Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παραδόθηκε το Πάρκο του Λαού

Παραδόθηκε χθες (Κυριακή 26 Ιουνίου) σε χρήση στους πολίτες της Χαλκίδας, το αναμορφωμένο Πάρκο Λαού.

Το μεγαλύτερο πάρκο που διαθέτει η πόλη, άλλαξε ριζικά και αποτελεί έναν πανέμορφο, φιλικό και φιλόξενο χώρο αναψυχής και άθλησης για τους κατοίκους της..

Η αναμορφωμένη του όψη, συμβάλλει (συνδυασμένη και με το προβλεπόμενο έργο διαμόρφωσης-τοποθέτησης χλοοτάπητα στο εντός του πάρκου γήπεδο) στη βελτίωση της εικόνας της πόλης στους επισκέπτες της.

Ενώ, μαζί με τις Νεροτσουλήθρες, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γήπεδο, συνιστούν δομημένη ενότητα έργων και δράσεων, από πλευράς Δήμου, στην υπηρεσία του κορυφαίου στόχου για διαρκή αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΡΙΖΙΚΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σήμερα, το Πάρκο Λαού, μεταμορφώθηκε, κατέστη εκ νέου επισκέψιμο και παραδίδεται σε χρήση:

-με προστατευτικά κιγκλιδώματα στον εξωτερικό περίγυρο

-με νέες γέφυρες, λιθοδομή στο εσωτερικό των παρειών, λιθόστρωτα πεζούλια και χώρους πρασίνου σε όλο το μήκος του υφιστάμενου δικτύου τεχνητών καναλιών, που πλέον φιλοξενούν και υδρόβια πτηνά

-με διαμορφωμένους δρόμους περιπάτου, φιλόξενους καθιστικούς χώρους και ασφαλείς παιδικές χαρές

-με νέους χώρους πρασίνου, από θάμνους, δένδρα και γκαζόν (έχει και συνέχεια το πρόγραμμα φυτεύσεων θάμνων και δένδρων)

-με περιπατητικούς διαδρόμους και ποδηλατοδρόμους

-με αυτόματο αρδευτικό δίκτυο και κρουνούς νερού

-με νέα ηλεκτροφωτιστικά σώματα

-με δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Ενώ, ο Δήμος έχει φροντίσει για τη φύλαξη του πάρκου και έχει προγραμματίσει για τη συνεχή φροντίδα του πρασίνου και τη συντήρηση της εγκατάστασης

ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΟΡ. ΜΑΚΡΗ»

Ιδιαίτερα αναμορφωμένο είναι και το εντός του πάρκου υπαίθριο θέατρο «Ορέστη Μακρή», το οποίο αύξησε τη χωρητικότητά του στις 1000 και πλέον θέσεις ενώ αναδείχθηκε η είσοδος του, επενδύθηκαν με διακοσμητικό τουβλάκι οι εξέδρες του, διαστρώθηκαν με κυβόλιθους οι διάδρομοι του, προστέθηκαν χώροι παρασκηνίων και τουαλέτες και εκσυγχρονίστηκαν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του.

Ριζικές βελτιώσεις που το καθιστούν ικανό να φιλοξενεί και υψηλών απαιτήσεων πολιτιστικές εκδηλώσεις και το αναδεικνύουν σε μόνιμο θερινό πόλο πολιτιστικής έκφρασης.

Ζεμπιλης:

«Πνεύμονας πρασίνου το Πάρκο Λαού.

Επίκεντρο πολιτιστικών δράσεων το υπαίθριο θέατρο»

Η πρώτη του αναμορφωμένου Πάρκου Λαού, συνδυάστηκε με την ετήσια γιορτή του Συλλόγου «τ’ Αλωνάκι» της ελληνικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Παραδίδω σε χρήση στο λαό της πόλης το υπαίθριο θέατρο «Ορέστη Μακρή» και το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Πάρκο Λαού.

Το Πάρκο Λαού, μετά τα έργα αναμόρφωσης και ανάπλασης, θα αποτελέσει και πάλι έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας για τις συνοικίες του Αη Γιάννη και του Αλωνακίου αλλά και συνολικά για την πόλη της Χαλκίδας.

Καλώ όλους τους συμπολίτες και τους μικρούς μας φίλους, να το επισκέπτονται, δίνοντάς του ζωή και να το απολαμβάνουν σε κάθε σπιθαμή του. Παράλληλα, τους καλώ να το φροντίζουν και να το προστατεύουν, όπως και κάθε δημόσιο χώρο, αφού είναι απόκτημα της πόλης και συνεπώς, ιδιοκτησία όλων μας…

…Ενώ, η λειτουργία του θεάτρου, το οποίο καθίσταται το επίκεντρο των θερινών πολιτιστικών μας δράσεων, θα υπενθυμίζει –με αφορμή την κάθε εκδήλωση- το διαχρονικό και επιτακτικό αίτημα της πόλης προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του βιομηχανικού κτηρίου της «Αρέθουσας», που σήμερα καταρρέει εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου