Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!


Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2012: Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμοί των υποψηφίων

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2012: Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμοί των υποψηφίων

Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των ...
υποψηφίων που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις για να κερδίσουν μία από τις 76.094 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι βαθμοί όπως κάθε χρόνο θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας.

Το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη συγκεντρωτική εικόνα της επίδοσης των μαθητών για έχουν μία άποψη ως προς την πτώση και την άνοδο των βάσεων εισαγωγής που ανακοινωθούν προς τα τέλη Αυγούστου.

Από τη μέχρι τώρα βαθμολόγηση των γραπτών στη Φυσική και στα Μαθηματικά αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων εισαγωγής για Πολυτεχνεία, Ιατρικές και φυσικομαθηματικές σχολές.

Ενώ άνοδο αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών.

Τι μπορεί να αναστείλει το γυναικείο οργασμό;

Τι μπορεί να αναστείλει το γυναικείο οργασμό;
Οι οργανικές και μη συμπληγάδες της γυναικείας απόλαυσης...
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αδυνατούν να βιώσουν τον οργασµό, μην καταφέρνοντας να φτάσουν ώς εκεί, ανεξαρτήτως οργανικών προβλημάτων. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με εμάς τις γυναίκες και τι επηρρεάζει την σεξουαλική μας λειτουργία και δη την απόλαυση;
Η κορύφωση έχει άµεση εξάρτηση µε την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηµατική µας ωριµότητα. Σημαντικό ρόλο παίζουν η αυτοπεποίθηση, η αρνητική εικόνα που έχει µια γυναίκα για το σώµα της, η έλλειψη επικοινωνίας ή η µη αποδοχή του συντρόφου της, ο φόβος να µοιραστεί τις ερωτικές της επιθυµίες, οι θρησκευτικές αντιλήψεις και οι ηθικές αναστολές που µπορεί να προκαλέσουν ενοχές σε σχέση με την πραγματική της ταυτότητα και τα αυθεντικά της «θέλω».
Επίσης το άγχος για την επίτευξη του οργασµού αλλά και το καθηµερινό στρες είναι από μόνα τους ανασταλτικοί παράγοντες. Άλλες γυναίκες έρχονται σε οργασµό µόνο µε τον ερεθισµό της κλειτορίδας τους, ενώ άλλες µε τον ερεθισµό του κόλπου. Όπως και να 'χει, όλες έχουµε αναζητήσει το διάσηµο σηµείο G που υπόσχεται έντονους οργασµούς. Ωστόσο, νεότερα δεδοµένα δείχνουν ότι µάλλον αυτό το σηµείο δεν υπάρχει και ότι για να φτάσουµε στο... στόχο περισσότερη σηµασία έχει το σηµείο στο οποίο διεγείρεται µια γυναίκα προκειµένου να κορυφώσει και όχι το σηµείο όπου βιώνει τον οργασµό, ο οποίος, είτε είναι κολπικός είτε κλειτοριδικός, πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των µυών του κόλπου. Άρα ο οργασμός είναι κολπικός, απ΄ όπου και αν ξεκινά.
Λόγω της φυσιολογίας του γυναικείου σώματος και του περιβάλλοντος που επικρατεί στον κόλπο, συχνά μία γυναίκα μπορεί να βιώνει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτός µπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγµονή, όπως κολπίτιδα, µυκητίαση, τραχηλίτιδα, ενδοµητρίωση ή ακόµα και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Επίσης, οι ανατοµικές ανωµαλίες από τραυµατισµούς, χειρουργικές επεµβάσεις ή ακτινοβολίες κ.λπ. µπορούν να προκαλέσουν πόνο. Τέλος, στην εµµηνόπαυση ενδέχεται λόγω της µείωσης των ορµονών και της υπολειτουργίας των ωοθηκών να υπάρξει ατροφία των γεννητικών οργάνων µε αποτέλεσµα το σεξ να πονάει και να υπάρχει γενικότερη απουσία κολπικών υγρών που δεν ευνοούν τη διείσδηση. Καλό είναι σε περιπτώσεις που ο πόνος δεν οφείλεται σε λοιμώξεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ιατρού, να χρησιμοποιείται κάποιο λιπαντικό. Μην αναλαμβάνετε δράση μόνες σας σε καμία περίπτωση. Πρώτα εξεταστείτε!
Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που μπορούν να επηρρεάσουν ή και να αναστείλουν ακόμη την υγιή σεξουαλική λειτουργία μίας γυναίκας. Ορισµένες κατηγορίες φαρµάκων καταστέλλουν τη σεξουαλική ορµή ή µειώνουν τον τόνο των µυών που συµµετέχουν στον οργασµό. Το αντισυλληπτικό χάπι, για παράδειγµα, µπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική διάθεση, καθώς µειώνει την τεστοστερόνη που προκαλεί τη ροή του αίµατος στα γεννητικά όργανα. Επίσης η χρήση αντικαταθλιπτικών, ηρεµιστικών, υπνωτικών και αντιυπερτασικών χαπιών επιδρά αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση ρωτήστε τον γιατρό σας για να τροποποιήσετε τη φαρµακευτική σας αγωγή.

Τέλος ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι νευροπάθειες, οι διαταραχές στα νεφρά, η αθηροσκλήρωση, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες χρόνιες παθήσεις που µειώνουν τη ροή του αίµατος προς τα γεννητικά όργανα µπορεί να δηµιουργούν διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και κατ' επέκταση του οργασµού. Επίσης µπορεί να φταίνε και ορµονικές ή ενδοκρινικές διαταραχές αλλά και η αδυναµία της πυέλου (χαλαρό περίνεο) που µπορεί να συµβεί ύστερα από επαναλαµβανόµενους τοκετούς και συχνά οδηγεί και στην ακράτεια ή την ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Στην τελευταία περίπτωση συστήνονται ειδικές ασκήσεις (Κέγκελ) υπό την καθοδήγηση του γιατρού που µπορούν να δυναµώσουν τους µυς της πυέλου. Μην ντραπείτε σε καμία περίπτωση να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για το συγκεκριμένο πρόβλημα και φυσικά να αναζητήσετε ακόμη πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση σε κάποιο ιατρείο σεξουαλικών διαταραχών. Μην παραλείπετε τα καθορισμένα check-ups και αν το πρόβλημά σας είναι ψυχολογικό, μπορείτε να μιλήσετε σε ψυχολόγο, ώστε να φτάσετε στην αιτιολογία της αντίδρασης ή μη αντίδρασής σας. Επίσης, όταν είστε μεθυσμένη μπορεί όσο μεγάλη και αν είναι η διέγερση να μην φτάσετε πουθενά στο τέλος. Το ίδιο παθαίνουν και όσοι καπνίζουν πολύ.
SOS tip: Υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό με παρέα... Έρχονται δηλαδή σε οργασμό κατά τον αυνανισμό αλλά «χάνουν» τη μαγική στιγμή με τον εκάστοτε σύντροφό τους. Εδώ να σημειώσουμε πως, είναι όλα στο μυαλό. Χαλαρώστε και οδηγείστε τη σκέψη σας στο σημείο που πρέπει να επικεντρωθείτε. Μην αισθανθείτε άβολα να ζητήσετε από τον παρτενέρ σας να συνεχίσει στη στάση που σας βολεύει ή με το ρυθμό που σας εξυπηρετεί. Μέχρι να το βρείτε- ιδίως αν βρίσκεστε σε μόνιμη σχέση μην φοβάστε να γίνετε λίγο πιο «παρτάκιας» χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχάσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας-σε καμία περίπτωση! Γενικά, είναι πιο δύσκολο να μάθει μία γυναίκα το σώμα της σε συνάρτηση με έναν καινούριο σύντροφο από ό, τι με κάποιον που υπάρχει σταθερά στη ζωή της.

Ψάρια Σαβόρο

Ψάρια Σαβόρο
Ένα ορεκτικό, εξαιρετικός μεζές για αλκοόλ, από τη Δυτική Ελλάδα
Υλικά
Ένα κιλό ψάρια, μέτρια σε μέγεθος (μπαρπούνια, γόπες, πέρκες, μεγάλη μαρίδα) 
2 κούπες ξηρό κόκκινο κρασί
2 κσ δενδρολίβανο φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
2-3 σκόρδα φρέσκα
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
δύο χούφτες σταφίδες μαύρες
αλάτι
αλεύρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Αφού τα στραγγίσετε τα αλαυρώνετε και τα τηγανίζετε στο μισό ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα ψάρια σε μια πιατέλα, αφαιρείτε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.  
Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο και τα σωτάρετε. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι, προσθέτετε τις σταφίδες, αλατίζετε, και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 περίπου λεπτά, για να δημιουργηθεί η μαρινάδα.
Αραδιάζετε μια στρώση ψάρια σε ένα γυάλινο, μεσαίου βάθους "ταψί" και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο να τοποθετείτε στρώσεις ψάρια και να περιχύνετε με τη σάλτσα. Στο τέλος τα ψάρια πρέπει να ειναι εντελώς καλυμμένα από αυτή.
Σκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο.

Tip
Είναι ένα φαγητό που τρώγεται καλύτερα κρύο. όσο περισσότερες μέρες το αφήσετε μάλιστα στο ψυγείο (μην το παρακάνετε: 5-7 μέρες είναι αρκετές), τόσο νοστιμότερο ειναι.

Πότε και πόσο νερό πρέπει να πίνουμε

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανθρώπινο σώμα έχει η κατανάλωση νερού με την προϋπόθεση να γίνεται σωστά και στην... ώρα της.

Πότε και πόσο νερό πρέπει να πίνουμε
Διαβάστε πότε και πόσο νερό πρέπει να πίνετε
- 2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση των εσωτερικών οργάνων
- 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη
- 1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
- 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

Σε εξέλιξη φωτιές σε Βοιωτία και Ναύπλιο

Σε εξέλιξη φωτιές σε Βοιωτία και ΝαύπλιοΣε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στο Προσήλιο Βοιωτίας και στην περιοχή Καραθώνας...
στο Ναύπλιο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βοιωτία επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες στο Ναύπλιο συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και την Αττική.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Εύβοια: Τον κράτησε στη ζωή διερχόμενος οδηγός - Οι γιατροί δίνουν μάχη!

Το άτυχο παλικάρι ήταν με την μηχανή του. Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, κάτω από...
συνθήκες που...εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης, η μοτοσυκλέτα βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος το παιδί.

Εξαιτίας της προχωρημένης ώρας δεν είχε κίνηση ο δρόμος Ψαχνά-Χαλκίδα. Για καλή του τύχη όμως περνούσε ένα αυτοκίνητο που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μετέπειτα την αστυνομία. Σύμφωνα με το evianews.com, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, το άτυχο παιδί ήταν ήδη στο κέντρο υγείας Ψαχνών και μεταφέρονταν επειγόντως στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει χτυπήσει σοβαρά. Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών του, που περιμένουν ένα ευχάριστο νέο απ'το νοσοκομείο.

Δ

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 20/6  

 

Γενικό προφίλ
Η Σελήνη στον Καρκίνο προδιαθέτει σε ασχολίες σχετικές με το σπίτι και την οικογένεια. Παράλληλα, το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο δείχνει ότι ίσως δυσκολευτείτε στις συναλλαγές σας ή να διαπιστώσετε πως το έδαφος δεν είναι κατάλληλο για κάποιες συζητήσεις. Έχετε υπομονή στις μετακινήσεις σας και έχετε υπόψη σας ότι σήμερα ίσως δεν μπορέσετε να περάσετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε στους άλλους.
«Πιο καλή η μοναξιά»
Με τη Σελήνη στον Καρκίνο σήμερα έχετε την ανάγκη να είστε σε επαφή με άτομα που νιώθετε οικεία ενώ ίσως ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το χώρο που περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας. Αποφύγετε να συζητήσετε με άτομα της οικογένειας σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη σχέση σας γιατί δεν θα βρείτε την κατανόηση που πιθανόν θα επιθυμούσατε. Οι γεννημένοι του 1981 θα ασχοληθείτε με κάποιες εργασίες που χρειάζονται διόρθωση.
«Όλα για την οικογένεια»
Σήμερα, ίσως κάνετε κάποια διαδρομή που στόχο έχει να σας φέρει κοντά στην οικογένεια ή θα κάνετε κάποια εξυπηρέτηση για χάρη ενός συγγενικού σας προσώπου. Είτε πάτε να καταθέσετε τη φορολογική δήλωση του παππού σας είτε πάτε να φροντίσετε το ανιψάκι σας καλό θα είναι να έχετε υπολογίσει το ενδεχόμενο να προκύψουν κάποιες καθυστερήσεις ή μικροεμπόδια. Οι γεννημένοι του 1987 νιώθετε κάπως μπερδεμένοι για τα επόμενα βήματα σας.
«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου»
Έχετε μυαλό ξυράφι και σήμερα θα προσπαθήσετε να κάνετε οικονομικές επιλογές, προκειμένου να μην μείνετε πανί με πανί. Με την Αφροδίτη ανάδρομη όλο και κάποιο πρόσωπο έχει κάνει την εμφάνισή του και εσείς μπορεί να μην είστε σίγουροι για το τι θέλετε αλλά εν τω μεταξύ δεν διστάζετε να χαριτολογείτε, να φλερτάρετε και να ερωτοτροπείτε. Οι γεννημένοι του 1989 θα αξιοποιήσετε την ευστροφία και την ευελιξία σας σε επαγγελματικές συζητήσεις.
«Νότιος και βόρειος πόλος»
Εσείς δείχνετε διατεθειμένοι να έρθετε πιο κοντά σε κάποια πρόσωπα αλλά αυτά είτε έχουν δουλειά είτε δεν έχουν όρεξη. Μην το πάρετε προσωπικά, απλά σήμερα δεν συντονίζονται οι ανάγκες σας, αυτό είναι όλο. Επαγγελματικά, ίσως εργαστείτε μυστικά ή δεν θα πρέπει να αποκαλύψετε στους άλλους τα θέματα πάνω στα οποία εργάζεστε. Οι γεννημένοι του 1983 θα κανονίσετε μια εκδρομή με φίλους.
«Στο κουκούλι της ηρεμίας»
Σήμερα, νιώθετε ότι ίσως χρειάζεται να μείνετε λίγο μόνοι σας, να ξεκουραστείτε και συνάμα να ανασυνταχθείτε. Μπορεί οι φίλοι να μην μπορούν χωρίς εσάς και να μην αφήνουν μέρα να περάσει, χωρίς να σας κάνουν κάποια πρόταση αλλά αυτό κάπου σας έχει κουράσει. Μην περιμένετε να βρείτε συμπαράσταση από συναδέλφους διότι είναι πνιγμένοι στα δικά τους θέματα. Οι γεννημένοι του 1976 θα κάνετε πολλές νέες γνωριμίες.
«Τα εν οίκω, μη εν δήμω»
Σήμερα, μπορεί να συναντηθείτε με φίλους αλλά θα αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι συζητήσεις που αφορούν τα οικογενειακά σας. Με την Άρη στον πρώτο νιώθετε σαν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, εκεί που χάνετε την ενέργεια σας, εκεί κάτι γίνεται και είστε πάλι γεμάτοι ζωντάνια και όρεξη για νέα πράγματα. Στο χώρο της εργασίας κάποια πράγματα αργοπορούν. Οι γεννημένοι του 1968 θα δώσετε χρόνο για σωματική άσκηση.
«Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός»
Με τον Ερμή σε τετράγωνο με τον Κρόνο ίσως έχετε πιει το αμίλητο νερό ή δεν θέλετε να μιλήσετε για να μην παρεξηγηθείτε με άτομα που συνεργάζεστε. Παράλληλα κάποια επίμαχα θέματα στο χώρο της δουλειά απαιτούν να πάρετε αποφάσεις και δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση. Προπάντων ηρεμήστε και έπειτα κάντε το καλύτερο που μπορείτε. Οι γεννημένοι του 1971 ίσως δυσκολευτείτε να επικοινωνήσετε με άτομα που βρίσκονται μακριά σας.
«Όλα για πάρτη σας»
Χαλί να τους πατήσετε θα γίνουν κάποιοι σήμερα για χάρη σας, αρκεί να μεσολαβήσετε για ένα θέμα που τους απασχολεί. Μπορεί να γοητεύεστε αλλά δεν ενδίδετε εύκολα. Θέλετε να ξέρετε με λεπτομέρειες, τι, πως και γιατί. Ερωτικά, μην εκπλαγείτε, εάν κάποιος προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά στη σχέση σας με ένα πρόσωπο για το οποίο λέτε πολλά αλλά κρύβετε άλλα τόσα. Οι γεννημένοι του 1978 θα ασχοληθείτε με φορολογικές υποθέσεις.
«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο»
Κάποια πράγματα παίρνουν μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας της αδυναμίας ενός γυναικείου προσώπου να χειριστεί μια κατάσταση με συνέπεια και εχεμύθεια. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο δείχνει ότι οικονομικά υπολογίζετε χωρίς το ξενοδόχο και πιθανόν να μείνετε ταπί και ψύχραιμοι επειδή κάποια λεφτά που περιμένετε θα κολλήσουν στη διαδρομή. Οι γεννημένοι του 1964 θα ευχαριστήσετε ένα πρόσωπο για τη στάση του.
«Επισκέψεις»
Σήμερα, κάνετε κάποιες συζητήσεις, προκειμένου εσείς ή κάποιο κοντινό σας άτομο να φιλοξενήσει ένα πρόσωπο που θέλει να έρθει να σας επισκεφθεί. Παράλληλα, μπορεί η εργασία να είναι πάνω από όλα όμως δεν ξεχνάτε να ανταποκριθείτε σε ένα φλερτ που αν και μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση, νιώθετε ότι έχετε το πάνω χέρι και μπορείτε να το χειριστείτε άψογα. Οι γεννημένοι του 1985, προσέχετε αγορές που σχετίζονται με ρούχα.
«Τελεία και παύλα»
Η επικοινωνία με τους υφισταμένους σας σήμερα σας δυσκολεύει, καθώς δημιουργούνται κάποια προβλήματα και δεν βρίσκετε την άμεση ανταπόκριση τους. Πράγμα που σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Παράλληλα, κάποιες ευχάριστες μετακινήσεις ή εκδηλώσεις αναβάλλονται και αυτό δεν μπορείτε να το δεχτείτε με τίποτα. Ακόμα και αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, είστε αποφασισμένοι κάποια πράγματα να γίνουν. Οι γεννημένοι του 1989 θα πείτε αθώα ψεματάκια.
«Δεν πάει άλλο»
Ένα ερωτικό τετ-α-τετ ίσως δεν έχει τα την εξέλιξη που θέλετε, αφού πρωτίστως πρέπει να γίνουν κάποιες ανοιχτές συζητήσεις που αμφότεροι διστάζετε να θέσετε στο τραπέζι. Πολύ πιθανόν κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο να μείνει για μερικές μέρες μαζί σας. Επιπλέον, ίσως πάρετε δουλειά για το σπίτι ή για κάποιο διάστημα η οικία γίνει και επαγγελματική στέγη. Οι γεννημένοι του 1982, μην εκπλαγείτε ένα πρόσωπο εμφανιστεί σαν το φάντη μπαστούνι μπροστά σας.

Βασιλικό: 35χρονη κοπέλα ξεψύχησε μέσα στο σπίτι της

Θρήνος στο Βασιλικό, όταν μαθεύτηκε ότι μία 35χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.


Το περιστατικό συνέβη στις 5 το απόγευμα στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα είχε φριχτούς πόνους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σε κάποια στιγμή, πήγε στο μπάνιο και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Όταν ο σύζυγος είδε ότι αργούσε, πήγε εκεί και βρήκε τον άνθρωπο του νεκρό.

Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ήταν αργά μιας και η άτυχη κοπέλα ήταν ήδη νεκρή βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους.

Στο «κόκκινο» σήμερα Αττική και Εύβοια


Στο «κόκκινο» σήμερα Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και στην Αττική.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά πυρκαγιών.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά..
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο

Αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με ζέστη και ενισχυμένο το μελτέμι στο Αιγαίο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε όλη τη χώρα.

Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Επιδότηση για 5.000 θέσεις πτυχιούχων έως 35 ετών

Επιδότηση για 5.000 θέσεις πτυχιούχων έως 35 ετών
Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι...
πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμειβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται:

Όλες οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28/Α/03.03.1994) και του ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).
Τα νυχτερινά κέντρα
Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
Οι έμμεσοι εργοδότες
Οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους που απασχολούνται από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).
Ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον επιχειρηματία.
Οι Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., και Ε.Π.Ε. για τους ομόρρυθμους εταίρους στις Ο.Ε. και Ε.Ε., για τα μέλη του Δ.Σ. στις Α.Ε., για τους εταίρους στις Ε.Π.Ε.,
Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αβγών)].
Οταν το αντικείμενο εργασιών μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος.
επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων
Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

Κατανομή θέσεων ανά Περιφέρεια
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

Αξονας Προτεραιότητας για τις οκτώ κύριες Περιφέρειες (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος): ποσό 41.328.000 ευρώ για τη δημιουργία 2.753 θέσεων εργασίας.
Αξονας Προτεραιότητας για τις τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία): ποσό 31.390.000 ευρώ και δημιουργία 2.092 θέσεων εργασία
Αξονας Προτεραιότητας σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: ποσό 2.282.000 ευρώ και δημιουργία 155 θέσεων εργασίας.

Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 75.000.000 ευρώ.

Αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr (όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων http//ait.oaed.gr/ στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:

Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται, -Γιατροί, Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί κλπ.).
Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Να είναι πτυχιούχοι σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).
Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαθέτουν: βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 38 (ΦΕΚ 78/Α΄/25-5-2010) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Προϋποθέσεις
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα:

Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.
Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/98.
Για άτομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.
Για άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Tα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης «κλειδώνουν» τη συμφωνία

Ποια θέματα εκκρεμούν για το μεσημέρι και τι συζητήθηκε στην τετράωρη συνεδρίαση

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης «κλειδώνουν» τη συμφωνία

Ύστερα από τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. κατέληξαν στο πλαίσιο υπό το οποίο θα συγκροτηθεί και θα λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση. Ωστόσο η σύσκεψη διακόπηκε λόγω κόπωσης και θα συνεχιστεί με δύο επιμέρους συναντήσεις το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αρχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στις δώδεκα το μεσημέρι και μία ώρα αργότερα θα δει τον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτη Κουβέλη. Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να λυθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση.
Συνεργάτες και των τριών αρχηγών εκτιμούν ότι οι συζητήσεις έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε μετά τη μεσημβρινή συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να δρομολογηθεί η διαδικασία για την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Τα υπουργεία
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από δεκαπέντε υπουργούς και είκοσι υφυπουργούς. Πρωθυπουργός θα είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς ενώ η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αναθέσει σε στελέχη της -άνευ απροόπτου- τα εξής χαρτοφυλάκια:
  • Υπουργείο Οικονομικών,
  • Υπουργείο Ανάπτυξης,
  • Υπουργείο Εξωτερικών,
  • Υπουργείο Εθνικής Αμύνης,
  • Υπουργείο Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξεως,
  • Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Τουρισμού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί τεχνοκρατικό στέλεχος στην ηγεσία του υπουργείου.
Η σύσκεψη των εκπροσώπων
Στη σύσκεψη που είχαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή οι κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Στέργιος Αγγελούδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου έγινε πλήρης αποτύπωση του πλαισίου υπό το οποίο θα λειτουργήσει η κυβέρνηση.
Μάλιστα οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων προέβησαν στην απαραίτητη ανάλυση και τις αναγκαίες επεξηγήσεις ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη προγραμματική σύγκληση. Στη μία το μεσημέρι τα έξι κομματικά στελέχη θα ξανασυναντηθούν ώστε να συμφωνηθούν και οι παραμικρές λεπτομέρειες.
Τα σημεία διαφωνίας
Πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι προέκυψαν θέματα από τους εκπροσώπους της «Δημοκρατικής Αριστεράς», όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού, η μέριμνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η τήρηση της μετενέργειας και ο καθορισμός συγκεκριμένης πολιτικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Είναι σίγουρο πάντως ότι οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας δεν διαφώνησαν, δεν έφεραν αντιρρήσεις και δεσμεύθηκαν να βρεθεί ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο.
Ανοικτό μένει το θέμα των προσώπων που θα αποτελέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιλυθεί αύριο ως τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Κοινή εντύπωση είναι μάλιστα ότι η άτυπη εξαμελής ομάδα με τη συμμετοχή δύο κορυφαίων στελεχών από κάθε κόμμα πιθανώς να εξελιχθεί σε άτυπη επιτροπή κυβερνητικού συντονισμού, η οποία θα έχει αρμοδιότητα για το συντονισμό και τον έλεγχο του έργου στα υπουργεία.
Τα εσωκομματικά
Τα προβλήματα που εντοπίζονται σε μικρότερο επίπεδο σε κάθε κόμμα αφορούν στη διανομή ρόλων και την επιλογή προσώπων. Όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται κινητικότητα και καταγράφονται παρασκηνιακές ζυμώσεις για τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.
Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ακόμα αντιδράσεις στη βούληση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αξιοποιήσει τα τεχνοκρατικά στελέχη του Κινήματος σ’ αυτήν την κυβέρνηση συνασπισμού. Συζητήθηκαν μάλιστα οι αντιρρήσεις που διετύπωσαν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου.
Τέλος, στη «Δημοκρατική Αριστερά» διατυπώνονται σκέψεις για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση χωρίς συμμετοχή βουλευτών ή κομματικών στελεχών σ’ αυτήν.
Αυτή η αλλαγή σημειώθηκε ύστερα από τις σκέψεις που διατυπώθηκαν στα όργανα της ΔΗΜ.ΑΡ. μήπως και το κόμμα επιβαρυνθεί με δυσανάλογο πολιτικό κόστος και κλυδωνιστεί από εσωτερικές αντιδράσεις, όπως συνέβη μόλις ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη συμφώνησε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!


Πώς οι άντρες προσποιούνται οργασμούς;

Πώς οι άντρες προσποιούνται οργασμούς;
Η εκσπερμάτωση και η κορύφωση είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες. Ο οργασμός βλέπετε, είναι μια μυϊκή σύσπαση, ενώ η εκσπερμάτωση είναι η αποβολή του σπέρματος. Συνεπώς μπορούν να εκσπερματώνουν προσποιούμενοι οργασμό –αν και συμβαίνει σπάνια.

Έτοιμη για όλα η Εθνική, ξεκινά σήμερα το... ταξίδι της

Με σύμμαχο τις ευχές όλων των Ελλήνων, η Εθνική ομάδα της χώρας μας αντιμετωπίζει σήμερα (19:00, ΕΤ1 / Onsports), στο γήπεδο «Narodowy Stadion», την αντίστοιχη της Πολωνίας, στην πρεμιέρα του Euro.

Έτοιμη για όλα η Εθνική, ξεκινά σήμερα το... ταξίδι της
Η «γαλανόλευκη» θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί για να ελπίζει από απόψε, κιόλας, σε πρόκριση στην προημιτελική φάση...
Η στιγμή που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι περίμεναν το τελευταίο διάστημα έφτασε. Η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα, στις 19:00, την Πολωνία, στο πρώτο αγώνα του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κι ένας καφές την ημέρα μπορεί να κάνει τον γιατρό πέρα

Κι ένας καφές την ημέρα μπορεί να κάνει τον γιατρό πέρα
Τα φλαβονοειδή  που περιέχει ο καφές μειώνουν τις πιθανότητες για διαφόρων ειδών καρκίνους (φάρυγγα, μήτρας, προστάτη, στοματικής κοιλότητας) καθώς και καρδιοαγγειακών νόσων. Καλό θα είναι, ωστόσο, να πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή έστω με μια ζαχαρίνη, καθώς η ζάχαρη και το γάλα προσθέτουν θερμίδες και λιπαρά που σίγουρα δεν χρειάζεστε.

Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Υλικά

½ κιλό σουπιές
700 γρ. περίπου, σπανάκι
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κσ πάστα ντομάτας
1 ρηχό κγ ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες ή σε μέτρια κομμάτια. Πλένετε καλά και κόβετε, με το χέρι ιδανικά, το σπανάκι, και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι, αρκετό για να καλύψει τον πάτο της. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, χωρίς να ροδίσει, και ρίχνετε τις σουπιές. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Αφήνετε λίγα λεπτά, απλά να πάρουν μια δυο βράσεις.  

Ρίχνετε το σπανάκι, τον άνηθο, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι,  και νερό (με το μάτι). Ανακατεύετε συνεχώς, έχοντας τον νου σας μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.

Ο Ερμής στον Καρκίνο και πως θα επηρεάσει το κάθε Ζώδιο

  Ο Ερμής θα βρίσκεται στον Καρκίνο από 7/6 μέχρι και 25/6/2012  
Ο Ερμής στον Καρκίνο και πως θα επηρεάσει το κάθε Ζώδιο        
Ο Ερμής όπως είχαμε γράψει στα μαθήματα Αστρολογίας (αν θέλετε μπορείτε να ανατρέξετε στα προηγούμενα κείμενα: "Ο Ερμής Μέρος Α΄", "Ο Ερμής Μέρος Β΄") είναι ο πλανήτης που εκπροσωπεί την ικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Επίσης κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπεί το πως διαχειρίζεται ακόμα και τα οικονομικά του, αλλά και όλες τις υποθέσεις που χρειάζονται διαμεσολάβηση, επικοινωνία και ευστροφία.
ΚΡΙΟΣ
aries
Είναι μια εποχή που πρέπει να αλλάξετε γενικά τον τρόπο που εκφράζεστε γιατί σίγουρα δεν θέλετε να πληγώσετε κανέναν αλλά ούτε και να πληγωθείτε. Τα άτομα της οικογένειάς σας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτά. Μια καινούργια γνώση θα σας ανανεώσει και θα σας βάλει σε ψάξιμο και δημιουργία. Τα θέματα της μαγειρικής, της φωτογραφίας και ίσως και επικοινωνίας με συγγενείς από το εξωτερικό θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Ένα ταξίδι θα σας ανανεώσει. Οι φοβίες που μπορεί να σας βγουν στην επιφάνεια από ένα οικονομικό θέμα χρειάζεται να τις αντιμετωπίσετε με δύναμη. Με έναν Αιγόκερω θα έρθετε πιο κοντά αλλά χρειάζεται να έχετε υπομονή.


ΤΑΥΡΟΣ
taurus
Ανανεώνεστε σε κάποιο βαθμό γιατί ο τρόπος που θα επικοινωνήσετε με τους γύρω σας πηγαίνει στον ψυχισμό σας. Όλα τα οικογενειακά σας θέματα θα κυλήσουν πολύ καλά και ίσως αυτό ενός ακινήτου να μπει σε πολύ καλό δρόμο. Τα οικονομικά σας σίγουρα θα σας απασχολήσουν και θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα από ένα ρίσκο που θα πάρετε σε συνεργασία σας με έναν Παρθένο. Η δημιουργία οικογένειας σίγουρα θα σας απασχολήσει και μερικοί μπορεί να βρίσκεστε σε αυτόν τον δρόμο. Ένα Λιοντάρι μπορεί να είναι δίπλα σας αλλά έχετε κόντρες για θέματα υπεροχής και τώρα χρειάζεται με υπομονή και αγάπη να του εξηγήσετε κάποια πράγματα τα οποία σας κουράζουν και σας πηγαίνουν πίσω. Η σχέση με έναν Σκορπιό θα καλυτερεύσει υπερβολικά, αφού θα εκφράζεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

ΔΙΔΥΜΟΙ
gemini
Θα γίνετε περισσότερο ευαίσθητοι, τρυφεροί και εσωστρεφείς. Το νερό δεν είναι ό, τι καλύτερο για την φύση σας αλλά τουλάχιστον σας δίνει εμπνεύσεις και γενικά μια άλλη όψη των πραγμάτων, που ίσως μερικές φορές να την έχετε ανάγκη γιατί δείχνετε πολύ απόμακροι και φευγάτοι για τις ανάγκες των άλλων ατόμων γύρω σας. Κυρίως, όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν συναισθηματικά και πρακτικά θέματα, τα οποία εσείς προσπαθείτε μεν να τους βοηθήσετε αλλά η καρδιά σας φαίνεται να απέχει. Τώρα σας δίνεται αυτή η δυνατότητα να γεφυρώσετε κάποιες διαφορές και να έρθετε ποιο κοντά κυρίως με Αιγόκερω και Σκορπιό. Θα νοιώσετε όμως ότι πρέπει να προφυλαχτείτε σε οικονομικό επίπεδο και ίσως αρχίσετε τις τσιγκουνιές και τις υπερβολές σε αυτό το θέμα. Πάντως, ο λόγος σας και τα κείμενά σας -και αυτό ισχύει για όσους ασχολούνται και με το γράψιμο- θα διαφοροποιηθεί για λίγο.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
cancer
Ο Ερμής στο ζώδιό σας θα σας δώσει ικανότητα μεγαλύτερης έκφρασης αλλά και ενασχόλησης με τα δικά σας αποκλειστικά θέματα. Κυρίως, θα πείτε αυτά που θέλετε με έναν πιο ήπιο τρόπο και αυτό θα εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους, αφού χωρίς να το θέλετε μερικές φορές γίνεστε απότομοι και ψυχροί. Σίγουρα, θα σας έρθουν κάποιες ιδέες που μπορείτε να τις υλοποιήσετε άμεσα και γρήγορα με μεγάλη ευκολία. Η νοσταλγία για τις παιδικές ή οικογενειακές μνήμες θα σας κάνει να ξεσκονίσετε τα ντουλάπια σας, ψάχνοντας για φωτογραφίες και οικογενειακά κειμήλια. Μπορεί το γενεαλογικό σας δέντρο να σας απασχολήσει, αφού θα θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ρίζες σας ή για την πατρίδα σας.


ΛΕΩΝ
leo
Η ενασχόληση με τους φίλους σας ή με οργανώσεις που ασχολούνται ακόμα και με την πολιτική, θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Το ξαφνικό ενδιαφέρον για τις ομάδες αλλά και για συγκεκριμένους φίλους σας θα σας ενθουσιάσει. Με έναν Αιγόκερω θα έρθετε πιο κοντά, κυρίως αν σας ενώνουν κοινά οικογενειακά θέματα. Επειδή θα θέλετε να στηρίξετε και κάποια άτομα που τα θεωρείτε ευάλωτα καλό θα είναι να κάνετε διάκριση από πριν για να μην απογοητευτείτε αργότερα. Μια οικονομική κίνηση που είχατε κάνει στο παρελθόν μπορεί να πάρει τώρα σάρκα και οστά. Μην αφήνετε πίσω σας κομμάτια άλυτα με την συμπεριφορά σας, γιατί μπορεί να δυσκολευτείτε με έναν Τοξότη. Θα μοιραστείτε με ευκολία μια γνώση που θεωρείτε ότι αξίζει να την διαδώσετε.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
virgo
Ο Ερμής θα σας ωφελήσει αρκετά, αφού η καριέρα σας επιτέλους θα πάρει καλύτερη τροπή και θα δείτε οι κόποι σας να ανταμείβονται γιατί το περιβάλλον δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό. Η επικοινωνία με έναν Καρκίνο θα καλυτερέψει και μερικοί που είσαστε σε μια απόσταση μεταξύ σας μπορεί να πάρετε ακόμα και την απόφαση επανασύνδεσης. Το θέμα ενός σπιτιού που σας ταλαιπωρεί θα πάρει ένα αίσιο τέλος. Η βοήθεια από την οικογένεια θα σας δώσει δύναμη και σταθερότητα σε οτιδήποτε κάνετε.


ΖΥΓΟΣ
libra
Θα αναζητήσετε την τρυφερότητα και την ευαισθησία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Σίγουρα, θα θέλετε οι συζητήσεις σας και οι επαφές να χρωματίζονται περισσότερο με συναίσθημα, παρά με απλή λογική και επικοινωνία. Αυτό στην αρχή μπορεί να δυσκολέψει την αέρινη φύση σας γιατί κινείστε τελείως διαφορετικά στον χώρο και στις επαφές σας με τους ανθρώπους. Σίγουρα ένας Καρκίνος ή Αιγόκερως θα σας πλησιάσουν αλλά εσείς μέσα σας χρειάζεστε χρόνο, παρόλο που θέλετε τα συγκεκριμένα άτομα. Στο θέμα των οικονομικών σας θα χρειαστεί να προστατέψετε τα συμφέροντά σας και θα κάνετε διαφορετική επιλογή συνεργατών.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
scorpio
Εστιάζεστε μόνο σε πράγματα που σας συμφέρουν κι αυτό σας βοηθάει να προοδεύσετε αλλά και να προστατέψετε τον εαυτόν σας και τους άλλους. Δώστε χώρο και χρόνο σε ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται και ίσως ταξιδεύει αυτό το διάστημα. Κάποιες νομικές υποθέσεις ή θέματα σπουδών θα προωθηθούν πολύ πιο εύκολα από παλιά. Σίγουρα, τα οικονομικά σας θα πάρουν έναν καλύτερο δρόμο, αφού θα έχετε την ευφυΐα να δουλέψετε με καλύτερους συνεργάτες ή να προστατευτείτε περισσότερο και να βάλετε μια τάξη στα οικονομικά σας μέσα από διαίσθηση αλλά και ενορατικό στόχο.


ΤΟΞΟΤΗΣ
sagittarius
Είναι μια περίοδος για σας που χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σε όλα τα επίπεδα γιατί θα αρχίσετε να κρίνετε και να έχετε προσλαμβάνουσες μέσα από υπερβολικά ίσως συναισθηματικά κριτήρια τα οποία μάλλον θα σας διαστρεβλώσουν την αντικειμενική σας κρίση. Είναι αναγκαίο να πλησιάσετε τον σύντροφό σας με διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και να ενδιαφερθείτε ακόμα και για τα δικά του οικογενειακά θέματα. Μπορεί να νοιώσετε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν και ότι χρειάζεστε να τους πλησιάσετε με διαφορετικό τρόπο για να τα βρείτε μαζί τους. Το θέμα ενός παιδιού θα σας απασχολήσει αλλά εσείς έχετε την δύναμη αλλά και την γνώση να βρείτε τη λύση.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
capricorn
Οι άλλοι θα είναι το πρώτο σας μέλημα. Μπορεί να υιοθετήσετε έναν καλύτερο τρόπο ομιλίας περισσότερο τρυφερό και ήπιο. Σίγουρα η οικογένειά σας θα είναι το πρωταρχικό σας μέλημα. Ακόμα και τους συνεργάτες σας θα τους αντιμετωπίζετε σαν άτομα της δικής σας οικογένειας. Αφουγκράζεστε τις ανάγκες των άλλων και με αυτόν τον τρόπο θα είσαστε δίπλα τους. Μπορεί να νοιώθετε παραπονεμένοι από κάποια άτομα και ίσως να γίνετε κάπως γκρινιάρηδες και μίζεροι με τα θέματα των οικονομικών σας. Θα κατορθώσετε όμως να κάνετε πολλά κομμάτια από την θεωρία σας πράξη, κυρίως σε θέματα επαγγελματικά όπου εκεί θα πάτε πάρα πολύ καλά.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
aquarius
Κάπως περίεργα θα είναι τα μηνύματα για σας και κυρίως για τους ερωτευμένους που πρέπει στην κυριολεξία να κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσετε τις ανάγκες των δικών σας ατόμων. Από την άλλη, η σχέση με έναν Καρκίνο και έναν Σκορπιό θα διαφοροποιηθεί πάρα πολύ, αφού θα πλησιάσετε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ. Το θέμα ενός παιδιού θα σας απασχολήσει πολύ δημιουργικά. Σίγουρα θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, αν αποφασίσετε να αλλάξετε κάποια δεδομένα, επειδή είστε σε φάση που ψάχνεστε για να αυξήσετε τα οικονομικά σας με πρωτότυπες μεθόδους. Καλό θα είναι να μην το μπλοκάρετε τώρα φοβούμενοι την αποτυχία. Βασιστείτε στο ένστικτό σας και πουθενά αλλού.


ΙΧΘΥΕΣ
pisces
Μια καλή περίοδος ξεκινάει για σας γεμάτη από εμπνεύσεις και πειραματισμούς. Σίγουρα το θέμα ενός σπιτιού που σας απασχολεί θα κυλήσει με ευκολία και με άνεση. Αν σχεδιάζατε από παλιά να έρθετε πιο κοντά με ένα άτομο από την οικογένεια σας που έχει απομακρυνθεί, τώρα με έναν εύκολο τρόπο και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβετε, θα το κάνετε κι αυτό θα σας ηρεμήσει. Γενικά, θα έχετε μια μεγαλύτερη ευκολία με τα οικονομικά σας. Οι δυσκολίες και οι εντάσεις με έναν Παρθένο θα εξομαλυνθούν και θα νοιώσετε ότι θα μπορέσετε να κάνετε μια καλύτερη συνεργασία. Χρειάζεται κάπως να αφεθείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, γιατί έχετε εξαντληθεί από τις συνεχόμενες επαφές και την επικοινωνία που έχετε ανοίξει με πολλά άτομα. Η θάλασσα σίγουρα θα σας ηρεμεί πάρα πολύ και καλό είναι να πηγαίνετε συχνά αυτή την περίοδο.

Χτυπάει 35 ο υδράργυρος!

Τα... δόντια του μας δείχνει ο Ιούνιος, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά και να αγγίζει σήμερα ακόμα και τους 35 βαθμούς κελσίου.

«Χτυπάει» 35 ο υδράργυρος
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και την Ανατολική Μακεδονία περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Χαλκίδα: Οι απαγωγείς ελευθέρωσαν τον 15χρονο μαθητή!

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της απαγωγής του 15χρονου μαθητή από αγνώστους στην Χαλκίδα, καθώς οι δράστες τον άφησαν ελεύθερο.

 Αυτήν την ώρα ο 15χρονος μαθητής είναι στην οικογένειά του. Δεν υπάρχουν ωστόσο νεώτερα μέχρι στιγμής για τις συνθήκες απελευθέρωσής του και για το εάν πήραν τελικά λύτρα. 
 
Οι απαγωγείς ζήτησαν από τον πατέρα του ανήλικου που είναι διευθυντής σε τράπεζα, αριθμούς λογαριασμών καταθετών με μεγάλα χρηματικά ποσά.
 

Το ιστορικό

 
Η οικογένεια το έμαθε μία ώρα μετά απο σχετικό τηλέφωνο που έγινε και οπως αντιλαμβάνεστε είμαστε όλοι σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη ψυχολογικά και αναστατωμένοι. Σε μια ήσυχη συνοικία μιας επαρχιακής πόλης έγινε κάτι που για τα δεδομένα της Χαλκίδας είναι μοναδικό και για τα δεδομένα της χώρας μας σπάνιο. Ενα παιδί, μαθητής, απήχθη επειδή ο πατέρας του είναι υπάλληλος σε μια τράπεζα και με την  επαγγελματική του διαδρομή κοσμεί και την υπηρεσία του και την πόλη μας.

Η μητέρα του παιδιού είναι σε κακή κατάσταση γιατι οπως καταλαβαίνετε το παιδί της βρίσκεται ξένα χέρια. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι σε ολη την οικογένεια. Ελπίζουμε όλοι να έχει μια θετική κατάληξη η ιστορία αυτή γιατί ένα 15χρονο παιδί δε φταίει τίποτα νομίζω, πηγαινε στο σχολειό του.

Κάνουμε έκκληση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους εάν είναι γονείς να καταννοήσουν σε ποια θέση μπορεί να βρισκόμαστε. Πρέπει το συντομότερο δυνανατόν αυτή η ιστορία να τερματιστεί
" είπε τέλος ο θείος του 15χρονου Βαγγέλη.

Οι απαγωγείς που έχουν επικοινωνήσει ήδη με την οικογένειά του 15χρονου φέρονται να έχουν ζητήσει λύτρα αλλά και κωδικούς λογαριασμών  απο τον πατέρα του.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη στη Χαλκίδα για να συντονίσει τις έρευνες, την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως συνέβη αυτό στην ήσυχη πόλη τους.

Πώς έφτασε στην αυτοδικία ο 25χρονος φοιτητής

Το μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του, η συμπλοκή με τους ληστές και η «εκπυρσοκρότηση του όπλου»

Πώς έφτασε στην αυτοδικία ο 25χρονος φοιτητής
Σοκαρισμένη αλλά και αγανακτισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Παιανία μετά τη δολοφονία ενός 43χρονου ληστή από 25χρονο κάτοικο της περιοχής
Το περιστατικό έχει φέρει στα… κάγκελα τους κατοίκους της Παιανίας που δηλώνουν ότι πλέον θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού το κράτος δεν μπορεί να τους προστατεύσει.
Το περιστατικό έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τον Γ. Καρατζαφέρη να δηλώνει πως στηρίζει τον 25χρονο φοιτητή της Κτηνιατρικής.
Απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα μου
Φοβισμένος και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει γίνει παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο ληστή που επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, ο νεαρός θόλωσε όταν είδε τους ληστές να απειλούν να σκοτώσουν με μαχαίρι τη μητέρα τους.
Μαζί με τον αδερφό του επιτέθηκαν στους κακοποιούς καταφέρνοντας να τους τρέψουν σε φυγή.
Τα παιδιά, αλλά και οι γείτονες, τους οποίους είχαν ληστέψει νωρίτερα οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ληστές και έφυγαν.
Οι δύο Αλβανοί ληστές όμως επέστρεψαν, επιχειρώντας εκ νέου να μπουν σε άλλο σπίτι, στην ίδια γειτονιά. Μια γειτόνισσα όμως τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει δυνατά κλέφτες – κλέφτες.
Ο σύζυγός της μάλιστα άρχισε να πυροβολεί με την καραμπίνα στον αέρα για εκφοβισμό.
Ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης, φοιτητής κτηνιατρικής, άκουσε τις φωνές και βγήκε στο δρόμο με την καραμπίνα. Βλέποντας τους ληστές να τρέχουν, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον 43χρονο ληστή.
Δικηγόρος: Το όπλο εκπυρσοκρότησε
Άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του 43χρονου ληστή από τον 25χρονο Νίκο Δάβαρη, δίνει ο δικηγόρος του.
Σύμφωνα με τον κ. Α. Αλεξανδράκη, ο νεαρός κυνήγησε το ληστή, ενώ την ώρα που έτρεχε νόμιζε πως οι πυροβολισμοί του γείτονα, τον οποίο επιχειρούσαν να κλέψουν οι δύο Αλβανοί, ήταν προς εκείνον από τους δύο κακοποιούς.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Αλεξανδράκη, ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης δεν πυροβόλησε εσκεμμένα κατά του ληστή, αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Ο νεαρός φοιτητής θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά τις γροθιές στην Κανέλλη

Άφαντος παραμένει ο Ηλίας Κασιδιάρης μέχρι αυτή την ώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψή του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η ισχύς του οποίου λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά τις γροθιές στην Κανέλλη
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κρύβεται από τη στιγμή που εγκατέλειψε το στούντιο του «Πρωινού ΑΝΤ1», εκτοξεύοντας απειλές προς δημοσιογράφους και τεχνικούς ότι θα επιστρέψει με άλλα 100 άτομα.
Λίγο πριν, είχε γρονθοκοπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου. Το γεγονός που πυροδότησε την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη ήταν η αναφορά από μεριάς Δούρου στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση εις βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε λέγοντας «νούμερο» την κ. Δούρου και «παλιοκουμμούνι» τη Λιάνα Κανέλλη.
Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, εξέδωσε εντολή για τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης όσον αφορά στη βουλευτή του ΚΚΕ και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση για την περίπτωση της κ. Δούρου. Σημειώνεται ότι ο εκλεγείς με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος
Το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα περιστατικό απρόκλητης βίας σε τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή, προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στον πολιτικό κόσμο.
Η κατακραυγή της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων ήταν σύσσωμη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε πως «η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο».
Ο πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του κόμματος. Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος (...) Η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε ντροπή «για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα» τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».
«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι «αποκαλύφθηκαν και σε τηλεοπτικό χρόνο οι νεοναζί. Έχουν την πολιτική ευθύνη αυτοί που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, που έβαλαν στη Βουλή μπράβους ναζιστές, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη.
«Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Τέλος, η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει την ευθύνη στην κ. Κανέλλη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι «πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων».

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!


ΑΝΕΚΔΟΤΟ: H Ιερόδουλη και οι.. βουτιές!

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται πάνω από ένα τραπέζι ρουλέτας στο Λας Βέγκας... Ερωτεύονται παράφορα, και μετά από ένα βράδυ γεμάτο σεξ και αλκοόλ, οδηγούνται σε ένα διανυκτερεύον παρεκκλήσι και παντρεύονται.

Την επόμενη μέρα, αφού χαρούν τον έρωτα τους, αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεκουραστούν στην πισίνα του roof garden. Πράγματι, φτάνουν εκεί και ξαπλώνουν νωχελικά σε δύο ξαπλώστρες. Κάποια στιγμή, ο άντρας σηκώνεται και λέει:
- Αγάπη μου, με συγχωρείς, πάω λίγο να ξεμουδιάσω.
Ο τύπος ανεβαίνει στον χαμηλό βατήρα για τις βουτιές.
Πλησιάζει στην άκρη, κάνει ένα άλμα, περιστρέφεται μιάμιση φορά γύρω από τον εαυτό του και καταλήγει στο νερό εντελώς κάθετα, χωρίς να πεταχτεί σχεδόν ούτε σταγόνα. Οι παρευρισκόμενοι το σχολιάζουν χαμογελαστά, εκείνος βγαίνει από το νερό και ανεβαίνει στον βατήρα των 3 μέτρων. Πηδάει, κάνει δύο τούμπες, μια περιστροφή γύρω από τον άξονα του και καταλήγει στο νερό όπως και πριν, άψογα.

Οι υπόλοιποι έχουν πλέον εντυπωσιαστεί, ο τύπος ξαναβγαίνει και σκαρφαλώνει στον ψηλότερο βατήρα, των 10 μέτρων. Καθώς το πλήθος μουρμουρίζει με δέος, ο τύπος πλησιάζει στην άκρη με την πλάτη προς την πισίνα, πηδάει, κάνει τρεις τούμπες και δύο περιστροφές πριν καταλήξει στο νερό, με μόνο έναν μικρό πίδακα να αποκαλύπτει πως κάποιος βούτηξε.

Καθώς ο κόσμος τον καταχειροκροτεί εκστασιασμένο, ο τύπος επιστρέφει χαλαρά στην ξαπλώστρα του, σκουπίζεται και ξαπλώνει. Η νέα του σύζυγος του λέει:
- Ξέρεις αγάπη μου, με εντυπωσίασες.
- Είναι πολλά που δεν ξέρεις για μένα, της απαντά εκείνος.
- Δηλαδή; τον ρωτά.
- Χρυσός ολυμπιονίκης καταδύσεων στο Σίδνεϊ, της λέει με το χαμόγελο του επιτυχημένου.
- Μπράβο αγάπη μου. Αλλά κι εγώ πιάστηκα λίγο, λέω να ξεμουδιάσω του λέει εκείνη και σηκώνεται.

Πλησιάζει την άκρη της πισίνας, δοκιμάζει με το πόδι της διστακτικά τη θερμοκρασία του νερού, κατεβαίνει προσεκτικά από τη σκάλα στο νερό και... αρχίζει να κολυμπάει γρήγορα την πισίνα πάνω-κάτω, πάνω-κάτω! Αυτό συνεχίζεται για πέντε, δέκα, είκοσι, τριάντα λεπτά, με την τύπισσα να μην κόβει καθόλου ρυθμό αλλά να συνεχίζει ακούραστη. Περίπου μια ώρα μετά, και ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν χαζέψει, η τύπισσα που δεν έχει ούτε καν επιβραδύνει, ξαφνικά πλησιάζει τη σκάλα και βγαίνει, χωρίς να έχει καν λαχανιάσει.

Μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο, σκουπίζεται και ξαπλώνει δίπλα στον καλό της, ο οποίος την κοιτά απορημένος.
- Και εσύ με εντυπωσίασες, αγάπη μου, της λέει.
- Είναι πολλά που κι εσύ δεν ξέρεις για μένα, του απαντά ήρεμα αυτή.
- Δηλαδή; τη ρωτά. Και εκείνη, ατάραχη:
- Ιερόδουλος στη Βενετία!

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τον άντρα κάποιας άλλης ;

Eίναι γεγονός ότι οι γυναίκες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους ήδη δεσμευμένους άντρες που είτε είναι σε ... μακροχρόνια σχέση ή ακόμα χειρότερα είναι παντρεμένοι. Γιατί μια γυναίκα θα επιδίωκε μια σχέση με ένα άντρα που δεν είναι διαθέσιμος και ανήκει σε κάποια άλλη; Όπως λεει και το γνωστό ρητό , πάντα επιθυμούμε αυτό που δεν έχουμε και πάντα εκτιμούμε αυτό που έχουμε μόνο όταν το χάσουμε!Μελέτες επιστημόνων που έγιναν πάνω σε αυτό το θέμα συμπέραναν ότι οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι αφού μια άλλη γυναίκα επέλεξε να δεσμευτεί με τον εν λόγο άντρα , τότε αυτός θα είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό το οποίο αξίζει να κυνηγήσουν και να διεκδικήσουν για να της το πάρουν και να επωφεληθούν.


Θα το έχετε παρατηρήσει στις καθημερινές σας επαφές. Όταν ένας άντρας δεν συνοδεύεται , καμία γυναίκα δεν τον φλερτάρει ή δεν τον προσεγγίζει. Αν ο ίδιος άνθρωπος εμφανιστεί στον ίδιο χώρο με μια γυναικεία παρουσία , είτε αυτή είναι η κοπέλα του ή κάποια φίλη του , τότε η στάση των γυναικών απέναντι του αλλάζει. Του δίνουν περισσότερη προσοχή και ίσως να επιχειρήσουν και να τον φλερτάρουν οπτικά ή λεκτικά. Όσο πιο όμορφη και εντυπωσιακή είναι η γυναίκα που συνοδεύει ο εν λόγω κύριος , τόσο πιο μεγάλη απήχηση έχει στο γυναικείο φύλο. Γιατί ; Μα φυσικά , οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές από την φύση τους , έχουν την εντύπωση πως αν καταφέρουν να κλέψουν τον συνοδό μιας πολύ όμορφης γυναίκας τότε αυτομάτως θεωρούνται ομορφότερες και καλύτερες από αυτήν. Οι γυναίκες λατρεύουμε την πρόκληση , το πιθανό δράμα που μπορεί να προκληθεί και την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση που μια τέτοια κλοπή μπορεί να προκαλέσει.

Άλλος παράγοντας που ωθεί τις γυναίκες σε ένα δεσμευμένο άντρα είναι ο παράγοντας αμαρτία! Ναι καλά διαβάσατε. Αισθάνονται ότι κάνοντας κάτι το απαγορευμένο τότε η ζωή τους γίνεται πιο συναρπαστική , χωρίς απαραίτητα το αντικείμενο του πόθου τους να είναι συναρπαστικό. Επίσης , ο άντρας με τον οποίο διατηρείται η παράνομη σχέση πιθανό να τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση , αφού καθότι μπουχτισμένος από την υπάρχουσα σύντροφο του , βλέπει την άλλη γυναίκα σαν ένα σκέτο πειρασμό και την το δείχνει σε κάθε του κίνηση.

Σε άλλες γυναίκες , αυτό που τις ωθεί προς μια παράνομη σχέση με ένα δεσμευμένο άντρα , είναι το αίσθημα του φόβου μήπως ανακαλυφθεί το ειδύλλιο. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα πάθους και των δύο. Με την μόνη διαφορά , όταν το πάθος αρχίζει να ατονεί , τότε οι δύο παράνομοι παίρνουν χωριστούς δρόμους.

Πολλές φορές , η δημιουργία μια σχέσης με ένα ήδη παντρεμένο ή δεσμευμένο άντρα απλά υποδηλώνει την έλλειψη ηθικής από την γυναίκα που την επιδιώκει. Οι γυναίκες αυτές συνήθως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να αναμειχθούν σε οικογένειες και με άντρες που έχουν δύο και τρία παιδιά , χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Επίσης , στους κύκλους των γυναικών , επικρατεί η άποψη ότι οι παντρεμένοι άντρες είναι σεξουαλικά πιο έμπειροι άρα και καλύτεροι εραστές , πράγμα όμως που σίγουρα δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Συνήθως οι γυναίκες κατηγορούν τους άντρες για απιστίες , αλλά και μια ελεύθερη γυναίκα (ή και δεσμευμένη) η οποία δημιουργεί μια σεξουαλική σχέση με έναν άντρα παντρεμένο ή δεσμευμένο , είναι εξίσου υπεύθυνη με αυτόν για τις συνέπειες ! Γι αυτό αφήστε τους άντρες των άλλων γυναικών και ασχοληθείτε με τον δικό σας , που είναι εκεί για σας αποκλειστικά και μόνο! Κανείς δεν θέλει να μοιράζεται τον / την σύντροφο του! Δεν θα θέλατε εξάλλου να βρεθείτε δυσάρεστη θέση να σας κλέψει τον δικό σας σύντροφο κάποια άλλη! Θα το θέλατε;