Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Χάστε βάρος τρώγοντας αμύγαδαλα

H κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων ημερησίως ως ενδιάμεσο σνακ ή ακόμα με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μια σαλάτα αποτελούν ιδανική τροφή ρύθμισης βάρους, λόγω του ότι μας “κόβουν” την πείνα, αλλά και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού μειώνουν τα επίπεδα της λεγόμενης "κακής" χοληστερίνης (LDL), ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την "καλή" χοληστερίνη (HDL).

Μελέτη του Πανεπιστημίου Queens, έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν 60 γραμμάρια αμύγδαλα ημερησίως, χωρίς να αλλάξουν τις υπόλοιπες διατροφικές τους συνήθειες, όχι μόνο δεν πήραν βάρος, αλλά μείωσαν τις ποσότητες από τις άλλες τροφές που κατανάλωναν και αύξησαν την πρόσληψή τους σε μαγνήσιο και βιταμίνη E.

Tα αμύγδαλα, με το συνδυασμό πρωτεΐνης και φυτικών ινών που περιέχουν, κράτησαν τα άτομα της μελέτης περισσότερη ώρα σε κορεσμό από ότι πριν.
Eπίσης, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

  • Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων. Από έρευνες, έχει φανεί ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 35% της συνιστώμενης ημερησίας πρόσληψης σε βιταμίνη Ε.
  • Το μαγνήσιο συντελεί στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών ενώ οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Η πρωτεΐνη αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των τριχών και των νυχιών,
  • Tα μονοακόρεστα λιπαρά συμβάλλουν στη μείωση της ολικής χοληστερίνης. αν αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου