Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Πως μπορείς να βρεις τον ιδανικό σύντροφο;

Πως μπορείς να βρεις τον ιδανικό σύντροφο;
Aπλοί τρόπο για να ανακαλύψεις φέτος τον άντρα της ζωής σου.

Ανακάλυψε το λόγο για τον οποίο δεν μπορείς να βρεις σύντροφο. Σίγουρα πολλές φορές παίζει ρόλο η τύχη και οι συνθήκες αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σημαντικότερη συμβολή είναι η δική μας οπότε δεν ωφελεί να τα ρίχνουμε όλα στο σύμπαν. Κάνε μια ενδοσκόπηση και αναγνώρισε στοιχεία.

Δες την ευτυχία σαν ένα μεγάλο κουτί στο οποίο εσύ οφείλεις να μπεις μέσα. Δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε κανόνες. Βάλε στόχο τη δική σου ευτυχία, επικεντρώσου σε αυτήν και θα έρθει πιο γρήγορα.

Σταμάτα να έλκεσαι από την ιδέα ενός «κακού αγοριού», όπως έκανε η Λάσκαρη με τον Κούρκουλο. Τα κακά παιδιά είναι passé.. σημασία έχει ο άλλος να είναι σωστός και να σε κάνει να νιώθεις μοναδική γυναίκα. Και αν δεν σε φτύνει.. μην αγχώνεσαι.

Δες τι είδους σύντροφο θα ήθελες να έχεις και κάνε focus σε αυτόν. Δε χρειάζεται να σπαταλάς ενέργεια σε ανθρώπους με τους οποίους ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσες να είσαι χαρούμενη. Κακή η μοναξιά, αλλά χειρότερος ο συμβιβασμός.

Κοινωνικοποιήσου. Δε λέμε πως χρειάζεται να πάρεις σβάρνα τον οδηγό πόλης και να τρέχεις από έκθεση σε προβολή και από πάρτι σε βραδιά ποίησης. Αλλά οι δραστηριότητες εκτός δουλειάς, τα social networks και κάποιες μορφές διασκέδασης αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθεί ένας καλός σύντροφος. Χώρια που το συνεχόμενο socializing τονώνει την αυτοπεποίθηση και το σεξαπίλ.

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: Η σαλάτα που έγινε πρωινό

Η σαλάτα που έγινε πρωινό
Πολλές φορές δεν ξέρετε ποια διατροφική ομάδα να βάλετε στο πρωινό σας, αλλά εμείς ήρθαμε να σας δώσουμε τη λύση με ένα πρωινό που μοιάζει με σαλάτα, αλλά θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας συνταγή γιατί είναι υγιεινή (αν δεν φάτε και τα τέσσερα αβγά) και πλήρης.


Υλικά
4 αβγά
2 κούπες σπανάκι baby
Φρυγανιές ή κρουτόν
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράστε τα αβγά έτσι ώστε να γίνουν σφιχτά.
2. Κόψτε τα στη μέση.
3. Πλύντε καλά το σπανάκι και στραγγίξτε καλά.
4. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και ρίξτε λίγο λάδι και αλατοπίπερο.

4 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στη δουλειά

4 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στη δουλειά

Οι πειρασμοί και οι παγίδες στον χώρο εργασίας είναι πολλές, υπάρχουν όμως τρόποι για να μείνετε μακριά τους.

Κάθε μέρα περνάτε πολύ χρόνο καθισμένοι στο γραφείο στη δουλειάς σας, αγχώνεστε με τις υποχρεώσεις που έχετε και καταναλώνετε ένα σωρό σνακ, λιπαρά και ανθυγιεινά στη πλειοψηφία τους. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις κακές συνήθειες της καθημερινότητας, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την υγεία σας.

Εξαιτίας λοιπόν του μεγάλου χρονικού διαστήματος που περνάμε στον εργασιακό μας χώρο, γίνεται σχεδόν υποχρεωτική η ανάγκη να κάνουμε ταυτόχρονα πολλές δραστηριότητες με υγιεινό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οχταώρου μας. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, καθώς έχουμε συνηθίσει στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και αυτές οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα, αν όμως πείσετε τον εαυτό σας να μπει σε πρόγραμμα, οι θεαματικές αλλαγές που θα δείτε στο σώμα σας θα σας κρατήσουν στον σωστό δρόμο.

  • Άσκηση: Η άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε σώμα και πνεύμα. Ψάξτε ένα γυμναστήριο που να βρίσκεται κοντά στη δουλειά σας και επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για να το επισκέπτεστε ανάλογα με τα ωράριά σας, είτε νωρίς το πρωί πριν πάτε στη δουλειά είτε μόλις τελειώσετε.
  • Αποφύγετε το στρες: Το στρες μπορεί να έρθει από παντού, από την πίεση που σας ασκούν τα αφεντικά, τα deadlines, τα meetings κλπ. Εκτός από την αρνητική επίδραση που έχει στην παραγωγικότητά σας, το στρες μπορεί να προκαλέσει και σωματική κόπωση.
  • Μείνετε μακριά από το γραφείο σας: Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε λίγο πριν μπει το 2012, έδειξε πως η συνεχής παραμονή στο γραφείο μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει στρες αλλά και να οδηγήσει σε έναν πρώιμο θάνατο. Προσπαθήστε να μένετε μακριά από το γραφείο σας όσο πιο συχνά μπορείτε, είτε περπατώντας μέσα στο γραφείο είτε βγαίνοντας για λίγο έξω να κάνετε έναν ολιγόλεπτο περίπατο.
  • Έχετε πάντα πάνω σας υγιεινά σνακ: Κρατήστε την ενέργειά σας όσες ώρες κι αν δουλεύετε, έχοντας μαζί σας υγιεινά σνακ γεμάτα πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα και γιαούρτι.
  • Χαλκίδα: Κολλητές μαλλιοτραβήχτηκαν στη μέση του δρόμου για τα μάτια ενός γόη...

    Δύο 33χρονες, στη Χαλκίδα, μαγεύτηκαν από τον κύριο, ο οποίος μπήκε στη ζωή τους πριν από ένα μήνα. Και οι δύο τον ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

    Αρχικά η μία φέρεται να έσκασε τα λάστιχα της άλλης κι όταν συναντήθηκαν οι δυο τους στο δρόμο, τα αίματα άναψαν.

    Αν και βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας άρχισαν τα "γαλλικά" και στη συνέχεια, ήρθαν στα χέρια...

    Η υπόθεση δεν έφτασε στην Αστυνομία, μια και καμιά δεν υπέβαλε μήνυση αλλά από τον "τόπο της μάχης" έφυγαν με τούφες μαλλιά που η μια είχε ξεριζώσει από το κεφάλι της άλλης...

    Όσο για το τι θα γίνει με το γόη, αυτό παραμένει άγνωστο.

    Πρωτιά στην ανεργία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

    Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

    Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας αναφέρεται στην τραγική πρωτιά της περιφέρειάς μας στην ανεργία.

    Με λύπη είδαμε, στις αρχές του χρόνου, την ανακοίνωση της Στατιστικής υπηρεσίας, που επιβεβαιώνει την σημαντική αύξηση της ανεργίας σε ολόκληρη την χώρα. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση η περιφέρεια της Στερεάς αναδείχνεται πρώτη.
    Πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά που όλοι γνωρίζαμε και με τον πιο πρόσφορο κατά την γνώμη μας τρόπο είχαμε αντιδράσει.

    Στις 25/10/2011, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε δώσει συνέντευξη τύπου και είχε διατυπώσει τις παρακάτω θέσεις, προσπαθώντας να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην κινητοποίηση των εργαζομένων με γνώμονα το δικαίωμα τους στην δουλειά.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει πάρει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει το 23%.

    Η Στερεά είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό (22,7%
    ), ενώ ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (18,5%), η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία (18,1%).

    Σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στο ποσοστό- ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010.

    Η ανεργία τον Ιούλιο άγγιξε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί, παρά την εποχικότητα που παρατηρείται τον συγκεκριμένο μήνα λόγω τουριστικής σεζόν και είναι υπερδιπλάσια του ποσοστού που είχε καταγραφεί πριν από μόλις μια τριετία (Ιούλιος 2008).

    Το ποσοστό μεταξύ των γυναικών ξεπέρασε το φράγμα του 20% αγγίζοντας το 20,3% ενώ μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 15 – 24 ετών έφτασε στο 42,4%. Άνεργος είναι επίσης πάνω από ένας στους πέντε ηλικίας από 25-34 ετών (23,3%).

    Θέλουμε κατ' αρχήν να επισημάνουμε πως το πρόβλημα της ανεργίας έχει κοινωνικο-πολιτικό χαρακτήρα και πως είναι σύμφυτο με το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Με την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που, για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες, τους πουλάνε την εργατική τους δύναμη.

    Σε αυτές τις συνθήκες, μπορεί να αντιληφθεί κανείς το συμφέρον και την επιδίωξη της εργοδοσίας να βρίσκει φτηνούς εργάτες που θα ζουν και θα εργάζονται υποταγμένα, με τον φόβο της απόλυσης.
    Μπορεί να αντιληφθεί το ποιον συμφέρει και ποιον βλάπτει η ανεργία. Γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που κινούνται στα πλαίσια της ικανοποίησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.
    Σε όλες μας τις παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο ξεχωρίζουμε το ζήτημα της ανεργίας επιμένοντας στο πλαίσιο που έχει καταθέσει στο κοινοβούλιο και στα συνδικάτα το ΚΚΕ και που είναι το μόνο που απαντάει από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών.

    1. Επίδομα ανεργίας 1.120€ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
    2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.
    3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
    4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
    5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
    6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος
    7. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
    8. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους
    9. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
    10. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
    11. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
    12. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
    13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
    14. Να χορηγηθεί 1.000€ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100€ που ισχύει σήμερα.
    15. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
    16. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    17. Αύξηση της αποζημίωση που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις και ΣΣΕ.

    Στα παραπάνω αιτήματα περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται περιστασιακά, εργαζόμενοι με μερική απασχόληση και όσοι ανήκουν σε αυτό που λέμε εκ περιτροπής εργασία για το διάστημα που δεν εργάζονται, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί.
    Το «κόστος», από τα μέτρα που προτείνονται, πρέπει να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορεί να καλυφθεί με αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο ισχυρισμός ότι η οικονομία δεν αντέχει τέτοιες παροχές καταρρίπτεται, από τη διευρυνόμενη και προκλητική αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και από τους πακτωλούς ενισχύσεων που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια με νόμους τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

    Τα αιτήματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της κοινής πάλης εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Τη βάση ενός μαζικού κινήματος προστασίας των ανέργων.
    Τα αιτήματα αυτά θα είναι μόνιμα στο κέντρο της πάλης μας σε όλα τα επίπεδα. Στο δρόμο, στο μαζικό κίνημα και φυσικά θα τεθούν για συζήτηση σε όλα τα κρατικά όργανα από τους Δήμους, τις Περιφέρειες ως τη Βουλή.

    ΚΑΛΟΥΜΕ το λαό να αγωνιστεί μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ για την άμεση ανακούφιση των ανέργων.
    Να δημιουργηθούν στους χώρους δουλειάς
    , στις συνοικίες, στους Δήμους, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά εστίες οργανωμένης πάλης και αντίστασης για να μπει φραγμός στην παραπέρα επιδείνωση της ζωής των ανέργων.
    Να απαιτηθεί με όρους ταξικής πάλης η ικανοποίηση αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσα στους ανέργους και τις οικογένειές τους.

    Σήμερα και μετά την θλιβερή πρωτιά της Στερεάς Ελλάδας, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες των πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα περιμέναμε από αυτό το όργανο να πάρει την πολιτική ευθύνη μιας ολοκληρωμένης συζήτησης, που θα κατέληγε σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία.
    Σε αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των ανέργων.
    Θα περιμέναμε να πείτε κάτι έστω και για την τιμή των όπλων, βγαίνοντας για λίγο από την κρυψώνα του αναρμόδιου.

    Σημαντική διάκριση του Σκακιστή Θανάση Ανδρέου

    Θανάσης Ανδρέου

    Θανάσης Ανδρέου

    Άλλη μία σημαντική διάκριση για αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος στο 1ο Νεανικό Τουρνουά που διοργανώθηκε από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.


    Πιο συγκεκριμένα ο μικρός μας αθλητής Θανάσης Ανδρέου μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, στην πρώτη του συμμετοχή σε τουρνουά, κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία των παμπαίδων (γεννημένοι μετά το 2003) σημειώνοντας 3 νίκες σε 5 αγώνες.

    Στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πήραν μέρος 56 παιδιά, ηλικίας από 5 έως και 16 ετών.

    Εκ μέρους όλων των μελών, του Δ.Σ., της ομάδος αλλά και των μαθητών της Ακαδημίας, Θερμά Συγχαρητήρια στον Θανάση και πάντα Επιτυχίες.

    Συγχαρητήρια επίσης στους συντελεστές της άψογης διοργάνωσης.

    Κλειστά τα σχολεία σε Εύβοια, ακόμη και στην Χαλκίδα

    Κλειστά τα σχολεία στην Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια

    Κλειστά τα σχολεία στην Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Καρπενήσι και στους Δήμους Διρφίων -Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης - Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Μπουραντά και με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τα σχολεία στην Χαλκίδα πριν από λίγο έκλεισαν.

    Έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, και Τρίπολης

    - Οι φυλακές δεν χωράνε άλλους κρατούμενους
    - "ΚΛΕΙΣΑΜΕ!!!!" γράφουν στο έγγραφο τους οι διευθυντές των φυλακών
    - Δείτε το έγγραφο που έστειλαν στους αρμόδιους
    - Στα πρόθυρα "λουκέτου" κι άλλα σωφρονιστικά καταστήματα
    - Την Τρίτη στη Βουλή θα συζητηθούν τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών


    Για πρώτη φορά από την σύσταση του ελληνικού κράτους, έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, και Τρίπολης λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους.

    Οι διευθυντές των φυλακών απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν.

    Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και της Χαλκίδας, όπως, επίσης, και στο Μεταγωγών, καθώς θα στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι σε αυτά.

    Όπως, επίσης, προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι δίκες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής πολλών αδικημάτων.

    Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί στις δύο αυτές φυλακές είναι ότι ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού σε σχετικό έγγραφό του υπογραμμίζει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».

    Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος σε ανάλογο έγγραφό του αναφέρει: «Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να ‘εκραγεί’ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε, όπως, αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω, να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα κατάστημα κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».

    Και στην Τρίπολη όμως ο διευθυντής των φυλακών έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «έκλεισε» τις πύλες της και δεν δέχεται άλλους κρατούμενους. Οι φυλακές της Τρίπολης είναι χωρητικότητας 65 ατόμων και «φιλοξενούν» 180 κρατούμενους. Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης στο σχετικό έγγραφο προς στο υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αδιαχώρητο μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πελοποννήσου.

    Παράλληλα, ακόμη τέσσερις διευθυντές των φυλακών, απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρουν ότι επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και έχει επέλθει το αδιαχώρητο. Πρόκειται για τους διευθυντές των φυλακών Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Ναυπλίου.

    Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα. Επίσης, στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ η χωρητικότητά τους είναι για 800 άτομα.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στη Βουλή θα συζητηθούν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Χιόνια στην Χαλκίδα



    Χιονίζεια από εχθές το βράδυ ασταμάτητα σε όλη την Εύβοια ακόμη και στην Χαλκίδα. Η Υψηλή Γέφυρα και ο δρόμος προς το Σχηματάρι είναι κατάλευκος. Αναμένεται νέα επιδείνωση απόψε, με νέες χιονοπτώσεις, από αύριο οι άνεμοι θα μετατραπούν σε νοτιάδες, αλλά το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει.


    Σήμερα το πρωΐ οι Χαλκιδέοι, αντίκρισαν τα αυτοκίνητα τους σκεπασμένα από το χιόνι. Με πολύ κρύο και βορειά ο κόσμος πήγε στην δουλειά του.







    Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

    Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

    Κριός

    Η παρουσία της Σελήνης στον 2ο οίκο σας καλεί να συνετιστείτε, αφού σπαταλάτε τα χρήματα σας σαν μαρουλόφυλλα. Ο Άρης εντός του 6ου οίκου, ανάδρομος και σε αντίθεση με την Αφροδίτη σας φέρνει διλλήματα για το τι πρέπει να κάνετε και με κάποια άτομα στο χώρο εργασίας. Αλλά πρεσβεύει η λογική και άλλα επιθυμεί το συναίσθημα. Αισθηματικά, μάλλον χρειάζεται να γίνεται πιο διαχυτικοί. Οι γεννημένοι του 1988 nullius in verba, δηλαδή μην στηρίζετε στα λόγια κανενός.


    Ταύρος

    Η προσωπική σας ζωή βαδίζει ένα εύκολο και προσπελάσιμο μονοπάτι. Εργασιακά, τα πράγματα, παρά τις όποιες δυσκολίες, τελικά γέρνουν υπέρ σας αλλά και οικονομικά τα φέρνετε εις πέρας μια χαρά. Ο Ήλιος και ο Ερμής στον Υδροχόο σας καλούν να «σπάσετε» τα μοτίβα της καθημερινότητας ενώ αισθηματικά, εάν προσφέρετε περισσότερο χρόνο σε κοινές δραστηριότητες, θα νοιώσετε ακόμα καλύτερα. Οι γεννημένοι το 1966 εστιάστε στους στόχους σας.


    Δίδυμοι

    Οι προσωπικές σας ανάγκες ίσως νοιώθετε πως είναι σε κόντρα με τα θέλω ή τις δυνατότητες των άλλων. Πολλά ζητήματα, ειδικά στα εργασιακά, ίσως χρειαστούν αναθεώρηση μα και προσοχή γιατί με Άρη ανάδρομο... ώριμες τις αποφάσεις δεν τις λες. Αισθηματικά, περνάτε σε μια φάση τόσο τελικών κρίσεων όσο και δράσεων. Από την άλλη, το ταίρι σας ίσως δυσανασχετήσει σε κάποιες -εν θερμώ- αποφάσεις σας. Οι γεννημένοι του 1977, αντιμετωπίστε τους άλλους με χιούμορ.


    Καρκίνος

    Η Σελήνη στον Ταύρο σας βοηθά να βάλετε μια τάξη και να κινηθείτε πιο πρακτικά. Πολλά πράγματα σας έρχονται όπως τα θέλετε κι έτσι αναλαμβάνετε ευθύνες με ευχαρίστηση. Επαγγελματικά, ίσως κάποιες συζητήσεις να σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε κάποιες επιδιώξεις σας. Στα αισθηματικά, μάλλον πρέπει να βάλετε νερό στο κρασί σας, αφού ο Ήλιος και ο Ερμής στον 8ο οίκο σας κάνει λιγάκι απαιτητικούς. Οι γεννημένοι του 1992 χρειάζεται να προσπεράσετε το «παρελθόν».


    Λέων

    Μια μέρα που θα χρειαστεί να κάνετε πίσω σε κάποια θέλω σας ενώ δεν αποκλείεται να δείτε κάποια άτομα να σας εναντιώνονται. Αισθηματικά, πολλά πράγματα ίσως φαίνονται πολύ δύσκολα αλλά σκεφτείτε το μέλλον σας. Η παρουσία Ηλίου και Ερμή στον 7ο οίκο σας στέλνει το μήνυμα πως η διαλλακτικότητα είναι για εσάς η μόνη λύση. Προσπαθήστε να δείτε την καλή πλευρά και μην αντιδράτε τόσο έντονα. Οι γεννημένοι το 1971 σας δίνετε η ευκαιρία να περάσετε τα πιστεύω σας.


    Παρθένος

    Με τα μάτια στραμμένα στις διαπροσωπικές σχέσεις θα αναγκαστείτε να νερώσετε το κρασί σας. Τα επαγγελματικά σας σχέδια μπορεί να μετατίθενται για κάπως αργότερα αλλά σκεφτείτε πως ο χρόνος δουλεύει για εσάς. Στα αισθηματικά σας χρειάζεται να τρέξετε και να προλάβετε τις επιθυμίες του συντρόφου σας, προκειμένου να δείξετε πως η σχέση, για εσάς, μετράει. Έτσι και αλλιώς, στα λόγια... δεν το 'χετε. Οι γεννημένοι του 1975 θα αλλάξετε εργασία.


    Ζυγός

    Σήμερα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, αρκεί να μην κάνετε του κεφαλιού σας. Η παρουσία Ηλίου και Ερμή στον αέρινο Υδροχόο θα σας ευνοήσει να βγάλετε προς τα έξω τόσο τα επικοινωνιακά σας χαρίσματα όσο και πτυχές του χαρακτήρα που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες σε κάποιους. Αισθηματικά, ίσως η παρουσία του Άρη στον 12ο οίκο να σας ωθεί σε κάποιες περιπέτειες οι οποίες μάλλον πρέπει να παραμείνουν μυστικές. Οι γεννημένοι το 1962 μέσα από συζητήσεις θα βρείτε τη λύση που αναζητάτε.


    Σκορπιός

    Αισθηματικά, σήμερα πρέπει να μιλήσετε την γλώσσα της αλήθειας ενώ παράλληλα δεν πρέπει να γίνετε σκληροί επικοινωνιακά, παρόλο που με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Υδροχόο θα νοιώσετε πως κάποιοι παίζουν άρπα με τα νεύρα σας. Επαγγελματικά, κάποια πράγματα θα σας απασχολήσουν αλλά χάρη στην ικανότητα να βγάζετε τα «κάστανα από την φωτιά» τελικά θα βγείτε νικητές. Οι γεννημένοι το 1983, προσπαθήστε να μείνετε σταθεροί στις θέσεις ακόμα και, αν χρειαστεί, δείξτε ψήγματα διαλλακτικότητας.


    Τοξότης

    Μια μέρα που τα επαγγελματικά θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, δεδομένου ότι χρειάζεται να προσέξετε πως θα χειριστείτε κάποιες διαπραγματεύσεις. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αφήσετε άλλους να μιλήσουν εξ ονόματος σας γιατί ίσως τα θέματα να γίνουν πιο πολυσύνθετα και ενδεχομένως δύσκολα. Αισθηματικά, κάποιες εντάσεις θα σας αναγκάσουν να κάνετε ασκήσεις ηρεμίας. Οι γεννημένοι του 1976, μήπως έφτασε η ώρα να κάνετε στα αισθηματικά την μεγάλη κίνηση;


    Αιγόκερως

    Η Σελήνη στον Ταύρο αλλά και ο Άρης στην Παρθένο «απογειώνουν » τη ρέντα σας και φέρνετε τα πράγματα εκεί που θέλετε. Στα επαγγελματικά, σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε το δικό σας παιχνίδι, χωρίς ωστόσο ο ενθουσιασμός που θα σας διέπει να επηρεάσει τα οικονομικά κεκτημένα σας. Στα ερωτικά, θα χρειαστεί να κάνετε υπερβάσεις, προκειμένου να ικανοποιήσετε μερικά από τα αιτήματα του ερωτικού σας συντρόφου. Οι γεννημένοι του 1960 νιώθετε ότι το μέλλον σας ανήκει.


    Υδροχόος

    Στα επαγγελματικά, ίσως χρειαστεί να «κάνετε ταμείο» και να δείτε πού είναι το κέρδος και πού η χασούρα. Αισθηματικά, κάπου κάνετε υπερβολές που όμως σας ευνοούν καθώς δίνουν φτερά στα όνειρα σας. Το ταίρι σας, από την άλλη, κάνει τα πάντα για να σας προσφέρει αυτά που επιθυμείτε κι αυτό έχει θετική αντανάκλαση, τόσο στην καθημερινότητά σας όσο και στην συμπεριφορά σας. Οι γεννημένοι το 1971, θα κερδίσετε με το σπαθί σας κάποια θετικά σχόλια.


    Ιχθύες

    Επαγγελματικά ζητήματα σας βοηθούν να απεγκλωβίσετε τον εαυτό σας από ένα ερωτικό αδιέξοδο. Ίσως αποδειχθεί επιτακτική ανάγκη να αναλάβετε κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις στον τομέα του σπιτιού. Σε προσωπικό επίπεδο, αποφύγετε χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο άλλων και μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα. Η σωστή διαχείριση θα σας κάνει πιο δυνατούς. Οι γεννημένοι το 1978, κάντε λίγο πίσω στις φιλοδοξίες σας.

    Στα λευκά η Ελλάδα

    Πολικές θερμοκρασίες, παγετός και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

    Στα λευκά η Ελλάδα

    Ήδη από το πρωί, Πάρνηθα και Πεντέλη έχουν αρχίσει να ντύνονται στα λευκά, με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται υπό τoυ μηδενός.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού από -4 έως 01 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα στα δυτικά του νομού για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -05 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα. Οι άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία. Πιθανώς τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός με την ελάχιστη να φτάνει τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τους -12 βαθμούς Κελσίου.

    Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τοπικά 7 και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -04 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

    Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, στα βόρεια αυξημένες όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δωδεκάνησα από 5 έως 10 και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.
    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

    Προβλήματα στους δρόμους λόγω χιονοπτώσεων

    Η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης έχει ήδη απαγορευτεί από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου.
    Παράλληλα, μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

    Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά και Ραφήνα

    Σε ισχύ βρίσκεται ο απαγορευτικός απόπλους στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.Τα δρομολόγια με πλοία ανοικτού τύπου από Πειραιά για Αργοσαρωνικό εκτελούνται κανονικά, τα δελφίνια φθάνουν έως την Αίγινα.Τέλος, δεμένα είναι τα πλοία στις γραμμές Νέα Στύρα - Αγία Μαρίνα και Πρίνος - Καβάλα.

    Προβλήματα και στις λειτουργίες των σχολείων

    Στα Γρεβενά, λόγω του πολικού ψύχους, τα σχολεία θα ανοίξουν αργότερα, στις 09:15, ενώ στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη το κουδούνι θα χτυπήσει στις 10:00. Κανένα πρόβλημα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στην Αττική. Κανονικά τα σχολεία και στην Καστοριά.

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

    Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης τού καιρού που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για:

    1. Την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό κυρίως στα Ηπειρωτικά, ο οποίος στα Βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

    2. Τους θυελλώδεις ανέμους στα Ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωί της Τετάρτης (1-2-12).

    3. Τις χιονοπτώσεις στις Ανατολικές όχι μόνο Ηπειρωτικές, αλλά και Νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη Βόρεια Εύβοια, την Κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.

    4. Από το απόγευμα της Τετάρτης (1-2-12) έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κυρίως Κεντρικές και Βόρειες Ηπειρωτικές περιοχές.

    5. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές

    ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Τσουχτερές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης

    Φουσκωμένες είναι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυρίως στην ηπειρωτικές περιοχές...
    της χώρας που πλήττονται από την κακοκαιρία. Η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα, καθώς παρουσιάζονται φαινόμενα εκμετάλλευσης της αυξημένης ζήτησης των ημερών.

    Έτσι σε ορισμένες περιοχές η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει έως και τα 1,15 λεπτά το λίτρο όταν η μέση τιμή πώλησης είναι στο 1,06 ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα από 1 έως 1,13 ευρώ το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης σε 28 Νομούς: Μαγνησία, Ξάνθη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Καστοριά, Λασίθι, Έβρος, Φωκίδα, Τρίκαλα, Λευκάδα, Ροδόπη.

    Για παράδειγμα στο Νευροκόπι, που σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες οι κάτοικοι προτιμούν άλλες πηγές θέρμανσης όπως οι ξυλόσομπες για τις οποίες μάλιστα προσφεύγουν στη γειτονική Βουλγαρία, όπου οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου», η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει στα 99 λεπτά το λίτρο μέσα στο χωριό, τόσο δηλαδή όσο και στα μεγάλα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα.

    Καθυστερήσεις στην παράδοση του πετρελαίου

    Σημαντικές καθυστερήσεις, όμως, παρουσιάζονται και στη διανομή του πετρελαίου εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των πρατηριούχων και του συστήματος «Ήφαιστος». Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων ζήτησε την οριστική επίλυση του προβλήματος και κατηγόρησε την Πολιτεία ότι «αφού ενέπλεξε έναν ολόκληρο κλάδο και έφερε χιλιάδες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα».

    Η ΠΟΠΕΚ υποστήριξε ότι η αιτία για την οποία οι πρατηριούχοι διέκοψαν την ενημέρωση του Ήφαιστου για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, στις αρχές του 2011, ήταν ότι σταμάτησε η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τα πρατήρια στο κράτος, συνεπώς εξέλιπε ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο γινόταν η ενημέρωση αυτή. «Όταν διευκρινίσθηκε ότι οι πρατηριούχοι έπρεπε παρ' όλα αυτά να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στον Ήφαιστο, το έπραξαν έστω και με καθυστέρηση. Η εκπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων μπορεί να συνιστά τυπικά παράβαση, αλλά δεν στοιχειοθετεί σε καμία περίπτωση λαθρεμπόριο» ανέφερε η ΠΟΠΕΚ.


    Το ΔΝΤ μας θέλει …Λετονία

    Το μοντέλο της Λετονίας σχεδιάζουν να εφαρμόσουν και επί ελληνικού εδάφους οι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σε συνεργασία με αυτούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εφόσον βεβαίως κάτι τέτοιο καταστεί δυνατό.

    Το ΔΝΤ μας θέλει …Λετονία

    Τι προβλέπει, μεταξύ άλλων;

    Μεγάλη μείωση αποδοχών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, που κατ' αρχήν στόχο έχει να μειώσει την κατανάλωση, έτσι ώστε να διευκολύνει το μηδενισμό του κοντέρ, για να ξαναπάρει «εμπρός» η μηχανή της οικονομίας, σε νέες βάσεις.

    Πρόκειται για την πιο σκληρή πολιτική του ΔΝΤ, η οποία, όπου εφαρμόσθηκε, προκάλεσε μεγάλη κοινωνική δυστυχία, πριν επιφέρει τα όποια αποτελέσματα επέφερε.

    Και δεν είναι τυχαίο ότι προκαλεί τις αντιδράσεις ακόμα και των δύο άλλων βασικών στελεχών της τρόικας, οι οποίοι, έχοντας την ευρωπαϊκή κουλτούρα, η οποία είναι έντονα διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτή του ΔΝΤ, δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο.

    Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ταμείο είναι τόσο αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, ώστε απειλούν ότι αν δεν τους επιτραπεί να το πράξουν, τότε μπορεί και να αποχωρήσουν από το project.

    Εν προκειμένω, βεβαίως, υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία, η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν ήδη δανείσει στη χώρα μας περί τα 35 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, αν ληφθεί οριστικά η απόφαση περί αποχώρησης, θεωρείται δεδομένο ότι κάποια διευθέτηση θα γίνει κι επ' αυτού του ζητήματος.

    Το γεγονός και μόνο ότι συζητείται μια τέτοια προοπτική, δείχνει πάντως το πόσο οριακά διαμορφώνεται η κατάσταση, αν και «προς τα έξω», η εικόνα η οποία «βγαίνει» είναι εντελώς διαφορετική.

    Πρωτομηνιά με αυξήσεις στα διόδια

    Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι το κόστος των διοδίων για τους οδηγούς θα μειωθεί ,νέες αυξήσεις έρχονται από αύριο 1η Φεβρουαρίου κυρίως στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με εξαίρεση αυτούς της Αττικής Οδού και της Αθηνών-Πατρών.

    Πρωτομηνιά με αυξήσεις στα διόδια


    Συγκεκριμένα οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και αφορούν και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα ανακοίνωσαν τις εξής ανατιμήσεις:

    Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.50 ευρώ, τα ΙΧΕ αυτοκίνητα 2.10 ευρώ, τα φορτηγά 5.30 ευρώ ενώ οι νταλίκες 7.40 ευρώ.

    Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, των ΙΧΕ 2.55 ευρώ, των φορτηγών 6.45 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

    Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.40 ευρώ, τα ΙΧΕ 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

    Στην Αγία Τριάδα, το κόστος θα είναι 1.15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1.65 ευρώ για τα ΙΧΕ, 4.15 ευρώ για τα φορτηγά και 5.80 ευρώ για τις νταλίκες. Να σημειωθεί πως ανατιμήσεις θα ισχύσουν και σε ό,τι αφορά στα πλευρικά διόδια.

    Στα διόδια Πελασγίας τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,80 ευρώ, τα ΙΧ 2,60 ευρώ, τα φορτηγά 6,60 ευρώ και οι νταλίκες 9,20 ευρώ.

    Στο Μοσχοχώρι το αντίτιμο για τα δίκυκλα θα είναι 2.10 ευρώ, για τα ΙΧ 3,00 ευρώ, για τα φορτηγά 7,60 ευρώ και για τις νταλίκες 10,60 ευρώ. Στα Μακρυχώρι τα δίκυκλα θα πληρώνουν 0,70 ευρώ, τα ΙΧ 1,10 ευρώ, τα φορτηγά 2,60 ευρώ και οι νταλίκες 3,70 ευρώ.

    Στον Πυργέτο το κόστος για τα δίκυκλα θα είναι 1,70 ευρώ, για τα ΙΧ 2,40 ευρώ, για τα φορτηγά 6,00 ευρώ και για τις νταλίκες 8,40 ευρώ.

    Στη Λεπτοκαρυά τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 ευρώ, τα ΙΧ 3,10 ευρώ, τα φορτηγά 7,90 ευρώ και οι νταλίκες 11,00 ευρώ.

    Αυξήσεις εντοπίζονται και στα πλευρικά διόδια Γυρτώνης και Μακροχωρίου αλλά και στα διόδια Κορίνθου – Καλαμάτας.

    Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.50 ευρώ, τα φορτηγά 6.40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

    Στη Νεστάνη, το κόστος για τα δίκυκλα θα είναι 1.70 ευρώ, για τα ΙΧΕ 2.40 ευρώ, για τα φορτηγά 6.10 ευρώ και για τις νταλίκες 8.50 ευρώ.

    Στα διόδια της γέφυρα Μάναρη, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1.30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1.90 ευρώ, τα φορτηγά 4.90 ευρώ και οι νταλίκες 6.90 ευρώ.

    «Αμετάκλητες» δεσμεύσεις θέλουν οι ευρωπαίοι

    Σε μια νέα πολιτική κρίση φαίνεται ότι θα μπει το πολιτικό σύστημα μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Αμετάκλητες» δεσμεύσεις θέλουν οι ευρωπαίοι

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζητείται από όλα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στο οικονομικό πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν απάντησε με ποιον τρόπο οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρώπη θέλουν αυτές τις δεσμεύσεις, το σίγουρο όμως είναι ότι τις θέλουν.

    Σε περίπτωση που απαιτήσουν ενυπόγραφες δεσμεύσεις, τότε δεν αποκλείεται να ανακύψει ξανά ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Σαμαράς μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο και είχε στείλει μόνο μια προσωπική επιστολή σε ευρωπαίους εταίρους.

    Θα δεχτούν κάτι τέτοιο αυτή τη φορά;

    Ο κ. Καρατζαφέρης από την άλλη πλευρά πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει κανένα κείμενο δέσμευσης. Σε αυτό το ζήτημα πάντως οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλα έδειξαν εχθές, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, δεδομένου ότι έρχονται εκλογές στην Ελλάδα και θέλουν να διασφαλίσουν πρώτον, την αποπληρωμή των χρεών από το ελληνικό κράτος και δεύτερον, τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε πως στα τέλη της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

    Εξέφρασε επίσης την προσδοκία οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα που θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

    Τέλος, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στον πρωθυπουργό από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για την τακτική που ακολουθεί, ο κ. Παπαδήμος για πρώτη φορά είπε ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, χωρίς όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές, σε ποιους τομείς και πώς θα αντιμετωπιστεί η πίεση της Τρόικας όταν αυτή ζητήσει να ξεπεραστούν.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    VIDEO: Η 8χρονη που ροκάρει και τρελαίνει το youtube!

    H Zoe Thomson δεν είναι ένα 8χρονο κορίτσι όπως τα άλλα που τον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να παίζει με τις κούκλες του.

    Η μικρή από τη Βρετανία παίζει κιθάρα και έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητες της όλους όσους την ακούν. Στο video παίζει σόλο ένα κομμάτι των Stratovarius, ενός Φινλανδικού metal συγκροτήματος και με το ταλέντο της έχει «τρελάνει» το Youtube συγκεντρώνοντας πάνω από 700.000 κλικ μέσα σε λίγες μέρες.

    Τα χέρια της 8χρονης κινούνται τόσο γρήγορα που πραγματικά προκαλούν το θαυμασμό ακόμη και μεγάλων μουσικών. Το κορίτσι ξεκίνησε να παίζει εντατικά metal κομμάτια, που είναι και τα αγαπημένα της, σε ηλικία έξι ετών και τώρα δείχνει ότι δε θέλει πολύ δρόμο για να γίνει επαγγελματίας.

    Η μητέρα της δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που η κόρη της έχει ένα τέτοιο ταλέντο το οποίο της αναγνωρίζουν και επαγγελματίες του χώρου!



    Σεξ σε χαλαρή διάθεση

    Σεξ σε χαλαρή διάθεση

    Το σεξ ανάμεσα σε δυο συντρόφους που έχουν πρωτογνωριστεί συχνά είναι πολύ έντονο μιας και υπάρχει ένα μυστήριο που ακόμα καλύπτει την ατμόσφαιρα. Μύχιες επιθυμίες, καλυμμένες φαντασιώσεις και ένας ξένος αέρας που είναι πολύ ερεθιστικός. Ωστόσο ένα ζευγάρι που είναι καιρό μαζί είναι πολύ πιο χαλαρό και άνετο. Χαίρεται με τον άλλον, ηρεμεί, παίζει, λέει αστεία. Και αυτό πολλές φορές είναι το πιο δυνατό διεγερτικό.

    ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στον σεξολόγο!

    ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στον σεξολόγο!
    Μια γυναίκα απελπισμένη πάει στον σεξολόγο: - Γιατρέ έχω ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν με...
    ικανοποιεί ο άντρας μου.

    - Αυτό κυρία μου είναι σοβαρό, μήπως όμως θα έπρεπε να δοκιμάσετε και με κάποιον άλλο; Έναν εραστή μήπως;

    - Γιατρέ μου, για να σου πω την αλήθεια, έχω δοκιμάσει και με άλλον αλλά ούτε κι εκείνος με ικανοποιεί.
    - Μήπως κυρία μου ήσασταν απλώς άτυχη, ίσως αν δοκιμάσετε και με κάποιον τρίτο;

    - Γιατρέ μου και με τρίτο δοκίμασα και με τέταρτο και με πέμπτο…αλλά τίποτα.
    - Ε τότε κυρία μου έχετε σοβαρό πρόβλημα, είσαστε σοβαρά άρρωστη!

    - Αυτό, αυτό το τελευταίο γιατρέ, μπορείτε να το γράψετε σε ένα χαρτί, γιατί στην γειτονιά πουτ@ν@ με ανεβάζουν πουτάνα με κατεβάζουν.



    Τα έντεκα AN

    Τα έντεκα «αν»
    Αν μπορείς να αρχίσεις τη μέρα σου χωρίς καφεΐνη...


    Αν μπορείς να είσαι χαμογελαστός αγνοώντας πόνους και κούραση,

    Αν μπορείς να μη διαμαρτύρεσαι και να μην κάνεις τους ανθρώπους να βαριούνται με τα προβλήματά σου,

    Αν μπορείς να τρως το ίδιο φαΐ κάθε μέρα και να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό,

    Αν μπορείς να καταλάβεις πότε οι αγαπημένοι σου είναι πολύ απασχολημένοι για να σου αφιερώσουν χρόνο,

    Αν μπορείς να αδιαφορήσεις όταν οι άνθρωποι ξεσπάνε επάνω σου,

    Αν μπορείς να δεχθείς κριτική και κατηγορίες χωρίς αντίσταση,

    Αν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κόσμο χωρίς ψέματα και εξαπάτηση,

    Αν μπορείς να νικήσεις το άγχος χωρίς ιατρική βοήθεια,

    Αν μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς αλκοόλ,

    Αν μπορείς να κοιμάσαι βαθιά κάθε βράδυ…

    …τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι ο οικογενειακός σκύλος.

    Τροφές –ασπίδα κατά των ιώσεων

    Θωρακιστείτε με εκείνες τις τροφές που δεν θα σας ρίξουν στο κρεβάτι των ιώσεων

    Τροφές –ασπίδα κατά των ιώσεων


    Κοτόσουπα. Περιέχει μια ουσία-την κυστείνη-που προστατεύει κυρίως τις μολύνσεις του λαιμού. Η ουσία αυτή βοηθάει στην απομάκρυνση της βλέννας από τη μύτη και τους πνεύμονες.

    Μανιτάρια. Η κατανάλωση μανιταριών αποτελούν ασπίδα κατά των ιώσεων και της γρίπης. Περιέχουν τις β-γλυκάνες (διαλυτοί πολυσακχαρίτες) που έχουν την ικανότητα να θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

    Πράσινο Τσάι. Διαθέτει ευεργετική δράση κατά του κρυολογήματος χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει. Μελέτες αναφέρουν ότι οι κατεχίνες, συγκεκριμένες πολυφαινόλες του τσαγιού, καταπολεμούν τον ιό της γρίπης.

    Μέλι. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

    Γιαούρτι. Προστατεύει από τους ιούς και μειώνει χρονικά τη διάρκεια του κρυολογήματος.

    Τον βρήκε κρεμασμένο ο παππούς του

    Συγκλονισμένοι όλοι όσοι γνώριζαν το παιδί - Σε κατάσταση σοκ ο παππούς του, που άνοιξε την πόρτα και βρήκε το εγγόνι του νεκρό...

    Κρεμασμένος από το μονόζυγο που είχε στο δωμάτιό του βρέθηκε ένας 15χρονος μαθητής Γυμνασίου στη Λάρισα.

    Τον νεαρό αυτόχειρα βρήκε ο παππούς του, το μεσημέρι, κρεμασμένο με την μπλούζα του από το μονόζυγο που είχε για να κάνει έλξεις.

    Άμεσα διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου όμως απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες του οnlarissa.gr, ο 15χρονος ήταν παιδί χωρισμένων γονιών.

    Ο ίδιος έμενε με τους παππούδες του.Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αυτοκτονίας.

    ΑΟ Ν.Αρτάκης - Κριεζά, το Σάββατο 28/1

    Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 15.00, το παιχνίδι των Ομάδων Αρτάκης και Κριεζών, στο γήπεδο του Όλυμπου Γυμνού.

    Χαλκίδα: Ένα νέο παιδί τραυματίστηκε ελαφριά στο μεροκάματο...

    Άγιο είχε ο ντελιβεράς ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας- Αρτάκης.

    Ήταν 9 το πρωί στο 5ο χλμ του κεντρικού δρόμου όταν κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας το μηχανάκι που βλέπετε στην φωτογραφία, συγκρούστηκε με δύο οχήματα.

    Ο 20χρονος άντρας έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Περαστικοί και αυτόπτες μάρτυρες, πάγωσαν βλέποντας με τι δύναμη έπεσε το παλικάρι στο έδαφος.

    Πήγαν να δουν τι συμβαίνει και ένοιωσαν ανακούφιση όταν τον είδαν να σηκώνεται όρθιος και να περπατά.

    Ο Πάνος Καμμένος σκέφτεται να κάνει πέρασμα απο Χαλκίδα

    Πάνος Καμμένος σύντομα στη Χαλκίδα

    Πάνος Καμμένος σύντομα στη Χαλκίδα

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος που έδωσε οριστικό τέλος στη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθεί πολύ σύντομα και στην πόλη της Χαλκίδας.

    «Είναι δεδομένο ότι δεν θα κατέβω με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εφόσον ψηφίζει τη δανειακή σύμβαση» δήλωσε ο κ. Καμμένος στην Realnews.

    «Θα παραμείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα ζητήσω την ψήφο του Ελληνικού λαού σε σχηματισμό, ο οποίος θα έχει σαφή και καθαρή θέση για την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητα της δανειακή σύμβασης και της παράδοσης της χώρας στους δανειστές» προσθέτει.

    Εξάλλου, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Καμμένος ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. «Στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα της κόκκινης γραμμής των εκλογών, θα μάθετε τις λεπτομέρειες. Προέχει η καταψήφιση της δανειακή σύμβασης».

    Έτσι λοιπόν έχει μπει σε μια διαδικασία δικτύωσης του ανά την Ελλάδα με ανθρώπους, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τον ίδιο.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Πάνος Καμμένος πολύ σύντομα θα βρεθεί και στην πόλη της Χαλκίδας, προκειμένου να συναντηθεί καταρχήν με φίλους, αλλά και να βολιδοσκοπήσει προθέσεις στήριξης του νέου πολιτικού σχηματισμού που ετοιμάζει....

    Αναμένουμε λοιπόν.

    Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

    Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

    Κριός
    Η παρουσία της Σελήνης στον 12ο ηλιακό οίκο σας βοηθά να μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Η παρουσία του ανάδρομου Άρη στον 6ο σας καλεί να είσαστε περισσότερο προσεκτικοί διότι κάποιες εργασίες δεν αποκλείεται να τις ξανακάνετε. Αισθηματικά, κάποια πράγματα που έχετε μέσα σας κρυμμένα ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος να αρχίσετε να τα εξωτερικεύετε. Οι γεννημένοι του 1986 θα χρειαστεί να διαχειριστείτε καλύτερα τα αποθέματα ενέργειας σας.


    Ταύρος
    Αισθηματικά ζητήματα φαίνεται να σας απορροφούν πολύ χρόνο ενώ ασχολείστε μαζί τους με ιδιαίτερο ζήλο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συναντήσετε εμπόδια στο τρόπο που θέλετε να εκφραστείτε, αφού ο Ήλιος μέσα από τον Υδροχόο κάπου σας μπλοκάρει. Επαγγελματικά, ανεβαίνετε σταδιακά, αφού έχετε αφουγκραστεί τις προσταγές του Άρη που προτάσσει «σπεύδε βραδέως». Οικονομικά, προσπαθήστε να διατηρήσετε την αυτοτέλειά σας. Οι γεννημένοι του 1985 με ανεβασμένο το ηθικό βαδίζετε το δρόμο προς την επιτυχία.


    Δίδυμοι
    Η σημερινή μέρα ίσως σας οδηγήσει σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο διότι η λογική με το συναίσθημα θα βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση. Στα επαγγελματικά, ίσως πρέπει να δουλέψετε περισσότερο με μεθοδικότητα και κυρίως να προσπαθήσετε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αισθηματικά, νιώθετε πως υπάρχουν αρκετές ευθύνες επάνω σας που σας βαραίνουν και θέλετε να κάνετε ένα διάλλειμα. Για τους γεννημένους του 1962 κάποια νεαρά πρόσωπα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σήμερα.


    Καρκίνος
    Πολλά πράγματα είναι υπέρ σας και αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να οπλιστείτε με κουράγιο, προκειμένου επιτέλους να κινητοποιηθείτε. Οι συγκυρίες του παρελθόντος σας ευνοούν και τελικά σας φέρνουν στο παρόν ιδιαίτερα ευνοϊκά αποτελέσματα. Οικονομικά, μέσα από τις δικές σας δυνάμεις θα καταφέρετε να βγείτε από μια δυσάρεστη κατάσταση. Χρειάζεται υπομονή και πάνω από όλα πειθαρχία. Οι γεννημένοι του 1973 θα χρειαστεί να κάνετε χρήση κάποιων προνομίων σας.


    Λέων
    Προσωπικά ζητήματα έρχονται σε αντιδιαστολή με τον ίδιο σας τον εαυτό διότι η παρουσία του Ήλιου στον Υδροχόο σας αναγκάζει να λειτουργείτε πιο αλτρουιστικά. Η πολυαστρία πλανητών στον 8ο ηλιακό οίκο σας βοηθάει να διαχειριστείτε καλύτερα τις καταστάσεις πάθους συνάμα δε, σας κάνει πιο ερωτικούς. Η αναζήτηση της αλήθειας ίσως τελικά σας οδηγήσει σε πορίσματα που ούτε καν τα είχατε φανταστεί. Αισθηματικά, προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας και αποφύγετε υποσχέσεις και συναισθηματικές κορώνες. Για τους γεννημένους του 1992 το συναισθηματικό παιχνίδι τώρα αρχίζει.


    Παρθένος
    Η παρουσία τόσων πλανητών από απέναντι δίνει στους άλλους την αίσθηση πως φροντίζετε για την εικόνα σας. Ωστόσο, η ανάδρομη φορά του Άρη μέσα στο δικό σας ζώδιο δείχνει πως θέλετε να αποτινάξετε από πάνω σας την ταμπέλα του καλού και βολεμένου παιδιού. Συναισθηματικά, δεν λειτουργείτε ανταγωνιστικά πλην όμως χρειάζεται να δείξετε περισσότερο προσοχή στο τι θέλει ο σύντροφός σας. Οι γεννημένοι του 1975 ίσως συστηματικά χρειαστεί να πάρετε μέτρα.


    Ζυγός
    Πολλές δραστηριότητες νιώθετε πως τρέχουν παράλληλα όμως εσείς με την παρουσία του Άρη στον 12ο έχετε πολλές αμφιβολίες. Το δικαίωμα για επιλογή ίσως να καταστρατηγείται, αφού τα θέλω των δικών σας ανθρώπων τα έχετε βάλει σε υψηλή σειρά προτεραιότητας. Αισθηματικά, αρκετά ζητήματα έρχονται να σας δώσουν μια εναλλακτική οπτική διότι η εμπειρία που έχετε αποκομίσει γίνεται αναπόσπαστο μέρος του εγώ σας. Οι γεννημένοι του 1968 στους υπολογισμούς σας κάπου κάνετε λάθος.


    Σκορπιός
    Η δυνατότητα έκφρασης σε συνδυασμό με τα θετικά επαγγελματικά αποτελέσματα σας δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας. Χωρίς να χρειάζεται να μασήσετε τα λόγια σας, λέτε τα πράγματα όπως είναι και μάλιστα γίνονται αποδεκτά. Αισθηματικά, η συνταύτιση απόψεων με το σύντροφο βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων. Πολλά ζητήματα θα λυθούν δια μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων. Οι γεννημένοι του 1960 εξαιτίας της περιέργειάς σας θα οδηγηθείτε σε αλήθειες που δεν φανταζόσασταν.

    Τοξότης
    Πολλά πράγματα ξεκινούν ίσως χωρίς τη δική σας συγκατάθεση και μάλιστα με χρονοδιαγράμματα που δεν σας βρίσκουν σύμφωνους. Όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται κι αυτό σας βοηθά να κάνετε σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων. Αισθηματικά, νιώθετε πως δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε όπως θα θέλατε ωστόσο η γενικότερη εικόνα που έχετε επιδείξει είναι αυτή που σώζει την κατάσταση. Οι γεννημένοι του 1982 θα ενθουσιαστείτε από κάποια πρόταση.


    Αιγόκερως
    Ρίχνοντας το βάρος στις προσωπικές επαφές και στην επικοινωνία, έχετε ουσιαστικά καταφέρει να κερδίσετε επιπλέον πόντους σε ένα τομέα που μέχρι στιγμής ήταν βαρίδι για εσάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν πόρτες που παρέμεναν μέχρι τώρα ερμητικά κλειστές και να κερδίσετε πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Αισθηματικά, έχει φτάσει η ώρα που πρέπει να πείτε πράγματα στον ερωτικό σας σύντροφο, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αμοιβαιότητας και ασφάλειας. Οι γεννημένοι του 1970 ίσως ξεχάσετε κάποιες υποχρεώσεις σας.

    .gr

    Υδροχόος
    Με τόσους πλανήτες στον 2ο νιώθετε πως οι τσέπες σας είναι τρύπιες αλλά και τα χέρια σας αδυνατούν να κρατήσουν τα χρήματα που βγάζετε. Ο Δίας μέσα από τον Ταύρο σας κάνει πιο σπάταλους αλλά αν το δείτε λίγο διαφορετικά, σας βοηθά να ζήσετε με μεγαλύτερη ζωντάνια. Η εργασία αποκτά ιδιαίτερη σημασία αλλά σας κουράζει και έτσι ο έρωτας και η διασκέδαση αποτελούν για εσάς το καταφύγιο και τη βαλβίδα εκτόνωσης. Οι γεννημένοι του 1966 θα αποζημιωθείτε από τις προσπάθειες σας.


    Ιχθύες
    Τόσοι πλανήτες στον 1ο οίκο σας κάνουν να δείχνετε δυνατοί και στιβαροί. Επιπλέον, βγάζετε προς τα έξω όλα τα θετικά στοιχεία του Ποσειδώνα και γοητεύετε τους άλλους, κάνοντάς τους να μην μπορούν να σας αρνηθούν τίποτα. Αισθηματικά, περνάτε σε άλλη φάση, αφού με το σύντροφό σας περνάτε καλά, χρειάζεται όμως λίγο προσοχή μιας και η ανάδρομη φορά του Άρη από απέναντι σας κάνει να μην σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Οι γεννημένοι του 1990 ίσως στα αισθηματικά με τα μάτια της ψυχής να βλέπετε καλύτερα.

    Τσουχτερό κρύο και χιόνια

    Θερμοκρασίες υπό του μηδενός, νεφώσεις, βροχές και χιόνια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 7 μποφόρ. Θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τοπικά, ενώ στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Τσουχτερό κρύο και χιόνια

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον τρεις (-03) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στη Χαλκιδική. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις.

    Άνεμοι: στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από μείον τέσσερα (-04) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον τρεις (-03) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από μείον ένα (-01) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί.

    Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

    Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων, 6 με 7 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Έκοψαν το ρεύμα σε φοιτητική εστία επειδή δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι!

    Έκοψαν το ρεύμα σε φοιτητική εστία επειδή δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι!
    Έκοψε το ρεύμα σε ...φοιτητική εστία στα Πατήσια χθες η ΔΕΗ, επειδή ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν...
    είχε πληρώσει αρκετούς λογαριασμούς.

    Το περιστατικό συνέβη σε κτίριο που ενοικιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας στην οδό Δροσοπούλου προκειμένου να χρησιμοποιείται ως εστία, όπου διαμένουν 70 φοιτητές, όπως κατήγγειλε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

    Μετά απο παρέμβαση του καθηγητή και πρόεδρου της φοιτητικής λέσχης κ.Επ.Πανά προς τη ΔΕΗ, το ρεύμα επανασυνδέθηκε λίγη ώρα αργότερα και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (στον οποίον το πανεπιστήμιο πληρώνει ενοίκιο που περιλαμβάνει και τη χρήση του ηλεκτρικού) υποσχέθηκε ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές του τις επόμενες ημέρες.

    Οι φοιτητές πάντως οργανώνουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου για το θέμα.


    Το «ξύπνημα» του Εγκέλαδου

    Πολίτες αναστατωμένους στους δρόμους, μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα και αντικρουόμενες απόψεις σεισμολόγων έχουν «γεννήσει» οι σεισμοί που εκδηλώνονται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

    Το «ξύπνημα» του Εγκέλαδου

    Τα ξημερώματα μία νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έβγαλε για άλλη μία φορά τους κατοίκους της Κρήτης έξω από τα σπίτια τους. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 3:33 και είχε ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο μεγάλο σεισμό το πρωί της Πέμπτης. Ο τελευταίος αυτός σεισμός είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με το σεισμολόγο κ. Σταύρο Τάσο, που μίλησε στο Newsbomb.gr, πρόκειται για φυσική ακολουθία, καθώς στην ευρύτερη αυτή περιοχή «υπάρχει μία συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα». Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί μιλώντας για ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε». «Συνήθως ο μεγάλος, καταστροφικός σεισμός δεν προειδοποιεί. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε χθες ήταν ο κύριος» υποστήριξε ο γνωστός σεισμολόγος.

    Οι συσχετισμοί των σεισμών Κρήτης - Σαντορίνης

    Ο κ. Τάσος αναφερόμενος στο αν οι σεισμοί αυτοί έχουν σχέση με της Σαντορίνης, δήλωσε ότι «οι σεισμικές δονήσεις γίνονται αισθητοί περισσότερο στην Κρήτη. Ωστόσο, εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του νησιού και της Σαντορίνης. Ο συγκεκριμένος χώρος γύρω από τη Σαντορίνη «δίνει» συχνά σεισμούς.

    Πάνω από 40 μετασεισμοί

    Στο χορό των Ρίχτερ βρίσκονται εδώ και ένα 24ωρο το νησί αλλά και οι Κυκλάδες. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό ακολούθησαν πάνω από 40 μετασεισμοί προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, ενώ ακόμα το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η πολιτεία... δεν «δονείται» από τους σεισμούς

    Για μία πολιτεία που φαίνεται να μην «ταράζετε» από το φαινόμενο των σεισμών, που είναι πολύ συχνό στη χώρα μας, κάνει λόγο ο κ. Σταύρος Τάσος. Ο σεισμολόγος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα προβλήματα που υπάρχουν στην αντισεισμική προστασία. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον καταστροφικό σεισμό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κάτι που δεν κάνει η Πολιτεία» ανέφερε ο σεισμολόγος τονίζοντας ότι «υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην αντισεισμική προστασία. Δεν υπάρχουν προγράμματα. Θα έπρεπε, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, να πραγματοποιείται εθνική άσκηση ετοιμότητας».

    Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει ο κ. Τάσος «δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, όπου μπορούν οι πολίτες να συγκεντρωθούν έπειτα από ένα μεγάλο σεισμό», με αποτέλεσμα να συνωστίζονται όπου βρουν.

    Ο σεισμός του '99 στην Αθήνα άφησε πληγές

    Περίπου 13 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αττική αφήνοντας πίσω του θύματα και ανθρώπους στο δρόμο, οι προσεισμικοί έλεγχοι σε δημόσια κτήρια που είχε υποσχεθεί η τότε κυβέρνηση φαίνεται πως έμειναν στα λόγια. Ο κ. Τάσος, υποστηρίζει πως «έχουν γίνει πάρα πολύ λίγοι έλεγχοι».

    Σκληρό παζάρι για το ελληνικό PSI

    Ενδεχομένως και σήμερα να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το ελληνικό PSI.

    Σκληρό παζάρι για το ελληνικό PSI

    Καλά πληροφορημένες πηγές, κοντά στις διαπραγματεύσεις, έλεγαν χθες βράδυ, ότι το επίπεδο τους είναι πλέον εξαιρετικά προχωρημένο κι ότι αρκετές από τις διαφορές έχουν επιλυθεί, ωστόσο απομένει «κάτι» το οποίο προκαλεί το όλο πρόβλημα: το ύψος του επιτοκίου.

    Η τελευταία προσφορά που φέρεται να έχει κάνει η πλευρά των πιστωτών είναι αυτή του 4%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για το ΔΝΤ και την Γερμανία, που έχουν «κολλήσει» στο 3%.

    Αργά το βράδυ, κυκλοφόρησε μια πληροφορία που ήθελε το IIF να «πέφτει» στο 3.75%. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ενδεχομένως να έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο όλο θέμα.

    Γιατί, σε αυτή την περίπτωση μπορεί και η «ελληνική» πλευρά να ανέβει στο 3,25% και κατά συνέπεια, η συμφωνία να απέχει μόλις 0,25% από την ολοκλήρωση της. Γιατί, όπως επισημαίνουν τρίτοι παρατηρητές, το εύλογο επιτόκιο είναι κάπου εκεί, στο 3,50%. Οι τράπεζες πάντως δεν δέχονται ούτε να συζητήσουν αυτή την προοπτική, ενδεχομένως επειδή θα «παλέψουν» μέχρι και την τελευταία στιγμή για να αποσπάσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

    Ωστόσο, και από τα δύο στρατόπεδα εκφράζεται η αισιοδοξία πως κάτι καλό θα προκύψει έως το τέλος της σημερινής μέρας ή το αργότερο έως αύριο το βράδυ.

    Κι αυτό γιατί είναι κοινός τόπος ότι ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει τη Δευτέρα το μεσημέρι να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής, έχοντας μια λύση για το PSI στις βαλίτσες του. Κι αυτή θα πρέπει κατά συνέπεια να προκύψει μέσα στις επόμενες ώρες. Άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν.

    Οι 10 εντολές της Τρόικας

    Τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης καθώς και την πιστή εφαρμογή των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο) ζητεί η Τρόικα από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Οι 10 εντολές της Τρόικας

    Συγκεκριμένα, στο δεκασέλιδο υπόμνημα των δανειστών μας δίνεται μεγάλη έμφαση στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

    Όμως, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, η Τρόικα ζητεί άμεσα μαζικές απολύσεις από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

    Αναλυτικά, το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης των αρχηγών με τον πρωθυπουργό και η υιοθέτηση του οποίου θα αποτελέσει το «μονοπάτι» για την εκταμίευση της δόσης των 89 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

    1) Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25% έως την 1η Ιουνίου του 2012, η οποία ωστόσο θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

    2) Μείωση των επικουρικών συντάξεων και παράλληλα δημιουργία ενός ταμείου επικουρικής ασφάλισης.

    3) Μαζικές απολύσεις από το στενό και ευρύτερο τομέα, μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.

    4) Άρση των νομικών εμποδίων που υπάρχουν για απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών των τραπεζών.

    5) Κατάργηση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

    6) Καθιέρωση ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όσων εμπλέκονται στη φορολογική διοίκηση σε ετήσια βάση.

    7) Αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεων του Δημοσίου έως το τέλος του Ιουνίου του 2012.

    8) Εκδίκαση όλων των εκκρεμών δικών για τις οφειλές προς το Δημόσιο έως τον Μάρτιο του 2013.

    9) Κατάργηση κάθε είδους ρυθμίσεων που παρέχουν φορολογική αμνηστία.

    10) Ανακεφαλοποίηση τραπεζών με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, προκειμένου να αποτραπεί η κρατικοποίηση τους.

    Αυτό το νέο βαρύ πακέτο μέτρων ετέθη ήδη υπόψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ αναλυτική συζήτηση αναμένεται γίνει στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

    ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: Εύκολο κινέζικο, τηγανητό ρύζι με αβγό

    Εύκολο κινέζικο, τηγανητό ρύζι με αβγό
    Κείμενο: Γιάννης Τσιούλης
    Γιάννης Τσιούλης
    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ E-mail ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ Εκτύπωση

    Το τρώτε συνέχεια στα εστιατόρια. Γιατί να μη μάθετε να το κάνετε και μόνες σας;

    Υλικά
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    5 κούπες κρύο, βρασμένο ρύζι
    2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
    2 αβγά χτυπημένα
    2 κουταλιές σόγια σος
    2 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι.
    2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.
    3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι.
    4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω.
    5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.