Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

Γεννήθηκε «εξωγήινο» μοσχαράκι

Ένα μοσχαράκι που γεννήθηκε πρόσφατα σε φάρμα στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, θυμίζει κάτι από Alien.

Γεννήθηκε «εξωγήινο» μοσχαράκι

Το μοσχαράκι που βλέπετε, γεννήθηκε με μία γενετική μετάλλαξη που το κάνει να μοιάζει με τα «εξωγήινα» πλάσματα, που έχουμε δει σε ταινίες। Η μύτη του είναι χωρισμένη στα δύο, αλλά κατά τα άλλα αναπνέει κανονικά και είναι υγιέστατο.

Έπαιζε Μονόπολη και κατέληξε στη φυλακή

Θυμάστε την εντολή στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Μονόπολη “Πήγαινε κατευθείαν φυλακή”; Πράγματι, εκεί κατέληξε μία 60χρονη παίζοντας Μονόπολη, όταν το παιχνίδι με το σύντροφό της πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για τη Λόρα Τσάβεζ ο λόγος, η οποία παίζοντας Μονόπολη εκνευρίστηκε για αδιευκρίνιστους λόγους, πήρε ένα τραπεζομάχαιρο και κατάφερε αλλεπάλληλα τραύματα στο σύντροφό της.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι ABC News, η Τσάβεζ πήρε πρώτα ένα γυάλινο μπουκάλι και το έσπασε στο κεφάλι του Κλάιντ “Μπουτς” Σμίθ. Έπειτα πήρε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στο κεφάλι, στον πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στα κρατητήρια και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εγγύηση 5.000 δολάρια. Σύμφωνα με τις αρχές, τόσο η 60χρονή όσο και ο σύντροφός της βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Καλοκαιρινή ώρα για πάντα στη Ρωσία

Μπορεί η Ευρώπη να μπήκε επίσημα την Κυριακή σε χειμερινή ώρα , ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποφάσισε να κρατήσει τη χώρα μόνιμα στο καλοκαίρι.

Καλοκαιρινή ώρα για πάντα στη Ρωσία

Στις ευρωπαϊκές χώρες οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μία ώρα πίσω όχι όμως και στη Ρωσία, όπου η ώρα παραμένει θερινή.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον Μεντβέντεφ τον περασμένο Μάρτιο με το σκεπτικό ότι ήθελε να απαλλάξει τους Ρώσους από το άγχος της αλλαγής της ώρας.

Είχαν προηγηθεί μελέτες για αύξηση των καταθλίψεων και των αυτοκτονιών στη Ρωσία το χειμώνα.

Το φθινόπωρο αδυνατίζει

Το φθινόπωρο αδυνατίζει

Δείτε το φθινόπωρο ως μια ευκαιρία για καλύτερη διατροφή.

Βάλτε ένα πρόγραμμα και χάστε περιττά κιλά ή απλά κάντε καλύτερη διατροφή μέσα στο φθινόπωρο!

Φάτε μπόλικα φρούτα εποχής και ιδιαίτερα μήλα. Επίσης, τα σταφύλια, τα σύκα ή τα ρόδια είναι εξαιρετικά μιας και δίνουν κορεσμό ενώ παρέχουν μεγάλη θρεπτική ενέργεια. Ένα φρούτο την ημέρα είναι η κατάλληλη ασπίδα και για τις ιώσεις που ταλανίζουν τον κόσμο αυτή την εποχή.

Στίψτε πολλές πορτοκαλάδες! Τα πορτοκάλια παρέχουν απλόχερα τη βιταμίνη C και αποτελούν φανταστική άμυνα του οργανισμού.

Μαγειρέψτε υπέροχες συνταγές λίγων θερμίδων με τροφές εποχής,πχ σπανακόρυζο, σούπα λαχανικών, σουφλέ με μπρόκολο, φρικασέ, χοιρινό με σέληνο κλπ. Οι τροφές αυτές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Βάλτε τα πράσινα λαχανικά εποχής στην καθημερινότητά σας. Περιέχουν πολλές βιταμίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό και προστατεύουν από τα μικρόβια.

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για πλήρη αποτοξίνωση από τις κραιπάλες του καλοκαιριού. Οπότε, εκμεταλλευτείτε την και αλλάξτε εύκολα τρόπο ζωής.

Δύσκολες ώρες για γνωστή τραγουδίστρια!

Δύσκολες ώρες φαίνεται πως περνά γνωστή τραγουδίστρια! Πρόβλημα έχει με τη φωνή της και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις συναυλίες της σε Αμερική και Αγγλία. Ο λόγος για την Adele! «Είμαι πολύ στενοχωρημένη γιατί δυστυχώς για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζω προβλήματα με τη φωνή μου» έγραψε η Adele στην προσωπική της σελίδα.
Φήμες δε θέλουν το πρόβλημα με την υγεία της Adele να είναι πιο σοβαρό και να υπάρχει το ενδεχόμενο να πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “NY Daily News”, μέσω του twitter έχει ξεσπάσει η φήμη για τη σοβαρότητα της κατάστασης της Adele.

«Καθοδόν» για Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός

«Καθοδόν» για Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και το ξέρουμε όλοι. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και έχουμε και την ποιότητα και τη δυνατότητα να το πάρουμε. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ισοπαλία με τον ΟΦΗ, γιατί άλλο το Πρωτάθλημα και άλλο η Ευρώπη» δήλωσε ο Ζαν Μακούν κατά την αναχώρηση. «Πρέπει όλη η ομάδα να παίξει καλά. Να παίξουμε όπως μπορούμε, για να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Καμερουνέζος .

Αναλυτικά στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριελήφθησαν οι: Κοστάντσο, Μέγερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Ορμπάιθ, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, , Πάντελιτς και Μιραλάς. Όπως επίσης οι Λιούμπομιρ Φέισα, Ράφικ Τζεμπούρ και ο Βασίλης Τοροσίδης, που ήταν τραυματίας.

Η κατάθλιψη και 6 τρόποι για να τη διώξετε

Η κατάθλιψη και 6 τρόποι για να τη διώξετε

Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα της εποχής μας, που όμως έχει τους τρόπους αντιμετώπισής του. Αρκεί να το πάρετε απόφαση.

Οι άσχημες μέρες στη ζωή μας είναι πολλές. Οι αναποδιές, οι στεναχώριες, τα νεύρα, η μελαγχολία, είναι συστατικά της καθημερινότητάς μας και έρχονται «πακέτο» με όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα. Όλοι το ξέρουμε αυτό πλέον και η αλήθεια είναι πως τέτοιες μέρες είναι αναγκαίες. Γιατί, αν δεν είχαμε τις «μαύρες» μας που και που, πως θα καταλαβαίναμε τη διαφορά όταν θα ήμασταν χαρούμενοι;

Το πρόβλημα, έρχεται όταν αυτές οι μαύρες στιγμές πληθαίνουν και συνωστίζονται, κάνοντάς μας να «πιάνουμε πάτο» και να μην βρίσκουμε τη δύναμη να ξαναπατάμε στα πόδια μας.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν μερικές απλές «ασκήσεις», οι οποίες αν γίνονται καθημερινά και μετατραπούν σε καθημερινή συνήθεια, θα μας προστατέψουν από τον κίνδυνο της κατάθλιψης και θα μας κάνουν να βλέπουμε τη ζωή με άλλη ματιά, πιο αισιόδοξη.

1. Να στέκεστε και να κάθεστε με τη πλάτη ίσια και το κεφάλι ανορθωμένο: Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε ευθυγράμμιση, η ενέργειά σας ρέει, και όταν η ενέργεια ρέει ανενόχλητη, μπορείτε κι εσείς να λειτουργείτε πιο ανάλαφρα και αποτελεσματικά.
2. Χαμογελάστε: Ναι, είναι τόσο απλό κι ας ακούγεται κλισέ. Ένα χαμόγελο είναι η πιο εύκολη άσκηση και το πιο αποτελεσματικό «όπλο» απέναντι στις δυσκολίες.
3. Επαναλάβετε στον εαυτό σας θετικές επιβεβαιώσεις: Φράσεις όπως «Αισθάνομαι καλά», «Βλέπω την καλή πλευρά όλων», «Είμαι γεμάτος θετική ενέργεια» κλπ βοηθούν στο να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να μην σας βάλει τίποτα κάτω.
4. Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει: Δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο, απλώς κάτι που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Ορισμένα είδη μουσικής λειτουργούν καλύτερα από άλλα, αλλά κάντε τη δική σας δοκιμή και δείτε τι σας ταιριάζει. Οι έρευνες, ωστόσο, συνιστούν την κλασική και την new age μουσική.
5. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά σας, βρείτε λίγη ώρα για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Διαβάστε ένα βιβλίο, πηγαίνετε σε μια έκθεση, κάντε μια βόλτα και γενικότερα δώστε στον εαυτό σας ποιοτικές στιγμές.
6. Διαλογιστείτε: Ο Διαλογισμός είναι μια εξαιρετική συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε και θα σας βοηθήσει σε ότι κι αν κάνετε.

Τέλος, αν διαπιστώσετε πως πάσχετε από σοβαρή κατάθλιψη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μιλάμε για την ίδια σας τη ζωή και αυτό το θέμα δεν σηκώνει αντιρρήσεις ή αναβολές.

Ζαρτιέρες στο σεξ

Ζαρτιέρες στο σεξ

Τα σεξουαλικά παιχνίδια και τα role plays είναι αναπόσπαστο κομμάτια του σεξ και των φαντασιώσεων. Τα εσώρουχα και ειδικά οι ζαρτιέρες είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να ερεθιστεί το ζευγάρι και να κορυφωθεί το πάθος. Οι άνδρες λατρεύουν τις ζαρτιέρες, γι' αυτό εκμεταλλευτείτε αυτή την "αδυναμία". Αγοράστε ζαρτιέρες σε διάφορα χρώματα και νιώστε πιο σέξι από ποτέ. Αφήστε τες πάνω σας ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ, για να νιώσετε την απόλυτη έξαψη με το σύντροφό σας.

Τα απίθανα στατιστικά του παγκόσμιου πληθυσμού

Τα απίθανα «στατιστικά» του παγκόσμιου πληθυσμούΤα επτά δισεκατομμύρια θα φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με...
τα στοιχεία του ΟΗΕ. Πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο μέγεθος; Ας το δούμε με τελείως διαφορετικά κριτήρια, που καταδεικνύουν εντυπωσιακά μεγέθη!

-Πριν από περίπου επτά δισεκατομμύρια δευτερόλεπτα, βρισκόμασταν στο έτος 1789.

-Εάν κάποιος περπατήσει επτά δισεκατομμύρια βήματα πάνω στη Γη, σε ευθεία και με άνοιγμα βήματος 60 εκατοστά, θα περπατήσει γύρω από τον πλανήτη τουλάχιστον 106 φορές.

-Εάν μία δαχτυλήθρα χωράει 2 ml νερό, επτά δισ. από αυτές χωρούν το νερό τουλάχιστον πέντε πισινών, ολυμπιακών μεγεθών.

-Αν όλοι οι άνθρωποι σχημάτιζαν μία ευθεία γραμμή, τοποθετημένοι κατά μήκος, θα μπορούσαν να φτάσουν το 1/14 της απόστασης προς τον Ήλιο ή 27 φορές την απόσταση από τη Γη ως το φεγγάρι.

-Επτά εκατομμύρια μυρμήγκια ζυγίζουν 23 τόνους. Σημειώνεται ότι το 1999, ο παγκόσμιος πληθυσμός άγγιξε τα 6 δισ. Αν κάποιος μετρήσει έναν-έναν τους αριθμούς από τα έξι έως τα επτά δισ., θα χρειαστεί τρεις δεκαετίες! Τ

Tέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έως το 2050 ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9,3 δισ., ενώ μέχρι το 2100 θα ξεπεράσει τα 10. Αυτό θα πει, κυριολεκτικά, «θα χαθεί το μέτρημα»!


Σκότωσε την ερωμένη!

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Χαλκίδας ύστερα από την τροπή που πήρε η υπόθεση με τον 32 χρονο αστυνομικό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή όπου το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε νεκρή 49 χρονη σε αγροτική ασφάλτινη οδό στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί από την πρώτη κιόλας στιγμή πίστευαν ότι η
49 χρονη Αλβανίδη έπεσε θύμα τροχαίου. Ωστόσο όλα άλλαξαν χθες το βράδυ όταν ο 32 χρονος εμφανίστηκε στην Θήβα και ομολόγησε το έγκλημα. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, ο δράστης είχε ερωτική σχέση με την Αλβανίδα. Το βράδυ της Πέμπτης, βγήκαν ραντεβού. Μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τους, στην περιοχή του Αυλώνα. Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, χρησιμοποιώντας το μπουφάν της, της απέφραξε τις αναπνευστικές οδούς με αποτέλεσμα να εκπνεύσει. Στη συνέχεια την εγκατέλειψε στο σημείο που αυτή βρέθηκε. Το θύμα έφερε ενδείξεις τροχαίου ατυχήματος. Ο 32 χρονος που μένει σε περιοχή έξω από την Χαλκίδα με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εργάζονταν σε τμήμα της Αττικής.

Ασυνήθιστος χιονιάς στις ΗΠΑ προκαλεί μπλακ άουτ


Απανωτές διακοπές στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν πάνω από 1.000.000 άνθρωποι στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης για την εποχή χιονοθύελλας η οποία άρχισε το Σάββατο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, πάνω από 500.000 νοικοκυριά πλήττονται από τις διακοπές, στην πλειοψηφία τους στην Πενσιλβάνια, ενώ ακολουθούν η Φιλαδέλφεια, το Κονέκτικατ, η Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ.

Προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα εκδόθηκαν σε 12 πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε χιονόπτωση τριών εκατοστών, η μεγαλύτερη τον Οκτώβριο από το 1869, ενώ σε άλλες περιοχές έφτασε μέχρι και τα 30 εκατοστά.

Τί γίνεται με τη διαρροή λυμάτων απο το Βιολογικό Καθαρισμό Χαλκίδας

Χρήστος Δ. Παγώνης υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων


Ο Χρήστος Παγώνης επανέρχεται στο θέμα της διαρροής λυμάτων απο το Βιολογικό Καθαρισμό Χαλκίδας και καταθέτει εκ νέου στο Πρόεδρο του Δ.Σ., αναφορά με την οποία ζητά απαντήσεις για το πρόβλημα. Την αναφορά συνυπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, κ.κ.Ψύχας και Αδάμ.

Κύριε Δήμαρχε,
Στις 22-9-2011 σας αποστείλαμε έγγραφο ερώτημα μεταφέροντας τις αγωνίες και τις ανησυχίες κατοίκων του Δήμου εξ αιτίας του γεγονότος της διαρροής λυμάτων από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, με συνεπακόλουθο όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται το γεγονός αυτό και ζητούσαμε υπεύθυνη ενημέρωση για την έκταση του προβλήματος και τις αιτίες του.

Αν και πέρασε ένας μήνας από την γνωστοποίηση, αγνοήσατε το θέμα, δείχνοντας πρωτοφανή αδιαφορία σε θεσμική σας υποχρέωση, υποτιμώντας και τους θεσμούς και το μέγεθος ενός τόσο σημαντικού προβλήματος για την πόλη και τους κατοίκους.

Επανερχόμενοι στο θέμα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ως έχετε υποχρέωση σύμφωνα με τις διατάξεις της §9 του άρθρου 10 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

Α) Ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
Β) Την αιτία στην οποία οφείλεται η απόρριψη των λυμάτων στη θάλασσα.
Γ) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δ) Από πότε έχει να γίνει αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με εκτίμηση
Χρήστος Δ. Παγώνης
Γιάννης Αδάμ
Γιώργος Ψύχας

Πώς επιβιώνεις τη Μέρα της Κρίσης

Πώς επιβιώνεις τη Μέρα της Κρίσης
Είσαι αλήθεια προετοιμασμένος για τη συντέλεια του κόσμου;

Σκηνικό ταινίας καταστροφής: οι ουρανοί ξερνούν φωτιά, τρομακτικοί σεισμοί ισοπεδώνουν πόλεις, μανιασμένοι αέρηδες συμπαρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, η γη ανοίγει και καταπίνει αδηφάγα και τα τελευταία ερείπια∙ ο ανθρώπινος πολιτισμός φτάνει οριστικά στο τέλος του. Κι εσύ έχεις 3 λεπτά ακριβώς να πάρεις ό,τι προλάβεις από το σπίτι σου, να τα ρίξεις βιαστικά σε έναν σάκο και να φύγεις το συντομότερο δυνατό από κει, μιας και η κοσμοχαλασιά δεν θα λυπηθεί το βιος σου.

Τι θα ’βαζες μέσα στον σάκο επιβίωσης; Θυμήσου, από τα πράγματα που πήρες εξαρτάται άμεσα η ζωή σου. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα βρεις καταφύγιο, τροφή ή νερό στην πορεία σου, οπότε καλό είναι να το λάβεις υπόψη σου! Θα έπαιρνες φαντάζομαι κάποια βασικά συστατικά επιβίωσης και μερικά αναντικατάστατα για σένα κειμήλια. Ωραία! Τσέκαρε τώρα αν έμεινε καθόλου χώρος στο backpack σου για τα απολύτως απαραίτητα αγαθά για την επιβίωσή σου. Αν όχι, άρχισε να ξεπακετάρεις…

υλικά κατασκήνωσης: σκηνή και sleeping bag ή έστω μια κουβέρτα και κάτι που θα χρησιμεύσει ως στέγαστρο. Ο καιρός σε συνθήκες βιβλικής καταστροφής υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι και πολύ φιλικός…

νερό: 2-3 λίτρα είναι απαραίτητα για τις πρώτες στιγμές του τέλους του κόσμου(!), ωστόσο καλή ιδέα είναι και μια συσκευή φιλτραρίσματος και καθαρισμού νερού, για να έχεις πάντα πόσιμο νερό.

συσκευασμένη τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως μπάρες πρωτεΐνης και κονσέρβες με μπόλικο λίπος. Δεν είναι ώρα τώρα να κοιτάξεις τη σιλουέτα σου!

προμήθειες υγιεινής και απολύμανσης: αν και τα μικρόβια δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχεις, χαρτί υγείας και οινόπνευμα είναι ωστόσο αναντικατάστατα.

κουτί πρώτων βοηθειών: η συντέλεια του κόσμου… συντελείται πράγματι, λες να μην πάθεις ούτε γρατσουνιά;

φάρμακα: αν παίρνεις αγωγή απαραίτητη για τη ζωή σου, καλό είναι να αποθηκεύσεις κάνα-δυο κουτιά στο σακίδιό σου. Πού θα ξαναβρείς ανοιχτό φαρμακείο;

μέσα για να ανάψεις φωτιά: ό,τι προτιμάς, αρκεί να δουλεύει! Προσάναμμα μην ξεχάσεις, αλλά και ένα μικρό σκεύος για… πάνω απ’ τη φωτιά!

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Παναργειακός
Δάφνη Ερυθρών
Κόρινθος
Πανναυπλιακός 2011/Ένωση Μιδέας
Ένωση Άσπρων Σπιτιών/Αντίκυρας ...

Πόρος
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΑΕ Ερμιονίδας-Ερμής
Κύμη
Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξα
Λουκίσια
Θήβα
Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Facebook:600.000 λογαριασμοί την ημέρα γίνονται «στόχος» χάκερ

Οι χάκερ προσπαθούν να «εισβάλουν» παράνομα σε τουλάχιστον 600.000 λογαριασμούς του Facebook καθημερινά χρησιμοποιώντας κλεμμένα usernames και passwords, όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι του «γίγαντα» του Διαδικτύου.

Το Facebook έχει σχεδόν 800 εκατομμύρια χρήστες και κάθε μέρα γίνοντα πάνω από 1 δισεκατομμύριο απόπειρες για login. Οι «επιθέσεις» μπορεί να φαντάζουν ως μειοψηφία όμως οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα αυξάνεται όσο περνά ο καιρός.

«600.000 φορές την ημέρα σταματάμε κάποιον 'κακό' που προσπαθεί να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό κι αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», τονίζει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Barry Schnitt.

Στους φτωχότερους Ευρωπαίους οι Έλληνες

Στους φτωχότερους Ευρωπαίους οι Έλληνες
Στο «κλαμπ» των φτωχότερων Ευρωπαίων πολιτών, με βάση το επίπεδο των καταθέσεων...
που τηρούν στις τράπεζες, κατατάσσονται πλέον επίσημα οι Ελληνες. Αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τις κατά κεφαλήν αποταμιεύσεις που διατηρούν οι Eλληνες στις εγχώριες τράπεζες, το ύψος των οποίων έχει μειωθεί στο τέλος Αυγούστου στα 189,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις περιορίστηκαν με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον Αύγουστο του 2011 στις 16.796 ευρώ, ανακόπτοντας την ανοδική εξέλιξη του πλούτου που υπήρξε τα τελευταία χρόνια. Το επίπεδο των κατά κεφαλήν καταθέσεων στην Ελλάδα συγκρίνεται πλέον ευθέως με τις χώρες εκτός Ευρωζώνης και κατατάσσεται μετά την Πορτογαλία και αμέσως πριν από τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η μείωση των καταθέσεων δεν είναι η μοναδική ένδειξη της υποχώρησης της ικανότητας αποταμίευσης. Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί και η τάση μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, διαφάνηκε ξεκάθαρα το 2010 και αναμένεται να ενταθεί μετά τη φορολογική καταιγίδα του 2011. Οπως πιστοποιούν τα σχετικά στοιχεία, το 2010 υπήρξε η πρώτη χρονιά μετά από διαδοχικά έτη ανόδου που το διαθέσιμο εισόδημα υποχωρεί από το υψηλό επίπεδο των 172,6 δισ. ευρώ στα 163,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας δραστική απομείωση κατά 9 δισ. ευρώ σε μία μόλις χρονιά.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το διαθέσιμο εισόδημα του 2010 αποτυπώνουν την απομείωση του εισοδήματος από μισθούς ή περιουσιακά στοιχεία, μετά την αφαίρεση των φόρων και των μεταβιβάσεων προς το κράτος, μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους.

Η τυπική επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι «οι μέρες της ευημερίας έχουν παρέλθει» συμπληρώνεται από τα αντίστοιχα στοιχεία για τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης που καταγράφεται συστηματικά τα δύο τελευταία χρόνια και έφτασε το 1,3% το 2009 και το 3,6% το 2010.

Η απαισιοδοξία των αριθμών δεν εξαντλείται στην υποχώρηση της κατανάλωσης. Τα στοιχεία του European Banking Federation δείχνουν ότι τα κατά κεφαλήν δάνεια των Ελλήνων υπερβαίνουν πλέον τις κατά κεφαλήν καταθέσεις, διαψεύδοντας το επιχείρημα περί χαμηλής υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, κάθε Ελληνας χρωστά προς τις τράπεζες 22.842 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του δεν ξεπερνούν τα 18.504 ευρώ. Στο ίδιο συμπέρασμα συνηγορούν και τα στοιχεία του EBF για το επίπεδο δανεισμού - καταθέσεων σε σχέση με το ΑΕΠ, που δείχνουν ότι το επίπεδο δανεισμού διαμορφώθηκε το 2010 στο 112% του ΑΕΠ, ενώ την ίδια στιγμή το επίπεδο των καταθέσεων περιορίστηκε στο 91% του ΑΕΠ, χωρίς σε αυτό να έχει υπολογιστεί η περαιτέρω μείωση των καταθέσεων που υπήρξε το 2011 αλλά και η περαιτέρω υποχώρηση του ΑΕΠ, που συμπαρασύρει σε επιδείνωση των παραπάνω δεικτών.


Χαλκιδέος Αστυνομικός με Ι.Χ παρέσυρε και σκότωσε 48χρονη

Ελληνική Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκε τελικά η υπόθεση θανάτου της 48χρονης αλλοδαπής, αλβανικής καταγωγής, που διέμενε στην περιοχή του Αυλώνα, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί το πρωί της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Δηλεσίου στη Βοιωτία από αστυνομικούς του τμήματος Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης είναι 32χρονος αστυνομικός από την Χαλκίδα, που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.

Η γυναίκα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και στη συνέχεια είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Κατόπιν ερευνών η Αστυνομία οδηγήθηκε στον 32χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του, ενώ κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, η οποία εξετάζει την υπόθεση.

Eπέκταση του πολιτικού αερολιμένα Σκύρου

Aerial photograph of the Skyros airport taken ...Με ερώτησή της, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, είχε ζητήσει την επέκταση του πολιτικού αερολιμένα Σκύρου και την ενίσχυση των υποδομών του, ώστε να καταστεί επαρκής για τις ανάγκες της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Οι εγκαταστάσεις του Πολιτικού Αερολιμένα λειτουργούν μέσα στην έκταση του στρατιωτικού αεροδρομίου και ο χώρος τους έχει παραχωρηθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από το Γ.Ε.Α.

Στην απάντηση της Υ.Π.Α. που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρονται τα εξής:

« Η σημερινή θέση του πολιτικού αερολιμένα εν μέσω στρατιωτικών εγκαταστάσεων δεν αφήνει περιθώρια επεκτάσεων διότι από την ανατολική πλευρά περιορίζεται από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και από τη δυτική από τη μεταβατική επιφάνεια του διαδρόμου.

Σε περίπτωση που η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να εκχωρήσει μεγαλύτερη έκταση και υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι χρηματοδότησης, η ΥΠΑ έχει τη δυνατότητα μελέτης επέκτασης του υπάρχοντος κτιρίου Αεροσταθμού».

Mετά την απάντηση αυτή, η κ. Περλεπέ αναφέρει ότι πρέπει, η πολεμική αεροπορία και το Γ.Ε.Α. να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο χώρος των εγκαταστάσεων του πολιτικού αερολιμένα, προς όφελος, των κατοίκων της Σκύρου και εν γένει της οικονομίας του τόπου.

Περπατούσε και χτύπησε!

Άτυχη ήταν μία γυναίκα στα Ψαχνά η οποία περπατούσε και έπεσε θύμα τροχαίου. Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις οκτώ παρά είκοσι. Για λόγους που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης το αυτοκίνητο ενός 40 χρονου
οδηγού συγκρούστηκε με μηχανάκι που οδηγούσε 18 χρονος. Αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του δίκυκλου να πέσει στο έδαφος και στην συνέχεια να παρασύρει μία 80χρονη γυναίκα που περπατούσε στον δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει σοβαρά η γυναίκα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Ψαχνών, στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και μετά στην Αθήνα όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τοξικό νερό στη Θεσσαλία

Τοξικό νερό στη Θεσσαλία

Οι αναλύσεις έγιναν στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού Αρμένιο, στο δήμο Κιλελέρ και είναι από πιστοποιημένο εργαστήριο. Η ουσία που ανιχνεύθηκε είναι το περιβόητο «εξασθενές χρώμιο», το ίδιο δηλητήριο που έχει βρεθεί και στο νερό του Ασωπού, με την διαφορά όμως ότι στην συγκεκριμένη περιοχή η περιεκτικότητά του είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ασωπού. Στα Οινόφυτα είχαν βρεθεί 51 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και στο Αρμένιο βρέθηκαν 58.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για κρούσματα καρκίνου από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατηγορούν τις δημοτικές Αρχές για αδιαφορία. Όπως λένε, «ο δήμος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας τους καθησύχαζαν, λέγοντας ότι τα επίπεδα του χρωμίου είναι στα επιτρεπόμενα όρια».

Αποχή δικηγόρων, Πέμπτη και Παρασκευή

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στις 3 και 4 Νοεμβρίου, Πέμπτη και Παρασκευή.

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο

Τον τρόμο έζησε ένας οδηγός στην περιοχή του Αυλωναρίου, όταν έπιασε φωτιά στο αυτοκίνητο του. Πιο συγκεκριμένα γύρω στη μία το μεσημέρι βρίσκονταν με το όχημα του στον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου. Κάτω από συνθήκες που εξετάζει η πυροσβεστική της Κύμης, λαμπάδιασε το αυτοκίνητο. Ευτυχώς ο οδηγός του πετάχτηκε έξω και κατάφερε να σωθεί. Στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Γεμάτη ενέργεια και φιλοδοξίες προβλέπεται η σημερινή ημέρα. Αρκετά κατάλληλη ημέρα για να βάλετε μπρος κάποια υπόθεσή σας ή να προωθήσετε μία ήδη υπάρχουσα. Επαγγελματικά, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα συντάσσονται υπέρ σας. Ερωτικά, έχετε αυτοπεποίθηση και αυτό αντικατοπτρίζεται στις επιλογές σας. Καλή μέρα για να κάνετε το σωστό και το πρέπον. Οι γεννημένοι του 1964 θα μεταδώσετε την πολύτιμη πείρα σας.


ΤΑΥΡΟΣ

Μια παλιά ή νέα γνωριμία που σχετίζεται με το εξωτερικό απορροφά το ενδιαφέρον σας σήμερα. Επαγγελματικά εργάζεστε με τους υφιστάμενους ή τους συνεργάτες σας κάτω από ένα πνεύμα συνεργασίας. Αισθηματικά ζητήματα εξελίσσονται αργά αλλά σταθερά υπέρ σας. Εξαιρετική μέρα για να επικοινωνήσετε με άτομα μεγάλης ηλικίας. Οι γεννημένοι του 1974 αισθάνεστε πικρία από τη στάση ενός γυναικείου προσώπου.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Θέματα φορολογικά ή χρηματοοικονομικά απαιτούν ενδελεχή μελέτη και προσεκτική εξέταση. Ερωτικά, συναντάται την παραφροσύνη στο πρόσωπο του συντρόφου σας, γεγονός που μπλοκάρει τη σιδερένια λογική σας. Μυστικές συναντήσεις ή συζητήσεις σχετικά με επαγγελματικά θέματα ευνοούνται. Καλή μέρα για να εργαστείτε για ένα φιλόδοξο σχέδιο. Οι γεννημένοι του 1981 αδυνατείτε να δεχτείτε ότι ένα κοντινό σας πρόσωπο δεν σας συμπαραστέκεται.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αισθηματική ζωή καθώς η συγκέντρωση πλανητών στο φιλικό ζώδιο του Σκορπιού βελτιώνει την άποψη σας για τα πράγματα και ανεβάζει τη διάθεση σας. Οι διαπροσωπικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό αλλά και κάποιας μορφή επιφυλακτικότητα. Καλή μέρα για να δώσετε συμβουλές. Οι γεννημένοι του 1989 θα αναλάβετε ευθύνες άλλων.


ΛΕΩΝ

Κύριο μέλημά σας σήμερα είναι να διευθετήσετε κάποιες εκκρεμότητες και να οργανώσετε το πρόγραμμα σας. Οι σχέσεις με τους υφισταμένους αποδεικνύονται σημαντικό κλειδί για την επίτευξη ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου. Ο έρωτας σήμερα ξεπερνά των κόσμο των αισθήσεων και γίνεται δύναμη που σας μεταμορφώνει. Εξαιρετική μέρα για να αντλήσετε έμπνευση από τους μεγαλύτερους ή τους παλαιότερους. Οι γεννημένοι του 1982 ερωτικά θα βιώσετε μια ανεπανάληπτη κορύφωση.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σήμερα νοιώθετε πως θέλετε περάσετε καλά και ανέμελα κάνοντας κάτι ουσιώδες ή χρήσιμο. Η σχέση με το σύντροφο ή τα παιδιά σας προσφέρει εμπιστοσύνη και βεβαιότητα. Η αμεσότητα και η φυσικότητα προσελκύουν τους άλλους ενώ παράλληλα σας επιτρέπουν να χτίσετε αυθεντικούς δεσμούς. Υπάρχει έντονη ανάγκη για να δημιουργήσετε και να εξωτερικεύσετε μια εσωτερική ανησυχία. Οι γεννημένοι του 1967 εξιδανικεύετε μια γνωριμία.


ΖΥΓΟΣ

Με τη Σελήνη στο σοβαρό και μετρημένο ζώδιου του Αιγόκερω κατσουφιάζετε σχετικά με την διεκπεραίωση κάποιων οικογενειακών υποχρεώσεων. Η ολοκλήρωσή τους όμως σας ανταμείβει ηθικά και σας απαλλάσσει από το άγχος τους. Αν κάτι σήμερα δεν θέλετε, είναι να χάσετε τον έλεγχο και να πείτε ή να κάνετε πράγματα που το συναίσθημα σας υπαγορεύει. Οι γεννημένοι του 1983 θα είστε καλεσμένοι σε ένα κοσμικό γεγονός.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τη Σελήνη στον Αιγόκερω αναζητάτε λύσεις υπεύθυνες και πρακτικές. Μετακινήσεις ή συζητήσεις με άτομα κύρους απαιτούν προσεκτική και μετρημένη συμπεριφορά. Συναισθηματικά, η ύπαρξη σας μέσα σε μια σχέση αποτελεί προϋπόθεση για τη ψυχική σας ηρεμία. Καλή μέρα για αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης στα αγαπημένα σας σκούρα χρώματα. Οι γεννημένοι του 1975 θα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Σήμερα το μυαλό και η καρδιά σας είναι δοσμένα στην υπηρεσία των φίλων και των προσφιλών σας προσώπων. Με καλή αισθηματική διάθεση προσεγγίζετε το έτερο ήμισυ με ανεπανάληπτα προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις. Μια νέα γνωριμία ίσως αποτελέσει την απαρχή μιας σημαντικής και μακροχρόνιας σχέσης σε φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Οι γεννημένοι του 1962 ζείτε χωρίς αυταπάτες.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η πρακτική σας αντίληψη και η διορατικότητά σας τονίζονται με τη Σελήνη στο δικό σας ζώδιο και σας βοηθούν να πετύχετε δύσκολους στόχους. Επαγγελματικά, το έργο σας αναγνωρίζετε και πλέον αυτό που σας απασχολεί είναι να διατηρήσετε αυτή την εκτίμηση. Ιδανική μέρα για να ασχοληθείτε με την εμφάνιση σας και να κάνετε και κάποιες προληπτικές εξετάσεις. Οι γεννημένοι του 1967 κοιτάτε πίσω και ξεχωρίζετε τα καλά.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η στάση και η συμπεριφορά ατόμων που ξέρετε από παλιά ή που διακρίνονται για τις αρχές και τις αξίες τους έρχεται σήμερα να σας προβληματίσει και πιθανόν να σας στεναχωρήσει. Ο ρεαλισμός και η επιφυλακτικότητα αποδεικνύονται οι καλύτεροί σας σύμμαχοι ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Αισθηματικά, οι κεραίες σας συντονίζονται με τις επιθυμίες του έτερου ήμισυ. Οι γεννημένοι του 1976 θα προβείτε στην αγορά κάποιας συσκευής.


ΙΧΘΕΙΣ

Η παρουσία της Σελήνης στον Αιγόκερω δίνει έμφαση στις σχέσεις και τις συναναστροφές με άτομα που μοιράζεστε κοινά ιδεώδη και ιδανικά. Στερεότυπες αντιλήψεις και προκαταλήψεις περιορίζουν την ανάγκη σας για ισότητα και πολυφωνία. Αισθηματικά, δέχεστε ένα τηλεφώνημα ή μήνυμα που δεν περιμένατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να λάβετε. Οι γεννημένοι του 1989 δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε μια πρόκληση.

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.Βόρειοι άνεμοι τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Στα δυτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι οι οποίες βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι νεφώσεις στα δυτικά το βράδυ θα αυξηθούν και είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!

«Μαύρος» χειμώνας για χιλιάδες νοικοκυριά

«Μαύρος» χειμώνας για χιλιάδες νοικοκυριά


«Βαρυχειμωνιά» στις τσέπες χιλιάδων συμπολιτών μας καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και τις πολυκατοικίες.
Η αδυναμία πληρωμής των κοινοχρήστων αναμένεται να προκαλέσει ή προκαλεί ήδη σε πολλές περιπτώσεις αναταραχές στους κόλπους χιλιάδων νοικοκυριών που στεγάζονται σε πολυκατοικίες καθώς η έλλειψη χρημάτων φέρνει τα πάνω κάτω στην ομαλή λειτουργία διαχείρισης.

Όπως εκτιμάται από την αγορά καυσίμων, μια στις τρεις πολυκατοικίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει σε θέρμανση τους ενοίκους της καθώς οι τελευταίοι δεν καταβάλλουν τα κοινόχρηστα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι εταιρείες πετρελαίου θέρμανσης που ζητούν την εξόφλησή τους πριν εφοδιάσουν εκ νέου τις δεξαμενές.

Χαρακτηριστικό του τι επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των πολυκατοικιών είναι και η μαρτυρία στο Newsbomb.gr ενός διαχειριστή. «Η πολυκατοικία μας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή πετρέλαιο και δεν γνωρίζω πότε θα εφοδιαστεί!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Νικολάου, διαχειριστής έξι διαμερισμάτων σε πολυκατοικία που εδρεύει στη Γλυφάδα.

Ο 39χρονος άντρας εξομολογείται πως αναγκάζεται να πληρώνει από τη τσέπη του τις αδυναμίες των ενοίκων: «Τα κοινόχρηστα έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Μάιο! Το ταμείο είναι μείον…Να φανταστείτε ο συντηρητής του ασανσέρ παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους πέντε μήνες».

Η δραματική αυτή κατάσταση προκαλεί όπως είναι φυσικό εντάσεις μεταξύ των ενοίκων ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τους άλλους ενοίκους!

Το 30% των πολιτών δεν θα ανάψει καλοριφέρ!

Τη μεγάλη μείωση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης επιβεβαιώνει στο Newsbomb, ο κ. Γιώργος Ασμάτογλου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μόνο το 10% των πελατών ανταποκρίνεται όπως πέρυσι. «Το 60% των πολιτών γεμίζει τις δεξαμενές μέχρι τα μισά, ενώ το 30% δεν θα ανάψει φέτος καλοριφέρ».

Ώρα εφεδρείας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Ώρα εφεδρείας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους


Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η εγκύκλιος για την εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς που αφορά σε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την πρώτη Δεκέμβρη θα οδηγούνται σε προσυνταξιοδότηση όσοι διανύουν το 53ο έτος της ηλικίας τους ενώ καταργούνται οργανικές θέσεις που έχουν περίπου 24.000 μόνιμους υπαλλήλους.

Αφορά δηλαδή σε υπαλλήλους του δημοσίου, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αναμένεται να βγουν για 2 χρόνια σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Οι παραπάνω θα λαμβάνουν το 60% του τελευταίου βασικού τους μισθού πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Από την προσυνταξιοδότηση εξαιρούνται
-εκπαιδευτικοί,
-ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων,
-φύλακες και σωφρονιστικοί υπάλληλοι,
-υπάλληλοι ΕΥΠ,
-γενικοί διευθυντές,
-ιερείς,
-πυροσβέστες,
-διπλωμάτες,
-διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείου εξωτερικών,
-καλλιτέχνες,
-πολύτεκνοι και
-ένας από τους δύο συζύγους, αν και οι δύο υπάγονται σε προσυνταξιοδότηση ή εφεδρεία.

Στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μπαίνουν αρχικά χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι υπηρετούν σε οργανισμούς οι οποίοι είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Από τις αρχές του επόμενου έτους, στο καθεστώς θα ενταχθούν 3.000-4.000 άτομα που υπηρετούν σε μεγάλους οργανισμούς και είναι κυρίως υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι υπάλληλοι έχουν συγκεντρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι άνω των 55 ετών, θα οδηγούνται σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση.

Telegraph: Η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη χρεοκοπία!

Telegraph: Η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη χρεοκοπία!

Σύμφωνα με τον αρθογράφο Liam Halligan είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να αποτύχει και η νέα συμφωνία, η οποία έκανε την κρίση χρέους ακόμη πιο οξεία, σπέρνοντας περαιτέρω μολυσματικούς σπόρους σύγχυσης.

Η συμφωνία παρουσιάστηκε ως επιτυχία από τους υπέρμαχους του ευρώ, αναφέρει η Telegraph.

«Στην πραγματικότητα, αυτοί που αφελώς δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα (πρόθυμοι να δρέψουν τις υψηλές αποδόσεις, αναμένοντας πάντα μια διάσωση), θα λάβουν μια πολύ πιο καλή συμφωνία. Μια τέτοια συζήτηση θα εξελιχθεί, με κλειστές πόρτες, στους επόμενους μήνες. Αλλά η καλύτερη αυτή συμφωνία θα πρέπει να πληρωθεί με ακόμη περισσότερο κρατικό δανεισμό, από κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης ή και από άλλους» υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Ακόμη αναφέρει ότι η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει κάποιο όρο για το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Νέα δοκιμασία για τον ΓΑΠ η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο.

Νέα δοκιμασία για τον ΓΑΠ η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σε μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφορτίσει το κλίμα, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τα πρωτοφανή γεγονότα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Όπως έκανε ήδη στο μήνυμά του, αύριο θα καταδικάσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην παρέλαση και θα ζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Αναμένεται επίσης να ζητήσει πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να υπογραμμίσει την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την προσπάθεια για υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Το κλίμα στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος πάει από το κακό στο χειρότερο με τις φωνές διαμαρτυρίας να πληθαίνουν.

Πιο πρόσφατο κρούσμα αυτό του Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος επανέλαβε σήμερα την ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να βγει η χώρα από το τέλμα.

Ο κ. Λιντζέρης είπε ότι μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια.

Σαν Σήμερα

31 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: Αριστόβουλος
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
  • Γεγονoτα


1517: Ο Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.

1882: Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ δημοσιεύει τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς».

1918: Συμμαχικά και ελληνικά πλοία («Αβέρωφ», «Κιλκίς» ) καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, τμήμα Κρητών χωροφυλάκων εγκαθίσταται στο Φανάρι ως φρουρά του Πατριαρχείου.

1922: Αρχίζει η Δίκη των «6» (Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Θεοτόκης, Μπαλτατζής, Χατζανέστης), που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή.

1940: Ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του που δημοσιεύεται στον παράνομο «Ριζοσπάστη», καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών φασιστών.

1948: Γίνεται η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου - θρύλος «Αβέρωφ»... «Συνήθης εν όρμω υπηρεσία. Κινήσεις συμφώνως τω πίνακι. Έκτακτον ουδέν» γράφει και περνά στην ιστορία.

  • Γεννησεις

1833: Αλεξάντρ Μποροντίν, ρώσος συνθέτης, που κέρδιζε τα προς το ζην εργαζόμενος ως χημικός. («Πρίγκιψ Ιγκόρ», «Στις στέπες της κεντρικής Ασίας») [θαν. 15/2/1887]

1887: Τσανγκ Κάι Σενγκ, ο εθνικιστής ηγέτης της Κίνας και μεγάλος αντίπαλος του Μάο Τσε Τουνγκ. [θαν. 5/4/1975]

1888: Ναπολέων Λαπαθιώτης, συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 7/1/1944]

  • Θανατοι

1984: Ίντιρα Γκάντι, ινδή πολιτικός. [γεν. 19/11/1917]

1993: Φεντερίκο Φελίνι, ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. [γεν. 20/1/1920]

1985: Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας. [γεν. 21/10/1907]

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση τελικά, η παρέλαση στη Χαλκίδα

Ενώ είχε ανακοινωθεί η παρουσία του Υφυπουργού, Π.Οικονόμου στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Χαλκίδα, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, τελικά η θέση του στην εξέδρα των επισήμων παρέμεινε άδεια, αφού δεν ήρθε...

Ίσως το γεγονός ότι απουσίασε η κυβερνητική εκπροσώπηση στην παρέλαση της Χαλκίδας, να είναι ένας λόγος που στην πόλη μας αποφύγαμε τα επεισόδια και τις εντάσεις.

Φαίνεται πως ο Π.Οικονόμου βλέποντας το κλίμα που επικράτησε στη χώρα, με τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών κατά των πολιτικών προσώπων, να τον έκαναν να μην έρθει τελικά στη Χαλκίδα, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ήρεμο το κλίμα στη Χαλκίδα. Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

παρέλαση στη Χαλκίδα


Απουσία επεισοδίων, εντάσεων αλλά και ... πολλών επισήμων, διεξήχθει στη Χαλκίδα, η μαθητική παρέλαση. Με γερμανικές σημαίες τα ταξί της πόλης και πανό οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεση και αγανάκτησή τους για τις αποφάσεις που αφορούν στη χώρα μας.

Στη Χαλκίδα κανονικά διεξήχθη η μαθητική παρέλαση και δεν είχαμε εντάσεις ή επεισόδια όπως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο εξέφρασαν πολίτες και επαγγελματικοί κλάδοι την αγανάκτησή τους.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σε ήρεμο κλίμα και μόνο με τον απλό κόσμο, η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται αυτή τη στιγμή μόνο παρουσία του κόσμου και χωρίς τους επισήμους, μετά και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κόσμος καταχειροκροτεί τα τμήματα της παρέλασης και τα πνεύματα φαίνεται να είναι ήρεμα..

Αυγά «παρελαύνουν»στο Ηράκλειο – Αποχωρούν οι επίσημοι


Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από λίγη ώρα και, πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνακη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει , με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων !

Παράλληλα, τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της «Σπίθας»

Γύρισαν την πλάτη στους επίσημους στην Αλικαρνασό

Την..πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό! Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν..χαιρέτισαν!

Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!

«Πονοκέφαλος» η κυβερνητική εκπροσώπηση

Όπως είναι φυσικό, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις αντιδράσεις, τα έβαλαν κάτω, τα είδαν, τα ξαναείδαν, το σκέφτηκαν, το υπολόγισαν και κατέληξαν!

Μετά τα πρώτα δείγματα «επιθέσεων» σε βάρος πολιτικών η κυβέρνηση αποφασίζει να εκπροσωπηθεί στις παρελάσεις με πρόσωπα χαμηλών τόνων, που δεν έχουν απασχολήσει ή προκαλέσει στο παρελθόν, ενώ άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις μένουν στο σπίτι τους ή εκπροσωπούν την κυβέρνηση σε μέρη που θεωρούνται «ήσυχα».

Στο Ηράκλειο την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, ο οποίος θεωρείται ένα πρόσωπο σεμνό, χαμηλών τόνων, που δεν έχει προκαλέσει και κυρίως δεν ανήκει στο «στενό» πολιτικό προσωπικό, καθώς δεν είναι εκλεγμένος.

Στο Ρέθυμνο, όπου μέχρι πρότινος πήγαινε Ρεθυμνιώτης Μανώλης Όθωνας, μετά το τελευταίο περιστατικό με το αυγό, στην παρέλαση παρίσταται ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Λίτινας, ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο, που πιθανότατα θα περάσει … απαρατήρητο!

Όσο για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, δε θα μείνει στο σπίτι του, αλλά θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Λασίθι, περιοχή που θεωρείται γενικά πιο «ήρεμη».

Τέλος, στα Χανιά, αν και αρχικά επρόκειτο να «κατεβεί» ο Νίκος Σηφουνάκης, θα παραστεί ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θ. Καρούντζος, καθώς τα μηνύματα που έφθασαν στον υφυπουργό από τα Χανιά προειδοποιούσαν … «να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του»…

Δωρεάν σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης


Με αφορμή την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου...
η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης σήμερα θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.


Αποχώρησε ο Κ. Παπούλιας από την παρέλαση

Αποχώρησε ο Κ. Παπούλιας από την παρέλαση

Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση η οποία πότε άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει συμβεί.

Τη λύπη του εξέφρασε ο κ. Κ. Παπούλιας, τονίζοντας πως είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια συνθήματα και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες εποχές.

«Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη, όταν εγώ έχω πολεμήσει για την πατρίδα από τα 15 μου», δήλωσε με λύπη ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Από νωρίς το πρωί, διαδηλωτές απέκλεισαν τις κεντρικές λεωφόρους της συμπρωτεύουσας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με 3 κλούβες έχουν αποκλείσει την οδό Μ. Αλεξάνδρου προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», μέλη του «Άρδην», πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και κατέλαβαν το οδόστρωμα.

Μέχρι αυτή την ώρα επικρατεί ένταση, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στη λεωφόρο όπου θα πραγματοποιούνταν η παρέλαση.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αναρχικοί με συνοδεία ΜΑΤ για τυχόν εμπλοκές... στα δικαστήρια πριν λίγο

συνοδεία αστυνομικών οι αναρχικοί στα δικαστήρια


Η δίκη, που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της απεργίας των δικαστικών, συνεχίζεται σήμερα, των κατηγορούμενων για ληστείες και συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η δίκη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και αναρχικών, που έκαναν την εμφάνισή τους και την περασμένη εβδομάδα στα δικαστήρια Χαλκίδας, αλλά και σήμερα. Εξ αυτού του λόγου και η αστυνομική δύναμη βρίσκεται σύσσωμη στο χώρο των δικαστηρίων, για αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Οι Τούρκοι προκαλούν και την νύχτα στο Αιγαίο

Πρόκληση με νυχτερινές πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μετά από αρκετά χρόνια. Τότε τα είχε...
αποκρύψει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Προβληματίζει το ελληνικό Πεντάγωνο η ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων της Αγκυρας στο Αιγαίο, παρά την μείωση, σχεδόν στο μισό, του αριθμού των εισερχομένων τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Aθήνας απο τις αρχές Οκτωβρίου.

Μετά την επαναφορα από τους τουρκους πιλότους των εμπλοκών (εικονικών αερομαχιών) που ειχαν σταματήσει για ενα και πλέον έτος, 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν γυρω από την Λέσβο το βράδυ της Τρίτης (από τις 20.13 έως τις 20.22).

Τέτοιες νυχτερινές προκλήσεις είχαν να γίνουν από το 2006-7 και το 2004. Τότε μάλιστα τα προκλητικά περιστατικά είχαν αποκρυφτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και είχαν αποκαλυφθεί από τις εφημερίδες.

Οι τουρκοι μειωσαν περίπου στο μισό τα εισερχόμενα στο FIR Aθηνας αεροσκάφη - από συνήθως 12 σε 6 - μετα την συναντηση του υπουργου Αμυνας Π.Μπεγλίτη με τον Τούρκο ομόλογό του κ Ι. Γιλμάζ στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου, όπου ο πρωτος ειχε θέσει με έμφαση το θεμα των προκλησεων και τους κινδύνους που ενέχουν.

Η παρέμβαση του κ. Μπεγλίτη ειχε γινει με έμφαση καθώς οι τουρκοι πιλοτοι ειχαν αρχισει, 15 ημερες πριν, να αντιδρούν κατα την διαδικασια αναγνώρησης - αναχαίτησης και να προκαλουν εμπλοκές. Στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει βεβαιότητα οτι οι εμπλοκες προκαλόυνται βάσει κεντρικής οδηγίας ωστοσο το όλο σκηνικό με τα νέα στοιχεία αξιολογείται ακόμη.

Σήμερα μπηκαν στο FIR Aθηνας μονο 2 εναερια μεσα - ενα ναυτικης συνεργασίας και ενα ελικόπτερο. Πριν αναχαιτιστούν έκαναν 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου..

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια Πέμπτη 27/10

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Κριός

Η εικόνα σας και η συμπεριφορά σας απέναντι σε κάποιους ίσως επικριθούν από ορισμένους ανταγωνιστές σας. Μία ευχάριστη συνάντηση ή μια απρόσμενη επίσκεψη είναι πολύ πιθανή σήμερα. Επαγγελματικά, ίσως κάποιες φοβίες σας αποδειχθούν η αχίλλειος πτέρνα σας. Αισθηματικά, μην προσπαθήσετε να σκαλίσετε παλιές πληγές γιατί ίσως απογοητευθείτε. Ζήστε το σήμερα. Οι γεννημένοι του 1980 θα βρεθείτε προ μιας ευχάριστης εκπλήξεως.


Ταύρος

Επαγγελματικά εκτιμάτε πως στην παρούσα φάση η υπερβολική ειλικρίνεια ίσως τελικά να μην σας ευνοεί. Αισθηματικά, θέλετε να κατασταλάξετε σχετικά με την πορεία της σχέσης ενώ η αναβλητικότητα σας κουράζει. Η διάθεση να βγείτε έξω και να διασκεδάστε είναι έντονη σήμερα και γι' αυτό τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά. Καλή μέρα για να τροποποιήσετε τη στάση σας απέναντι σε ένα πρόσωπο κύρους. Οι γεννημένοι του 1977 θα κατανοήσετε πως το περιττό σας απομακρύνει από το ουσιώδες.


Δίδυμοι

Η πολυαστρία στον 6ο οίκο σάς αναγκάζει εκ των πραγμάτων να βάλετε μια τάξη στην ζωή σας. Επαγγελματικά ένα απρόσμενο και ευχάριστο γεγονός θα σας δώσει χαρά. Οι πολύ προσωπικές σχέσεις ευνοούνται περισσότερο σήμερα ενώ σας προσφέρουν ύψιστη ικανοποίηση. Μια μέρα που θα έρθετε σε επαφή με ευφάνταστους και δημιουργικούς ανθρώπους. Οι γεννημένοι του 1964 θα πετύχετε κάτι χάρη στους ευέλικτους χειρισμούς σας.


Καρκίνος

Ένα πρωινό που θα ακούσετε πράγματα στα οποία θα δώσετε μεγαλύτερη προσοχή από αυτή που τους χρειάζεται. Επαγγελματικές μετακινήσεις, αν και αρχικά σας αγχώνουν, στη συνέχεια αποδεικνύονται ενδιαφέρουσες και ευχάριστες. Η διάθεσή σας από το απόγευμα και μετά γίνεται πιο ερωτική ενώ οι πρώτες εντυπώσεις για ένα φλερτ επιβεβαιώνονται. Οι γεννημένοι του 1991 θα ζήσετε στιγμές έκστασης.


Λέων

Μια μέρα κάπως δύσκολη και αγχωτική που όμως την αντιπαλεύετε με θετική ενέργεια και πίστη στις δυνάμεις σας. Επαγγελματικά, κάποιες αποφάσεις λαμβάνονται για εσάς χωρίς εσάς γεγονός που ίσως σας δώσει την εντύπωση ότι κάποιοι επιβουλεύονται τη θέση σας. Αισθηματικά, νιώθετε ότι το έτερο σας ήμισυ σας δίνει τα ηνία της σχέσης γιατί σας έχει εμπιστοσύνη. Οι γεννημένοι του 1987 θα έχετε κάποιες ανοιχτές συγκρούσεις με πρόσωπο του οικείου σας περιβάλλοντος.


Παρθένος

Προσωπικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα εστιάζουν την προσοχή σας και σας δίνουν την ευκαιρία να ενσταλάξετε αισιοδοξία στον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Η αισθηματική ζωή αποτελεί πεδίο ευχαρίστησης από το απόγευμα και μετά που δίνεται η δυνατότητα να γεφυρωθούν τα επικοινωνιακά χάσματα μεταξύ εσάς και του συντρόφου. Εξαιρετική μέρα για ανιχνεύσετε τις διαθέσεις των άλλων. Οι γεννημένοι του 1976 καλώς κάνετε και αποστασιοποιείστε από κάποιους.


Ζυγός

Σήμερα αποφασίζετε διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά την εμφάνιση αλλά και τη στάση σας απέναντι σε αγαπημένα πρόσωπα. Επαγγελματικά, δεν στηρίζεστε σε άλλους και αυτό σας επιτρέπει να μην ανησυχείτε για την απογοητευτική απόδοση που παρουσιάζουν κάποιοι συνάδελφοι. Η οικονομική ζωή παρουσιάζει μικρή ανάκαμψη χάρη σε δικές σας πρωτοβουλίες. Οι γεννημένοι του 1973 αναζητάτε επαγγελματικές προοπτικές στο εξωτερικό.


Σκορπιός

Η μέρα ξεκινά με άγχος και αγωνία και τελειώνει με ικανοποίηση. Επαγγελματικά, η ηθική σας βούληση δεν κάμπτεται από αντιμαχόμενες δυνάμεις αντίθετα γίνεται δυνατότερη. Αισθηματικά, βρίσκεστε σε μια μεγάλη στιγμή της σχέσης κατά την οποία ο προσωπικός σας μαγνητισμός κυριεύει το μυαλό και τη ψυχή του συντρόφου σας. Οικονομικά ζητήματα επιλύονται χάρη στην ικανότητα σας να διαισθάνεστε σωστά. Οι γεννημένοι το 1962 αποφύγετε να παρασυρθείτε από το θυμό σας και έτσι να κλωτσήσετε μεγάλες ευκαιρίες.


Τοξότης

Η σύναξη πλανητών στο 12ο οίκο σας φέρνει αντιμέτωπους με κάποιες κρυφές και σιωπηρές σας ανησυχίες. Η οργάνωση και η αυτοπειθαρχία μπορούν να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη αλλά όσο και να θέλετε, τελικά παρασύρεστε από την άστατη πλευρά σας. Το έτερο σας ήμισυ θα προσπαθήσει να σας προστατέψει από τα λεκτικά πυρά ενός κοινού φίλου. Οι γεννημένοι το 1975 ίσως κάνετε πίσω σε κάποιες απατήσεις σας.


Αιγόκερως

Η κοινωνικότητά σας σήμερα αγγίζει κόκκινο. Επαφές, τηλεφωνήματα και συναντήσεις σας απορροφούν πολύ χρόνο ενώ παράλληλα παλεύετε να αντεπεξέλθετε στις αυξημένες επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Μία μέρα που πρόσωπα κύρους θα ζητήσουν τις εκτιμήσεις και τις απόψεις σας σχετικά με μια απόφαση που πρέπει να πάρουν. Αισθηματικά, ασκείτε γοητεία και μαγνητισμό. Οι γεννημένοι του 1961 θα χρειαστεί να γνωμοδοτήσετε υπέρ ή κατά κάποιου.


Υδροχόος

Μια ημέρα που κάποια πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα υπολογίζατε. Επαγγελματικά βρισκόμενοι στο μάτι του κυκλώνα ανατρέπετε τα δεδομένα και έτσι γυρνάτε το παιχνίδι υπέρ σας. Η συμπαράσταση ενός οικείου προσώπου θα σας βοηθήσει να δείτε πιο καθαρά τα αισθηματικά σας δρώμενα. Οικονομικές αναταραχές τρίτων σας παροτρύνουν να αναβάλλετε κάποιες αγορές. Οι γεννημένοι του 1988 θα ζήσετε τη ρομαντική διάσταση του έρωτα.


Ιχθύες

Ο συνωστισμός πλανητών στο υδάτινο στοιχείο σας βοηθά να κάνετε σωστές επαφές και δημιουργικά σχέδια. Η Σελήνη από το απόγευμα εισέρχεται στο Σκορπιό και σας παροτρύνει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην αισθηματική σας σχέση. Εξαιρετική μέρα για να επαναπροσδιορίσετε τις προσωπικές σας αξίες και πεποιθήσεις. Η στάση αλληλεγγύης απέναντι σε ένα φιλικό πρόσωπο σας ανταμείβει ηθικά. Οι γεννημένοι του 1981 θα κάνετε μια γνωριμία που θα δώσει νέο νόημα τη ζωή σας.

Τριήμερο καλοκαιρίας

Τριήμερο καλοκαιρίας

Αύριο λέμε «Όχι», λόγω Εθνικής Επετείου, αλλά ο καιρός λέει «ναι» για αποδράσεις, εξορμήσεις και γενικά βόλτες εκτός οικίας. Κι αυτό γιατί όπως μας καθησυχάσει και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο καιρός θα είναι αίθριoς!

«Με καλές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου καθώς δεν προβλέπονται σοβαρά καιρικά φαινόμενα, πέρα από κάποιες ασθενείς βροχές», αναφέρει ο κ. Αρνιακός.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα Δωδεκάνησα για πρόσκαιρη βροχή, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Σύμφωνα με τη πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σάββατο 29 του μήνα με καλύτερο καιρό και λιακάδα.
Ο καιρός δηλαδή προβλέπεται γενικά αίθριος στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενή βροχή στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με νεφώσεις θα «ξημερώσει» η Κυριακή, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι από τις βραδινές ώρες. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ξεκίνησε η διανομή καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης

Ξεκίνησε η διανομή καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης
Αποκαθίσταται σιγά σιγά από σήμερα το πρόβλημα έλλειψης καρτών ελεγχόμενης...
στάθμευσης, που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες, στην περιφέρεια του δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκε έλλειψη σε κάρτες στάθμευσης στα σημεία πώλησης, γεγονός που ταλαιπώρησε χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι, μάταια, αναζητούσαν κάρτες για να σταθμεύσουν το όχημά τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, Αναστάσιο Αβραντίνη, η έλλειψη οφείλεται στο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καθυστερήσει την έγκριση ανάθεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών του δήμου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί ένας αριθμός καρτών για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αθήνας.

Από σήμερα, ωστόσο, ξεκίνησε εκ νέου η διανομή καρτών στα σημεία πώλησης, περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, από όπου και οι επισκέπτες του δήμου Αθηναίων μπορούν να τις προμηθεύονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον τμηματάρχη ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων, Γιώργο Κολοβό, «το σύστημα επανέρχεται σταδιακά σε λειτουργία. Ο δήμος Αθηναίων, ενημερώνεται για την επάρκεια των καρτών και σε όποια σημεία παρατηρείται έλλειψη, οι υπάλληλοι της δημοτική αστυνομίας δε θα βεβαιώνουν παραβάσεις των επισκεπτών».

Τέλος, εκτίμησε ότι στο προσεχές διήμερο το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η δημοτική αστυνομία κατ’ εντολήν του δήμου Αθηναίων, δεν κατέγραφε ούτως ή άλλως τις παραβάσεις για παράνομη στάθμευση στις θέσεις των επισκεπτών τις ημέρες, που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.


Σήκωσαν πηνία και χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ

«Σήκωσαν» πηνία και χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς εντόπισαν στην εθνικό οδό Λιβαδειάς-Λαμίας...
χτες το πρωί ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαινα τέσσερις άγνωστοι δράστες.

Όταν επιχείρησαν να το ελέγξουν, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Ακολούθησε καταδίωξη προς Χαιρώνεια Βοιωτίας και στην είσοδο του οικισμού Ακόντιο, ένας εκ των επιβαινόντων πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Σε έρευνα που έγινε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 πηνία μετασχηματιστών, χάλκινα καλώδια συνολικού μήκους 15 μέτρων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, στο σημείο όπου αρχικά είχε εντοπιστεί το ύποπτο όχημα, βρέθηκαν επίσης 10 πηνία μετασχηματιστών και χάλκινα καλώδια συνολικού μήκους 20 μέτρων.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκαν από υπάλληλο της ΔΕΗ ως προερχόμενα από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση των ανωτέρω δραστών.