Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011


ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

«Θεϊκό» σημάδι σε επαρχιακό εκκλησάκι

Μια δέσμη φωτός και χρωμάτων, που μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από τον Παράδεισο, έλουσε τη μικρή εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Gloucestershire της Βρετανίας.

Το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε ακριβώς πάνω από τον κωδωνοστάσιο της εκκλησίας του 12ου αιώνα.

Είχε προηγηθεί μια σφοδρή καταιγίδα. Ο 63χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος Ian Peters είχε πάρει τη φωτογραφική του μηχανή και με το αυτοκίνητό του ακολουθούσε την καταιγίδα για να «συλλάβει» τις εντυπωσιακές αστραπές που έσκιζαν τον ουρανό.

Όταν η καταιγίδα έφτασε στο τέλος της, ο Peters βρέθηκε μπροστά από την εκκλησία και έμεινε αποσβολωμένος από το θέαμα. Δεν έχασε λεπτό και φωτογράφησε το «θεϊκό» ουράνιο τόξο.

«Είναι ένα θετικό σημάδι την ώρα που συμβαίνουν τόσες καταστροφές στον κόσμο. Μας γεμίζει με ελπίδα», δήλωσε ο Peters.

Πανικός στο διαδίκτυο με την sex tape της πρώην του… Μαραντόνα

Πανικός στο διαδίκτυο με την sex tape της πρώην του… Μαραντόνα

Sex tape με την πρώην σύντροφο του Ντιέγκο Μαραντόνα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει γίνει ήδη… ανάρπαστο. Πρωταγωνίστρια είναι η Σιλβίνα Λούνα, την οποία γνωρίσαμε αρχικά μέσα από την σχέση της με τον «Πίμπε Ντ’ όρο» και πλέον μας απασχολεί με την… ταινία της. Το 30χρονο μοντέλο εμφανίζεται να ερωτοτροπεί με νεαρό άνδρα, με φόντο... αμπέλια και βουνά! Με το που έγινε γνωστό το υλικό της κασέτας, έχει ήδη γίνει ανάρπαστη στο διαδίκτυο, καθώς χιλιάδες χρήστες την έχουν κατεβάσει.

Οι γυναίκες «κολλάνε» σε αυτούς που τις απορρίπτουν

Η γνωστή ρήση που λέει "κολλάμε εκεί που μας φτύνουν" φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και επιστημονικά. Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες που αισθάνονται πως ενδεχομένως τις απορρίπτουν.

Οι ερευνητές ζήτησαν από ομάδα φοιτητριών να σχολιάσουν τα προφίλ ανδρών στο Facebook, αφού πρώτα τις ενημέρωσαν για τη γνώμη που είχαν σχηματίσει γι' αυτές οι νεαροί, όταν είδαν νωρίτερα τα δικά τους προφίλ.

Οι γυναίκες λοιπόν βρήκαν πιο γοητευτικούς όσους είχαν απαντήσει πως δεν είναι σίγουροι εάν τους αρέσουν ή όχι οι συγκεκριμένες κοπέλες, απορρίπτοντας αυτούς που τις είχαν χαρακτηρίσει όμορφες ή μέτριες.

Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι πως η αμφιβολία είναι εκείνη που πυροδοτεί το γυναικείο ενδιαφέρον, καθώς αφήνει τη γυναίκα να αναρωτιέται, με αποτέλεσμα να το σκέφτεται διαρκώς. Εάν μια γυναίκα δεν είναι σίγουρη, λένε χαρακτηριστικά, εάν το φευγαλέο άγγιγμά ενός άντρα ήταν τυχαίο ή έγινε επίτηδες, δεν σταματάει να το σκέφτεται, το αναλύει και προσπαθεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση.


To μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε από την επιτροπή ...Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000 στρεμμάτων και με 21.000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ.
Η επένδυση παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατ. ευρώ.
Ο ηλιοθερμικός σταθμός της «NUR-MOH» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα μέγιστα, όπως επισήμανε ο κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.
«Ο ηλιοθερμικός σταθμός χρησιμοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγει ατμό. Ο ατμός μέσω ατμοστρόβιλου περιστρέφει ηλεκτρογεννήτρια και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια», εξήγησε ο κ. Μπουτάρης στην επιτροπή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο και την επένδυση όσον αφορά το περιβαλλοντικό της μέρος.
«Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία δεν μπορούσαμε ασφαλώς να πούμε όχι παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.


Ο ήλιος ομορφαίνει

Sexy, λαμπερή και εκθαμβωτική. Αυτή είναι η γυναίκα του καλοκαιριού που έχει δεχτεί το χάδι του ήλιου στην επιδερμίδα της.

Η αυτοπεποίθηση σας είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως και η σεξουαλικότητα σας είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της καθημερινότητας σας. Η επίδραση του ήλιου στην επιδερμίδα αλλά και τη διάθεση σας είναι αναμφισβήτητη.

Γίνεστε όχι μόνο πιο όμορφες, αλλά και πιο ευτυχισμένες, αφού το φως του ήλιου προσομοιώνει τη διαδικασία παραγωγής της σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευτυχίας» του σώματος, όπως είναι γνωστή. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το γνωστό αίσθημα ευεξίας και χαράς που σας κατακλύζει όταν είστε ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα σας στην παραλία.

Η ώρα του χρυσού για τα κορίτσια του πόλο

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ετοιμάζονται να ανέβουν σήμερα τα «χρυσά» κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο.

Οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση αντιμετωπίζουν στις 16.00 (ΕΤ1) την Κίνα στη Σανγκάη.

Τα κορίτσια είναι αποφασισμένα να φτάσουν στη νίκη ώστε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στα πέρατα της γης.

Φυσικά η επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών δεν μας εκπλήσσει, καθώς έχει καταφέρει να είναι η μοναδική που επιστρέφει με μετάλλιο από κάθε μεγάλη διοργάνωση στην οποία έχει πάρει μέρος. Ασημένιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επίσης δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

To Hangover II στο ΡΕΞ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «REX» συνεχίζει τις προβολές με την ταινία:

«ΗΑNGOVER II»

Η ταινία θα προβάλλεται από Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 έως και Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, σε μία προβολή στις 21:30.

Η παρέα του Hangover επιστρέφει και μαζί με τον Zach Galidianaki, οι Bradley Cooper και Ed Helms ετοιμάζονται να…ξεχάσουν ξανά.


Ξανά στην Ελλάδα ο Jon Bon Jovi!

Ξανά στην Ελλάδα ο Jon Bon Jovi!Φαίνεται πως ο Jon Bon Jovi μαγεύτηκε τόσο πολύ από τη χώρα μας, που αποφάσiσε να την
επισκεφτεί ξανά!
Αυτή τη φορά όμως όχι για κάποια συναυλία, αλλά για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ο πασίγνωστος ρόκερ έχει προγραμματίσει λοιπόν να περάσει τις πρώτες μέρες του Αυγούστου κάτω από τον ελληνικό ήλιο, μαζί με την οικογένειά του.
Ο 49χρονος μουσικός, ο οποίος μαζί με το συγκρότημά του χάρισε στους Έλληνες fans μια αξέχαστη συναυλία στο ΟΑΚΑ, θα καταφθάσει στα νησιά μας αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας του.

Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού για τον «Εζέλ»

Η τουρκική σειρά «Εζέλ» που προβάλλεται από την συχνότητα του ΑΝΤ1 έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις πολλών Κύπριων αλλά και Ελλήνων. Ο λόγος που ξέσπασε η θύελλα των αντιδράσεων αυτών, είναι η προβολή περιοχών της κατεχόμενης Κύπρου ως τούρκικα μέσα από τη σειρά.

Πάνω από 250 διαμαρτυρίες έχουν σταλεί στο Ελληνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίες καθώς φαίνεται έχουν μπει στο συρτάρι, χωρίς να υπάρξει σύσταση στο κανάλι ή οποιαδήποτε απάντηση στους διαμαρτυρόμενους.

Αρκετές κινητοποιήσεις έχει κάνει η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» με πρόεδρο τον συγγραφέα Πάνο Ιωαννίδη η οποία έχει κινητοποιήσει πολύ κόσμο για το θέμα της προβολής κατεχόμενων περιοχών στο τουρκικό σίριαλ.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες που έχουν γίνει έξω από το κανάλι του Αμαρουσίου θέλοντας έτσι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ελπίζοντας να εισακουστούν ώστε να σταματήσει η προβολή της σειράς.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Εκρηξη σημειώθηκε αργά χθες σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον ...16 εργάτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο...
το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αγνοείται η τύχη 10 εργατών, ενώ δυο νοσηλεύονται.

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ οι εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες σε βάθος 900 μέτρων.


Απορίες γύρω από το σεξ

Υπάρχουν κάποια πράγματα γύρω από το σεξ που αγνοούμε ή έχουμε λανθασμένη εντύπωση, αλλά διαστάζουμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς.

1. Οι νέοι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ;

Η απάντηση είναι πως όχι. Τα επίπεδα της ερωτικής επιθυμίας βεβαίως και αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα και καλύτερα χρόνια, μπορούν άνετα να φτάσουν στα 70 ή στα 80 τους έχοντας μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή.

2. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική υγεία ενός άνδρα;

Ασφαλώς και μπορεί. Μάλιστα προκαλεί :

  • Μειωμένη ενεργητικότητα
  • Μειωμένη ερωτική επιθυμία
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Κακή ψυχική διάθεση
Στην ηλικία των 40 ετών περίπου, το ανδρικό σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για την μυϊκή μάζα και δύναμη, την κατανομή του λίπους, την οστική μάζα, την παραγωγή σπερματοζωαρίων, την ερωτική επιθυμία και την στυτική λειτουργία. Στους περισσότερους άνδρες, παρά την μείωση, τα επίπεδα της τεστοστερόνης παραμένουν εντός φυσιολογικών ορίων καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, δίχως να προκαλούν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, σε δύο στους δέκα άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών, παρατηρείται ανεπάρκεια τεστοστερόνης, δηλαδή ελάττωση της ορμόνης σε επίπεδα κατώτερα των φυσιολογικών και αρκετοί κάνουν θεραπεία υποκατάστασής της. Εάν ανησυχείτε για την τεστοστερόνη σας, μιλήστε στον γιατρό σας.

3. Η σεξουαλική διέγερση του άνδρα αυξάνεται με τη μυρωδιά;

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της μυρωδιάς της λεβάντας με τη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας αποτελεί την μυρωδιά που διεγείρει περισσότερο ερωτικά τους άνδρες. Ακολουθεί η συνδυασμένη μυρωδιά των ντόνατς και της μαύρης γλυκόριζας, ενώ τρίτη είναι η μυρωδιά των ντόνατς με την κολοκυθόπιτα. Οι συνδυασμοί αυτοί προκαλούν την μεγαλύτερη αύξηση στην ροή του αίματος στο πέος. Γιατί; Διότι μυρωδιά και σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία σχετίζονται στενά: το περίπου 20% των ανθρώπων με μειωμένη αίσθηση οσφρήσεως πάσχουν από κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

4. Μπορεί κανείς να μολυνθεί με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εάν κάνει στοματικό σεξ;

Ασφαλώς και μπορεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει κολπικό σεξ, είναι πιθανό να μολυνθεί ένας άνδρας από το στοματικό σεξ δίχως προφυλάξεις. Η επαφή δέρμα με δέρμα και η ανταλλαγή σωματικών υγρών που σχετίζεται με το στοματικό σεξ καθιστά δυνατή τη μετάδοση ιών και βακτηρίων.

5. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο;

Η απάντηση είναι ναι, καθώς η σεξουαλική δραστηριότητα, ιδίως ο οργασμός, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Καθώς κορυφώνεται η ερωτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο κεφάλι και στον αυχένα του, ο οποίος πιστεύεται ότι οφείλεται στη συστολή των μυών της κεφαλής και του αυχένα που συμβαίνει στη διάρκεια του σεξ. Εάν ο πόνος εκδηλωθεί την ώρα του οργασμού μπορεί να είναι αιφνίδιος και πιο έντονος, καθώς η αύξηση της αρτηριακής πιέσεως που παρατηρείται κατά τον οργασμό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Αν και συνήθως οι πονοκέφαλοι του σεξ δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, καλό είναι να μιλήσετε γι' αυτούς στον γιατρό σας, ιδίως εάν αποτελούν νέο πρόβλημα για εσάς. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως ένα εγκεφαλικό.

6. Η διατροφή παίζει ρόλο στις ερωτικές επιδόσεις;

Η ποιότητα της διατροφής σχετίζεται στενά με την ποιότητα του σεξ. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά τρόφιμα πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν τα άπαχα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν λιγότερες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι επίσης σημαντικό να πίνουν οι άνδρες αλκοόλ και καφέ με μέτρο, καθώς και να μην καπνίζουν, διότι αυτά αλκοόλ, καφεΐνη και τσιγάρο ελαττώνουν την ερωτική επιθυμία και στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σεξουαλική υγεία.

7. Η πολύ τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση συνήθως αποτελεί ένδειξη καθιστικού τρόπου ζωής ο οποίος, σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και την ελάττωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος: μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένας στους τρεις παχύσαρκους άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αποκτά ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα έπειτα από περίπου δύο χρόνια, με την βοήθεια του αδυνατίσματος και της γυμναστικής.

8. Δεν πρέπει να κάνει κανείς σεξ με τη γυναίκα του, όταν αυτή είναι έγκυος;

Συνήθως το ζευγάρι μπορεί να κάνει σεξ, ακόμα και μέχρι το τρίτο τρίμηνο της κυήσεως, αρκεί η εγκυμοσύνη να εξελίσσεται ομαλά, δίχως απρόοπτα. Το πέος δεν φτάνει έως το έμβρυο, το οποίο είναι καλά προστατευμένο από την κοιλιά της γυναίκας και το αμνιακό υγρό. Ωστόσο, το αν μπορείτε να κάνετε σεξ με τη σύντροφό σας ή όχι, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον μαιευτήρα.

Σπάνιο είδος πελεκάνου στο Μεσολόγγι

Ένα μωρό αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) βρέθηκε από πολίτες στο Μεσολόγγι. Μέλη της Ορνιθολογικής επισκέφθηκαν την περιοχή αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, όπου και εντόπισαν μετά από έρευνα την περιοχή που έχουν φωλιάσει τα τεράστια αυτά πουλιά.

Το γεγονός είναι αξιοσημείωτο, αφού ήταν η αφορμή να γίνει γνωστή η τέταρτη μόλις αποικία αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα είδη πελεκάνων στον κόσμο.

Τα 10 τρόφιμα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας

Το να δώσετε έναν καλό ρυθμό στον μεταβολισμό σας δεν θέλει κόπο, μόνο σωστή τακτική και συχνή κατανάλωση τεσσάρων βασικών συστατικών που θα του δώσουν νέα ώθηση.

Το να απαλλαχτούμε από τα περιττά κιλά δεν είναι φυσικά και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά όταν οι πειρασμοί είναι παντού γύρω μας και βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για να αναβάλλουμε την δίαιτα και την άσκηση. Παρ' όλα αυτά, εκτός του ότι το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης, καλό είναι να ξέρετε ποια είναι τα φαγητά και τα υγρά που πρέπει να καταναλώνετε συχνά, αν θέλετε να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να «ξυπνήσει» και αρχίσει να παίρνει γρήγορες στροφές, ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες και λίπος. Ακολουθήστε τον παρακάτω δεκάλογο και η ευεξία θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

1. Νερό
2. Πράσινο Τσάι
3. Σούπες
4. Γρέιπφρουτ
5. Μήλα και αχλάδια
6. Μπρόκολο
7. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
8. Άπαχη γαλοπούλα
9. Κουάκερ
10. Καυτές πιπεριές

Τροχαίο με εγκατάλειψη τραυματία

Έβλεπε έναν 76χρονο πεσμένο στο έδαφος να καλεί σε βοήθεια και αυτός το…. έσκασε. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στον δρόμο προς την εφορία στην Χαλκίδα.Για αιτία που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας ένας 76χρονος που οδηγούσε μηχανάκι συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο μηχανάκι. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφριά ο ηλικιωμένος, ωστόσο ο άλλος οδηγός της μηχανής αντί να καθίσει και να περιμένει την τροχαία, το…. έσκασε! Έρευνες για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου στο τροχαίο κάνει η τροχαία της πόλης.

Προμήθειες εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Κύμης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.

Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν:

«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &

«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».

Αποκάλυψη: Σενάρια τρόμου σε όλη την Ευρώπη

Μετά το διπλό φονικό χτύπημα στη Νορβηγία, οι αστυνομικές αρχές σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης έχουν σημάνει συναγερμό… Οι Ειδικές Ομάδες Εργασίας της Ε.Ε. που συνεδρίασαν την Πέμπτη έθεσαν για συζήτηση το θέμα του «μοναχικού τρομοκράτη». Ο τρόπος που έδρασε και τελικά έφερε εις πέρας το μακάβριο έργο του ο Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους Ειδικούς σε θέματα αντιμετώπισης και πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών» θεωρείται βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.


Η φωτιά, της "πήρε" το σπίτι!

Mία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε το σπίτι της σε περιοχή έξω από την Χαλκίδα. Ήταν χθες το πρωί όταν άρπαξε φωτιά η μονοκατοικία που έμενε.
Αμέσως οχήματα της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο και πάλεψαν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η μάχη ήταν άνιση μιας και υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά και συνεχώς αναζωπυρώνονταν η πυρκαγιά. Αποτέλεσμα ήταν να καεί το σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης ολοσχερώς.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

29/7/2011
Γενικό προφίλ

Η Σελήνη από τον Καρκίνο στέλνει μηνύματα καθήκοντος αλλά και συναισθηματικής ωριμότητας. Η ταυτόχρονη αλλαγή ζωδίων του Ερμή και της Αφροδίτης αλλάζουν άρδην το πλανητικό σκηνικό επιφέροντας μια όμορφη και άκρως δημιουργική αναμπουμπούλα. Σήμερα καλό θα είναι συμβόλαια και σοβαρές συζητήσεις να μετατεθούν για άλλη μέρα μιας και η όψη Ερμή – Ποσειδώνα δεσπόζει και επιφέρει ζητήματα εξαπάτησης και αναληθείας.

Κριός
Η είσοδος της Αφροδίτης στο Λιοντάρι σας δίνει τις ευκαιρίες να παίξετε δυνατά και συναισθηματικά να βγείτε κερδισμένοι. Όμως θα πρέπει να μάθετε να κοστολογείτε το κάθε πράγμα, ώστε να αποφύγετε τη μεγαλομανία στην παρούσα φάση. Στα επαγγελματικά, ίσως καταλάβετε πως ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από τη συνεργασία και αυτό θα σας βοηθήσει να εργαστείτε με μεγαλύτερη άνεση. Οι γεννημένοι του 1980 χρειάζεται να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε επαγγελματικά ζητήματα.

Ταύρος
Αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε τον εαυτό σας και να εμμείνετε στις θέσεις σας. Μπορεί οι άλλοι να λένε να τις βρίσκουν αιρετικές ή ακόμα και ακραίες πλην όμως αυτές είναι που θα σας δικαιώσουν. Προσπαθήστε λιγάκι να κάνετε έναν απολογισμό σε ζητήματα φίλων και να δείτε, ποιοι πραγματικά είναι δίπλα σας. Αισθηματικά, μην απορρίπτετε κάτι, μόνο και μόνο επειδή σας το υπαγορεύουν άλλοι. Οι γεννημένοι του 1969 ίσως βρεθείτε ανάμεσα σε φίλους και περάσετε πάρα πολύ καλά.

Δίδυμοι
Οι σωστοί χειρισμοί και η κατάλληλη προετοιμασία θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε σε οικονομικά ζητήματα. Στα επαγγελματικά, μάλλον κοιτάτε το ρολόι σας για το πότε θα έρθει η ώρα να φύγετε παρά συγκεντρώνεστε στα της εργασίας. Στα αισθηματικά, αξίζει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις προκειμένου και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει να νιώσει άνετα στη σχέση. Οι γεννημένοι του 1985 θα πρέπει να κάνετε πράξεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

Καρκίνος
Η Σελήνη στο ζώδιό σας δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου οι υποθέσεις που σας απασχολούν να πάρουν ένα σίγουρο μα όχι τόσο ταχύ δρόμο. Στα επαγγελματικά, οι προθέσεις δεν φτάνουν, χρειάζονται και έργα και γι’ αυτό στην παρούσα φάση πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα παραπάνω. Στα αισθηματικά, μην απασχολείτε το μυαλό σας με το χτες αλλά σκεφτείτε το αύριο μιας και το σήμερα σας καλύπτει. Οι γεννημένοι του 1987 ίσως πρέπει να κάνετε τώρα το μεγάλο βήμα στη ζωή σας.

Λέων
Η Αφροδίτη στο ζώδιο σας έρχεται να κάνει τη ζωή σας ένα ατέλειωτο πανηγύρι ενώ ο Ερμής μέσα στον 2ο ηλιακό οίκο στην Παρθένο σας μαθαίνει να ψωνίζετε αλλά και να περνάτε καλά, χωρίς να σας στοιχίζει ακριβά. Αισθηματικά, μπαίνετε σε μια περίοδο όπου μπορείτε να απολαύσετε τη σχέση μιας και ζητήματα που σας απασχολούν 11 μήνες το χρόνο περνούν στο περιθώριο. Οι γεννημένοι του 1973 χρειάζεται να είσαστε προσεκτικοί σε ζητήματα κίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Παρθένος
Η παρουσία του Ερμή στο ζώδιό σας ενισχύει την κρίση και την αναλυτική σας ικανότητα. Ωστόσο, η σημερινή μέρα χρειάζεται προσοχή μιας και η αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα ίσως σας φέρει αντιμέτωπους με μια εξαπάτηση. Σήμερα μην επενδύετε στην εικόνα και προσπαθήστε να λειτουργήσετε τη λογική σας όσο το δυνατόν πιο καλά. Αισθηματικά, οι σχέσεις αποκτούν ποιότητα και καλύτερη επικοινωνία. Οι γεννημένοι του 1969 χρειάζεται να ξαναδείτε ζητήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας.

Ζυγός
Σήμερα ίσως θα ήταν καλύτερα να δρομολογήσετε τις καταστάσεις και να λειτουργήσετε με μεγαλύτερη μεθοδικότητα. Σε θέματα στυλ και εμφάνισης δεν παίζεστε μιας και λάμπετε κυριολεκτικά. Στα επαγγελματικά, ίσως πρέπει να ξεχωρίσετε τη φιλία από την εργασία μιας και πολλές φορές αυτό λειτουργεί ες βάρος σας. Αισθηματικά, μη γίνεστε σκληροί και κυνικοί μιας και στην πραγματικότητα κρύβετε ένα θησαυρό αγάπης. Οι γεννημένοι του 1988 δημιουργείτε κάτι πολύ δυνατό.

Σκορπιός
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας οι επαφές δίνουν και παίρνουν όμως θα σας είναι αρκετά δύσκολο να κατασταλάξετε επάνω σε κάποια ζητήματα. Αισθηματικά, βρίσκεστε σε ένα μεταβατικό και γεμάτο διλήμματα στάδιο που πρέπει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Μεταξύ της λογικής και της καρδιάς υπερτερεί η δεύτερη και αυτό σας δίνει ένα εχέγγυο. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι. Οι γεννημένοι 1968 ίσως κάνετε κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση σας.

Τοξότης
Η σημερινή μέρα σας αναγκάζει εκ των πραγμάτων να προσπαθήσετε να δώσετε σολομώντεια λύση και ενώ αισθηματικά όλα πάνε καλά, στον επικοινωνιακό τομέα διαπιστώνετε έντονο πρόβλημα. Ίσως από μεριάς σας χρειάζεται να είσαστε πιο μετρημένοι στα λόγια μιας και ότι πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Επαγγελματικά, ίσως πρέπει να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις είτε στο ωράριο είτε στον τρόπο λειτουργίας. Οι γεννημένοι το 1971 θα πρέπει να προσθέσετε ξεκούραση στο πρόγραμμα σας.

Αιγόκερως
Ίσως σήμερα να χρειαστεί να εξοικονομήσετε χρόνο για επαγγελματικά θέματα μιας και δεν αποκλείεται κάποιες εργασίες να εκτελεστούν με βαριά καρδιά. Η οπτική που διαθέτετε σίγουρα μπορεί να δώσει λύση και να μπαλώσει τα όποια λάθη. Αισθηματικά, η Αφροδίτη μέσα στον 8ο ηλιακό οίκο πυροδοτεί όμορφες καταστάσεις αλλά δεν αποκλείεται να νιώσετε και την υποστήριξη από άτομα που δεν φανταζόσασταν. Οι γεννημένοι 1988 ίσως επιχειρήσετε κάποιες μίνι αποδράσεις.

Υδροχόος
Η Αφροδίτη και ο Ήλιος απέναντί σάς έχουν αναγκάσει εκ των πραγμάτων να δώσετε έμφαση σε ζητήματα εμφάνισης. Στα επαγγελματικά, θα πρέπει να είσαστε σίγουροι πως σε πολλά πράγματα που κάνετε υπάρχουν βλέμματα που σας παρακολουθούν και αυτό ίσως να σας στερεί τη δημιουργία. Αισθηματικά, η σωστή επιλογή είναι και θέμα τάιμινγκ και στην παρούσα φάση χρειάζεται να θυμάστε πως ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Οι γεννημένοι του 1964 χρειάζεται να απολαύσετε την οικογενειακή γαλήνη.

Ιχθείς
Σήμερα έρχεστε αντιμέτωποι με τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεκτικές υπερβολές. Θέματα που σχετίζονται με προσωπικές επιλογές ίσως νιώσετε πως στοχοποιούνται. Στα αισθηματικά, υπάρχουν προτάσεις, πρέπει όμως να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καθαρό μυαλό. Επαγγελματικά, μην πιστεύετε σε λόγια μιας και η ολοκλήρωση θα έρθει μόνο από τη δική σας δράση. Οι γεννημένοι του 1992 προτού αλλάξετε τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξετε τον μικρόκοσμο σας.

Σύλληψη διαρρήκτη αυτοκινήτων

Στον Ανακριτή Χαλκίδας οδηγείται σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου 21χρονος Χαλκιδέος. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για σωρεία κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων σε επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι διαρρήξεις και οι απόπειρες έγιναν μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος έσπαγε τα τζάμια των ΙΧ και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές (cd, gps κ.α) και διάφορα χρηματικά ποσά.

Η σύλληψη του νεαρού έγινε χθες το πρωί Τετάρτη 27 Ιουλίου στο σπίτι του πατέρα του στην Εξω Παναγίτσα.

Εισαγγελική παρέμβαση: Να συλλαμβάνονται οι σκηνίτες στο Σύνταγμα

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν τα αντίσκηνα που έχουν στηθεί στη Πλατεία Συντάγματος από τους «αγανακτισμένους» αλλά και τα πανό που έχουν αναρτηθεί πέριξ της βουλής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις θα πρέπει να τηρείται η αυτόφωτη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, να απομακρυνθούν τα τσαντίρια από την πλατεία καθώς κάτι τέτοιο βλάπτει τον τουρισμό και δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας!

Στροφή 180 μοιρών παίρνει ο καιρός και εκεί που λέγαμε ότι ο καύσωνας ήρθε για να μείνει, μας αιφνιδιάζει με βροχές και καταιγίδες!

Η αλλαγή φυσικά θα συνοδεύεται και από μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται μεταβλητός όπου μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3 και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Τη νύχτα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μονο τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και μονο στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μονο τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτια το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα δυτικοί νοτιοδυτικοί .
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα μας τα κάνει…μούσκεμα! Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Την Κυριακή θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανώς τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Προς την έξοδο 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι – Επιταχύνονται οι συγχωνεύσεις

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα επικρατεί στους δημοσίους υπαλλήλους. Περίπου 40 οργανισμοί του δημοσίου στους οποίους απασχολούνται σήμερα 7.000 υπάλληλοι μεταξύ αυτών και πολλοί συμβασιούχοι αναμένεται να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει συγχώνευση ή και κατάργηση οργανισμών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, χωρίς να αναφερθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του προγράμματος, προτού πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ποιοι οργανισμοί αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν

- Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ)
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ)
- Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)
- ΕΟΜΜΕΧ
- Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
- Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ)
- Θέμις Κατασκευαστική
- ΕΘΙΑΓΕ
- ΕΡΤ

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως, θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί η τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου.

Οι ανακοινώσεις για την ΕΡΤ αναμένεται να γίνουν έως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με εισήγηση του Ευ. Βενιζέλου που θα εξηγεί τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο-Εκκένωση χωριών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες το βράδυ χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έπειτα από δύο ώρες περίπου, στις 11 το βράδυ, αποφασίστηκε η εκκένωση του Πλατανέ, για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα χωριά Κεντροχώρι και Κρύα Βρύση.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 23 οχήματα και συνολικά 46 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα.

Στην «κόψη του ξυραφιού» Ραγκούσης - ταξιτζήδες

Με τη σχέση κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί να πατάει σε τεντωμένο σχοινί, επιχειρείται σήμερα μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση με τους αυτοκινητιστές έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί η «χρυσή τομή», καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Οι ιδιοκτήτες αναμένεται να παρουσιαστούν πιο διαλλακτικοί, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ωστόσο θα ζητήσουν από τον υπουργό χρόνο για να συζητηθεί το νομοσχέδιο, τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Από την άλλη μεριά ο Γ. Ραγκούσης αναμένεται να τονίσει στους αυτοκινητιστές πως οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και πως τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.

Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, ενώ στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Θα προηγηθεί στις 10.00 συνάντηση του υπουργού Υποδομών με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η σημερινή συνάντηση με τους ιδιοκτήτες έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης την ερχόμενη Τρίτη θα ενημερώσει για την υπόθεση των ταξί την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Η ενημέρωση θα γίνει μετά από αίτημα των Βουλευτών Θεόδωρου Καράογλου από τη ΝΔ και Μάκη Βορίδη από το ΛΑΟΣ την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα η επιτροπή.

89 δικογραφίες κατά αυτοκινητιστών

Στο χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 27-07-2011 έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, οι 35 έχουν υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα. Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.
Διαβάστε επίσης: Λάδια, οδοφράγματα και τρομοκρατία από τους ταξιτζήδες.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011


ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!

Σύλληψη εμπόρου στο παζάρι της Χαλκίδας

Σύλληψη εμπόρου από την Ξάνθη σημειώθηκε στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής χθες βράδυ, Τετάρτη 27 Ιουλίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος έμπορος πουλούσε ανδρικές κάλτσες γνωστής εταιρείας, οι οποίες όμως δεν ήταν γνήσιες αλλά ...μαϊμού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σε μαρασμό οι βιομηχανίες της Κεντρικής Ελλάδας

Σημαντική υποχώρηση του τζίρου, των παραγγελιών και επιδείνωση του κλίματος στην αγορά, προκύπτει από την τακτική (ανά εξάμηνο) έρευνα, που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μεταξύ των επιχειρήσεων - μελών του.

Ορισμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα, αναζητούν διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού, ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 12 %) προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρηματιών, που επιλέγουν τη μείωση των αμοιβών, με περιορισμό των ημερών εργασίας, αναγκαστικές άδειες, κατάργηση βαρδιών και διαθεσιμότητες.


Η έρευνα αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2011 και πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Συμμετείχαν 110 μεταποιητικές επιχειρήσεις των νομών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

Φαγητό στην παραλία

Το καλοκαίρι δεν είναι τυχαία η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές ξεκινούν και η θάλασσα τα περιμένει για ατελείωτες βουτιές και παιχνίδια με φίλους.

Μεταξύ όλων αυτών, όμως, η διατροφή τους παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει όλοι οι γονείς να προσέχουν, παρά τους χαλαρούς ρυθμούς και τη τεμπελιά του καλοκαιριού. Το παρακάτω στοιχειώδες πρόγραμμα προτείνεται από εξειδικευμένους διατροφολόγους και πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε γονέα, με τις όποιες μικρές μετατροπές και προσθήκες θέλει να κάνει, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες του μικρού του.

Τρεις ώρες πριν τη παραλία, ενδείκνυται ένα πλήρες γεύμα μεσαίας θερμιδικής αξίας (250-450 θερμίδες), ώστε να του δώσει ενέργεια για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Αυτό μπορεί να είναι γάλα με δημητριακά, ένα τοστ με χυμό ή γάλα, ένα αβγό βραστό με 2 φρυγανιές ή το εκάστοτε μεσημεριανό γεύμα, αν πάτε για μπάνιο το απόγευμα.

Όταν πάτε στη παραλία, καλό είναι να έχετε μαζί σας νερό, ειδικά αν βρίσκεστε εκεί το διάστημα 12.00 με 15.00 που η ακτινοβολία είναι έντονη και η αφυδάτωση παραμονεύει. Εκτός από νερό, το οποίο πρέπει να πίνει το παιδί σας ανά ώρα, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα ποτήρι χυμό (φυσικό ή συσκευασμένο χωρίς συντηρητικά), ένα ποτήρι πράσινο τσάι με γεύσεις ή ένα light αναψυκτικό.

Το SX της Αθήνας επιστρέφει

Ανανεωμένο , το Athens Supercross., έρχεται τον Οκτώβριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το αγαπημένο μας event αποκτά στοιχεία από το αμερικανικό SX και το παγκόσμιο ΜΧ.

Ο Αγώνας θα αποτελέσει το φινάλε ενός πρωτότυπου 4ήμερου αφιερωμένου στην μοτοσυκλέτα στις 6,7,8,9 Οκτωβρίου στο οποίο αναμένετε να προσέλθουν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες. Το 4ήμερο θα έχει την «υποστήριξη» του Monster Energy.

Με καινούργια αγωνιστική δομή, νέα σύγχρονη και εντυπωσιακή σχεδίαση, αναβάτες από όλον τον κόσμο, Freestyle που θα κόψει ανάσες, Junior Supercross, Baby cross, ΒΜΧ show, πολύ μουσική και δυνατά φώτα, το Monster Energy Athens Supercross θα φέρει στην αρένα του ΣΕΦ 3000 μ² επιλεγμένου χώματος ώστε να την μετατρέψει στην πλέον απαιτητική και θεαματική πίστα Supercross. Το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ένα δυναμικό κοινό, κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα παρακολουθήσει ένα μοναδικό γεγονός, με είσοδο από 15€!

Ο Κέβιν Σπέισι στην Επίδαυρο

Από το Χόλυγουντ στην Επίδαυρο για τον Κέβιν Σπέισι. Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός αναμένεται αύριο 29 Ιουλίου να μαγέψει το κοινό υποδυόμενος τον Ριχάρδο Γ΄ , υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σαμ Μέντες.

Οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται εκ νέου στο διατλαντικό αυτό εγχείρημα για πρώτη φορά μετά την ταινία American Beauty, που χάρισε και στους δύο τα βραβεία BAFTA και Όσκαρ.

Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.

O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϋ.

Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες Ο δρόμος της απώλειας και Ο δρόμος της επανάστασης.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Τοποθεσία Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου Ημερομηνία 29-31 Ιουλίου 2011, 21:00 Πληροφορίες http://www.greekfestival.gr/ Τιμές εισιτηρίων 50€ (VIP), 40€ (Ζώνη Α), 30€ (Ζώνη Β), 20€ (Άνω Διάζωμα), 15€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β), 10€ (Φοιτητικό - Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)

Πρόγραμμα δημιουργίας 1296 θέσεων εργασίας στη Στερεά Ελλάδα

Eκτός από την ενημέρωση για το EΣΠA, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Tετάρτη, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικά κονδύλια πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προβλέπεται η δημιουργία 1.296 θέσεων εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 4.245.937 ευρώ, στους εξής τομείς :
-Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής δημόσιας υγείας και πρόνοιας (696 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
-Εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και πολιτικής προστασίας (458 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
-Δράσεις για την κοινωνική απασχόληση (34 θέσεις εργασίας για τη Φωκίδα)
-Πνοή στην Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας (108 θέσεις εργασίας για την Εύβοια)

«Στόχος μας -σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς- είναι να δώσουμε μια διέξοδο σε πολλούς άνεργους συμπολίτες μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες συνεργασίας και κοινωνικής συν-ευθύνης με φορείς, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Yπουργείου Eργασίας.

Τ. Σισέ: «Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει στο ΟΑΚΑ»

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με την Οντένσε, ωστόσο έχει το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Ειδικά αφού το δεύτερο ματς της σειράς διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, το γκολ του Λέτο ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντικό προκειμένου οι «πράσινοι» να περάσουν στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Ο πρώην επιθετικός του «Τριφυλλιού», Τζιμπρίλ Σισέ, με μήνυμά του στο Twitter του, έδωσε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα πάρουν την πρόκριση: «Το 1-1 είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός θα νικήσει στο ΟΑΚΑ, συγχαρητήρια παιδιά» έγραψε ο Σισέ στον λογαριασμό του.

Κάηκε μονοκατοικία στο Ντερνέκι Χαλκίδας

Πανικός επικράτησε χθες Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Ντερνέκι Χαλκίδας από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία ηλικιωμένης. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και αρκετοί πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Δυστυχώς, η μονοκατοικία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα της ηλεκτρικής κουζίνας.

Η Rihanna είναι σέξι glamour!

Ζήτω η Καραϊβική! Που βγάζει τέτοια σούπερ σέξι κορίτσια σαν τη Rihanna! Η 23χρονη ποπ τραγουδίστρια δεν έχει σαρώσει μόνο τα βραβεία με τις χορευτικές επιτυχίες της αλλά και τα …βλέμματα όλων από τις στιλιστικές της επιλογές.

Άλλοτε ημίγυμνη με αποκαλυπτικά κορμάκια να λικνίζεται στη σκηνή και τα βίντεο κλιπ και άλλοτε Glamour!

Αλλά η ίδια αποδεικνύει ότι μπορεί να «ροκάρει» και με πιο σοφιστικέ look! Στη τελευταία της φωτογράφιση σε διεθνούς φήμης περιοδικό, ποζάρει με βίνταζ φορέματα, αναδεικνύοντας το σοφιστικέ και σικ προφίλ της.

Φυσικά κάτω από τις στρώσεις πολυτελών υφασμάτων, ζει και «αναπνέει» ένα από τα πιο καυτά κορμιά της σόου μπιζ…

Τροχαίο ατύχημα αναστάτωσε το δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας

Πλαγιομετωπική σύγκρουση έγινε χθες στις 10 το βράδυ έξω από το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας και λίγα τετράγωνα μακριά από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας. Δικυκλιστής καρφώθηκε πάνω σε ΙΧ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες.

Ο δικυκλιστής κατευθυνόταν προς Αμάρυνθο όταν ο οδηγός του ΙΧ βγήκε από την οδό Αρχαίου Θεάτρου και έστριψε αριστερά προς Χαλκίδα. Αποτέλεσμα ήταν τα δύο οχήματα να συγκρουστούν με δύναμη.

Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με ένα ελαφρύ κάταγμα στο χέρι και σήμερα πρόκειται να πάρει εξιτήριο. Αλώβητος και χωρίς ούτε μία γρατζουνιά βγήκε ευτυχώς από την σύγκρουση ο οδηγός του Ι.Χ.

Το ατύχημα αναστάτωσε και το δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας που εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε λίγα τετράγωνα πιο κάτω. Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά από τηλεφωνήματα που έγιναν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έσπευσαν μαζί με πολίτες στον τόπο του ατυχήματος για να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι κινέζοι καταδύονται στα 7000 μέτρα

Κοντά στο να φτάσουν σε βάθος 7.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας με επανδρωμένο υποβρύχιο, βρίσκονται κινέζοι επιστήμονες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Νέα Κίνα» αυτό θα επιτευχθεί το 2012, αφού προχθές κατάφεραν να φτάσουν σε βάθος 5.057 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μια τέτοιου είδους κατάδυση σημαίνει πως το υποβρύχιο Jiaolong που την πραγματοποίησε, μπορεί να φθάσει στο βυθό στο 70% των θαλασσών παγκοσμίως. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιχείρησης Ουάνγκ Φέι.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ στο βάθος κατάδυσης έχει το σκάφος Shinkai 6500 της Ιαπωνίας, που καταδύθηκε σε βάθος 6.527 μέτρων τον Αύγουστο του 1989.

Σύμφωνα με τον Φέι οι επιδόσεις του υποβρυχίου είναι πραγματικά φανταστικές: «"Σε βάθος 5.000 μέτρων, το Jiaolong άντεξε τεράστια πίεση, που ισούται με 5.000 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο. Θα γίνουν κι άλλες δοκιμές στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες και να δοκιμαστούν διάφορες λειτουργίες του σκάφους».

Να σημειωθεί πως το υποβρύχιο αυτό χρησιμοποιήθηκε το 2010 για να τοποθετηθεί η σημαία της χώρας σε μεγάλο βάθος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο βρίσκεται σε αντιδικία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη Τρεις σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο...
απο τα σεισμολογικά δίκτυα της Κρήτης σε Σητεία, Αγία Γαλήνη και Ιεράπετρα.
Και οι τρείς σεισμοί χαρακτηρίζονται ως ασθενείς, καθώς το μέγεθός τους ήταν 2,5 βαθμοί (ml) της κλίμακας Ρίχτερ ο καθένας, αλλά λόγω της συχνότητάς τους, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν επισταμένως την σεισμική δραστηριότητα στο νησί.


Ο πρώτος σεισμός συνέβει στις 12:59 με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Σητείας και εστιακό βάθος 21 χιλιομέτρων.

Ο δεύτερος συνέβει στις 13:35 με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 35 χιλιόμετρα Νότια της Άγ.Γαλήνης και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο τρίτος σεισμός συνέβει στις 00:52 με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 48 χιλιόμετρα Νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν ελάχιστα αισθητές και φυσικά δεν αναφέρθηκαν κάποιες επιπτώσεις.


Λύθηκε ο γρίφος του UFO πάνω από το Βέλγιο

Γρίφος για τη NASA είχε αποδειχτεί η φωτογραφία ενός UFO πάνω από τον ουρανό του Βελγίου, η οποία φερόταν να έχει τραβηχτεί τον Απρίλιο του 1990.

Για χρόνια οι επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά το «ντοκουμέντο» του τριγωνικού ιπτάμενου αντικειμένου, που υποτίθεται ότι είχε τραβήξει ένας νεαρός εργάτης.

Χθες, 21 χρόνια μετά, ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι είχε «συλλάβει» με τον φωτογραφικό του φακό το UFO αποκάλυψε ότι επρόκειτο για απάτη.

Ο άνδρας, με το όνομα Patrick υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL-TVI ότι κατασκεύασε μαζί με μερικούς φίλους του από πολυστυρένιο τον υποτιθέμενο ιπτάμενο δίσκο. Στη συνέχεια τον έβαψαν και τον κρέμασαν με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν φωτογραφηθεί να φαίνεται ως αυθεντική εμφάνιση UFO.

Πάντως, η επιτυχία τους ήταν σίγουρα μεγάλη, αφού λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας το 1990, βελγικά στρατιωτικά αεροσκάφη βγήκαν προς αναζήτηση του UFO.

«Είναι πολύ εύκολο να κοροϊδέψεις τους ανθρώπους, ακόμα και με μια φθηνή κατασκευή», δήλωσε ο Patrick, προσθέτοντας ότι αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και να στρέψει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του..

Διήμερο σεμινάριο πολεμικών τεχνών στην Χαλκίδα

Στις 11 και 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Daluz Beach Bar που βρίσκεται στις Αλυκές Δροσιάς διήμερο σεμινάριο πολεμικών τεχνών www.wingtsjun.gr

Το Wing Tsjun (WT) προέρχεται από την Κίνα και ανήκει στην οικογένεια Kung-Fu. (Kung-Fu στα κινέζικα σημαίνει «σκληρή δουλειά»).

Σύμφωνα με το μύθο,αυτό το σύστημα πολεμικών τεχνών αναπτύχθηκε από δύο γυναίκες πριν από 300 περίπου χρόνια,κατά τη διάρκεια του κινέζικου εμφυλίου πολέμου.Πέρασε από γενιά σε γενιά μέσα από την οικογένεια και σε στενό συγγενικό περιβάλλον και βελτιώθηκε με την πάροδο πολλών χρόνων,μέχρι να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

Το Wing Tsjun δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν μια «πολεμική τέχνη» με τη σημερινή της σημασία (δηλαδή άθλημα), επειδή η αυτοάμυνα στην καθημερινή μας ζωή, δυστυχώς, δεν ακολουθεί αθλητικούς κανόνες.

Ο στόχος αυτού του συστήματος αυτοάμυνας είναι να μεταδώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές, που καθιστούν κάποιον ικανό να ενεργεί και να τα βγάζει πέρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Προκαλούν και …θεραπεύουν

Ο λόγος για τα μεταξωτά εσώρουχα, που έρευνα έδειξε πως έχουν αντιγηραντικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία διαπίστωσαν πως τα μεταξωτά εσώρουχα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των επώδυνων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, αλλά και των κολπικών μολύνσεων και μυκητιάσεων.

Έρευνα σε γυναίκες που αντιμετώπιζαν μυκητίαση έδειξε πως στο 90% όσων φορούσαν μεταξωτά εσώρουχα μειώθηκαν σημαντικά τα συμπτώματα, αλλά και η συχνότητα εμφάνισης της επιμόλυνσης, η οποία μειώθηκε στο μισό.

Οι ειδικοί εικάζουν πως η «λύση» του μυστηρίου ενδεχομένως να βρίσκεται στις μουριές, από τις οποίες τρέφεται ο μεταξοσκώληκας, γνωστές για την αντιγηραντική τους δράση.

Πως θα φορέσω τα animal prints

Ένα αξεσουάρ ή ένα ρούχο με animal print είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε την άγρια πλευρά σας. Αλλά επειδή υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να φαινόμαστε κομψές και του να είμαστε κακόγουστες, όταν επιλέγουμε να φορέσουμε animal prints, ιδού μερικά tips που πρέπει να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας.

Να θυμάστε πάντα:

-Το να αγοράσετε κάτι επώνυμο (όπως Dolce & Gabbana ή YSL) είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε το φανταχτερό look που πολλές φορές συνδέεται με τα animal prints.
-Φορέστε μόνο ένα κομμάτι τη φορά. Αν βάλετε παραπάνω θα δείχνετε φθηνή.
-Συνδυάστε το με ουδέτερα χρώματα. Κρατήστε όλο το υπόλοιπο look απλό και κλασικό και το print θα αναδειχτεί από μόνο του.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Πέμπτη 28/7

Γενικό προφίλ

Η σημερινή μέρα ξεκινά με ρομαντισμό και φιλόδοξη διάθεση που όμως σκοντάφτουν ξαφνικά στον κυνισμό των γεγονότων και σε καταστάσεις στρες. Μια μέρα κατά την διάρκεια της οποίας δεν πρέπει να επιχειρήσετε να εκμαιεύσετε συναισθήματα γιατί αυτό μπορεί να πονέσει.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας απασχολήσουν ζητήματα με την οικογένεια σας αλλά και θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού. Στα επαγγελματικά, ίσως χρειάζεται να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας και να προσπαθήσετε να συνεργαστείτε. Κάποιες νέες γνωριμίες ή συναντήσεις με πρόσωπα του παρελθόντος θα σας βοηθήσουν να δώσετε λύσεις σε ζητήματα που σας απασχολούν. Οι γεννημένοι το 1970 δεν θα πρέπει να αφήσετε τις ευκαιρίες να σας ξεφύγουν.


Οι προσωπικές διαμάχες και οι λεονταρισμοί δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά. Αντίθετα, αν λειτουργήσετε περισσότερο ομαδικά, ίσως καταφέρετε πολύ πιο εύκολα να βάλετε το νερό στο αυλάκι. Συναισθηματικά, πρέπει να δείτε τι είναι αυτό που μπορεί να βελτιώσει τη σχέση και να ομορφύνει το περιβάλλον και να πράξετε ανάλογα. Το σίγουρο είναι πως μέσα από τη σχέση δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Οι γεννημένοι του 1983 θα πρέπει μόνοι σας να ψάξετε το δρόμο προς την επιτυχία.


Πηγαίνοντας κόντρα στα σημάδια των καιρών ουσιαστικά το μόνο που κάνετε είναι να επιβαρύνετε τη σχέση σας. Οι συζητήσεις και οι ευφημισμοί μπορεί να σας βγάζουν από τη δυσάρεστη θέση αλλά για πόσο; Χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης και κυρίως καθαρό μυαλό. Στα ερωτικά, ίσως πρέπει να κάνετε κάποιο βήμα παραπέρα διότι κάποια θέματα έχουν μείνει σε καθαρά φιλολογικό πεδίο. Οι γεννημένοι του 1966 ίσως πρέπει να δείτε το μέλλον από άλλη οπτική γωνία.


Σήμερα πρέπει να αρπάξετε την ευκαιρία και να βγείτε μπροστά λειτουργώντας με σχέδιο και σε καμία περίπτωση παρορμητικά. Δαμάστε τις ανασφάλειές σας και μην προσπαθείτε να εκμαιεύσετε κουβέντες και συναισθήματα γιατί όπου αναπτύσσεται δράση αναπτύσσεται και αντίδραση. Στα αισθηματικά, μην παραμερίζετε τα θέλω σας εις βάρος των πρέπει των άλλων και δώστε στη σχέση το χρόνο και την προσοχή που της αναλογεί. Οι γεννημένοι του 1979 ίσως διαπιστώσετε κάποιες ατασθαλίες.


Η Σελήνη μέσα από τον 12ο ηλιακό οίκο σας φέρνει κάποιες ανησυχίες αναγκάζοντάς σας να κολυμπήσετε σε πιο ρηχά νερά. Στα επαγγελματικά, χρειάζεται λίγο προσοχή διότι ίσως οι στόχοι σας να είναι υπέρμετρα φιλόδοξοι. Αισθηματικά, ίσως διαπιστώνετε έναν κορεσμό ο οποίος προέρχεται από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες. Ανασυνταχθείτε, ορμήστε και παίξτε το παιχνίδι όπως μόνο εσείς ξέρετε. Για τους γεννημένους του 1987 ίσως τεθεί ζήτημα επαγγελματικής πειθαρχίας.


Αυτό που χρειάζεται από εσάς είναι να μην περιπλέκετε τα πράγματα και να μην εμπλακείτε σε θέματα τρίτων που δεν σας αφορούν. Λόγω του ότι είσαστε άτομα με έντονο το στοιχείο της προσφοράς θα πρέπει να βάλετε ένα φρένο. Ίσως άτομα να σας ρουφούν την ενέργεια αφήνοντας σας ψυχικά ευάλωτους. Στα συναισθηματικά, πρέπει να σκύψετε με μεγαλύτερη κατανόηση και να αντιμετωπίσετε από κοινού τα προβλήματα του συντρόφου σας. Οι γεννημένοι του 1991 πρέπει να οριοθετήσετε το τι θέλετε και το τι μπορείτε.


Σήμερα χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε το τι πρέπει να κάνετε και κυρίως να οριοθετήσετε τον τρόπο δράσης σας. Μια μέρα κάπως δύσκολη η οποία θα σας φέρει άγχος λόγω του ότι θα θέλετε να προλάβετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Στα επαγγελματικά, μπορείτε να περιμένετε μια απρόσμενη βελτίωση η οποία όμως θα έχει και το ανάλογο ψυχικό βάρος. Συναισθηματικά, προσπαθήστε να κρατήσετε τη σχέση σας σε εγρήγορση αλλά κυρίως να μπορέσετε να περάσετε και εσείς καλά. Οι γεννημένοι του 1976 ίσως πρέπει να δρομολογήσετε επαγγελματικά σχέδια.


Ο Δίας απέναντι σας προσπαθεί να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας αλλά ο δέκτης σας είναι κλειστός. Η Σελήνη μέσα στο ζώδιο του Καρκίνου σας τροφοδοτεί με έντονη διαίσθηση, χρειάζεται όμως να επικεντρωθείτε στα καλά που σας συμβαίνουν αποτινάσσοντας από πάνω σας όλη την αρνητική ενέργεια. Στα επαγγελματικά, προσπαθήστε διαμέσου των έργων σας να δείξετε στους άλλους πως δικαιωματικά αξίζετε το κάτι παραπάνω. Οι γεννημένοι του 1988 ίσως βρείτε μπροστά σας ένα απρόσμενο τυχερό.


Ψυχολογικά, στην παρούσα φάση περνάτε το δικό σας κάβο ντόρο, αν και σύντομα θα βγείτε σε ήρεμα και καταγάλανα νερά. Στα επαγγελματικά, ίσως οι προσπάθειες που καταβάλλετε να μην εκτιμώνται αναλόγως, όμως το έργο και η ποιότητα που βγάζετε αποτελούν για εσάς το εχέγγυο για την επιτυχία. Στα αισθηματικά, η σχέση λειτουργεί ως κυματοθραύστης, προφυλάσσοντας σας και δίνοντας τη σιγουριά που αναζητάτε. Οι γεννημένοι του 1986 ίσως πρέπει να δείτε λίγο παρακάτω.


Σήμερα θα πρέπει σε κάθε απόφασή σας να υπερτερεί το λογικό κομμάτι αφήνοντας παραπέρα τους συναισθηματισμούς και τις προκαταλήψεις. Στα επαγγελματικά, ίσως νιώσετε πως πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές οι οποίες απαιτούν να προχωρήσετε σε πλήρη εκκαθάριση. Στα αισθηματικά, ενδεχομένως είσαστε πιο ευάλωτοι όμως πάραυτα αξίζει να κάνετε τις απαραίτητες προσπάθειες προκειμένου η σχέση να είναι άκρως λειτουργική. Οι γεννημένοι του 1964 χρειάζεται να επενδύσετε περισσότερο στον έρωτα.


Σήμερα κρίνεται απαραίτητο να επενδύσετε περισσότερο στο συναίσθημα και να μην λειτουργήσετε επιφανειακά. Επιπλέον, αν και το κατάλληλο ταίρι είναι ζητούμενο για εσάς, εντούτοις ελάχιστοι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους φρενήρεις ρυθμούς σας. Επαγγελματικά ίσως χρειάζεται να βάλετε πλάτη και να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο, εισάγοντες νέες ιδέες. Οι γεννημένοι του 1972 θα πρέπει να δείτε παρακάτω να κοιτάζοντας πέρα από το παρόν και το μέλλον σας.


Σήμερα μπορείτε να περάσετε τις προσωπικές σας επιδιώξεις με βελούδινο τρόπο. Όσον αφορά τα επαγγελματικά χρειάζεται να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειές σας, δημιουργώντας έτσι τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η διαίσθησή σας είναι ιδιαίτερα τονισμένη και αυτό σας κάνει να υπερέχετε έναντι των άλλων. Σε προσωπικό επίπεδο αξίζει να οριοθετήσετε ένα άλλο στυλ και να δώσετε χώρο στη σχέση προκειμένου να αναπνεύσει. Οι γεννημένοι του 1979 θα πρέπει να κοιτάξετε και λίγο τον εαυτό σας

Βάζει λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου η κυβέρνηση

Συνεδριάζει αύριο η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για...
καταργήσεις και συγχωνεύσεις
φορέων του Δημοσίου , υπό τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο , αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

Οι τελικές αποφάσεις θα περιληφθούν στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου, όταν και ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί από το Μνημόνιο για το κλείσιμο 40 μικρών δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση 25 επιπλέον μικρών οργανισμών, και το κλείσιμο 10 μεγάλων οργανισμών του δημόσιου τομέα (συνολικά 75 οργανισμοί).
Στους υπό κατάργηση οργανισμούς σύμφωνα με το Μνημόνιο συμπεριλαμβάνονται οι: ΚΕΔ και ETA, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ. Επίσης πολλοί οργανισμοί οδεύουν προς συγχώνευση, ενώ για την ΕΡΤ προβλέπεται μείωση μεγέθους.
Το Μνημόνιο αναφέρει ότι το πλεονάζον προσωπικό των 75 φορέων δεν θα μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις ( ή 1 προς 10 για το 2011). Θα απολυθεί άμεσα ή θα ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Εξ αυτών, όσοι χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό» και τεθούν σε εφεδρεία, θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.