Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το Μνημόνιο... ρίχνει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

Λιγότερο σεξ, μείωση γάμων και αύξηση της απιστίας έχει προκαλέσει εκτός των άλλων το... Μνημόνιο.

Το Μνημόνιο... ρίχνει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

Δυστυχώς, έρευνα έδειξε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των σκληρών μέτρων που έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες επηρεάζουν και τη σεξουαλική ζωή τους.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 22- 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Ο πολιτικός... το τρίτο πρόσωπο στο κρεβάτι

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι πολιτικοί φαίνεται να έχουν μεγάλη επιρροή καθώς μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τις επιδόσεις των Ελλήνων στο κρεβάτι...

Στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν πως σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές. Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄ αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Ωστόσο, η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του Μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα της ΔΕΗ

Από τις 7:30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα λειτουργούν τα καταστήματα εμπορίας της ΔΕΗ ...
(ταμεία- εξυπηρέτηση πελατών), από την Δευτέρα 2 Απριλίου.
Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, αντίστοιχο ωράριο θα εφαρμόζει και ο Διαχειριστής Δικτύου (συνδέσεις- τεχνική εξυπηρέτηση) σε όλα τα πρακτορεία πανελλαδικά.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ωράριο των καταστημάτων της Επιχείρησης, αλλά και τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, παρέχονται από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.


Κυπελλούχος Εύβοιας για το 2012 ο ΑΟ Χαλκίς


Κυπελλούχος Εύβοιας για το 2012 ο ΑΟ Χαλκίς

Κυπελλούχος Εύβοιας για το 2012 ο ΑΟ Χαλκίς

Κάθε κύπελλο και κάθε τίτλος, έχει την δικιά του αξία. Ο ΑΟ Χαλκίς κατέκτησε το 6ο κύπελλο Ευβοίας της ιστορία του και έκανε ευτυχισμένους για άλλη μια φορά τους φιλάθλους του. Μπορεί σαν τίτλος να μην έχει μεγάλη σημασία για μία τέτοια ομάδα όπως ο ΑΟΧ, αλλά σημασία έχει ότι η κούπα είναι κούπα και κάθε τρόπαιο είναι ο στόχος κάθε ποδοσφαιριστή σε όποια διοργάνωση να ανήκει αυτό. Ο Καρακατσάνης έβαλε το γκόλ του αγώνα στο 84' στο ντέρμπι με την Ομάδα των Λουκισίων και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Άλλωστε ο αρχηγός του ΑΟΧ, Κώστας Καλλιμάνης, είχε αγωνιστεί πριν 7 χρόνια σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος και είχε δηλώσει το εξής: "Κάθε τελικός είναι ξεχωριστός. Είτε είναι τελικός Ελλάδος είτε Τελικός Ευβοίας, ο ποδοσφαιριστής πάντα έχει στο μυαλό του το τρόπαιο. Είναι τιμή μου που έπαιξα στον τελικό Ελλάδος με τον Άρη (2005), όμως κάθε τελικός είναι ξεχωριστός και δεν αλλάζει κάτι". Με αυτά τα λόγια δείχνει πως κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το κύπελλο, ανεξαρτήτου το βάρος του.


Η ομάδα της Χαλκίδας, έχει πολλές συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδος και έχει αγωνιστεί με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Όμως η ιστορία την έστειλε εδώ και καλείτε να βγάλει σε πέρας όποια διοργάνωση βρίσκεται, με επιτυχία. Και αυτή η επιτυχία πάντα πανηγυρίζεται μαζί με τους φιλάθλους, δείχνοντας την πίστη στην σπουδαία αυτή ομάδα της Εύβοιας.

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Οσιου Δαυίδ, Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Γεραντώνης


Αρχιμανδρίτης, Κύριλλος Γεραντώνης

Αρχιμανδρίτης, Κύριλλος Γεραντώνης

Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της ιστορικής και σεβασμίας Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης Ευβοίας.

Ο αοίδιμος π. Κύριλλος, εκοιμήθη σήμερα το πρωί, κατόπιν πολυωδύνου ασθενείας, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Γέροντας Κύριλλος γεννήθηκε στον Κρυονερίτη της Βορείου Ευβοίας το 1938 και από την μικρή του ηλικία γαλουχήθηκε με τα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως.
Προσήλθε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και εκάρη Μοναχός την 1η Οκτωβρίου 1965 από τον μακαριστό Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Θωμά (+1977), λαβών το όνομα Κυπριανός. Ως Μοναχός διακρίθηκε για την ταπείνωσή του, την υποδειγματική υπακοή του και την διάθεσή του να υπηρετεί τους πάντες.
Στις 27 Μαρτίου του 1971 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, λαβών το όνομα Κύριλλος και στις 28 Μαΐου 1971 Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (+1975).
Ως ιερομόναχος εξυπηρέτησε την Ιερά Μονή της μετανοίας του, μαζί με τον μακαριστό Γέροντα Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Τσαλίκη (+1991), όπως και τα γύρω χωριά, τα οποία εστερούντο μονίμου Εφημερίου. Παράλληλα και για 20 και πλέον χρόνια, μαζί με τον μακαριστό π. Ιάκωβο και τον επίσης μακαριστό Μοναχό π. Σεραφείμ (+2009) κράτησαν την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος και διηκόνησαν τους αναρίθμητους προσκυνητές της.
Το 1991 και μετά την κοίμηση του μακαριστού Ηγουμένου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, εξελέγη με την ψήφο όλης της Αδελφότητος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ και ενθρονίστηκε επισήμως στην Ιερά Μονή από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ (+2010) στις 12 Απριλίου του 1992.
Στα 20 χρόνια της ηγουμενίας του ο π. Κύριλλος, με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα και άριστη συνεργασία με τους Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ και Χρυσόστομο Β΄, ανεκαίνισε το κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής, ανεδέχθη δεκάδα και πλέον νέων Μοναχών στην Ιερά Μονή του, πρωτοστάτησε στον τομέα της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης, ανεδείχθη πνευματικός πατέρας και εξομολόγος αναριθμήτων Κληρικών, Μοναχών και Λαϊκών σε όλη την Ελλάδα και ευρύτερα και με οδηγό την υψοποιό ταπείνωση, το αόργητο και πράο του χαρακτήρος του και την ακρίβειά του στα θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως, έδωσε την καλή μαρτυρία του Μοναχού και του Ηγουμένου που ζει για την Εκκλησία και αναπνέει στον χώρο της Ορθοδόξου Λατρείας.
Το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα της υγείας του και νοσηλεύθηκε πολλές φορές. Όμως και στο πρόβλημα της υγείας του, όμως, έγινε παράδειγμα μίμησης για όλους, αφού το χαμόγελο δεν έλειψε ποτέ από τα χείλη του και η φράση «Δόξα σοι ο Θεός», ήταν η μόνιμη απάντηση σε όσους τον ρωτούσαν για την πορεία της υγείας του, δείγμα ότι εμπιστευόταν ολοκληρωτικά τον εαυτό του στην προστασία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αγίων Του.
Η εξόδιος Ακολουθία του θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 12 μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του.

Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας: Πεζοδρόμηση όλης της Αβάντων και όχι μέρους της

Την πεζοδρόμηση όλης της οδού Αβάντων και όχι ενός μέρους της ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας και με επιστολή του στον Δήμαρχο ζητά να ενημερωθεί "εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες μας ότι ο Δήμος Χαλκιδέων προωθεί άμεσα την εκπόνηση του έργου πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων από την οδό Αντωνίου έως το ύψος της οδού Βύρωνος που εδρεύει το κατάστημα SEPHORΑ".

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Εμπόρων Νίκος Γεωργάτος θυμίζει στον Δήμαρχο "ότι το συγκεκριμένο έργο έχει συζητηθεί παλαιότερα παρουσία σας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, εκφράζοντάς σας την άποψη του εμπορικού κόσμου της Χαλκίδας για την πεζοδρόμηση ολοκλήρου της Αβάντων και όχι μέρους της".

Και επισημαίνει:

"Σας θυμίζουμε επίσης την απόφασή σας με τη συναίνεσή μας, η ανωτέρω πεζοδρόμηση να προωθηθεί για μελέτη σε συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ Αθηνών.

Έκτοτε δεν έχουμε κάποια ενημέρωση και ελπίζουμε να μην προχωρήσετε μονομερώς σε αποφάσεις που θα βρείτε τον εμπορικό κόσμο της Χαλκίδας αντίθετό σας".

30 Μαρτίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

30 Μαρτίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;
Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα...



H συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.
Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.





9 έως 10 Κριού




Σύμβολο: «Ο Άη Γιώργης πολεμά το δράκοντα».

Ερμηνεία: Ο άνθρωπος εδώ διαθέτει σθένος και κουράγιο συνδυασμένα με σύνεση και ευρύτητα πνεύματος. Φιλόδοξος, προσπαθεί να βελτιωθεί δει και να ξεπεράσει τα λάθη του για να εξελιχθεί. Θα προσπαθήσει να κάνει κάτι μεγάλο ή ασυνήθιστο. Μπορεί να διακριθεί σε πνευματική εργασία, τις φυσικές επιστήμες,, ενώ συχνά είναι φανατικός λάτρης του κυνηγιού ή του ψαρέματος.

Το απόφθεγμα της μοίρας: «Πολλοί από τους αποτυχημένους είναι άνθρωποι που δεν κατάλαβαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία, λίγο προτού τα παρατήσουν»
Τόμας Έντισον

Χ.Δ.



Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια


Αισθηματικά
Ο Πλούτωνας είναι εκείνος που διαφεντεύει την ζωή σας και γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε πολλά, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το ζητούμενο είναι να «ρίξετε μαύρη πέτρα» πίσω σας κι αν δεν το πράξετε από μόνοι σας, οι εξελίξεις θα σας πάνε προς τα εκεί. Σε κάποιες περιπτώσεις θα έρθετε σε επαφή με πρόσωπα που έχουν μια κρυφή -όσο και σημαντική- πλευρά στη ζωή τους και από αυτήν την άποψη καλό είναι να τσεκάρετε το ποιόν των ανθρώπων για τους οποίους ενδιαφέρεστε.

Οικονομικά
Κρίσιμη όσο να ‘ναι η χρονιά και το κακό είναι πως οι εξελίξεις δεν εξαρτώνται τόσο από τις δικές σας ενέργειες αλλά από τις γενικότερες συνθήκες. Και από την στιγμή που «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η δική σας στάση απέναντι στα πράγματα. Αν δηλαδή δείτε ότι κάτι τελειώνει μην προσπαθήσετε να το κρατήσετε ζωντανό με το ζόρι, αντίθετα κόψτε τους δεσμούς με το παρελθόν και προχωρήστε μπροστά. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να δεσμευτείτε με δάνεια κλπ, αφού στην πορεία θα αποδειχθούν δυσβάστακτα. Και «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»!

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και τη Δευτέρα 2 Απριλίου στους ...συνταξιούχους του ΟΓΑ μαζί με τη σύνταξη.

Η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους θα γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ένας Γερμανός, ένας Έλληνας και ένας Ινδός στην Κόλαση

Πέθαναν ένας Γερμανός, ένας Έλληνας και ένας Ινδός, και πάνε στην Κόλαση
.
. Τους λέει ο διάβολος: - Εγώ είμαι γενναιόδωρος και σας δίνω την ευκαιρία να πάτε στον Παράδεισο. Αλλά πρέπει να.......... περάσετε από μια δοκιμασία. Θα σας μαστιγώσω 3 φορές και αν μείνετε απολύτως σιωπηλοί θα πάτε στον παράδεισο. Επίσης έχετε το δικαίωμα να πάρετε μια ασπίδα. Πάει ο Γερμανός, παίρνει μια πέτρα για ασπίδα και ο διάβολος τον μαστιγώνει. Φωνάζει ο Γερμανός και μένει στην κόλαση. Μετά πάει ο Ινδός και δεν παίρνει καν ασπιδα. Τον μαστιγώνει μια φορά ο Ινδός δεν φωνάζει, τον μαστιγώνει δεύτερη φορά τίποτα ο Ινδός. Τον μαστιγώνει τρίτη φορά και πάλι ο Ινδός δεν φωνάζει: - Εσύ θα πας στον παράδεισο, λέει ο διάβολος. - Καλά, αλλά θα μείνω εδώ να δω τι θα κάνει ο Έλληνας. Έρχεται η σειρά του Έλληνα και τον ρωτά ο διάβολος: - Τι θα πάρεις για ασπίδα; Και απαντά ο Έλληνας: - Ποιον θα πάρω ρε μαλάκα; Τον Ινδό θα πάρω!

Kοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα

Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα

Μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα έχετε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα


Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
1 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ νερό
1 1/2 φλιτζ. τριμμένο ψωμί στο multi
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
2 κουτ βούτυρο
2 κουτ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Βάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου ανάμεσα σε δυο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και πιέστε τα με έναν πλάστη ώστε να πλατύνουν αρκετά.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πιάτο. Χτυπήστε χωριστά τα αυγά με μια κουταλιά νερό και σε ένα τρίτο πιάτο ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με την παρμεζάνα.
3. Περάστε τα φιλέτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το τριμμένο ψωμί, παντώντας το ελαφρά και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν καλά.
4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε τα φιλέτα, 2 κάθε φορά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
5. Σερβίρετε αμέσως με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και έξτρα παρμεζάνα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πέους;

Μία έρευνα αποκαλύπτει: ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πέους;

Προσέχετε για να έχετε.

Προστατεύετε το αντρικό σας μόριο με κάθε τρόπο, παίρνετε προφυλάξεις και ακολουθείτε κάθε κανόνα υγιεινής. Καλά όλα αυτά, αλλά όπως όλα δείχνουν το πέος κινδυνεύει από διάφορα πράγματα με νούμερο ένα εχθρό το τσιγάρο.
Μάλιστα, καλά διαβάσατε, η νικοτίνη που εισπνέει κανείς καπνίζοντας επηρεάζει με τον πλέον αρνητικό τρόπο τη στύση εμποδίζοντας τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ακόμα και να μη σας νοιάζει η υγεία των πνευμόνων σας, λυπηθείτε το "όργανό" σας και τη σύντροφό σας και κόψτε το κάπνισμα άμεσα!

Σοκολάτα για τους αδύνατους

Καλά νέα για όσους αγαπούν τη σοκολάτα.

Σοκολάτα για τους αδύνατους

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπιστώνει πως όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που τρώνε περιστασιακά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ακόμα κι αν η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους, παρά το γεγονός ότι διευκολύνει την παραγωγή πρόσθετων λιπών και άρα το πάχος.

Έτσι, παρόλο που η συχνή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τη λήψη θερμίδων, τελικά συσχετίζεται με μικρότερο παρά με μεγαλύτερο βάρος του ατόμου. Μάλιστα αυτή η σχέση ανάμεσα στη σοκολάτα και στο βάρος παραμένει, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ακόμα κι αν ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως πόση σωματική άσκηση κάνουν οι άνθρωποι.

Πατάτες Νευροκοπίου διατίθενται απο την ΕΠΚΑ -ΣΤΕ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας έκλεισε 25.000 κιλά πατάτες Νευροκοπίου σε σακιά των 20 κιλών (1250 σακιά) στην τιμή των 6 ευρώ/20κιλο.

Παραγγελίες μέσω του site της Ένωσης: epka-ste.gr
Και κατά προτεραιότητα στα μέλη της ΕΠΚΑ - ΣΤΕ, μέχρι εξαντλήσεως της παραγγελίας.
Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Πάρκο του Λαού, κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά, στην ώρα που θα αναγράφεται στη διατακτική.
Πληρωμή του αντιτίμου στα γραφεία της Ένωσης, Δ.Βασιλείου 1 και Αγγελή Γοβιού μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ.

Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνει η ΕΛΜΕ Εύβοιας, το Σάββατο

Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνει η ΕΛΜΕ Εύβοιας,στις 31/3/2012, ημέρα Σάββατο, στη πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα στις 11:00 π.μ.-2:00 μ.μ., εφόσον δε βρέχει.

Προσφέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε και παίρνουμε ότι πιθανόν έχουμε ανάγκη.

Το πάρε-δώσε γίνεται χωρίς χρήματα και δεν χρειάζεται να φέρεις οπωσδήποτε κάτι για να πάρεις κάτι άλλο που χρειάζεσαι. Το παζάρι μας δεν απευθύνεται σε φτωχούς και δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

Τα πράγματα αυτά μπορεί να μην είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που θα αγοράζαμε, αλλά το να τα προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις μας ή να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας σε αυτά δείχνει μια πρακτική ευφυΐα που ο άνθρωπος είχε από πάντα αλλά και μια ουσιαστική οικολογική συνείδηση που εναντιώνεται στη σπατάλη.

Μπορείτε να φέρετε ρούχα τα οποία θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα είναι πλυμένα και σιδερωμένα, αξεσουάρ(τσάντες, φουλάρια, γάντια, ζώνες, καπέλα κλπ.), κοσμήματα (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.), λευκά είδη, σκεπάσματα, είδη σπιτιού, εργαλεία, βιβλία, περιοδικά, παπούτσια σε καλή κατάσταση, επιτραπέζια, CD, DVD, αξεσουάρ αθλητισμού, διακοσμητικά, αφίσες, και γενικά αντικείμενα τα οποία εσείς δεν χρησιμοποιείτε πια και νομίζετε ότι μπορεί να χρειάζονται σε κάποιον άλλο/η.΄Οχι τρόφιμα.

«2η Ποδηλατοδρομία Νέας Αρτάκης»


«2η Ποδηλατοδρομία Νέας Αρτάκης»

«2η Ποδηλατοδρομία Νέας Αρτάκης»

Στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), συμμετέχει στην πρωτοβουλία του «1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ν. Αρτάκης», για την πραγματοποίηση της «2ης ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ» στην πόλη της Αρτάκης.

Η ποδηλατοδρομία θα γίνει την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 10:30, με εκκίνηση από το Ζέφυρο και μέσω του παραλιακού δρόμου, καταλήγει στο αλσύλλιο των Κυζικείων.

Με το σύνθημα «Στην πόλη μου μετακινούμαι με ποδήλατο. Εσύ;;;;;», θέλουμε όλοι οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ αυτής της πόλης να πάρουν τα ποδήλατά τους, να αρχίσουν τις ορθοπεταλιές και να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ότι η Αρτάκη μας μπορεί να ομορφύνει περισσότερο, με λιγότερα αυτοκίνητα!!!.

Επιπλέον για όσους θα λάβουν μέρος, υπάρχει μια ενδεικτική συμμετοχή του 1 ευρώ. Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για αγορά τροφίμων για το Γηροκομείο Χαλκίδα

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Στα επαγγελματικά σας ίσως χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και άλλες μεθόδους για την επίτευξη του σκοπού σας. Οι συζητήσεις σήμερα ίσως έχουν ένταση, αφού κανένας δεν θα θέλει να κάνει πίσω. Η υποχώρηση, χρειάζεται να θυμάστε, είναι κίνηση στρατηγικής και όχι ένδειξη αδυναμίας. Αισθηματικά, αρπάξτε την ευκαιρία και δώστε χρόνο στην σχέση. Οι γεννημένοι το 1960, μην αφήνετε για αύριο εργασίες που μπορούν να γίνουν σήμερα.


ΤΑΥΡΟΣ

Η αξιοπρέπεια και ο εγωισμός σας ίσως «καπελώνουν» την λογική να δείτε κάποια πράγματα ως έχουν. Ο επαγγελματικός τομέας περνά μια φάση αναδιοργάνωσης όπως και εσείς οι ίδιοι. Η παρουσία πλανητών στον 12ο οίκο φέρνει στην επιφάνεια κάποιες προσωπικές ανασφάλειες. Η προσωπική σας ζωή αρχίζει και φουντώνει. Οι γεννημένοι το 1976 θα χρειαστεί σήμερα κάπου να συνταχθείτε με τις θέσεις κάποιων.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Σελήνη στο ζώδιό σας είναι ένα δυνατό όπλο. Η μέρα σήμερα είναι πολύ δυνατή, έχει ένταση, νεύρο αλλά εσείς έχετε την ικανότητα να αυξομειώνετε την ένταση και τον ρυθμό. Στα αισθηματικά, η κατάσταση είναι κάπως περίεργη, αφού στην καθημερινότητα φαίνεται πως η σχέση έχει λόγο και ρόλο στην ζωή σας αλλά η συμπεριφορά σας είναι κάπως. Οι γεννημένοι το 1992, αφήστε τις εξελίξεις να τρέξουν.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η παρουσία της Σελήνης στον 12ο οίκο σας κάνει κάπως πιο ανήσυχους, αφού για εσάς σήμερα θα εξαρτηθούν πολλά. Επαγγελματικά, τα πράγματα δείχνουν να ομαλοποιούνται αλλά, ακόμα και αν υπάρχουν μικρό-καθυστερήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αισθηματικά, μια ξαφνική και αυθόρμητη κίνηση κάποιου θα σας βοηθήσουν να δείτε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Οι γεννημένοι το 1989, αφήστε κάποιους να σας πλησιάσουν.


ΛΕΩΝ

Προσπαθήστε να τρέξετε τις εργασίες της ημέρας με τρόπο άμεσο αλλά όχι επιτακτικό. Λειτουργήστε πιο ομαδικά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Προσπαθήστε να γεφυρώσετε τα χάσματα. Οικονομικά, πολλά πράγματα θα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα αλλά μόνο σε επίπεδο υποσχέσεων. Αφήστε, στα αισθηματικά, τον χρόνο να σας δικαιώσει, αφού η πλάστιγγα γέρνει υπέρ σας. Οι γεννημένοι το 1971, δημιουργήστε το αύριο από σήμερα.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αισθηματικά τερτίπια θα σας κάνουν να νευριάσετε, αφού πλέον νοιώθετε πως κάποιοι πρέπει να ωριμάσουν. Επαγγελματικά, οι όποιες αντιρρήσεις κάποιων παρακάμπτονται, αφού η οξυδέρκεια σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε τέτοια φαινόμενα. Ζητήματα που σχετίζονται με φίλους θα σας απασχολήσουν, αφού και αυτοί σας έχουν σταθεί. Οι γεννημένοι το 1976, μην αφήνετε τις ευκαιρίες να περνούν.


ΖΥΓΟΣ

Σήμερα, ίσως θα έπρεπε να αφήσετε πίσω τις φωνές των «Σειρήνων» και να πορευθείτε με γνώμονα την εμπειρία που έχετε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η επαγγελματική σας ζωή αρχίσει σιγά-σιγά να βελτιώνεται αλλά χρειάζεται να είσαστε άμεμπτοι. Αισθηματικά, μπορείτε να ανοιχτείτε και να πείτε τα πράγματα πως έχουν. Οι γεννημένοι το 1961 θα χρειαστεί να φορτσάρετε στα επαγγελματικά σας.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η ερωτική συμπεριφορά σας σήμερα ίσως κάποιους να τους «θορυβήσει», αφού θα θεωρήσουν πως είναι κάπως υπερβολική. Στα επαγγελματικά σας, ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσετε την ήρα από το στάρι. Αν κάποιοι γκρινιάξουν, σκεφτείτε απλά πως κάποιος πρέπει να πάρει αυτές τις αποφάσεις. Οικονομικά θέματα θα σας δημιουργήσουν «πονοκέφαλο». Οι γεννημένοι το 1991 τα λόγια κάποιων θα σας βγάλουν εκτός εαυτού.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις ή να κλείσετε ραντεβού, καθότι τα πάντα μπορούν να πάρουν διαφορετική πορεία από τη μια στιγμή στην άλλη. Επαγγελματικά, ίσως σας ανατεθούν εργασίες που είναι εκτός των καθηκόντων σας γι' αυτό αποφύγετε να τις αναλάβετε. Αισθηματικά, αλλάζουν τα πράγματα μέσα από την δική σας θέληση. Οι γεννημένοι το 1962, μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τις ευθύνες σας.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η σημερινή μέρα απαιτεί να εστιάσετε την προσοχή σας σε θέματα εργασίας και να δείξετε ενδιαφέρον σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική σας ζωή. Αποφύγετε όμως να αντιπαρατεθείτε κι αφήστε το για αργότερα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα μπλοκάρισμα στην εκδήλωση συναισθημάτων, αφού οι συνθήκες τώρα δεν είναι και τόσο ευνοϊκές. Οι γεννημένοι το 1970, αποφύγετε να πάρετε ρίσκα.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιδανική μέρα για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να πραγματοποιήσετε επιθυμίες μικρές ή μεγάλες. Μία συναισθηματική πρόταση ή μια κοινωνική πρόσκληση μπορεί να σας ευχαριστήσει ή να σας ψυχαγωγήσει, ανάλογα με το ύφος και το περιεχόμενό της. Αποφύγετε να παίξετε διπλό παιχνίδι στα αισθηματικά γιατί ίσως αποκαλυφθείτε. Οι γεννημένοι το 1962, προσοχή στις μετακίνησης σας.


ΙΧΘΥΕΣ

Η σημερινή μέρα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να έχετε την ικανότητα να εκφράσετε περισσότερο ελεύθερα τα συναισθήματά σας. Από την άλλη, αποφύγετε να καταπονήσετε το σώμα σας με δραστηριότητες που δεν είναι επείγουσες. Επαγγελματικά, η εμμονή σας σε πρόσωπα και καταστάσεις τελικά δεν θα βγάλει πουθενά. Οι γεννημένοι το 1990 κάπου κάνετε λάθος.

Τετράωρη στάση εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας -Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας.

Τετράωρη στάση εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Συγκεκριμένα, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ(11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου).

Μάλιστα, γιατροί και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα συναρμόδια υπουργεία

Καθίζουν στο εδώλιο τους 11 μαθητές

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν σήμερα συνολικά 11 μαθητές του Μουσικού...
Σχολείου Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε σχολικές κινητοποιήσεις. Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Το δικαστήριο σε βάρος των μαθητών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των γονέων όσο και των καθηγητών.

Στην ανακοίνωση των ΕΛΜΕ τονίζεται πως «οι 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κατηγορούνται επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά παιδεία αντίστοιχη των αναγκών τους.»

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά αλλά δε θα τους περάσει…

Πόσο φωστήρες είναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά στο δικαστήριο; Δεν έχουν να φάνε, δεν υπάρχουν χρήματα για τη μεταφορά τους μέσω των σχολικών λεωφορείων, δεν έχουν βιβλία… Και τι; Τους ζητάτε τα ρέστα; Με ποιο δικαίωμα;

Προσέξτε καλά «κύριοι» γιατί αυτή η γενιά δε μασάει και το έχει αποδείξει πολλάκις! Σαν κεραυνός θα σας χτυπήσει και θα σας κάψει…

πΑΕΙ ο νόμος της Άννας

Τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης αποσύνδεσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, δίνοντας παράταση και στο ισχύον σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων.

πΑΕΙ ο νόμος της Άννας

Ο διάδοχος της Άννας Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή του, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι ανατίθεται εκ νέου στις Συγκλήτους των πανεπιστημίων η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων για το 2012.

Ο κ. Μπαμπινιώτης προχώρησε σε αυτήν απόφαση επικαλούμενος τις οικονομικές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα καθώς και του αναγκαστικού «κουρέματος» των ομολόγων τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για τη διατήρηση του πρότερου καθεστώτος μόνο για αυτόν τον χρόνο, ώστε να αρθούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα.

Πάντως, άφησε ανοιχτό πεδίο αλλαγών στο νόμο Διαμαντοπούλου, συγκροτώντας επταμελή ομάδα εργασίας από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεις Πανεπιστημίων, η οποία θα εξετάσει τυχόν δυσλειτουργίες και θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με τις αποφάσεις αυτές ωφελούνται όσα ιδρύματα απέφυγαν να εκλέξουν Συμβούλια Διοίκησης, ενώ δεν επιβραβεύονται τα επτά ΑΕΙ, που εφάρμοσαν πλήρως το νόμο, παρά τις αντιξοότητες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τα επτά μέλη της ομάδας που θα προχωρήσει στις διορθωτικές προτάσεις, είναι πρυτάνεις που αντιδρούσαν έντονα στα Συμβούλια Διοίκησης.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση, με Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκε από την Τετάρτη και για μία εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, πριν πάρει το δρόμο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν την άμεση σύνδεση των αποδοχών και των προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων με βάση την αποδοτικότητά τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο απολύσεων από το δημόσιο. Η αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2013, ενώ οι ρυθμίσεις του Π.Δ. αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή που στόχο έχει την καθοριστική αναμόρφωση του ελληνικού κράτους.

Στόχοι και ατομικό συμβόλαιο

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, στο τέλος κάθε χρόνου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπογράφουν ατομικό συμβόλαιο. Σε αυτό θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι, που θα πρέπει να επιτύχουν, βάσει των οποίων θα γίνονται οι προαγωγές και οι μισθολογικές αυξήσεις.

Στο τέλος του 2012, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπογράψουν τα συμβόλαια που θα ορίζουν τους ατομικούς στόχους για το 2013 και το 2014. Κάθε υπάλληλος θα αξιολογείται για τη διοικητική του ικανότητα, τη συμπεριφορά του στο χώρο εργασίας και την απόδοσή του στην υπηρεσία.

Εισηγητής της αξιολόγησης θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος του υπαλλήλου, ενώ η τελική κρίση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης

Τα βασικά κριτήρια της αξιολόγησης θα είναι οι διοικητικές ικανότητες, η συμπεριφορά, η απόδοση του εργαζομένου ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα αποφασίζονται με τη βοήθεια ενός μαθηματικού τύπου.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιτύχουν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80% θα λαμβάνουν το κίνητρο επίτευξης στόχου (πριμ) που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο.

Το υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει ποιες οργανικές μονάδες θα λάβουν το πριμ απόδοσης δημοσιονομικών στόχων (εφορίες κλπ).

Οι «άριστοι» στις ανώτερες θέσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας, τις ανώτερες θέσεις με το νέο σύστημα αξιολόγησης θα καταλαμβάνουν οι «άριστοι», καθώς καταργείται το ισχύον σύστημα που στηριζόταν στα χρόνια προϋπηρεσίας. Η αξιολόγηση θα έχει και υποκειμενικό στοιχείο, αφού όπως είπε, ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων δεν είναι απαραίτητα αξιοκρατικό.

Οι ποινές για τους μη αποδοτικούς

Με βάση τις ρυθμίσεις, εφόσον ένας υπάλληλος δεν είναι αποδοτικός, θα παραμένει βαθμολογικά και μισθολογικά στάσιμος, ενώ σε περίπτωση εξαιρετικά χαμηλής βαθμολογίας για τέσσερα συνεχόμενα έτη, θα κινείται εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία με το ερώτημα της απόλυσης λόγω ανικανότητας.

Προεκλογικές αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Στην προεκλογική μάχη ρίχνεται το «όλον ΠΑΣΟΚ» μετά την ανακοίνωση της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, η οποία είναι πολυπληθής και περιλαμβάνει όλες τις τάσεις του κόμματος.

Προεκλογικές αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου συμμετέχουν σύσσωμοι στην συγκεκριμένοι επιτροπή καθώς και μέλη του πολιτικού συμβουλίου, τα κορυφαία στελέχη και οι διατελέσαντες πρόεδροι της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να μην λειτουργήσει με διαχωριστικές γραμμές, αλλά να περιλαμβάνει όλους εκείνους που έχουν ξεχωριστό εκτόπισμα στην κοινωνία και στο κόμμα.

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου και όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών θα απομακρύνεται από την πολιτική Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να δώσει νέα προοπτική στους ψηφοφόρους.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της επιτροπής προεκλογικού αγώνα. Παρά το γεγονός ότι εκεί συμμετέχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ηχηρές είναι η απουσίες των τριών στενότερων συνεργατών του κ. Παπανδρέου στην διετία της παντοδυναμίας του.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παύλος Γερουλάνος αποκλείστηκαν από την επιτροπή. Και οι τρεις - ο καθένας με τον τρόπο του – είναι συνδεδεμένοι με όσα διαδραματιστήκαν στην χώρα από το 2009 και μετά. Ο κ. Ραγκούσης ήταν υπουργός Εσωτερικών και συντονιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου και μεγάλο διάστημα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διατέλεσε «τσάρος» της οικονομίας του μνημονίου και ο κ. Γερουλάνος υπήρξε δεξί χέρι και αποφασιστικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αυτές τις επιλογές θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή μακριά από «κηπουρούς» κι ανθρώπους του παρασκηνίου. Παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων συνεργατών του, οι περισσότεροι συγκατένευσαν στις επιλογές του προέδρου με το επιχείρημα πως «πρέπει να σπάσεις αυγά» για να στηθεί ένα νέο κόμμα, πέρα από γκρίζες επιλογές που δεν εξέφραζαν ούτε το λαό, ούτε την υγιή επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μύδια με ινδικά αρώματα

Μύδια με ινδικά αρώματα

Υλικά

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ρίζα μάραθου κομμένη σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. garam masala (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
1/4 κουτ. μπούκοβο
1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
2/3 φλιτζ. γάλα καρύδας
1 κιλό μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
4 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σκόρδο, το garam masala, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σωταριστούν μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ο μάραθος για 10 λεπτά.
2. Ρίχνετε τις ντομάτες με τον χυμό τους και το γάλα καρύδας και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
3. Προσθέτετε τα μύδια, σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πετάτε όσα μύδια έμειναν κλειστά.
4. Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε τα μύδια με την σάλτσα τους.

Πότε οι γυναίκες φτάνουν σεξουαλικά στην κορυφή;

Πότε οι γυναίκες φτάνουν σεξουαλικά στην κορυφή;

Ένας μύθος καταρρίπτεται.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ. Όπως πως η γυναίκα μπορεί να χάσει την παρθενιά της με ένα ταμπόν, όμως, καθώς τα χρόνια περνούν και μεγαλώνετε οι μύθοι αυτοί γίνονται λίγο πιο περίπλοκοι.

Ένας από αυτούς αναφέρει πως ενώ οι άνδρες φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή στα 18, αντίστοιχα οι γυναίκες αγγίζουν την κορυφή στα 28 τους χρόνια. Με αποτέλεσμα άνδρες και γυναίκες να μην μπορούν να συγχρονιστούν. Μόνο που δεν συμβαίνει ακριβώς έτσι.

Η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι καταδικασμένη να είναι «ασύγχρονη». Μπορεί τα επίπεδα της τεστοστερόνης να κορυφώνονται στους άνδρες ταυτόχρονα με την ενηλικίωση τους στα 18 τους χρόνια, όμως οι ορμόνες είναι μόνο ένας μικρός παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική απόδοση και τη σεξουαλική ζωή των γυναικών δεν την χαρακτηρίζει καμία τέτοια σεξουαλική κορύφωση. Αν θέλετε με τον καλό σας να έχετε ταυτόχρονα διάθεση για σεξ, πρέπει απλά να συγχρονίσετε τη λίμπιντό σας κάνοντας μόνο μαζί σεξ κάθε λίγες ημέρες (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα). Και μην ξεχνάτε πως όσο πιο πολλές φορές εξασκείτε το άθλημα τόσο περισσότερη διάθεση θα έχετε. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Αλλάζουμε διάθεση μόλις μπει το καλοκαίρι

Τι παθαίνουμε και χαμογελάμε περισσότερο;

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κάθε εποχή έχει την ανάλογη φυσική και ψυχολογική επίδραση στη ζωή μας. Είναι αλήθεια πως οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τέτοιοι ώστε οι καθημερινές υποχρεώσεις αυξάνονται και συχνά νιώθουμε πως δεν υπάρχει χρόνος να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε κάτι ώστε να νιώσουμε καλύτερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουμε το καλοκαίρι που έρχεται να σηματοδοτήσει μία εποχή χαλάρωσης δημιουργώντας διάθεση εκτόνωσης, διασκέδασης, ανανέωσης και ανασυγκρότησης απόψεων ή ακόμη και στάσεων ζωής.

Με κίνητρο την έκθεσή μας στην παραλία επιδιώκουμε αλλαγές στην εμφάνισή μας, προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή μας και βλέποντας πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και ξένοιαστοι και έτσι αυξάνονται ο ερωτισμός και η σεξουαλική τους διάθεση. Η αύξηση της ερωτικής διάθεσης αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας και κατ' επέκταση στον τρόπο ζωής που επιβάλει η ζέστη.

Ντυνόμαστε με ελαφρότερα και πιο προκλητικά ρούχα που διαγράφουν το σώμα, κυκλοφορούμε με τα μαγιό στην παραλία επιδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο τα κορμιά μας. Έτσι λοιπόν υπάρχουν περισσότερα οπτικά ερεθίσματα που αυξάνουν την πρόκληση και τις σεξουαλικές φαντασιώσεις. Αναζητούμε την ένταση και την ευχαρίστηση, γεννάτε η διάθεση του φλερτ και της ηδονής γι' αυτό είναι και η εποχή όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας αλλά και εφήμερων σχέσεων ( ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών ).

Σ' αυτές τις περιπτώσεις τα φλερτ έρχονται να μας κολακεύσουν και να επιβεβαιώσουν το ναρκισσισμό μας. Οι αδέσμευτοι συχνά νιώθουν πως βρήκαν ένα ταίρι στις διακοπές, όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχει αποδειχτεί πως οι «σχέσεις των διακοπών» δεν έχουν διάρκεια.

Πολλές φορές βέβαια η ανανέωση έρχεται μέσα στην ήδη υπάρχουσα σχέση , ενώ έχει παρατηρηθεί ότι σε μεγάλο ποσοστό οι προβληματικές καταστάσεις και εκείνες που έχουν παγιδευτεί στη ρουτίνα θα δοκιμαστούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαλυθούν.

Συνηθίζεται στις διακοπές να λειτουργούμε με λιγότερες αναστολές, τα «πρέπει» συχνά παραμερίζονται γιατί προσπαθούμε να ξεφύγουμε για λίγο από τις υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές ανεξέλεγκτες, ανώριμες και επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως αυξημένες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ, οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, σεξ χωρίς προφύλαξη κά.

Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καλοκαίρι είναι το διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας που μας δίνει την ευκαιρία ώστε να ξεκουραστούμε, να δώσουμε περισσότερο χρόνο και χώρο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά και στον εαυτό μας, να διασκεδάσουμε, να ανανεωθούμε, να συσσωρεύσουμε ενέργεια, να καθορίσουμε καινούργιους στόχους, να δούμε πιο ξεκάθαρα τις ανάγκες μας και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σ' αυτές

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η σημερινή μέρα είναι κάπως ροκ, αφού τρέχετε να προλάβετε όσα όλη την εβδομάδα είχαν μείνει πίσω. Φυσικά ...αντέχετε οπότε μην στεναχώριεστε! Επαγγελματικά, χωρίς να κάνετε τα «στραβά» μάτια, μη γίνετε άκρως επικριτικοί γιατί ίσως υπάρξουν προστριβές. Ερωτικά, ίσως τελικά βιάζεστε να τρέξετε τις εξελίξεις κι αυτό μπορεί να δώσει αφορμή για προστριβές. Οι γεννημένοι το 1980 δικαιώνεστε για αποφάσεις που πήρατε στο παρελθόν.


ΤΑΥΡΟΣ

Η πολυαστρία πλανητών εντός του 12ου οίκου σας κάνει ανήσυχους, πολλές φορές πέραν του δέοντος. Επαγγελματικά, νοιώθετε πως πολλά πράγματα δεν λειτουργούν όπως τα επιθυμείτε αλλά είναι ...λογικό με τον Ερμή και τον Άρη ανάδρομο. Αισθηματικά, ίσως αιφνιδιαστείτε από την συμπεριφορά του συντρόφου σας που δεν δείχνει να καταλαβαίνει από κανόνες και καθωσπρεπισμούς. Οι γεννημένοι το 1978 χρειάζεται να βάλετε κάποια πράγματα σε ρύθμιση.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πρόγραμμα της ημέρας μάλλον πάει ...περίπατο, αφού συναντήσεις, τηλεφωνήματα κι υποχρεώσεις συνθέτουν μια κατάσταση αποδιοργάνωσης. Επαγγελματικά, νοιώθετε πως «το 'χετε» αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μήπως κάνετε λάθος από υπερβολική σιγουριά. Αισθηματικά, προσπαθήστε να κάνετε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά κι αφήστε τις πολλές θεωρίες. Οι γεννημένοι το 1990 μπορεί να βγείτε απρόσμενα κερδισμένοι.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μια ημέρα όπου πρόσωπα και πράγματα παίζουν με τα νεύρα σας και το ενδεχόμενο της ρήξης είναι πιο ορατό από ποτέ. Ωστόσο στα οικονομικά θέματα μπορεί μεν να ζοριστείτε αλλά μάλλον κάποιο «χεράκι» βοηθείας θα σας βγάλει από την δύσκολη κατάσταση. Αντίθετα στις σχέσεις σας θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αναγνωριστούν τα εκατέρωθεν σφάλματα, αφού με τους εγωισμούς δεν βγαίνει άκρη. Οι γεννημένοι το 1987, προσπαθήστε να μην κάνετε πράγματα πέραν των δυνατοτήτων σας.


ΛΕΩΝ

Σήμερα είστε λαμπεροί, γεμάτοι αισιοδοξία και αν είναι κι οι τσέπες γεμάτες, πάτε φουλ για τον ...τελικό! Στα επαγγελματικά, θα σας δοθούν αρκετές ευκαιρίες να δείξετε τις ικανότητες σας και να τύχετε σχολίων θαυμασμού. Αισθηματικά, η προσέγγιση, τα λόγια μα και ο αέρας που αποπνέετε σας δίνουν την ικανότητα να κερδίσετε την μάχη των εντυπώσεων. Οι γεννημένοι το 1962 ίσως χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθειά στην τσέπη


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μια μέρα όπου θα προσπαθήσετε να καταφέρετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μπορείτε να το πετύχετε όχι όμως χωρίς να «σπάσουν μερικά αυγά». Σίγουρα έχετε την ικανότητα να κατευθύνετε τους άλλους, φαίνεται όμως ότι στην παρούσα φάση δεν είναι όλοι ...υπάκουοι! Η αισθηματική ζωή περνά σε πρώτο πλάνο, αφού οι μεν αδέσμευτοι έχετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες, οι δε δεσμευμένοι βιώνετε το «κλασικό» παιχνίδι «κάνε με να ζηλέψω». Οι γεννημένοι το 1992 χρειάζεται να μελετήσετε καλύτερα τις κινήσεις των άλλων.


ΖΥΓΟΣ

Με τόσους πλανήτες στον 7ο ηλιακό οίκο σας οι άλλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Στα επαγγελματικά, πολλά πράγματα βελτιώνονται, αφού μέσα στο γενικό ...χαμό υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να βάλουν «πλάτη», εάν και όποτε χρειαστεί. Αισθηματικά, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και δεν θα πρέπει να λειτουργήσετε παρορμητικά, ούτε και να συνεριστείτε όσες ή όσους το κάνουν. Οι γεννημένοι το 1966 κερδίζετε πολλά από την διαλλακτικότητα σας και την έξωθεν καλή μαρτυρία.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσο και αν προσπαθείτε να το παίξετε χαλαροί και άνετοι, οι καταστάσεις σας σπρώχνουν να πάρετε άμεσα μέτρα. Στις σχέσεις σας φίλοι κι εχθροί δεν ξεχωρίζουν, ενώ οι ανταγωνισμοί περισσεύουν. Στα επαγγελματικά, κάπου έχετε κάνει λάθος υπολογισμού του χρόνου και προφανώς τρέχετε να προλάβετε. Οικογενειακά ζητήματα δεν είναι σκόπιμο να συζητηθούν στην παρούσα φάση. Οι γεννημένοι το 1960, δεν θα πρέπει να αφήσετε εκκρεμότητες.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Η σημερινή μέρα σας καλεί να δώσετε χρόνο στα δικά σας άτομα γιατί νιώθουν παραμελημένα. Εσείς κάνετε ότι μπορείτε αλλά για τους άλλους δεν είναι αρκετό. Επαγγελματικά, ίσως χρειαστεί να βγάλετε τα «κάστανα από την φωτιά» για λογαριασμό άλλου. Αισθηματικά, είστε μάλλον μπερδεμένοι από τις εκδηλώσεις ή τις κινήσεις προσώπων που είχατε αξιολογήσει διαφορετικά. Οι γεννημένοι το 1982, αποφύγετε να μιλήσετε περισσότερο από όσο πρέπει.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αναμφισβήτητα μια μέρα που πολλά θα εξαρτηθούν από την δική σας ψυχραιμία. Τα λάθη τν άλλων ίσως σας φέρουν σε κατάσταση ...απελπισίας με αποτέλεσμα να μην μπορέσετε να κρατήσετε το θυμό σας. Συζητήσεις με ανώτερους κι άτομα εξουσίας ίσως θα ήταν καλύτερα να αποφευχθούν. Αισθηματικά, βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο και δεν είναι σκόπιμο να διυλίζετε τον κώνωπα. Χαλαρώστε κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Οι γεννημένοι το 1977, δείτε και την άλλη όψη του νομίσματος.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η μέρα είναι γεμάτη εύνοια κι ευκαιρίες, τα αιτήματά σας περνούν με μεγαλύτερη ευκολία και το μόνο που απομένει είναι οι αποφάσεις σας. Δράση χρειάζεστε κι όχι θεωρίες... Ένα ταξίδι ή μια έκτακτη μετακίνηση είναι πιθανά. Στα αισθηματικά, όλα βαίνουν προς μια επισημοποίηση γι' αυτό βάλτε τα ...καλά σας! Στα οικονομικά προσπαθήστε να συγκρατηθείτε μήπως και γλιτώσετε κάποια αχρείαστα έξοδα. Οι γεννημένοι το 1991, βρίσκεστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή.


ΙΧΘΥΕΣ

Με τόσους πλανήτες στον 2ο οίκο οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις σας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αξιολογείστε τα δεδομένα με προσοχή και μη δράτε σπασμωδικά. Στις σχέσεις σας συμβαίνουν πολλά που δεν σας αρέσουν, τα πράγματα όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν αν δεν κτυπήσετε τη γροθιά στο τραπέζι. Κάθε υποχώρηση σας θεωρείται αδυναμία. Οι γεννημένοι το 1974, μην μεταθέτετε τις ευθύνες για αργότερα, είναι ανώφελο.

Παρέλυσε η Πορτογαλία


Παρέλυσαν τα Μ.Μ.Μ. και τα λιμάνια στην Πορτογαλία, από την 24ωρη γενική απεργία του δημοσίου τομέα.

Οι κινητοποιήσεις έγιναν για τα μέτρα λιτότητας και τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στη χώρα.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας (CGTP), Αρμένιο Κάρλος, τόνισε πως πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, ότι οι πολίτες δεν θα ανεχτούν περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και τις περικοπές σε μισθούς και την δραματική αύξηση της ανεργίας.

Να σημειωθεί πως στην απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι στην καθαριότητα και πως πολλά σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά. Πολλά είναι και τα νοσοκομεία που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά...

Μυρίζει κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου

Ανησυχίες σε χιλιάδες νοικοκυριά για το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησης του...
οικογενειακού αφορολογήτου ορίου το οποίο δικαιούνται, προκαλεί η διενέργεια ξεχωριστής εκκαθάρισης του φόρου ακινήτων για κάθε σύζυγο, την οποία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή ορίζει ότι από το έτος 2010 και μετά, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Δεν προβλέπεται έτσι πλέον η έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ των συζύγων, αλλά θα ο καθένας θα πληρώνει τον φόρο που του αντιστοιχεί ξεχωριστά.

Στην πραγματικότητα όμως, και σήμερα ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) υπολογίζεται από τα 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, στον κάθε σύζυγο ξεχωριστά και όχι ως οικογένεια. Αν δηλαδή ο ένας σύζυγος έχει περιουσία 500.000 ευρώ και ο άλλος 200.000 ευρώ, τότε υπολογίζεται φόρος για τον πρώτο μόνο και για μόλις τα 100.000 ευρώ από τα 500.000. Δεν τους καλύπτει δηλαδή οικογενειακό αφορολόγητο 800.000 για δύο συζύγους που έχουν συνολική περιουσία 700.000 ευρώ. Το εκκαθαριστικό όμως που ερχόταν ως τώρα, εκδίδετο ενιαίο και για τους δύο συζύγους, ενώ τώρα θα έρχονται δύο ξεχωριστά.

Συνεπώς όχι μόνο δεν χάνουν το αφορολόγητο που δικαιούνται σήμερα οι έγγαμοι, αλλά ωφελούνται κιόλας αφού -όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες- "διπλασιάζεται" το ποσό των 27 ευρώ κάτω του οποίου δεν πληρώνουν τον φόρο. Αν δηλαδή σήμερα ένα εκκαθαριστικό καλούσε δύο συζύγους να πληρώσουν πχ από 25 ευρώ ο καθένας (συνολικά 50 ευρώ), στο εξής δεν θα πληρώνουν τίποτα αφού ο καθένας απαλλάσσεται για τα πρώτα 27 ευρώ φόρου, ενώ και οι δύο συνολικά για 54 ευρώ.

Ζήτημα γεννάται συνεπώς μόνον αν επεκταθεί τελικώς το σύστημα της ξεχωριστής εκκαθάρισης φόρου και στην φορολογία εισοδήματος, όπου εκεί ισχύουν άλλα όρια για άγαμους και άλλα για έγγαμους.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν από το protothema.gr -το οποίο αποκάλυψε χτες το θέμα- καθησύχαζαν πως δεν βρίσκεται στις σκέψεις τους η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες.
Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν αναγκαίο «τεχνικά» διαχωρισμό στο Μητρώο των φορολογουμένων, εξ αιτίας των προβλημάτων και των λαθών που είχαν προκληθεί με το ισχύον σύστημα και είχαν οδηγήσει στην καθυστέρηση μέχρι και τριών ετών στην αποστολή και την είσπραξη των εκκαθαριστικών.

Παρόλα αυτά στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι πολλοί μεγαλοϊδιοκτήτες, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου, «μοίραζαν» τα ακίνητα στα μέλη της οικογένειας, για να μην ξεπερνούν το ατομικό όριο περιουσίας και να «οχυρώνονται» πίσω από τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ανοιξιάτικος καιρός σε όλη τη χώρα

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται για σήμερα.

Ανοιξιάτικος καιρός σε όλη τη χώρα

Μόνο στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 02 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι ασθενείς και τοπικά στα νότια και ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Χαλκίδα: 800 ευρώ κόστισε η βόλτα της γιαγιάς με το αυτοκίνητο!

giagia

Μέχρι και λογιστής έγινε για να πάρει λεφτά από μία γιαγιά στην Χαλκίδα.

Ήταν χθες στη μία το μεσημέρι όταν πήγε στο σπίτι όπου έμενε μία 90χρονη γυναίκα. Προσποιήθηκε τον λογιστή του γιου της και άρχισε την ηθοποιία.

"Είναι κουτό για 1200 ευρώ να τρέχουμε με τις εφορίες" φαίνεται να είπε στην γιαγιά. Μάλιστα όταν η ηλικιωμένη του είπε ότι δεν έχει στο σπίτι λεφτά ο ίδιος απάντησε: "Θα σε πάω εγώ να τα πάρεις, μην αγχώνεσαι".

Την πήγε με το αυτοκίνητο στην τράπεζα και την περίμενε να γυρίσει από το ταμείο. Όταν γύρισε η γυναίκα του είπε ότι κατάφερε να βγάλει μόνο 800 ευρώ. Ο δράστης στην αρχή νευρίασε, ενώ στην συνέχεια της είπε ότι δεν πειράζει. Την πήγε σπίτι, την άφησε και της είπε ότι όλα ήταν εντάξει και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα με την εφορία.

Όταν αργότερα συναντήθηκε με τον γιο της, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό μιας και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιβλαβής Οργανισμός στα Εσπεριδοειδή


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής , ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός Citrus Tristeza Virus (ιός της Τριστέτσα) σε φυτά μανταρινιάς, της ποικιλίας Κλημεντίνης, στην Κόρινθο, σε φυτώριο με την επωνυμία Σαλλής Σωτ. του Κ. και με αριθμ. εγγραφής στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο150-09-023.

Για τον λόγο αυτό όποιο Κατάστημα μεταπώλησης ή παραγωγός έχει προμηθευτεί δενδρύλλια από το πιο πάνω φυτώριο, να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
H Ίωση της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών προκαλεί παρακμή και νέκρωση του προσβεβλημένου δένδρου και είναι πολύ δύσκολη η καταστολή και η θεραπεία της. Μεταδίδεται από το προσβεβλημένο φυτό με τις αφίδες και με εμβολιασμό.

Επισημαίνουμε ακόμη τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο τον παραγωγό και την περιοχή μας, κατά την ίδρυση νέου εσπεριδοειδώνα και όχι μόνο, η επιλογή των φυτών τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.

Κανένας παραγωγός της Περιφέρειας μας δεν πρέπει να αγοράζει δενδρύλλια αν αυτά δεν συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.

Η ύπαρξη του Φυτοϋγειονομικού Διαβατηρίου σημαίνει ότι το φυτώριο που το έχει εκδώσει έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και είναι πιο σίγουρη η καθαρότητα των δενδρυλλίων. Το Φ. Δ. είναι μια ετικέτα λευκού χρώματος στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία όπως είναι η βοτανική ονομασία του φυτού, ο αριθμός εγγραφής του φυτωρίου στο μητρώο, ο αριθμός παρτίδας και η ποσότητα του υλικού που διακινήθηκε.

Στους παραβάτες παραγωγούς που προβαίνουν σε φυτεύσεις εσπεριδοειδών που δεν φέρουν Φ.Δ. και δεν ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τη Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία.

Κλειδώνουν οι εκλογές στις 6 Μαΐου

Για τις 6 Μαΐου κλειδώνουν οι εκλογές, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του Μεγάρου...
Μαξίμου, ενώ η Βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της και κλείνει την εβδομάδα μεταξύ 6 και 10 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί σήμερα με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους όχι απλώς το χρόνο των εκλογών και τις επόμενες κινήσεις του, αλλά και τον τρόπο που θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος. Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί ήπιους τόνους και διατήρηση ενός κλίματος που δεν θα πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις, πολύ περισσότερο που η προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί σε ένα κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό για την πολιτική τάξη και κυρίως για τα κόμματα εξουσίας. Ο πρωθυπουργός, πάντως, επικεντρώνει την προσοχή του στην ομαλή προώθηση του νομοθετικού έργου και την τακτοποίηση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων έως τις εκλογές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, μάλιστα, θα συνεχίσει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά πρωθυπουργός την επομένη περίοδο των εκλογών, πολύ περισσότερο καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως στην παρούσα τουλάχιστον φάση η αυτοδυναμία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Αν και γνωρίζει πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επιθυμούν ως λύση, καθώς προτιμούν να μην θέσουν εν αμφιβόλω την προοπτική τους, εν τούτοις εξακολουθεί να θεωρεί ότι διατηρεί σοβαρές ελπίδες να παίξει σημαντικό ρόλο και μετά τις κάλπες. Όχι μόνο γιατί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες μάλλον θα αποδειχθεί οδυνηρή για όποιον αρχηγό αναλάβει τη σχετική ευθύνη, αλλά και γιατί οι δανειστές θα επιθυμούσαν κυβέρνηση α λα Μόντι στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και τους αρχηγούς νέων κομμάτων που διαθέτουν επίσημες Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Χαλκίδα, που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές

Αστυνομία

Αστυνομία

Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» και δύο ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο (2) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων, στην περιοχή της Φλώρινας.Παρακαλούνται όσοι πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα τηλέφωνα 22210-37035 και 22210-24574.


Εξαρθρώθηκε, χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα Ευβοίας, μετά από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Φλώρινας.

Συνελήφθησαν τρεις (3), ηλικίας 46, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων, ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει, με άγνωστο μέχρι τώρα αριθμό συνεργών τους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (9.130) ευρώ.
Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) βιβλιάρια τραπεζών, μία (1) κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των (4.730) ευρώ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-03-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.
Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα τηλέφωνα 22210-37035 και 22210-24574.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι κληρικοί να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικούς φορείς και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ή διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του πολίτη - Χρήσιμες συμβουλές) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών:

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία:
Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
• Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.
• Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
• Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.
• Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
• Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.
Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
• Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.
• Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
• Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
• Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.
Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή
• Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
• Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.
• Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.
Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
• Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
• Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.
• Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.
• Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.