Το τρώτε συνέχεια στα εστιατόρια. Γιατί να μη μάθετε να το κάνετε και μόνες σας;
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κούπες κρύο, βρασμένο ρύζι
2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 αβγά χτυπημένα
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα
Εκτέλεση
1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι.
2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.
3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι.
4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω.
5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: Εύκολο κινέζικο, τηγανητό ρύζι με αβγό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου