων να ακούγονται εξωπραγματικά. Είναι όμως;

"Αχ, Ελλάδα", "Η Ελλάδα χάνει την αξιοπιστία της"

"Αχ, Ελλάδα", "Η Ελλάδα χάνει την αξιοπιστία της"

«Η Ελλάδα χάνει την αξιοπιστία της», είναι ο τίτλος σε άρθρο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Το άρθρο αναφέρει ότι «το σχέδιο στήριξης που αποφασίστηκε πριν από ένα χρόνο έχει ήδη αποτύχει». Επιπλέον, εκτενής είναι η αναφορά του συντάκτη στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι, παρά τις επιταγές της Ευρώπης και του ΔΝΤ δεν μπορούν να επιτύχουν συναίνεση.

«Για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης απαιτείται μια ευρεία συναίνεση. Μόνον έτσι μπορεί κανείς να έχει τη συμπαράσταση των πολιτών. Τα παιχνίδια εξουσίας των Ελλήνων πολιτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Είναι πολύ κοντά στο να χάσουν εκτός από την οικονομική σταθερότητα της χώρας και την αξιοπιστία τους. Η κρίση των χρεών στην Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται κρίση του πολιτικού συστήματος», επισημαίνει η εφημερίδα.

Μία ακόμη εφημερίδα, ευρείας κυκλοφορίας στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με άρθρο της που τιτλοφορείται: «Αχ, Ελλάδα», επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο επίμαχο άρθρο επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αδυνατεί να πείσει την αντιπολίτευση για το πρόγραμμα εξυγίανσης. Η ίδια εφημερίδα εκτιμά ότι είναι πιθανό να δοθεί και δεύτερο δάνειο στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο θα υπάρχουν ανταλλάγματα, με βασικό άξονα ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αλλά και πιο άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο και για τα 300 δισ. που έχει εκτιμηθεί ότι έχουν εκταμιευθεί σε ελβετικές τράπεζες από Έλληνες: «Εάν οι αριθμοί είναι ακριβείς δεν το γνωρίζει κανείς και οι ελβετικές τράπεζες δεν πρόκειται να δείξουν προθυμία στο να βοηθήσουν και να δώσουν ονόματα και ποσά. Τέτοιου είδους απαιτήσεις να φορολογηθούν ποσά που προέρχονται από το εξωτερικό ακούγονται τελείως ξένα, κυρίως όταν πρόκειται για το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν είναι το ίδιο σε θέση να εισπράξει τα δικά του φορολογικά έσοδα».

Προϊστάμενοι στο Δημόσιο: Νέα κριτήρια και διαδικασίες....

Προϊστάμενοι στο Δημόσιο: Νέα κριτήρια και διαδικασίες

Με νέα κριτήρια και διαδικασίες θα γίνονται οι επιλογές προϊσταµένων στο Δηµόσιο. Πρόκειται για τις θέσεις γενικών διευθυντών,διευθυντών και τµηµαταρχών στους δηµόσιους φορείς που θα έχουν πλέον πενταετή θητεία.

Η επιλογή γενικών διευθυντών γίνεται από το Ειδικό Συµβούλιο Επιλογής Προϊσταµένων (ΕΙΣΕΠ) και µπορούν να λάβουν µέρος όλοι οι υπάλληλοι δηµόσιων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ ανεξάρτητα δηλαδή εάν απασχολούνται στον συγκεκριµένο φορέα που προκηρύσσεται η θέση γενικού διευθυντή.

Για την επιλογή διευθυντών και τµηµαταρχών συγκροτούνται Συµβούλια Επιλογής Προϊσταµένων (ΣΕΠ) σε κάθε υπουργείο ή αποκεντρωµένη διοίκηση της χώρας, ενώ συµµετοχή µπορούν να δηλώσουν υπάλληλοι του φορέα που προκηρύσσει τη θέση. Δικαίωµα να διεκδικήσουν θέσεις γενικών διευθυντών στο Δηµόσιο έχουν υπάλληλοι πανεπιστηµιακής εκπαίδευσης µε βαθµό Α’ και υπό την προϋπόθεση πως έχουν διατελέσει γενικοί διευθυντές ή έχουν διατελέσει διευθυντές ή υποδιευθυντές για 3 τουλάχιστον έτη ή διαθέτουν 18 έτη υπηρεσίας και έχουν διατελέσει διευθυντές.

Διευθυντές µπορούν να γίνουν υπάλληλοι πανεπιστηµιακής ήτεχνολογικής εκπαίδευσης µε βαθµό Α’, οι οποίοι έχουν διατελέσει διευθυντές ή υποδιευθυντέςή τµηµατάρχες, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξουν υποψήφιοι µε τα προσόντα αυτά θα γίνουν δεκτοί υπάλληλοι χωρίς να απαιτείται η προϋπηρεσία σε θέσεις προϊσταµένων.

Αντιστοίχως, για θέσεις τµηµαταρχών µπορούν να υποβάλουν αίτηση υπάλληλοι πανεπιστηµιακής, τεχνολογικής και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης που έχουν διατελέσει τµηµατάρχες ή υπάλληλοι µε βαθµό Α’. Εάν δεν βρεθούν υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί και υπάλληλοι µε βαθµό Β’ και χρόνο υπηρεσίας σε αυτόν κατά προτίµηση τεσσάρων ετών.

Η αξιολόγηση για την επιλογή προϊσταµένων στο Δηµόσιο στηρίζεται σε τρεις κατηγορίες κριτηρίων και συγκεκριµένα τα επαγγελµατικά - τεχνικά προσόντα, την εργασιακή - διοικητική εµπειρία και τις ικανότητες - δεξιότητες του υπαλλήλου. Σε κάθε κατηγορία λαµβάνονται υπόψη προσόντα των υποψηφίων και µοριοδοτούνται.

Επαγγελµατικά - τεχνικά προσόντα
Σε αυτή την κατηγορία λαµβάνονται υπόψη οι τίτλοι σπουδών των υποψηφίων, η γνώση ξένων γλωσσών καθώς και η παρακολούθηση σεµιναρίων.

Τα µόρια για σπουδές είναι:

(1) Ο βαθµός τουβασικού τίτλου σπουδών για υπαλλήλους πανεπιστηµιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης πολλαπλασιάζεται µε τον συντελεστή 25 και µε τον συντελεστή 6 για υπαλλήλους ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

(2) Ο βαθµός του δεύτερου τίτλου σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθµίδας µε τον βασικό τίτλο σπουδών πολλαπλασιάζεται µε τον συντελεστή 7. (3) Το διδακτορικό δίπλωµα σε γνωστικό αντικείµενο συναφές µε το αντικείµενο της υπηρεσίας λαµβάνει 200 µόρια.

(4) Το διδακτορικό δίπλωµα σε άλλο γνωστικό αντικείµενο λαµβάνει 100 µόρια.

(5) Ο µεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε γνωστικό αντικείµενο συναφές µε το αντικείµενο της υπηρεσίας λαµβάνει 160 µόρια. (6) Ο µεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε άλλο γνωστικό αντικείµενο λαµβάνει 80 µόρια. (7) Η επιτυχής αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης ή από την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΕΚ∆∆Α λαµβάνει 180 µόρια.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος διαθέτει και µεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώµατα και έχει αποφοιτήσει από τις Σχολές του ΕΚ∆∆Α υπολογίζεται το προσόν που δίνει τα περισσότερα µόρια και το 1/3 των µορίων που προβλέπονται για τα υπόλοιπα προσόντα.

Τα µόρια για τη γνώση ξένης γλώσσας των χωρών της Ε.Ε. είναι:

80 µόρια για την άριστη γνώση 50 µόρια για την πολύ καλή γνώση 30 µόρια για την καλή γνώση Παράλληλα, για γνώση ξένης γλώσσας άλλων χωρών εκτός Ε.Ε. προβλέπονται 50 µόρια για άριστη γνώση και 30 µόρια για πολύ καλή. Κάθε υποψήφιος µπορεί να λάβει αθροιστικά µόρια για τη γνώση δύο ξένων γλωσσών. Μέχρι 50 µόρια µπορεί να συγκεντρώσει για πιστοποιηµένη επιµόρφωση, δηλαδή επιτυχή παρακολούθηση σεµιναρίων από το ΕΚ∆∆Α και άλλες σχολές του ∆ηµοσίου, καθώς και από ΑΕΙ ή ΤΕΙ, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, το Κοινωνικό Πολύκεντρο ή από το ∆ιαβαλκανικό Ινστιτούτο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Πρέπει να προσκοµίσουν σχετικά πιστοποιητικά και δίνεται ένα µόριο ανά ηµέρα επιµόρφωσης.

Εργασιακή - διοικητική εµπειρία
Γία Την ΚΑΤΑΤΑΞΗ των υποψηφίων προσµετρώνται τα χρόνια προϋπηρεσίας και η υπηρεσία σε θέση προϊσταµένου. Ειδικότερα:

(1) Μέχρι 300 µόρια δίνονται για τον χρόνο υπηρεσίας. Για κάθε έτος ορίζονται 10 µόρια µε ανώτατο όριο τα 30 έτη, ενώ χρόνος υπηρεσίας µεγαλύτερος του εξαµήνου θεωρείται ως πλήρες έτος.

(2) Μέχρι 380µόρια δίνονται για τον χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊσταµένου Γενικής ∆ιεύθυνσης. Για κάθε συµπληρωµένο µήνα προβλέπονται 2,11 µόρια µε ανώτατο όριο τους 180 µήνες.

(3) Μέχρι 300 µόρια δίνονται για τον χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊσταµένου ∆ιεύθυνσης ή ενδιάµεσου (µεταξύ ∆ιεύθυνσης και Τµήµατος) επιπέδου. Για κάθε συµπληρωµένο µήνα συγκεντρώνονται 1,67 µόρια µε ανώτατο όριο τους 180 µήνες.

(4) Μέχρι 200 µόριαδίνονται για τον χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊσταµένου Τµήµατος ή αυτοτελούς γραφείου. Για κάθε συµπληρωµένο µήναλαµβάνονται 1,11µόρια µε ανώτατο όριο τους 180 µήνες. Τίθεταιωστόσο περιορισµός για τα µόρια από τη συνολική υπηρεσία σεθέσεις προϊσταµένου, καθώς λαµβάνεται υπόψηυπηρεσία έως 180 µηνών και κάθε υποψήφιος µπορεί να λάβει κατ’ανώτατο όριο 380 µόρια.

Ικανότητες - δεξιότητες
Περίλαμβανεί µία σειρά κριτηρίων για την αποτύπωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων, αλλά και ειδικές διαδικασίες όπως γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη προκειµένουνα καταγραφούν τα προσόντα τους.

(1) Μέχρι 300 µόρια χορηγούνται βάσει της υπηρεσιακής αξιολόγησης των υπαλλήλων. Λαµβάνονται υπόψη τα κριτήρια της έκθεσης αξιολόγησης βάσει της βαθµολόγησής τους σε αυτές και υπολογίζεται ο µέσος όρος της βαθµολογίας για κάθε κριτήριο µε συντελεστή βαρύτητας 6. (2) Μέχρι 80 µόρια χορηγούνται για ειδικές δραστηριότητες, όπως:

συγγραφικό έργο (άρθρα, µελέτες, προτάσεις) που σχετίζεται µε το αντικείµενο της υπηρεσίας ή της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης γενικότερα εισηγήσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, ηµερίδες κ.λπ. συναφείς µε το αντικείµενο της υπηρεσίας ή της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης γενικότερα, καθώς και η διενέργεια Ε∆Ε ή ανάκρισης που ανατίθενται στον υπάλληλο από την υπηρεσία του στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου εκπροσώπηση σε συµβούλια, επιτροπές ή οµάδες εργασίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ουσιαστικού περιεχοµένου συµµετοχή ως µέλη ∆.Σ., πρόεδροι, διοικητές και σε λοιπά όργανα διοίκησης νοµικών προσώπων του δηµόσιου τοµέα.

(3) Μέχρι 70 µόρια χορηγούνται σε όποιον διαθέτει την ηθικήαµοιβή του επαίνου ή το µετάλλιο διακεκριµένων πράξεων εφόσον σχετίζονται µε το αντικείµενο της υπηρεσίας.

(4) Μέχρι 350 µόρια από τη γραπτή εξέταση. Η γραπτή εξέταση διενεργείται από το ΑΣΕΠ, έχει τη µορφή ερωτηµατολογίου πολλαπλών επιλογών και η κλίµακα βαθµολόγησης είναι από 0 έως 100. Η τελική βαθµολογία πολλαπλασιάζεται επί τον συντελεστή 3,5. Η γραπτή εξέταση αποσκοπεί στη διακρίβωση των γνώσεων του υποψηφίου σε θέµατα αρµοδιότητας του φορέα στονοποίο υπηρετεί και την ικανότητα συνθετικής και αναλυτικήςσκέψης που του επιτρέπει να προτείνει αποτελεσµατικές λύσεις για τηναντιµετώπιση θεµάτων που ανακύπτουν κατά τον χειρισµό υποθέσεων αρµοδιότητας του φορέα που προκηρύσσει τη θέση.

(5) Μέχρι 350 µόριααπό τη συνέντευξη. Ο βαθµός τουυποψηφίου προκύπτει από την ορθότητα και την πληρότητα των απαντήσεων µε τυχαίες ερωτήσεις µέσα από τράπεζα ερωτήσεων. Σκοπός της συνέντευξης είναι να µορφώσει γνώµη για την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης για την οποία κρίνεται. Περιεχόµενο της συνέντευξης αποτελούν οι εξής θεµατικές ενότητες:

(α) ∆ραστηριότητες του υποψηφίου µε βάση το περιεχόµενο του βιογραφικού του.

(β) Η γνώση του αντικειµένουτου φορέα, της οργάνωσης και λειτουργίας της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης γενικότερα.

(γ) Οι διοικητικέςικανότητες του υποψηφίου να προγραµµατίζει, να συντονίζει, να αναλαµβάνει πρωτοβουλίες, να λαµβάνει αποτελεσµατικές αποφάσεις και να διαχειρίζεται κρίσεις.

Η κάθε ενότητα βαθµολογείται ξεχωριστά και ο τελικός βαθµός προκύπτει από τον µέσο όροτης βαθµολογίας κάθε ενότητας. Το περιεχόµενο της συνέντευξης αναφέρεται συνοπτικά στο πρακτικό του ΕΙΣΕΠ ή των ΣΕΠ και η βαθµολογία για τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά αιτιολογείται συνοπτικά από το κάθε µέλος του Συµβουλίου. Στη συνέντευξη µπορεί να παρίστανται οι λοιποί συνυποψήφιοι, ενώ στην περίπτωση επιλογής γενικών διευθυντών και ένας εκπρόσωπος της Α∆Ε∆Υ.

∆ιενέργεια συνέντευξηςδεν προβλέπεται για την επιλογή των τµηµαταρχών.

Απαγορεύσεις και ποινές
Δεν επιτρέπεται να θέσουν υποψηφιότητα για θέση προϊσταµένου υπάλληλοι στους οποίους έχει επιβληθεί τελεσίδικα πειθαρχική ποινή για τα παραπτώµατα:

(1) των πράξεων µε τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγµατος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δηµοκρατία (2) της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς νόµους (3) της αποδοχής οποιασδήποτε υλικής εύνοιας ή ανταλλάγµατος για τον χειρισµό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (4) της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός της υπηρεσίας (5) της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω από 22 εργάσιµες ηµέρες συνεχώς ή πάνω από 30 εργάσιµες ηµέρες στη διάρκεια ενός έτους (6) της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας (7) της άµεσης ή µέσω τρίτου προσώπου συµµετοχής σε δηµοπρασία που διενεργεί αρχή στην οποία αυτός ανήκει ή επιτροπή της οποίας είναι µέλος (8) της εµµονής σεάρνηση προσέλευσης για εξέταση από υγειονοµική επιτροπή.

Παράλληλα, ειδικέςκυρώσεις προβλέπονται και για όσους υπαλλήλους έχουν δικαίωµα συµµετοχής στην επιλογή προϊσταµένων. Ετσι, υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης έως 100 µορίων από τη βαθµολογία των υποψηφίων σε περιπτώσεις λήψης συστηµατικά επαναλαµβανόµενων αναρρωτικών αδειών ή επιβολής πειθαρχικών ποινών. Η µείωση των µορίων γίνεται ανάλογα µε τον αριθµό των αναρρωτικών αδειών και τη βαρύτητα ή τον αριθµό των πειθαρχικών ποινών. Κατά την επιλογή γενικών διευθυντών και διευθυντών, αν τα αρµόδια Συµβούλια στη διάρκεια της συνέντευξης διαπιστώσουν ότι ο υποψήφιος είναι ακατάλληλος για την άσκηση καθηκόντων προϊσταµένου, µπορούν µε πλήρως αιτιολογηµένη οµόφωνη απόφασή τους να τον αποκλείσουν από τη διαδικασία επιλογής, ανεξάρτητα από τη βαθµολογία που συγκέντρωσε από τα υπόλοιπα κριτήρια.

Καλές συνήθειες για την τσέπη μας...

Όλοι αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είμαστε απένταροι από τα μέσα του μήνα! Κάτι φταίει, αλλα τί;
Η Αλέξα Τόμπελ, δημιουργός του Learnvest.com, επισημαίνει: Κάντε ένα προσωπικό προϋπολογισμό ακολουθώντας τον κανόνα 50-30-20: 50% των χρημάτων σου πρέπει να πάνε στα βασικά έξοδα (π.χ. νοίκι, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, αγορά φαγητού, χρέη). Το 30% πηγαίνει σε αγορές ευχαρίστησης, δηλαδή, ένα weekend με τον σύντροφο, ποτά με τα κορίτσια, ένα biker jacket κλπ..
Προσέξτε! Το υπόλοιπο 20% πρέπει να πηγαίνει για αποταμίευση. Οι Ασσύριοι επέμεναν στο λεγόμενο φόρο της δεκάτης, σύμφωνα με τον οποίο αν δίνουμε το ένα δέκατο των χρημάτων μας σε φιλανθρωπίες, δημιουργούμε ένα πόλο έλξης καλοτυχίας και αφθονίας. Στον καιρό της κρίσης, όσοι μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους θεωρούνται και καλότυχοι, όμως ,ποτέ δεν βλάπτει να ακούμε μία σοφία που έρχεται από τα βάθη των αιώνων...

8 τρελές ερωτικές ιστορίες...

To σεξ τελικά μπορεί να αποβεί μοιραίο και επικίνδυνο! Oκτώ αληθινές κωμικοτραγικές ιστορίες που αν και μοιάζουν απίθανες, έχουν συμβεί στην πραγματικότητα! Τις βρήκαμε λοιπόν τις συγκεντρώσαμε όλες μαζί και τις δημοσιεύουμε...

1. Μια γυναίκα στην Αυστραλία περνούσε πολύ καλά παρέα με τον δονητή της, μέχρι που, λόγω του έντονου οργασμού της, ο δονητής εκσφενδονίστηκε από το αιδοίο της. Το “παιχνιδάκι” της έκανε γκελ στο πάτωμα και έφυγε έξω από το παράθυρο, πέφτωντας στο δρόμο. Μέσα στον πανικό της, έτρεξε στο παράθυρο, έσκιψε με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει κι εκείνη από κάτω! Ευτυχώς και οι δύο- εκείνη και ο δονητής της- επέζησαν.

2. Μια γυναίκα ήθελε να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ερωτική της ζωή και συγχρόνως να δείξει στον σύντροφό της ότι εκείνη ήταν το “αφεντικό”. Oπότε θεώρησε έξυπνο και πολύ σέξι να κρύψει τα κλειδιά του μέσα στο… επίμαχο σημείο της. Βέβαια, ούτε εκείνος αλλά ούτε και ο γιατρός που καλέσανε, δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα κλειδί από το μπρελόκ του κυρίου -παρόλο που ήξεραν και οι δύο που να ψάξουν. Πιθανότατα θα της έπεσαν κάπου άλλου και δεν θα το πρόσεξε…

3. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, ένα ζευγάρι στη Νότιο Αφρική αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι πολύ extreme: να κάνει σεξ πάνω στις ράγες του τρένου. Μόνο που οι ενδείξεις αγάπης κατέληξαν σε… δράμα. Παρόλο που ο οδηγός του τρένου κόρνανε και τους φώναζε, το ζευγάρι δεν κατάλαβε ότι ένα τρένο ερχόταν καταπάνω τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο!

4. Ένα πρωινό, καθώς μια γυναίκα έφτιαχνε το πρωινό, ο άντρας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα: να αντικαταστήσει το λουκάνικο του σάντουιτς με το… δικό του “λουκάνικο”. Η σκέψη αυτή για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον “ανύψωσε” και ο σκύλος της οικογένειας τον πρόσεξε και έσπευσε να πάρει μια δαγκωματιά από το γευστικό “χοτ ντογκ”. Άουτς! Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να… ενώσουν το κομμένο κομμάτι με το υπόλοιπο κι εκείνος ένιωσε στο πετσί του αυτό που λένε οι μαμάδες: Μην παίζεις ποτέ με το φαγητό σου!

5. Ένας άντρας αποφάσισε να κάνει έκπληξη στην ερωμένη του με ένα λουλούδι… πάνω στο πέος του. Μόνο που όταν λέμε “πάνω στο πέος του”, δεν εννοούμε ότι το ακούμπησε απλά εκεί. Όχι. Ο άντρας είχε την φαεινή ιδέα να πάρει ένα γεράνι από τον κήπο και να βάλει το κοτσάνι του μέσα στην ουρήθρα(!!!). Φυσικά, χρειάστηκε χειρουργείο, αφού το κοτσάνι του γερανιού έχει τριχωτές ίνες που κατέστρεψαν τα τοιχώματα της ουρήθρας! Την επόμενη φορά απλά θα χρησιμοποιήσει ένα βάζο…

6. Ένας 34χρονος Νεοϋορκέζος ήθελε να ζήσει αυτό που λένε ότι η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, και αποφάσισε να κάνει ένεση κοκαϊνης στο… πέος του για να διαρκέσει όλο το βράδυ. Δυστυχώς, ανέπτυξε γάγγραινα με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν εννιά δάχτυλα, τα δύο του πόδια και, φυσικά, το πέος του.

7. Ένας επιχειρηματίας του Λος Άντζελες “φρίκαρε” όταν έμαθε ότι ήταν αρραβωνιασμένος με την… κόρη του, χωρίς εκείνος να γνωρίζει τίποτα! Αφού ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του παραδέχτηκε ότι η γυναίκα του είχε συλλάβει με τεχνητή γονιμοποίηση, ο άτυχος άντρας ανέτρεξε στο παρελθόν και θυμήθηκε ότι στο πανεπιστήμιο ήταν συχνός δότης σπέρματος. Αφού διασταύρωσε τα στοιχεία, αποκαλύφθηκε ότι η μέλλουσα γυναίκα του ήταν στην πραγματικότητα κόρη του!

8. Ένα παντρεμένο ζευγάρι στην Αμερική προσπαθούσε για χρόνια να κάνει παιδί. Είχαν προσπαθήσει τα πάντα και τελικά επισκέφτηκαν έναν ειδικό γιατρό. Χμ. Παρόλο που όλοι (σχεδόν) γνωρίζουμε ότι για να υπάρξει γονιμοποίηση πρέπει η “μέλισσα” να “μπει” στο “λουλούδι”, μάλλον εκείνοι δεν το ήξεραν. Νόμιζαν ότι για να κάνεις σεξ, το μόνο που αρκεί είναι να ανέβει ο ένας πάνω στον άλλον.


Μασάζ πριν το σεξ...

Ένα καλό μασάζ δεν θα σε απαλλάξει απλώς από την ένταση και την πίεση της ημέρας. Ο Αμερικανός σεξολόγος Ian Kerner λέει ότι «η αίσθηση δύο δυνατών χεριών πάνω στο σώμα σου βοηθά στην έκκριση ωκυτοκίνης, της ορμόνης που, μεταξύ άλλων, ρίχνει την πίεση του αίματος, αυξάνει την αισιοδοξία, το θάρρος και την ερωτική δεκτικότητα».

Ο σεξολόγος υπογραμμίζει ακόμα ότι όσο ανεβαίνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης τόσο ανεβαίνει η σεξουαλική επιθυμία μας. Γι’ αυτό κορίτσια μη διστάζετε να ζητάτε από τον αγαπημένο σας να σας κάνει ένα μασαζάκι που και που- αν δεν προσφέρεται μόνος του! Θα τον ανταμείψετε στη συνέχεια…

Έκλεψαν 22.000 ευρώ για να πάνε στα μπουζούκια...

Στα μποζούκια αποφάσισαν να ξοδέψουν τα χρήματα που έκλεψαν δύο νεαροί κλέφτες στην Πτολεμαΐδα.

Ένας 27χρονος κι ο 28χρονος φίλος τους εμφανίστηκαν σε συνεργείο αυτοκινήτων με αφορμή να επισκευάσουν το χτυπημένο αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, την ώρα που ο ιδιοκτήτης έκανε τις επιδιορθώσεις οι δύο νεαροί άνδρες βρήκαν την ευκαιρία και άδειασαν το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης αποσπώντας 22.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε την κλοπή αρκετή ώρα αργότερα και ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες σε νυχτερινό κέντρο όπου είχαν πάει να διασκεδάσουν, ξοδεύοντας τα κλεμμένα χρήματα. Μάλιστα, βρήκαν επάνω τους το ποσό των 9.950 τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων.

Τα γύρισε ο Πάγκαλος για τους «Αγανακτισμένους».

Τα γύρισε ο Πάγκαλος για τους «Αγανακτισμένους»
Τις επιφυλάξεις και την κριτική του απέναντι στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων»...
εξέφρασε ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις του περί like και unlike που επροκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, υποστηρίζοντας πως δεν έχει σαφείς πολιτικούς στόχους και πως τα αιτήματα που ακούγονται είναι διαφορετικά και αντιφατικά μεταξύ τους.

«Το κίνημα είναι σημαντικό, αυτό καθ' εαυτό, για αυτό και ασχολήθηκα στη συνέντευξη» είπε ο Θ.Πάγκαλος το βράδυ της Δευτέρας στη ΝΕΤ σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσάρεστο κλίμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του την Κυριακή.

«Αυτό που είπα είναι πως δεν είναι σαφές τι επιδιώκει» τόνισε ο Θ.Πάγκαλος, λέγοντας πως ακούγονται «διαφόρων ειδών αιτήματα που είναι αντιφατικά μεταξύ τους». «Μία κυβέρνηση δεν φεύγει με μία διαδήλωση, αλλά με εκλογές» σημείωσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως το κίνημα είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα αλλά όχι πρωτοφανές γενικά, κάνοντας αναφορά στο Μαή του '68 κσι στις διαδηλώσεις εναντίον του Αλιέντε.


QUIZ: Ποιος άναψε το πρώτο τσιγάρο;

Ποιος άναψε το πρώτο τσιγάρο; Όχι ίδιο με τα σημερινά αλλά πρόγονό του, πολλά πολλά χρόνια πριν.



Οι Ινδιάνοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού. Το δικό τους μεράκι ήταν η πίπα ή το πούρο. Όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι κατέφτασαν στην Αμερικάνικη ήπειρο τον 15 αιώνα μ.Χ. η συνήθειά των Ινδιάνων τους καλάρεσε, τη μετέφεραν στην ευρωπαϊκή ήπειρο και το κάπνισμα εξαπλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σε δόσεις οι συντάξεις λόγω έλλειψης ρευστού!!!

Έκπληκτοι έμειναν πολλοί συνταξιούχοι σε διάφορές περιοχές της χώρας...
βλέποντας τους ταμίες στις τράπεζες όπου πήγαν να εισπράξουν τις συντάξεις, να μην τους δίνουν ολόκληρη τη σύνταξη.

Ο λόγος; Η έλλειψη ρευστότητας στα καταστήματα τραπεζών. Μάλιστα, οι υπάλληλοι ζήτησαν από τους συνταξιούχους να περάσουν άλλη μέρα από τα καταστήματα για να εξοφληθούν.

Επικαλέστηκαν δε την έλλειψη ρευστότητας λόγω των σημαντικών αναλήψεων που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στελέχη πάντως τραπεζών σημειώνουν πως αρκετά μικρά καταστήματα στην περιφέρεια είναι πιθανό να σημειώνουν παροδική έλλειψη ρευστότητας.


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Την αύξηση του αριθμού των ολοήμερων σχολείων αποφάσισε το υπ. Παιδείας που δια στόματος της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε τη...



...μεταβολή ακόμα 161 σχολείων σε ολοήμερα. Στα επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα 12θέσια Δημοτικά πρόεκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις. Ήδη κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2010-2011 λειτουργούν 800 ολοήμερα σχολεία.

Οι ανακαλύψεις του άνδρα και της γυναίκας!

O άνδρας ανακάλυψε τα ΧΡΩΜΑΤΑ και δημιούργησε τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ...



Η γυναίκα ανακάλυψε τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ και δημιούργησε το ΜΑΚΙΓΙΑΖ.


O άνδρας ανακάλυψε τις ΛΕΞΕΙΣ και δημιούργησε τη ΣΥΖΗΤΗΣΗ.


Η γυναίκα ανακάλυψε τη ΣΥΖΗΤΗΣΗ και δημιούργησε το ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.


O άνδρας ανακάλυψε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ και δημιούργησε τα ΧΑΡΤΙΑ.


Η γυναίκα ανακάλυψε τα ΧΑΡΤΙΑ και δημιούργησε τα TAROT.


Ο άνδρας ανακάλυψε τη ΓΗ και δημιούργησε την ΤΡΟΦΗ


Η γυναίκα ανακάλυψε την ΤΡΟΦΗ και δημιούργησε τη ΔΙΑΙΤΑ.


O άνδρας ανακάλυψε τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ και δημιούργησε την ΑΓΑΠΗ,


Η γυναίκα ανακάλυψε την ΑΓΑΠΗ και δημιούργησε τον ΓΑΜΟ.


O άνδρας ανακάλυψε την ΓΥΝΑΙΚΑ και δημιούργησε το ΣΕΞ.


Η γυναίκα ανακάλυψε το ΣΕΞ και δημιούργησε τον ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.


O άνδρας ανακάλυψε το ΕΜΠΟΡΙΟ και δημιούργησε το ΧΡΗΜΑ,


Η γυναίκα ανακάλυψε το ΧΡΗΜΑ και τα Γ..... ΟΛΑ!!!

«Κλέβει» το Κράτος το Gazzeta...

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία κάποιοι εξακολουθούν να μην υπολογίζουν τίποτα...



μπροστά στο ατομικό τους κέρδος. Άλλωστε το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επίπεδο φυσικών προσώπων, όσο και αυτό των επιχειρήσεων.

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων διενεργεί καθημερινά δεκάδες ελέγχους και αρκετές φορές οι άνθρωποι της Υπηρεσίας βγάζουν «λαβράκι».

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ιστοσελίδα Gazzeta, που φέρεται να βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της Centric. Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της ΥΕΕ προχώρησε σε έφοδο στην Κατεχάκη 7, όπου βρίσκεται η έδρα της αθλητικής ιστοσελίδας και διαπίστωσε μία σειρά από παραβάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, άρα και τον Έλληνα πολίτη.

Τα ευρήματα του πρώην ΣΔΟΕ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έχουν να κάνουν με παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, αλλά βρέθηκαν και περιπτώσεις μη καταβολής του ΦΠΑ. Το newsbomb παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για τις διαπιστώσεις της ΥΕΕ, τα πρόστιμα, αλλά και τις ευθύνες των φυσικών προσώπων που ελέγχουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Παιδί χωρίς... φύλο!

Όλοι αναρωτιούνται αν το χαριτωμένο παιδάκι της οικογένειας Stocker είναι αγόρι ή κορίτσι. Οι γονείς του...



κρατούν το φύλο του κρυφό.

Μάθετε το λόγο αυτής της περίεργης απόφασης...

Το όνομα του παιδιού είναι Storm και πρόκειται για ένα ξανθό άγγελο τεσσάρων μηνών με απροσδιόριστο φύλο. Ακούγεται τρελό, όμως αποτελεί την πραγματικότητα μίας πενταμελούς οικογένειας Καναδών της Kathy Witterick, 38ετών, και του David Stocker, 39 ετών, οι οποίοι αποφάσισαν να κρατήσουν μυστικό το φύλο του τρίτου τους παιδιού, προκαλώντας πολλά σχόλια.

Δεν απαντούν στην πιο συνήθη ερώτηση, αν πρόκειται για αγόρι ή για κορίτσι. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν το παιδί τους απαλλαγμένο από κάθε είδους κοινωνικό στερεότυπο και να του δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξει μόνο του όταν μεγαλώσει.

Στη σημερινή κοινωνία αισθάνονται ότι τα παιδιά τους πιέζονται υπερβολικά από τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες του φύλου και ως αντίδοτο πίστεψαν ότι είναι καλύτερο να μην αποκαλύψουν σε κανέναν το φύλο του παιδιού τους. Το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό ακόμα και από τους παππούδες τους.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο της Toronto Star οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι οι γιοί του ζευγαριού, Jazz 5 ετών και Kio 2 ετών, ένας στενός οικογενειακός φίλος και δύο μαίες παρούσες κατά τον τοκετό. Αντί της συνήθους ανακοίνωσης που ακολουθεί τη γέννηση ''Είναι αγόρι'' ή ''Είναι κορίτσι'' οι γονείς έστειλαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και έλεγαν ότι ''Έχουμε αποφασίσει να μην αποκαλύψουμε το φύλο του μωρού μας κάτι που είναι για εμάς ένας φόρος τιμής στην ελευθερία και την επιλογή στη θέση του περιορισμού. Μία δήλωση για το τι θα μπορούσε να γίνει ο κόσμος μέσα στον οποίο θα ζει ο/η Storm (ένα πιο προοδευτικό μέρος;)



Οι αντιδράσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Κάποιοι μιλούν για ένα πείραμα κόντρα στα στερεότυπα και κάποιοι άλλοι για ένα πείραμα ενάντια στη φύση. Ένας αναγνώστης ανέφερε ότι η μυστικότητα αυτή είναι ένας καλός τρόπος να καταστρέψουν τη ζωή του παιδιού τους, θυσιάζοντας τη στο βωμό της ισότητας. Πρόκειται για μία ακραία απόφαση, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει αργότερα την κρυφή ατζέντα του ζευγαριού, ένα reality show, ένα βιβλίο ή μία ταινία. Κάποιοι άλλοι, ίσως πιο προοδευτικοί, μιλάνε για μία θαρραλέα απόφαση σε ένα κόσμο προκατειλημμένο γεμάτο ετικέτες και στερεότυπα. Μπορούν να αντισταθούν και το πετυχαίνουν με μεγάλη ευκολία.

Οι γονείς δηλώνουν υπερήφανοι για την επιλογή τους και αφήνουν και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το πώς θα φαίνονται στον έξω κόσμο.

Ευρωπαϊκό Ταμείο για την εξαγορά ελληνικού χρέους προτείνει ο Γ. Φίσερ...

Πρόταση για τη σύσταση ευρωπαϊκού Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει την εξαγορά μέρους..
του ελληνικού χρέους, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών πρότεινε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Σε διάλεξή του στη Μόσχα για της σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, ο κ. Φίσερ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού Ταμείου, το οποίο θα συγκροτηθεί από τις χώρες της ευρωζώνης που διαθέτουν πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Οι χώρες αυτές, θα μπορούσαν μέσω του Ταμείου να εξαγοράσουν σημαντικό μέρος «του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών».

Άλλωστε, τόνισε ο κ. Φίσερ, η κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι πρωτίστως κρίση χρέους και δεν έχει το χαρακτήρα της κλασικής οικονομικής κρίσης.

Παρά την πρότασή του ωστόσο, ο κ. Φίσερ δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην Ελλάδα για τα περίφημα “greek statistics”.


Τελικά μένει το αφορολόγητο στις 12.000 και μειώνεται ο ΦΠΑ;

Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη διαρροή, τότε οι φωνές των Αγανακτισμένων απ' την πλατεία...
Συντάγματος έφτασαν στα αυτιά των τροϊκανών.

Τι λένε τώρα;


Ό,τι ενόψει νέων μεγάλων περικοπών μέσω ενιαίου μισθολογίου, μειώσεων περικοπών στα επιδόματα, μείωσης του εφάπαξ και όλων των άλλων που αφορούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 ή ακόμη και στις έξι δεν αφορά σε αυτούς αλλά μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το αφορολόγητο δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων (ίσως όχι όλων αλλά όσων έχουν χαμηλό εισόδημα) δεν θα μειωθεί καθώς η μείωσή του θα σημάνει άμεση αύξηση των κρατήσεων και μείωση του καθαρού εισοδήματος κάθε μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Παράλληλα ως μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%.

Αυτό βέβαια λίγο μόνο καιρό από τις αντίστοιχες αυξήσεις και κανείς πλέον δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και τα δύο μέτρα συζητούνται σοβαρά για να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί μετά τη σειρά μειώσεων μισθών νκαι αυξήσεων στη φορολογία σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ενόψει αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που πραγματικά θα τσακίσει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών.
Ίδωμεν...


Μειώνονται μέχρι 35% οι μισθοί 800.000 υπαλλήλων!!!

Μισθωτοί και συμβασιούχοι μπαίνουν και πάλι στο κρεβάτι του Προκρούστη...
ελέω τρόικας που αξιώνει να κοπούν επιδόματα και εφάπαξ και οι εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, για να δοθεί η περιβόητη 5η δόση του δανείου.

Οι «τροϊκανοί», ειδικότερα, απαιτούν λιγότερο κράτος. Έτσι, σε πρώτη φάση δεν θα ανανεωθούν 30.000 συμβάσεις εργαζομένων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε οργανισμούς.

Επιπλέον επιμένουν σε περικοπές επιδομάτων, με αποτέλεσμα, ενδεχομένως, από την 1η Ιουλίου, οι εργαζόμενοι σε υπουργεία και ΔΕΚΟ να δουν τους μισθούς τους να μειώνονται έως και 35%.

Η μείωση του μισθολογικού κόστους, άλλωστε, επιβάλλεται και από τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, καθώς βολεύει και τους υποψήφιους αγοραστές.
Επίσης, όσοι πρόκειται να βγουν σε σύνταξη και ενδεχομένως και αυτοί που έκαναν σχετική αίτηση εντός του 2010 να δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10%.

Οι Έλληνες δίνουν 950 εκατ. το χρόνο σε φροντιστήρια!

Οι Έλληνες δίνουν 950 εκατ. το χρόνο σε φροντιστήριαΠρώτη στις δαπάνες για ιδιωτική εκπαίδευση η Ελλάδα...


Οι γονείς στην Ελλάδα δαπανούν κάθε χρόνο το ποσό των 950 εκατ. ευρώ για τη συμπληρωματική, εκτός σχολείου, ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, τα 950 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 20% των δημοσίων δαπανών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα με τη χώρα μας να κατέχει τα πρωτεία σε δαπάνες για ιδιωτική διδασκαλία.
Η συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κοινοτικό Νότο καθώς την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (450 εκατ. ευρώ), η Ιταλία (420 εκατ. ευρώ) και η Κύπρος (111 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους «27» πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.


ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑΑΑΑΑ!


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι σαραντάρες είναι σαν δύο εικοσάρες....

Οι σαραντάρες είναι σαν δύο εικοσάρεςΟι σαραντάρηδες σαν μισός εικοσάρης!


Λοιπόν, αγαπητοί σύζυγοι, επειδή πολλή τηλεόραση βλέπετε και μάλιστα ότι σας βολεύει, και σας έχει κάνει κακό, για κλείστε την ή έστω αλλάξτε κανάλι.

Δεν φτάνει που σας κάνουμε παιδιά, μας λέτε ότι παχύναμε. Κάνουμε μπότοξ για να κρύψουμε τις ρυτίδες, μας λέτε «μούμιες» και τσιτωμένες. Δεν κάνουμε, μας λέτε πατσόγριες και σταφιδιασμένες. Βάφουμε τα μαλλιά μας για να καλύψουμε τις άσπρες τρίχες, μας λέτε ότι είμαστε όλοι μέρα στο κομμωτήριο, ενώ εσείς καυχιέστε για τα άσπρα σας μαλλιά- όσοι έχετε μαλλιά- πως είναι γοητεία.

Για χαλαρώστε λίγο, γιατί τα τεκνά και οι γυναίκες κούγκαρ, είναι πολύ της μόδας. Αυτά τα σίριαλ δεν τα παρακολουθείτε; Και στο κάτω –κάτω, αν εσείς μπορείτε να βρείτε να μας αντικαταστήσετε με κάποια εικοσάρα (ελπίζω να έχετε και την ανάλογη οικονομική άνεση γιατί αλλιώς δεν το βλέπω), εμείς πολύ πιο εύκολα μπορούμε να βρούμε έναν εικοσάρη.

Τα ...σεξουαλικά θέματα, δε, δεν θα τα θίξω γιατί βρίσκεστε και σε επικίνδυνη ηλικία και σας λυπάμαι!

Γι΄αυτό σας λέω, γυρίστε στις γυναικούλες σας πριν να είναι αργά.


Σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ !

Στη χθεσινή σύσκεψη της βουλής με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου...
έκτος των κορυφαίων υπουργών που συμμετείχαν είχε κληθεί και παρευρίσκετο και ο γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του ,αλλά στη χθεσινή σύσκεψη μετά από πληροφορίες ,ο κ. Καρχιμάκης μετέφερε στον πρωθυπουργό τη μεγάλη δυσκολία που έχει με τα κομματικά στελέχη προκειμένου να τα πείσει ώστε να στηρίξουν τα νέα μέτρα.

Η εντολή που του δόθηκε είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα τόσο με τις κομματικές οργανώσεις της Αθήνας όσο και με τη περιφέρεια.

Εμείς μιλήσαμε με πολλούς βουλευτές ρωτώντας τους εάν θα πάμε σε εκλογές μετά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών . Τελικά από τους 10 βουλευτές οι 7 πιστεύουν ότι θα πάμε σε εκλογές.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ στη περιοχή της Σταμάτας στα Μεσόγεια συγκεντρώθηκαν περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να συζητήσουν . Τι να πουν;

Οι πιέσεις που δέχεται ο κ. Παπανδρέου από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι αφόρητες . Τα μηνύματα που του στέλνουν είναι : “ Έτσι όπως πηγαίνεις στο τέλος το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρει ούτε το 10% των ψήφων του ελληνικού λαού.”


Θαυματουργό παπούτσι μεγαλώνει μαζί με το πόδι!

image
Χαρά θα δώσει στους γονείς σ’ όλο τον κόσμο η είδηση ότι κατασκευάστηκαν παπούτσια...
που «ακολουθούν» το μεγάλωμα του ποδιού των παιδιών.

Τα «θαυματουργά» αυτά παπούτσια της εταιρείας Inchworm βγήκαν στην αγορά της Βρετανίας το Φεβρουάριο και κατέκτησαν όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τα παιδιά. Γι’ αυτό, άλλωστε, μέσα σε....
ελάχιστο διάστημα πουλήθηκαν πεντακόσια ζευγάρια παπούτσια.


Η ειδική τεχνολογία iFit, στην οποία βασίζονται τα... παπούτσια Fat Shoes Day, έφερε την επανάσταση στο χώρο του παιδικού παπουτσιού γιατί έχει το ατού, αφενός, να κάνει το παπούτσι να παίρνει εύκολα τη φόρμα του ποδιού του παιδιού και, αφετέρου, να «μεγαλώνει» μαζί με το πόδι του.

Ο Πίτερ Κρεγκ, μάνατζερ της Inchworm, δήλωσε: «Τα πρωτοποριακά παπούτσια της νέας μας σειράς κάνουν τη ζωή των γονέων πιο εύκολη γιατί μπορούν και μεγαλώνουν κατά 3,5 νούμερα, καλύπτοντας έτσι για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα τις ανάγκες των παιδιών και μειώνοντας σημαντικά τα οικογενειακά έξοδα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πολλά παιδιά».

Τα Fat Shoes Day κυκλοφορούν σε τρία διαφορετικά μοντέλα, καθένα από τα οποία βγαίνει σε τρία διαφορετικά χρώματα και κοστίζουν γύρω στα 70 ευρώ το ζευγάρι.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ & ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝ. ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Χαλκίδα 26/5/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκλογές που έγιναν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας την Τετάρτη 25/5/2011 για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το.....
13ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. τα αποτελέσματα είναι τα κάτωθι:

ΔΗ.Σ.ΚΙ 195 ψήφους
ΕΣΑΚ-ΔΕ 120 ψήφους

Από τον συνδυασμό ΔΗ.Σ.ΚΙ εξελέγησαν 4 αντιπρόσωποι

1)Αγγελάτος Ιωάννης 165 ψήφους
2)Κιούσης Γεώργιος 115 ψήφους
3)Μπαντούνας Γεώργιος 90 ψήφους
4)Φραντζής Αθανάσιος 83 ψήφους

Από τον συνδυασμό ΕΣΑΚ-ΔΕ εξελέγησαν3 αντιπρόσωποι

1)Ανδρούτσου Κων/να 59 ψήφους
2)Τζουβαράς Παναγιώτης 57 ψήφους
3)Κοντόση Ευθυμία 54 ψήφους



Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Αγγελάτος Ιωάννης Πόλος Παύλος

Κυκλοφοριακό χάος στη Χαλκίδα το πρωί...

Ουρές χιλιομέτρων

Ουρές χιλιομέτρων

Την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας έκλεισαν και στα δύο ρεύματά της, οι κάτοικοι της Καρύστου, που έφτασαν 8.30 το πρωί με πούλμαν, προκειμένου να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους για τη μη ανέγερση 2ου Δημοτικού Σχολείου εδώ και 22 χρόνια. Η κινητοποίησή τους επόμενο ήταν να δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης και ουρές χιλιομέτρων απο και προς Αθήνα.

Δυστυχώς δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, ένα εξ αυτών στη Λ.Αθηνών, με τραυματισμούς μόνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που έχουμε.

Την κινητοποίηση των Καρυστινών φιλοξένησαν το πρωί και τα Αθηναϊκά Κανάλια, και αναμένεται να δούμε αν.... ίδρωσε το αυτί των αρμόδιων Υπουργείων.

Πάντως η ταλαιπωρία των Χαλκιδέων ήταν για όλο το πρωινό πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι η γέφυρα Ευρίπου δέχτηκε όλο των όγκο των οχημάτων και το κέντρο της πόλης γέμισε....

Μακάρι όμως να βγει θετικό αποτέλεσμα απο την κινητοποίηση των πολιτών της Καρύστου και να μην πάει χαμένη τόση ταλαιπωρία...

Μελαγχολικούς άνδρες θέλουν οι γυναίκες, χαμογελαστές τις θέλουν οι άνδρες...

Το να είναι ένας άνδρας χαρούμενος και "φωτεινός" δεν αποτελεί πάντα συνταγή επιτυχίας, τουλάχιστον με το άλλο φύλο.

Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι βαρείς και μελαγχολικοί άνδρες αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες, ενώ αντίθετα οι ανάλαφρες και χαμογελαστές είναι αυτές που έλκουν περισσότερο τους άνδρες.

Για πρώτη φορά, μια επιστημονική μελέτη ανακαλύπτει ότι το χαμόγελο δεν είναι εξίσου σέξι για τα δύο φύλα και δείχνει ότι η "αποτύπωση" της ευτυχίας στο πρόσωπο, μέσω του χαμόγελου, είναι ένα πρωτίστως γυναικείο σεξουαλικά επιθυμητό χαρακτηριστικό και όχι ανδρικό.

Οι ερευνητές, έδειξαν εκατοντάδες φωτογραφίες του αντίθετου φύλου, οι οποίες έδειχναν ανθρώπους με διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, σε περίπου 1.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να "βαθμολογήσουν" τις φωτογραφίες, ανάλογα με το βαθμό σεξουαλικής γοητείας.

Διαπιστώθηκε, έτσι, ότι οι άνδρες που θέλουν να "ρίξουν" μια γυναίκα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να το πετύχουν αν δείχνουν μελαγχολικοί και, παράλληλα, αποπνέουν δύναμη και περηφάνια (ψηλά το κεφάλι, φουσκωμένο το στήθος κλπ.). Λιγότερο σέξι δείχνουν οι ελαφρώς ντροπαλοί, οι οποίοι, πάντως, είναι περισσότερο γοητευτικοί σε σχέση με όσους δείχνουν πολύ χαρούμενοι και ανάλαφροι ή κάπως ένοχοι.

Αντίθετα, οι άνδρες προτιμούν πρωτίστως τα χαμογελαστά γυναικεία πρόσωπα και πολύ λίγο έλκονται σεξουαλικά από γυναίκες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και περηφάνια.

Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες, αλλά και πολιτισμικές. Πιθανώς, όπως είπαν, ένα μεγάλο χαμόγελο κάνει έναν άνδρα να χάνει την αρρενωπότητά του (τον δείχνει λιγότερο κυριαρχικό και δυνατό) ή τον εμφανίζει... απελπισμένο για σεξ.

Επιπλέον, η έρευνα ενισχύει την αντίληψη -που έχει φανεί και από άλλες μελέτες- ότι οι γυναίκες έλκονται από τα "κακά παιδιά". Παράλληλα όμως -και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα- οι άνθρωποι δεν παύουν να βρίσκουν το άλλο φύλο αρκετά γοητευτικό, όταν διαπιστώνουν πάνω του -στις εκφράσεις του προσώπου και στη "γλώσσα" του σώματος- μια ελαφρά συστολή.

Από την άλλη, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι τα συμπεράσματά τους αφορούν μόνο την πρώτη "σέξι" εντύπωση και καθόλου δεν συμβουλεύουν τους άνδρες να υιοθετήσουν ένα μελαγχολικό και βαρύ στιλ στην μακρόχρονη σχέση με μια γυναίκα, γιατί κάτι τέτοιο πιθανότατα θα γυρίσει "μπούμερανγκ" σε βάρος τους.

Aυτά είναι σίγουρα τα πιο αστεία μηνύματα στο κινητό...!!!



Η Durex σας πληροφορεί ότι η γέννηση σας...
οφείλετε σε κατασκευαστικό λάθος.
Παρακαλώ προσέλθετε στο πλησιέστερο νοσοκομίο
για ευθανασία. Ευχαριστώ




Όταν ο ο θεός έπλασε τα αγγελάκια,
γλίστρησε από τα χέρια του το πιο ξεχωριστό,
το πιο όμορφο, το πιο γλυκό και έπεσε στην γη...
Μιλάμε σακατεύτηκα. Ακόμα πονάω!


Ο μόνος τρόπος αυτοκτονίας,
αποδεκτός από την κοινωνία,
είναι να κάνεις έρωτα μέχρι θανάτου!
Αν βαρέθηκες τη ζωή, στείλε μήνυμα,
να έρθω να σε πεθάνω!!!



Θέλω να σε αγκαλιάσω...
Μα η αγκαλιά οδηγεί στο φιλί,
το φιλί σε σαλιάρισμα,
το σαλιάρισμα σε γλείψιμο
και το γλείψιμο σε σεξ!
Σε ρωτάω λοιπόν:
Θέλεις να σε αγκαλιάσω;


Αν πέφτεις για ύπνο
σου στέλνω έναν άγγελο να σε φυλάει!
Αν κοιμάσαι
σου στέλνω δύο αγγέλους να σε φυλάνε!
Αν δεν κοιμάσαι
να έρθω να γίνει η νύχτα κόλαση;


Το sex είναι σαν τα μαθηματικά.
Προσθέτεις το κρεβάτι,
αφαιρείς τα ρούχα,
διαιρείς τα πόδια
και πολλαπλασιάζεις.
Είσαι να λύσουμε καμιά άσκηση;


Όταν σε πρωτογνώρισα νόμιζα οτι ήσουν αστέρι.
Από τότε κοιτάζω τον ουρανό για να σε βρω
όμως δεν σε βρίσκω πουθενά.
Μήπως τελικά είσαι ούφο;


Κάθε βράδυ βλέπω στο όνειρό
απέραντα λιβάδια με πανέμορφα λουλούδια
και φυσικά εσένα,
γιατί λιβάδια χωρίς βόδια δεν υπάρχουν


Η COSMOTE σας προσφέρει δωρεάν ανίχνευση εγκεφάλου:
Start searching........ Still searching............
No brain found