Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ, ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ





Καρνάβαλοι και Κούλουμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας...

Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις...

Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες, πολλοί Δήμοι, όμως, έχουν προγραμματίσει αποκριάτικες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να διώξουν με γλέντι, τραγούδι και χρώμα την «γκρίζα» διάθεση των καιρών. «Βασίλισσα» του καρναβαλιού η Πάτρα, εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και προτάσεις για Κούλουμα.

Πλήθος...
καρναβαλικών εκδηλώσεων και στην Πάτρα, όπου με κέφι πραγματοποιούνται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Η καρναβαλική περίοδος κορυφώνεται με τις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου.

Συνολικά, 138 πληρώματα και 30.000 Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής, σατιρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ελληνική λιτότητα. Ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ντομινίκ Στρος-Καν και ο Γιώργος Παπανδρέου «πρωταγωνιστούν» στη γιορτή.

Στην παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού που διαδέχονται τα άρματα του δήμου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.

Μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς με γλέντι, επιθυμεί να προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων τις Απόκριες, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η Πλάκα γίνεται το επίκεντρο, αποκτά γεύσεις, μυρωδιές και ρυθμούς από τα παλιά, οι δρόμοι φιλοξενούν το μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών, χορωδία, οπερέτες κ.α.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας θα προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με κρασί στα 4,5 ευρώ.

Η μπάντα «Balkana mama» γυρνά τα στενά της Πλάκας την Κυριακή 26/2, στις 8 μ.μ. (από το μετρό Ακρόπολης έως την πλατεία Μοναστηρακίου), συνοδεία καρναβαλιστών και ζογκλέρ.

Η Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε δύο σημεία της πόλης:

Στο Λόφο του Φιλοπάππου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη. Θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες, ελιές και χαλβάς.
Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει δρώμενα με γεύσεις από Πελοπόννησο, Ήπειρο και Κρήτη.

Στον Ελληνικό Κόσμο η κυρά Σαρακοστή ταξιδεύει τα παιδιά σε παραδοσιακά έθιμα, προσκαλώντας τα παιδιά με τους γονείς τους να φτιάξουν ταραμοσαλάτα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 10.30 π.μ. (Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000).

Στην παλιά Αμερικανική Βάση στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί το γλέντι της Καθαράς Δευτέρας. Φυσικά με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική.

Με κεντρικό σύνθημα: «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας», ο Δήμος Πειραιά, γιορτάζει στις 27 Φεβρουαρίου, τα Κούλουμα, στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης με 8μελη ορχήστρα, θα διασκεδάσει τους Πειραιώτες με παραδοσιακό, ρεμπέτικο, σμυρναίικο, δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανές λιχουδιές και άφθονο κρασί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: παιδότοπο, καλλιτεχνικά δρώμενα, δημιουργική απασχόληση παιδιών και άλλες εκπλήξεις.

Επίσης, ο Δήμος διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου, αποκριάτικες εκδηλώσεις, στις οποίες οι μικροί Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε παιδότοπους με φουσκωτά παιχνίδια, να χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς και να διασκεδάσουν με διασκεδαστές και κλόουν, καθώς επίσης και με άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 17:00 το απόγευμα στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και στην Πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο «Π. Σαλπέας» και στο Γυμναστήριο «Βεϊκου», Γέφυρα Καραϊσκάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, αποκριάτικη εκδήλωση για τους μαθητές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή θα λάβουν μέρος μαθητικά μουσικά συγκροτήματα και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου. Επίσης, θα μοιραστούν αποκριάτικα είδη στα παιδιά.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ζωγραφίζω τον χαρταετό μου», στο φουαγέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν χαρταετούς, τους οποίους θα πάρουν μαζί τους για να τους «πετάξουν» την Καθαρά Δευτέρα, να κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και να χορέψουν γύρω από το γαϊτανάκι.

Τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του δημαρχείου θα υποδεχτούν ξυλοπόδαροι, ενώ οι «καλεσμένοι» θα παρακολουθήσουν παράσταση κουκλοθέατρου με κούκλες μάπετ.

Το Ρέθυμνο κάθε χρόνο, την περίοδο της Αποκριάς, ξεφαντώνει στο Καρναβάλι, με πάνω από 15.000 καρναβαλιστές και περισσότερα από 30 άρματα.

Χιλιάδες επισκέπτες «συγχρονίζονται» με τους καρναβαλιστές των ομάδων, παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου και την Κυριακή, ημέρα της μεγάλης παρέλασης, καταλήγουν στην παραλία, όπου καίγεται ο βασιλιάς Καρνάβαλος, εν μέσω πυροτεχνημάτων.

Είναι η συνέχεια των εκδηλώσεων και των εορτών της ίδιας περιόδου, που χρονολογούνται από το 1914, με ισχυρούς δεσμούς στο αναγεννησιακό Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πραγματοποιείται το Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, καθώς επίσης και σειρά άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στα Χανιά, πραγματοποιείται το Κισαμίτικο Καρναβάλι 2012. Στην παρέλαση στο Καστέλλι συμμετέχουν 15 άρματα, ενώ περίπου 1.500 Καρναβαλιστές θα τα πλαισιώσουν.

Το Καρναβάλι της Ξάνθης, στο πλαίσιο των 47ων Θρακικών Γιορτών, υπόσχεται να σατιρίσει στα όσα εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.

Με σύνθημα «Τσίρκο η Ελλάς», το οποίο αποτυπώνει τη διάθεση του φετινού Καρναβαλιού, η πόλη καλεί τους πολίτες σε μια ξέφρενη γιορτή.

Στον Δήμο Μονεμβασιάς προετοιμάζονται πλήθος εκδηλώσεων. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Δέλτα της Νεάπολης, θα ξεκινήσει ο Παραδοσιακός Γάμος. Την Κυριακή θα γίνει το Βατικιώτικο Καρναβάλι στη Νεάπολη με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Νεάπολης, το Μονεμβασιώτικο καρναβάλι με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μονεμβάσιας και το Καρναβάλι Ασωπού με τη συμμετοχή της της Φιλαρμονικής Ασωπού.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί, στην πλατεία της Νεάπολης και στην παραλία της Πούντας Βοιών θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα και λαγάνα.

Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνεται το βράδυ του Σαββάτου και στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, με τους πολίτες να καλούνται να ντυθούν: αφέντες και ψυχογιοί, παπάδες και πολιτικοί ή Golden Boys και αντιεξουσιαστές.

Το Καρναβάλι στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Στείρι, περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, φαγητό με τη φημισμένη γίδα Σκαριτσάς, δωρεάν άφθονο κρασί και μουσικοχορευτικό γλέντι.

Μικροί και μεγάλοι καλούνται από τον ΟΑΠΚΦΑ «Ο Ασκληπιός» να διασκεδάσουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων. Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία Ρ.Φερραίου των Τρικάλων. Μουσική, χορός και πάρτι καραόκε με ζωντανό διαγωνισμό και πολλά άλλα.

Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: στη Ρόδο (βασισμένες σε έθιμα του νησιού), τη Σαντορίνη (με ζογκλέρ και ακροβάτες), την Τρίπολη, στη Θήβα, στην Άμφισσα, στα Γρεβενά...

24 Φεβρουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

24 Φεβρουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;
Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα...


Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.
Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.

4 έως 5 Ιχθύων


Σύμβολο: «Ένα παζάρι»

Ερμηνεία: Ο άνθρωπος εδώ είναι εξαιρετικά ευέλικτος αλλά ουσιαστικά διχασμένος ανάμεσα στις πνευματικές και τις υλικές αξίες. Βέβαια, ο ίδιος μπορεί και χειρίζεται άριστα αυτήν την «διπλή» υπόσταση, όντας μάλιστα σε θέση να την εκμεταλλευτεί. Το πρόβλημα λοιπόν, είναι περισσότερο για τους άλλους που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αντίφαση ανάμεσα στις αγαθοεργίες ή την εσωτερικότητα από την μια και το εμπορικό δαιμόνιο ή το συμφέρον από την άλλη.
Συνήθως αγαπά πολύ την καλή ζωή, είναι αισθηματίας και αισθησιακός, ενώ η τύχη του είναι γενικά ασταθής.


Το απόφθεγμα της μοίρας αυτής: «Το αντίθετο μιας σωστής πρότασης είναι μια εσφαλμένη πρόταση. Αλλά το αντίθετο μια μεγάλης αλήθειας μπορεί να είναι μια άλλη μεγάλη αλήθεια» Νηλς Μπορ

Χ.Δ.


Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια




Αισθηματικά
Η χρονιά σας αναμένεται να είναι αρκετά έντονη και πλούσια σε γνωριμίες, με αποτέλεσμα να έχετε πολλές και καλές επιλογές. Ίσως βέβαια να λείψουν οι μεγάλοι έρωτες αλλά το σημαντικό είναι πως μπορείτε να περάσετε καλά, ανοίγοντας παράλληλα πολλές «πόρτες», που θα σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Οι πιο τυχεροί μάλιστα είναι σε θέση να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Το μόνο «αγκάθι» είναι κάποιες παρεξηγήσεις, που θα χαλάσουν προσωρινά το καλό κλίμα.


Οικονομικά
Η τύχη είναι με το μέρος σας και το μόνο που σας απομένει είναι να την ... εκμεταλλευτείτε! Φροντίστε δηλαδή να αποφύγετε τις σπατάλες αλλά και να αξιολογήσετε σωστά πρόσωπα και καταστάσεις. Βοήθειες θα υπάρξουν από παντού και αν η δουλειά σας απευθύνεται στο κοινό έχετε μια τύχη παραπάνω.

24ωρη απεργία των Οδοντιάτρων, στις 2 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Εύβοιας συμμετέχει στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ που προκήρυξε η Ε.Ο.Ο. προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις ολέθριες επιπτώσεις του Ν. 3919/11 την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Καλούνται τα μέλη, να συμμετάσχουν καθολικά.

ΣΟΚ: Βίασε 14χρονη μαθήτρια που γνώρισε μέσω Facebook!

Στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας έπεσε ένας...
20χρονος νεαρός, που σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από ανήλικη και την οικογένειά της, την κακοποίησε σεξουαλικά.
Oι δυο τους είχαν γνωριστεί πριν από περίπου ένα μήνα μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook και μετά από ημέρες συναντήθηκαν.
Όπως καταγγέλλει η ανήλικη, o 20χρονος τη βίασε.
Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται τα πάντα, ενώ περισσότερο φως θα ρίξει στην υπόθεση η ιατροδικαστική εξέταση, που θα διενεργήσει ιατροδικαστής εντός της ημέρας.
Ο νεαρός που κρατείται, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων Εισαγγελέα και Ανακριτή…

Κατασχέθηκαν 70 κιλά ακατάλληλα οστρακοειδή από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Σε σαφάρι οστρακοειδών έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Την Τρίτη κατάσχεσε άλλα 70 κιλά ακατάλληλες... γυαλιστερές και κυδώνια, τα οποία είχε αλιεύσει ερασιτέχνης δύτης στην Έξω Παναγίτσα, περιοχή Μάνικα, με σκοπό να τα πουλήσει σε ουζερί για την Καθαρά Δευτέρα.

Ως γνωστόν η αλιεία οστρακοειδών από ερασιτέχνες του είδους απαγορεύεται, ενώ υπάρχουν και γενικά απαγορευμένες περιοχές για την αλιεία οστράκων, όπως η Μάνικα στην Εξω Παναγίτσα και η θαλάσσια περιοχή κάτω από την Υψηλή Γέφυρα.

Τα οστρακοειδή που κατασχέθηκαν στάλθηκαν για καταστροφή. Σε βάρος του 32χρονου δύτη επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ κατασχέθηκαν η μπουκάλα οξυγόνου που χρησιμοποιούσε και άλλα αλιευτικά εργαλεία.

Π. Καμμένος: Μιλάω με διαγραφέντες από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Για το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του οποίου ηγείται μίλησε ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και twitter).

Π. Καμμένος: Μιλάω με διαγραφέντες από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Πρόκειται, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, για μία πολυκομματική συλλογική προσπάθεια η οποία θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με διαγραφέντες βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ότι αφορά στην επιλογή προσώπων που θα είναι υποψήφια, σημείωσε ότι αυτό θα γίνεται μέσω διαδικτύου.

«Δεν υπόσχομαι ότι το κίνημα θα φέρει άσπρες μέρες, αλλά θα φέρει χαμόγελα», σημείωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί.

«Δεν θα μας κόψει κανείς τον "Ζορμπά" από μέσα μας», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις πιέσεις των Ευρωπαίων για τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να πάρουμε τη νέα δόση, ενώ ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας μας είναι παράνομος.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε Μέρκελ και Σόιμπλε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα τους παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία. «Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Δεν μπορούν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

Λόγω καιρού, η ακύρωση του εορτασμού της Κ.Δευτέρας στην πλ.Αγ.Νικολάου

Καθαρά Δευτέρα στο Αλωνάκι

Καθαρά Δευτέρα στο Αλωνάκι

Λόγω της πρόβλεψης από τη μετεωρολογική υπηρεσία, βροχοπτώσεων, καθ΄ όλη τη διαρκεια της ημέρας, την Καθαρή Δευτέρα, το προγραμματισμένο από τη Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και το σύλλογο « τ’ αλωνάκι» υπαίθριο γλέντι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή.

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 57χρονου ταξιτζή στη Βοιωτία

Στην σύλληψη ενός 35χρονου Ρουμάνου για την δολοφονία του 57χρονου οδηγού ταξί , ο οποίος βρέθηκε νεκρός, την 22-01-2012, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 57χρονου ταξιτζή στη Βοιωτία

Η δολοφονία σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, κοντά στο (συν)ιδιόκτητο ταξί του 57χρονου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, το βράδυ της 21-01-2012, ο 35χρονος Ρουμάνος επιβιβάσθηκε στο ταξί του θύματος στη Χαλκίδα και κινήθηκαν με κατεύθυνση προς Οινόη.

Σε αγροτική περιοχή του Σχηματαρίου, ο 57χρονος στάθμευσε το όχημα του και ακολούθησε έντονη λογομαχία και πάλη μεταξύ τους. Στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα, όπου υπήρξε νέα πάλη μεταξύ τους, όπου ο 35χρονος αφού κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό, στη κοιλιά και στα χέρια, με αιχμηρό αντικείμενο, τον τραυμάτισε θανάσιμα. Μάλιστα, φεύγοντας, έκλεψε και το κινητό τηλέφωνο του.

Ο 35χρονος, συνελήφθη χθες με ένταλμα του κ. Ανακριτή Θηβών και διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Με βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Με τις βαλίτσες στο χέρι βρίσκονται πολλοί εκδρομείς του τριημέρου, οι οποίοι θα αποδράσουν εκτός των... τειχών για να απολαύσουν τα έθιμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας.

Με βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Ωστόσο, το πέταγμα του χαρταετού αναμένεται να γίνει με βροχές, καθώς την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται να χαλάσει ο καιρός.

Βροχές από το απόγευμα της Κυριακής

Το Σαββατοκύριακο αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Αίθριος ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, νωρίς το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική, καλός αναμένεται να είναι ο καιρός με το θερμόμετρο να δείχνει από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στις Σποράδες 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επί ποδός η Τροχαία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα, σε όλη την επικράτεια αυξημένα θα είναι τα μέτρα κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών. Ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, σε ισχύ είναι από την σήμερα απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων.

Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει ως εξής:

1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας

- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

- Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

- Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

- Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

- Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Oι πιο τρελές ποινές δικαστηρίου...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRv7yRnxB2cB6oHGnvWHJF-IWWXoAQ3o8KXvz84v7XLWwW4PBYUTyksL7sJg6HaqNWdYlKOctUbrQiifeWOwyVqR8-7HUQ1KS_Oi8aiMEHnE6NcFXxBCBwrz1SLJS94HMRZK0s3xO3efr_/s400/0.jpgΤι ποινή θα μπορούσε να επιβάλει ένας δικαστής σε γυναίκα που...
αναστάτωνε τη γειτονιά όταν είχε οργασμό;



Σε κάποιους που οργάνωσαν φιλανθρωπικό έρανο για να τσεπώσουν τα λεφτά;


Δείτε τις...




Μπορεί το νομικό σύστημα της Βρετανίας να έχει τις ρίζες του αρκετά πίσω στο χρόνο ωστόσο οι δικαστές φαίνεται πως δράττουν την ευκαιρία όποτε μπορούν να αποφαίνονται δημιουργικά.



Νηστεία και προσευχή


Όταν μια γυναίκα ξεσήκωσε ολόκληρη τη γειτονιά από τις φωνές ηδονής που έβγαζε κατά τη διάρκεια του σεξ η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σαφής και πολύ απλή: «Τέλος οι επισκέψεις ανδρών στο σπίτι» .


Μάλιστα της απαγόρευσαν μέχρι και το στριπτίζ αλλά και να μεθύσει σε δημόσιο χώρο.


Έτσι, η 28χρονη Νάταλι Τζέντλ πλέον μπορεί να δέχεται επισκέψεις μόνο από τους αδερφούς της και από τους άνδρες του… ΕΚΑΒ και ανάλογων υπηρεσιών.



Με το ίδιο νόμισμα


Αν έχετε σκεφτεί πως ο μόνος τρόπος να μαζέψετε χρήματα για το πολυπόθητο ταξίδι στο Λας Βέγκας είναι να οργανώσετε φιλανθρωπικό γκαλά για τη φουκαριάρα- και καλά μάνα σας- ξεχάστε το, θα σας βγει ξινό.


Ο λόγος για μια ομάδα εφήβων οι οποίοι έπεισαν όλη τη γειτονιά να τους δώσει χρήματα για δήθεν φιλανθρωπικό σκοπό.


Η ποινή τους ήταν αμείλικτη. Γλίτωσαν τη φυλακή με τον αντίτιμο να ολοκληρώσουν το σκοπό τους, να μαζέψουν δηλαδή τα χρήματα που ήθελαν.


Φυσικά και δεν θα τα κρατούσαν αλλά θα τα έδιναν σε φιλανθρωπικό σκοπό.



Αυτό θα πει έφαγε πόρτα


Ο φοιτητής Τζάνις Νορντς το είχε παρακάνει.


Σε όποιο εστιατόριο και εάν πήγαινε έφευγε σαν κύριος χωρίς να πληρώνει δεκάρα ώσπου τον έπιασαν τσακωτό να προσπαθεί να φύγει με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη μια φορά.


Ο δικαστής δεν έδειξε συμπόνια για τον άφραγκο φοιτητή αλλά σκέφτηκε πως να του δώσει ένα γερό μάθημα απαγορεύοντάς του την είσοδο στα ακριβά εστιατόρια σε 6 κυριλέ περιοχές του Λονδίνου.



Κοινωνική εργασία και χαρά


Μέσα στις ποινές κοινωνικής εργασίας των κρατουμένων του Νότινγκ Χιλ ήταν να φτιάξουν και τα αποκριάτικα κοστούμια για το Καρναβάλι.


Επιπλέον έπρεπε να δουλέψουν με ζώα, σε φιλανθρωπικά μαγαζιά αλλά και σερβίρουν μεσημεριανό σε οίκους ευγηρίας.

Αυτοδιοικητικό κίνημα Στερεάς: Κατάθεση πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια Στερεάς

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποδεικνύεται ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα, από οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και, εσχάτως, πολιτική άποψη, αφού: συνδέεται άμεσα με το ύψος των δημοτικών τελών και την τοπική οικονομία, με την προστασία του περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των πολιτών, αλλά και με τις πιέσεις της τρόικας για υιοθέτηση των επιλογών των ενδιαφερόμενων οικονομικών ομίλων.

Διαβλέποντας ότι επίκειται η λήψη κρίσιμων (για τις επόμενες δεκαετίες) αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα και αξιολογώντας τη σημασία που έχει μια πλατιά διαβούλευση πολιτών, δήμων και περιφέρειας, καταθέσαμε, τον περασμένο Νοέμβρη, μια πρόταση που αφορά στην αποκεντρωμένη ολοκληρωμένη διαχείριση με διαλογή στην πηγή, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς.

Προχωρώντας, ένα βήμα παραπέρα, προετοιμάσαμε μια αναλυτική περιγραφή και κοστολόγηση της πρότασης, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια μέθοδο εφικτή και άμεσα εφαρμόσιμη (όπως και σε πολλές άλλες χώρες), η οποία, ταυτόχρονα:
•απαιτεί πολύ χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας
•εξασφαλίζει τα υψηλότερα έσοδα
•έχει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κέρδος και
•τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο

Για το σκοπό αυτό, ετοιμάσαμε και μια συνοπτική σύγκριση με τις άλλες προτάσεις που παρουσιάσθηκαν και αφορούν σε ακριβές εγκαταστάσεις διαχείρισης, με υψηλό κόστος λειτουργίας, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά ανοίγουν την πόρτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την καύση των απορριμμάτων.

Τα αποτελέσματα είναι εύγλωττα: με ισόρροπη κατανομή σε όλη τη Στερεά, η χρηματοδότηση που υπάρχει μέσω του ΕΣΠΑ είναι επαρκής. Το απαιτούμενο κόστος είναι περίπου στο 1/3, ή και χαμηλότερα, σε σχέση με τις άλλες προτάσεις, ενώ τα συνολικά έσοδα μπορούν να υπερκαλύψουν μέχρι και 3 φορές το κόστος λειτουργίας του συστήματος.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση θα γίνει σε συνέντευξη τύπου την επόμενη Τρίτη και ώρα 11.00 στην Λαμία, στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (πλ. Ελευθερίας). Ζητάμε, επίσης ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτάσεις που θα οδηγήσουν στην αναγκαία αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και στην επιλογή των κατευθύνσεων χρηματοδότησης.

Θεωρώντας ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι σαν ένα ακόμη χαράτσι υπέρ των εθνικών εργολάβων, ελπίζουμε ότι με την πρότασή μας συμβάλλουμε στη δημόσια συζήτηση και στην ενημέρωση των πολιτών, που θα εισπράξουν το όποιο αποτέλεσμα των επιλογών που θα γίνουν.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας απέκτησε κοινωνική δικτύωση

Το Επιμελητήριο Ευβοίας απέκτησε κοινωνική δικτύωση

Το Επιμελητήριο Ευβοίας απέκτησε κοινωνική δικτύωση

Είναι γεγονός, το Επιμελητήριο Ευβοίας, απέκτησε κοινωνική δικτύωση και αυτό γιατί δημιούργησε Group στο Facebook. Ο βασικός λόγος δημιουργίας του social group για το Επιμελητήριο, είναι να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους νέους και τις νέες που έχουν επιχείρηση και που χρησιμοποιούν εκτενέστερα το Facebook.

Μέσα από το Fecebook Group του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, θα έχουν την δυνατότητα όλοι οι Ευβοείς επιχειρηματίες να ενημερώνονται για τα νέα και τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Το μόνο που μένει είναι να γίνεται και εσείς μέλη του Επιμελητηρίου στο Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για ότι σας αφορά.

ΑNEKΔΟΤΟ: Tο πουλί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTCwgxjQD9QeWG1vtQnm6I2An7tIED3eu28QkyTENwOuq_5LrBYYIo9PJ1U1W6NHOkhZVvR5y6UBY0AgdK7Ubl3e7rfpYCcvNXJf7NbrIqVMaZJn7A178PAMWL8EKBiplMk07PveSQQX0/s320/934474kwfu9ecbgz.gifΣηκώθηκε κάποιος ένα πρωί από το κρεβάτι του και πήγε στο μπάνιο...
Κοιτάζεται στον καθρέφτη και έντρομος διαπιστώνει ότι το πουλί του είναι πράσινο.



Ντύνεται γρήγορα και τρέχει στον γιατρό.


Στον θάλαμο αναμονής περιμένει κι ένας άλλος τύπος που κρατάει το κεφάλι του και ξεφυσάει.


-Τι σας συμβαίνει;, τον ρωτάει ο δικός μας.


-Ξύπνησα το πρωί και το πουλί μου ήταν κόκκινο.


-Κι εγώ το είδα πράσινο.


Εκείνη την στιγμή βγαίνει ο γιατρός και ......


φωνάζει για εξέταση αυτόν με το κόκκινο πουλί, ο οποίος βγαίνει μετά από μερικά λεπτά όλο χαμόγελα.


-Τι έγινε; τον ρωτάει ο δικός μας.


-Τίποτα, όλα μια χαρά! Μου 'πε να τον πλύνω καλά και θα είναι μια χαρά! Αντε, και στα δικά σου.


Μπαίνει μέσα.


-Τι σας συμβαίνει;


-Α τίποτα, απλώς το πουλί μου είναι πράσινο (όλο άνεση).


-Χμ, λέει ο γιατρός κοιτάζοντάς το. Νομίζω ότι θέλει κόψιμο.


-Τι λες γιατρέ, αφού ο προηγούμενος που είχε κόκκινο πουλί μου είπε ότι δεν είναι τίποτα.


-Κοίτα να δεις αγόρι μου, λέει ο γιατρός. Αλλο κραγιόν και άλλο μούχλα...

Το κατηγορώ ενός 25αρη!

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/02/Image.ashx_16.jpgΔιαβάστε πως αισθάνεται ένας νοήμων 25χρονος βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση στη χώρα του…
Προς τα πού λέτε να εκτοξεύει τα βέλη του;



Είμαι 25 χρονών και έχω βαρεθεί να βλέπω 40άρηδες, 50άρηδες και άνω να κλαίγονται και να φωνάζουν για τα γεγονότα που γίνονται την σήμερον ημέρα…


Ας αναλογιστούν η πλειοψηφία που τόσα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι ουσιαστικά πλην και εμμέσως αυτοί φταίνε που έφτασε η χώρας μας εδώ δίνοντας την ψήφο τους.


Ας ξεκινήσουμε από τους αγρότες:


Οι αγρότες και τους κτηνοτρόφους: τόσα χρόνια παίρνανε επιδοτήσεις κλπ και τι κάνανε? αγόραζαν ακριβά αμάξια, αγόραζαν σπίτια, και σπαταλούσαν τα χρήματα στον τζόγο, στα καμπαρέ και στα μπουζούκια, (μην ξεχνάμε την περίοδο 80-90 που ξεφύτρωναν μπουζουξίδικα και μπαράκια μέσα στα χωράφια) ενώ θα μπορούσαν να είχαν επενδύσει σωστά στη δουλειά τους. Οι περισσότερες στάνες είναι ακόμα προπολεμικών προδιαγραφών και τα χωράφια επίσης.


Ας προχωρήσω με τους «ταλαίπωρους» δημόσιους υπάλληλους του τύπου «Γραφειάκι, καφεδάκι και Άγιος ο Θεός»:


Η γενιά σας μας έλεγε «διάβαζε παιδί μου να μπείς στο δημόσιο να ησυχάσεις» προφανώς γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι (η πλειονότητα αυτών δε) αφενός είχαν αδικαιολόγητα υψηλούς μισθούς και διευκολύνσεις αναλογώντας τον φόρτο και τις ώρες εργασίας τους και αφετέρου πολλοί μπήκαν με το λεγόμενο «μέσο» (ρουσφέτια, γλυψίματα κ.ο.κ) και ας μην ξεχνάμε άπειρες περιπτώσεις οικονομικών υπεξαιρέσεων και σκανδάλων που μείνανε ουσιαστικά ατιμώρητες, παράνομων διορισμών κλπ κλπ. Εάν είναι ψέματα έστω και ένα από αυτά να βγει κάποιος να με διαψεύσει με επιχειρήματα όμως και όχι αερολογίες!


Και στην τελική ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΕΦΑΓΕ!


Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στο «Αθώο» ιδιωτικό τομέα και δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσω.. από τις φορολογικές απάτες με πλαστά πιστοποιητικά; Από τους ανασφάλιστους εργαζόμενους; Από τις παράνομες προσλήψεις αλλοδαπών για λόγους οικονομικούς; Από την κατάχρηση δανείων και επιδοτήσεων; Από την μη τήρηση αγορανομικών, υγειονομικών κλπ νόμων; Και 1002 άλλες ιστορίες για αγρίους!


Τελικά αποδεικνύεται ότι οι βουλευτές της μεταπολίτευσης είναι μαθητές και με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!


Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα που χαντακώσατε εμάς και τις επόμενες γενιές!


Έρευνα σοκ: οι γυναίκες προτιμούν να έχουν δονητή, παρά σύντροφο

Έρευνα σοκ: οι γυναίκες προτιμούν να έχουν δονητή, παρά σύντροφο

Αύριο με το δονητή σου.

Μία έρευνα από δύο πανεπιστήμια στην Indiana, έδειξε πως όχι μόνο οι γυναίκες αγαπούν τους δονητές τους, αλλά όπως όλα δείχνουν πιο πολύ κι από τους συντρόφους τους.

Το 53% του δείγματος των Αμερικανίδων που πήρε μέρος είχαν χρησιμοποιήσει ερωτικό βοήθημα σε κάποια φάση της ζωής τους, ενώ το ποσοστό των παντρεμένων γυναικών είναι μόλις 51%. Αυτό δείχνει πως τα κορίτσια πλέον πιο άνετα χρησιμοποιούν δονητή, παρά παντρεύονται καθώς έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο άψυχο ερωτικό παιχνίδι, παρά στον ίδιο το σύντροφό τους.

Τέλος, οι έρευνες έδειξαν πως η χρήση των βοηθημάτων αυτών έχει σαν αποτέλεσμα γυναίκες υγιείς και χαρούμενες που απολαμβάνουν στο έπακρο την ερωτική τους ζωή.

"Ένας δονητής την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα", μας λένε οι έρευνες, ας το λάβουμε υπόψη μας.

Πώς θα νικήσετε την αϋπνία

Τρόποι για να κοιμάστε εύκολα

Νυστάζετε αλλά όταν πέφτετε στο κρεβάτι, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με τίποτα; Για όλα υπάρχει η αιτία όπως και η λύση. Γι’ αυτό πρέπει να βρείτε από πού ξεκινάει το πρόβλημά σας. Δηλαδή σε περίπτωση που φταίει το στρώμα, πρέπει να το αλλάξετε και να χρησιμοποιείτε όσα μαξιλάρια, χρειάζεστε.

Καλό είναι μάλιστα, όταν ξαπλώνετε να μην παρακολουθείτε τηλεόραση. Κι αυτό γιατί μπορεί να νυστάζετε αλλά η αγωνία για το τέλος μιας ταινίας, μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία. Εάν πάντως κοιμάστε με δυσκολία, καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ μετά το μεσημέρι. Στο μεταξύ πάντως, υπάρχουν και τρόφιμα που σας βοηθούν να κοιμάστε ξεκούραστα όπως το ζεστό γάλα, η γαλοπούλα, οι μπανάνες, το γιαούρτι, το ρύζι κ.ά.

Πριν πέσετε πάντως για ύπνο, καλό είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με χαλαρωτικά έλαια και να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Με αυτούς τους τρόπους θα αποβάλλετε την ένταση που είχατε και θα διώξετε την αϋπνία.

Το πιο σωστό βέβαια είναι να μπείτε σε πρόγραμμα. Δηλαδή να προσπαθήσετε να κοιμάστε και να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Και να θυμάστε ότι προτού κοιμηθείτε, δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πολύ για να μη φουσκώσετε.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Κριός

Η παραμονή της Σελήνης στους Ιχθύς ναι μεν ευνοεί τη χαλάρωση και την αποτοξίνωση από καταστάσεις που σας ενοχλούν όχι όμως τις επαγγελματικές σας υποθέσεις που απαιτούν εγρήγορση και έντονους ρυθμούς. Ευτυχώς, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας έχετε την ικανότητα να γοητεύετε και να αποσπάτε την προσοχή των άλλων από τα πολύ σοβαρά. Οι γεννημένοι του 1962 θα ακούσετε κάποια γλυκά λόγια μετά από μια έντονη αντιπαράθεση.


Ταύρος

Αισθάνεστε μια θολούρα γύρω από τους στόχους σας και δεν ξέρετε, αν ευθύνεται ο καιρός ή εσείς που νιώθετε ζαβλακωμένοι και δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα που θέλετε. Με την αντίθεση Ερμή – Άρη είναι πιθανόν, μέσα από κάποιες εντάσεις, να ανάψουν τα αίματα και να βρείτε λίγο τη ζωντάνια και την ενέργεια που σας έχουν λείψει. Αισθηματικά, δεν είναι ανάγκη να τα λέτε όλα στο σύντροφο σας. Οι γεννημένοι του 1987 πιθανόν να λειτουργήσετε εγωιστικά στα συναισθηματικά σας.


Δίδυμοι

Σήμερα, αισθάνεστε ότι η προσοχή σας διαχέεται προς πάσα κατεύθυνση κι αυτό σας εμποδίζει να εστιαστείτε σε υποθέσεις που επείγουν. Φιλίες μέσα στο χώρο εργασίας αποδεικνύονται λυκοφιλίες και δεν αποκλείεται να αρχίσετε να ακούγεστε σαν εξάτμιση μηχανής μεγάλων κυβικών. Αισθηματικά, πείτε αυτά που θέλετε και μην κάνετε πράγματα που δεν σας αντιπροσωπεύουν. Οι γεννημένοι του 1982 θα χρειαστεί να κάνετε καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας.


Καρκίνος

Σήμερα, το καλύτερο αγχολυτικό αποδεικνύεται το κουτσομπολιό και το χάζεμα στο ίντερνετ ή τα μαγαζιά. Η αντίθεση Ερμή – Άρη ίσως προξενήσει κάποιες βλάβες ή ζημιές που θα σας καθυστερήσουν και πιθανόν να σας αγχώσουν. Αισθηματικά, δείχνετε ανοιχτοί σε προτάσεις που παλαιότερα θα λέγατε ένα μεγάλο «όχι». Προσέχετε κάποιους που θέλουν να σας αποσπάσουν πληροφορίες. Οι γεννημένοι του 1976 θα ζήσετε ένα όμορφο παραμύθι.


Λέων

Κάποιες λανθασμένες συνεννοήσεις προκαλούν καθυστερήσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα ενώ αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες με το έτερο ήμισυ θα σας ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι. Επαγγελματικές συμφωνίες που δεν έχουν ακόμα κλείσει θα δεχτούν κάποιες τροποποιήσεις που δεν θα σας βρουν σύμφωνους. Καλή μέρα για ερωτικές συναντήσεις. Οι γεννημένοι του 1962 θα έχετε μια απροσδόκητη συνάντηση.


Παρθένος

Με κόντρες και ανταγωνιστική διάθεση ξεκινά η μέρα, καθώς κάποια προσβλητικά σχόλια σας ωθούν να αποδείξετε τι μπορείτε να κάνετε. Η ερωτική σας ζωή σας προσφέρει όμορφες στιγμές και σας βοηθά να αποτινάξετε το άγχος που προκαλούν κάποιες συνεργασίες. Είναι πολύ πιθανόν να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή να ασχοληθείτε με πράγματα που είναι επηρεασμένα απ' έξω. Οι γεννημένοι του 1984 θα αισθανθείτε την ανάγκη να απολογηθείτε.


Ζυγός

Ένα νέος κύκλος εργασιών στο χώρο της δουλειάς αποτελεί αιτία για να διαπληκτιστείτε με κάποιους συναδέλφους και να αποφασίσετε να μην έχετε πολλά – πολλά μαζί τους. Σε οικογενειακά και οικονομικά θέματα αισθάνεστε πως τα μέτρα που έχετε πάρει αποδεικνύονται ανεπαρκή και χρειάζεται να τα αναπροσαρμόσετε. Αισθηματικά, κοιτάξτε τα πράγματα ως έχουν. Οι γεννημένοι του 1965 θα φύγετε από ένα περιβάλλον που σας πιέζει.


Σκορπιός

Σήμερα, νιώθετε σε μεγάλη φόρμα και έτοιμοι να τελειώσετε μια και καλή υποθέσεις που για καιρό είχατε πατήσει το "pause". Αισθηματικά, αν και εμφανίζονται νέες επιλογές, δείχνετε διατεθειμένοι να αγωνιστείτε για να σώσετε αυτό που ήδη έχετε. Επαγγελματικά, μια νέα συνεργασία ανοίγει τους ορίζοντές σας και συνάμα σας προσφέρει την ευχαρίστηση που ζητούσατε. Οι γεννημένοι του 1979 θα εναρμονιστείτε με τα θέλω της οικογένειας σας.


Τοξότης

Η ανταλλαγή πυρών μέσα στο χώρο του σπιτιού σας αναγκάζει να πάτε με το ένα ή το άλλο μέτωπο κι αυτό είναι κάτι που σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Δίνετε όλη σας την ενέργεια για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ένα πρόβλημα που προκύπτει στο χώρο τη δουλειάς, χωρίς να υπολογίζετε κάποια απρόοπτα. Αισθηματικά, προσπαθήσετε να ισορροπήσετε και αυτό σας αρέσει. Οι γεννημένοι του 1984 ερωτικά θα παίξετε τα ρέστα σας.


Αιγόκερως

Κάποιες πικρές αλήθειες σας ξυπνούν από το λήθαργο ότι όλα πάνε καλά και αποφασίζετε να αναλάβετε τα ηνία των καταστάσεων. Αισθηματικά, κερδίζετε ένα στοίχημα και προχωράτε στον επόμενο πιο μεγαλεπήβολο στόχο σας. Επαγγελματικά, μην αγνοείτε ότι έχετε εχθρούς που προσπαθούν να σας βάλουν τρικλοποδιές με μηχανορραφίες και έντονο παρασκήνιο. Οι γεννημένοι του 1973 θα νιώσετε ότι καταδυναστεύεστε από μια ισχυρή προσωπικότητα.


Υδροχόος

Οι οικονομικές σας υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν από τις πηγές του εισοδήματός σας και αυτό ίσως σας ωθήσει σε αλλαγές που θα ενοχλήσουν αυτούς που επηρεάζονται άμεσα από αυτές. Μια μέρα που θα έρθετε πιο κοντά με συναδέλφους, αδέρφια ή πρόσωπα που ζουν στο κοντινό σας περιβάλλον. Αισθηματικά, πειραματίζεστε σε κάποιες παλιές συμπεριφορές με νέο περιτύλιγμα. Οι γεννημένοι του 1971 θα δείτε ευεργετικά αποτέλεσμα από ένα νέο χόμπι.


Ιχθύες

Σήμερα, ξαναβλέπετε το πλάνο που έχετε βάλει όσον αφορά τους προσωπικούς σας στόχους και διορθώνετε κάποιες ατέλειες. Έχετε ανάγκη κάποιοι να σας πάρουν πιο σοβαρά και για αυτό και εσείς δείχνετε ένα πιο αξιόπιστο πρόσωπο. Επαγγελματικά, προσέχετε οικονομικές συμφωνίες, προκειμένου να μην μπείτε μέσα. Business is business. Καλή μέρα για μετακινήσεις. Οι γεννημένοι του 1984 θα ασχοληθείτε με μια παλιά υπόθεση.

Κούλουμα με βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους

Με άστατο καιρό θα κάνουν κούλουμα οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας μιας και τα...
κύρια χαρακτηριστικά του τριημέρου θα είναι οι τοπικές βροχές, οι ασθενείς χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και πάλι νεφώσεις και βροχοπτώσεις. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμορκασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα θαλάσσια θα πνέουν εντάσεως 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα νότια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή
Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με σποραδικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σάββατο
Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός. Ωστόσο από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή
Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας .

Δευτέρα (Καθαρά Δευτέρα)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.


ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ετοιμάζεται η αυστηρότερη επιτροπεία της Ελλάδας από την ΕΕ

Προς αναβάθμιση οδεύει η υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ «Ομάδα Δράσης», που είναι ήδη εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

Ετοιμάζεται η αυστηρότερη επιτροπεία της Ελλάδας από την ΕΕ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τις Βρυξέλλες, η λύση αυτή προκρίνεται σε σχέση με την εναλλακτική, που προέβλεπε τη σύσταση εξαρχής ενός νέου μηχανισμού.

Κι αυτό γιατί θα είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρα, από τη στιγμή που οι βασικές δομές υπάρχουν ήδη.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν υπάρχει και η διάθεση για την άσκηση του ελεγκτικού–εποπτικού ρόλου, κυρίως από την πλευρά του ίδιου του κ. Ράιχενμπαχ.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο τελευταίος δεν ήταν ποτέ ενθουσιασμένος από αυτή την προοπτική και μάλιστα είχε φροντίσει να το καταστήσει γνωστό αυτό τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο.

Κι εν πολλοίς σε αυτή την αρνητική του διάθεση, να ασκήσει καθήκοντα σούπερ επόπτη, οφείλεται και το γεγονός ότι στην πραγματικότητα η taskforce, υπό τον ίδιο, δεν λειτούργησε ποτέ στο 100% των αρμοδιοτήτων της.

Φαίνεται, ωστόσο, πως τώρα έφτασε η ώρα, αφού από την Κομισιόν πιέζουν για την ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση και ο κ. Ράιχενμπαχ θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται πως η ομάδα του θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα στελεχωθεί από μεγάλο αριθμό κοινοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν ήδη στην Αθήνα, αλλά είναι αποσπασμένοι σε διάφορες θέσεις της ελληνικής διοίκησης.

Στο τέλος της ημέρας, η taskforce υπολογίζεται ότι θα μετράει περί τα 250 στελέχη, όλων των βαθμίδων και όλων των αρμοδιοτήτων.

Κάτι τέτοιο, δε, χρονικά, υπολογίζεται ότι θα γίνει έως το τέλος της άνοιξης και τις αρχές καλοκαιριού.

Εφιάλτης η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία της ανεργίας στην Στερεά Ελλάδα, μια περιοχή που έχει και αρκετή...
πρωτογενή παραγωγή και βιομηχανίες.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι καθημερινά χάνονται περίπου 40 θέσεις εργασίας με θύματα, κυρίως, τους νέους και τις γυναίκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, στη Στερεά καταγράφονται συνολικά 2.564 αποχωρήσεις έναντι 1.368 αναγγελιών προσλήψεων, γεγονός που σημαίνει πως στις λίστες της ανεργίας προστέθηκαν 1.196 νέοι άνεργοι.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην Περιφέρεια μας αγγίζει τον εφιαλτικό αριθμό των 35.104 αυξημένος, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 1.703 άτομα. Ιδιαίτερα σκληρή είναι η παρέμβαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς κ. Γιάννη Σταθά σε στόχο τα Μνημόνια:

«Το μόνο που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά στην ιστορία του, είναι ότι όπως στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν τον έσωσαν οι Φράγκοι από την εισβολή των Οθωμανών, ούτε στην Ελληνική Επανάσταση δεν τον έσωσαν οι τότε γαλλόφιλοι, ρωσόφιλοι και αγγλόφιλοι πολιτικοί μας, ούτε στην Μικρασιατική Καταστροφή, πάλι οι ίδιοι, ούτε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, ούτε και την 7ετία.

Ο μόνος που μπορεί να σώσει τον τόπο, λέει στον Παρατηρητή Φθιώτιδας, όπως έχει κάνει τα τελευταία 2.000 χρόνια είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που καλείται για ακόμη μία φορά να βγάλει τη χώρα από αυτή την κρίση των θεσμών και των αξιών και να διασώσει την αξιοπρέπειά του».

Και όμως χάθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια λόγω… φόβου!

Τα σενάρια ήταν και είναι πολλά με αποτέλεσμα όσοι έχουν κάποια χρήματα σε τραπεζικό...
λογαριασμό να είναι ιδιαίτερα μπερδεμένοι…

Με την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να επιστρέφει στη δραχμή εδώ και δύο χρόνια από τις τράπεζες «πέταξαν» ούτε λίγο, ούτε πολύ 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άλλοι, όσοι έχουν τη δυνατότητα και κυρίως πολλά χρήματα τα απέσυραν από της ελληνικές τράπεζες και τα έστειλαν… «ταξίδι αναψυχής» στο εξωτερικό, άλλοι απλά τα έβγαλαν από την τράπεζα και τα έθαψαν, κάπου που θεωρούν πως είναι σίγουρα.

Όλοι βγήκαν χαμένοι.

Πόσα έχασαν;

Πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια, τόσοι είναι οι τόκοι που θα είχαν τα χρήματα αυτά αν είχαν μείνει στους λογαριασμούς!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ορισμένοι από τους μεγαλοκαταθέτες, ακριβώς επειδή έχουν μεγάλα ποσά και θα μπορούσαν να επιτύχουν υψηλά επιτόκια ως και 7% είναι και οι πιο χαμένοι της υπόθεσης!

Βέβαια η… πρακτική της απόσυρσης λόγω φόβου χρεοκοπίας είχε και άλλες παρενέργειες.

Την εκτίναξη του εγκλήματος καθώς το μυστικό έφτασε και στα αυτιά των εγκληματιών που έβαλαν στο μάτι τα … σεντούκια!

Αναδρομικό «ψαλίδι» στους μισθούς 50.000 υπαλλήλων

Πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ που εντάσσονται από 1η Απριλίου στο ενιαίο μισθολόγιο

Αναδρομικό «ψαλίδι» στους μισθούς 50.000 υπαλλήλων

Δραματική μείωση στους μισθούς τους θα δουν από τον επόμενο μήνα περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου, εκτός των μειώσεων στις αποδοχές τους κατά 25%, θα πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και την ημέρα που κατατάχθηκαν στο νέο βαθμολόγιο.

Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος σε ΟΤΑ με 28 χρόνια προϋπηρεσία είχε μηνιαίες μεικτές αποδοχές 1.777 ευρώ με το παλαιό μισθολόγιο.
Με το νέο μισθολόγιο θα λαμβάνει 1.509 ευρώ (μεικτές αποδοχές). Εάν ενταχθεί στο νέο μισθολόγιο από τον Μάρτιο τότε θα χάσει 268 ευρώ από την εφαρμογή των νέων αποδοχών, ενώ θα πρέπει να αποδώσει και 1.072 ευρώ (268 ευρώ για 4 μήνες) που έλαβε επιπλέον από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι μεικτές αποδοχές που θα λάβει τους μήνες από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο θα είναι 1.115 ευρώ μεικτά (-357 ευρώ κάθε μήνα).


Στον «πάτο» οι μισθοί λόγω δανείων

Καθίζηση των μισθών τους θα δουν όσοι υπάλληλοι έχουν χρεωθεί με δάνεια σε τράπεζες, καθώς με τις νέες μειώσεις στον εφαρμοστικό νόμο και τις αναδρομικές περικοπές, ο μισθός του ενδεχόμενος σε κάποιες περιπτώσει να μειωθεί ακόμα και κατά 50%.

Σε αντίστοιχη κατάσταση θα περιέλθουν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονταν με το παλαιό μισθολόγιο μέχρι πρότινος, αφού εκκρεμούσε η απόφαση με την οποία θα καθορίζονταν οι απολαβές τους.

Στη νέα δανειακή σύμβαση αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι διατάξεις που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου.

Παράλληλα, στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται ότι το τρέχον έτος δεν θα αποδοθούν μισθολογικές ωριμάνσεις, ενώ τον Ιούνιο θα γίνει μελέτη προκειμένου να διαγνωστεί εάν το νέο βαθμολόγιο «ανεβάζει» το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο.

Κινδυνεύουν να μην πληρωθούν δύο μήνες

Να μείνουν απλήρωτοι τους επόμενους 1 ή και 2 μήνες, κινδυνεύουν περισσότεροι από 64.000 υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στους οποίους περιλαμβάνονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι συμβασιούχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποδοχές των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ευθυγραμμίζονται με το νέο μισθολόγιο αλλά αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα παρακρατηθούν οι επιπλέον αμοιβές που λάμβαναν οι συμβασιούχοι με το παλαιό μισθολόγιο από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ αναμένεται να ζητηθούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» τα ποσά που έλαβαν από τον Νοέμβριο ακόμα και οι υπάλληλοι που έληξαν οι συμβάσεις τους τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.


Μείωση μισθών σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες

Μείωση στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των αιρετών της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας Αυτοδιοίκησης, των γενικών γραμματέων περιφερειών και δήμων αλλά και των ειδικών συμβούλων των αιρετών μέχρι και 10% περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός του νέου μνημονίου .

Επίσης προβλέπονται κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε συνεδριάσεις συμβουλίων και επιτροπών για τους αιρετούς που κατέχουν θέσεις στη διοικητική ιεραρχία, αλλά και μείωση των αμειβομένων αντιδημάρχων κατά 35%.

Θεσμοθετείται επίσης ο άμισθος αντιδήμαρχος ή αντιπεριφερειάρχης

Συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες λαμβάνουν το 75% της αντιμισθίας των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ενώ οι πρόεδροι των συμβουλίων και των νομικών προσώπων λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας των επικεφαλής αιρετών στους ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού.

Παράλληλα, ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει τη μείωση των αμειβόμενων αντιδημάρχων κατά 35% από τις αρχές του 2013. Συγκεκριμένα όσοι δήμοι κάτω των 200.000 κατοίκων διαθέτουν 2 αντιδημάρχους, μόνο ο ένας θα αμείβεται, εάν έχουν 4, τότε θα λαμβάνουν αντιμισθία οι 2 κ.ο.κ. (έως 6 θα αμείβονται οι 4, έως 8 οι 5, έως 9 οι 6, από 10-12 θα αμείβονται οι 7, και από 13 και πάνω θα παίρνουν αντιμισθία οι 8).

Σαν Σήμερα

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.
1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία.
1941: Το ελληνικό υποβρύχιο Νηρεύς, υπό τον Πλοίαρχο Βεροιόπουλο, βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά.
1943: Οι γερμανοί κατακτητές ανακοινώνουν την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε καταναγκαστικά έργα.

Γεννήσεις

1685: Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, γερμανός συνθέτης του μπαρόκ. (Θαν. 14/4/1759)
1744: Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ, γερμανοεβραίος τραπεζίτης, γενάρχης της δυναστείας των Ρότσιλντ. (Θαν. 19/9/1812)
1929: Αλέξιος Β', κατά κόσμο Αλέξι Ρίντιγκερ, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών. με καταγωγή από την Εσθονία. Συνεβαλε τα μέγιστα στην αναγέννηση της Ρωσικής Ορθοδοξίας, μετά την πτώση του κομμουνισμού. (Θαν. 5/12/2008)

Θάνατοι

1934: Έντουαρντ Έλγκαρ, βρετανός συνθέτης. (Pomp and Circumstance Νο1, Enigma Variations, Imperial march) (Γεν. 2/6/1857)
1957: Μαρίκα Νίνου, ρεμπέτισσα. (Γεν. 1918)
1965: Σταν Λόρελ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Άρθουρ Στάνλεϊ Τζέφερσον, άγγλος κωμικός. (Χοντρός και Λιγνός) (Γεν. 16/6/1890)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ANEKΔΟΤΟ: Ο μεθυσμένος και η φουσκωτή κούκλα στον οίκο ανοχής...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6SIymtdfH_KMOUADA3hnEITtJ5wB5D3YaEVEUqb2FfWKKto4YZibqBtC4zqUNLXkIvlfbwfvyqBCXmWvXCNtKyEZBsU_FVsnOqjHabcHAQ3uqcDr1bF77a6mrtmdHFHHfQtx4Ma64cac3/s1600/xxx.jpgΤρεις φίλοι, ανάμεσά τους και ένας μεθυσμένος, πήγαν σε ένα οίκο ανοχής για να...
ικανοποιήσουν την ανάγκη τους. Μπαίνουν μέσα και εκεί βρίσκουν την τσατσά που θα τους έλεγε με ποια κοπέλα θα πάνε.

- Γεια σας.


- Γεια σας, λέει η τσατσά.


- Θα θέλαμε τρεις κοπέλες για να...καταλαβαίνετε.


- Λυπάμαι. Αυτήν την στιγμή είναι διαθέσιμες μόνο δύο.


Πετάγεται ο ένας και της λέει στο αυτί να δώσουν στον μεθυσμένο μια φουσκωτή κούκλα που δεν θα το καταλάβει. Πηγαίνουν λοιπόν και αφού τελειώνουν βγαίνουν για να πουν τις εντυπώσεις τους.


Λέει ο πρώτος:
- Εμένα πρέπει να ήταν Αγγλίδα, γιατί φώναζε "Yes Babe!".


- Και εμένα πρέπει να ήταν Κινέζα, γιατί φώναζε κάτι "Tσιν Tσον"!


Λέει και ο μεθυσμένος:
Εμένα πρέπει να ήταν μάγισσα, γιατί έκανε ένα "Φσσστ" και έφυγε από το παράθυρο!