Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ζητάει ανάκληση της υπουργικής απόφασης

Το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Αλιβερίου για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά στην κατάργηση του δικαιώματος επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας, φέρνει στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ.

Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και του εκπαιδευτικού κόσμου , καθώς η επιβολή δεύτερης ξένης γλώσσας δεν αποτελεί κίνητρο μάθησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υποχρεώσει σε αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο, όπου διδάσκεται η γλώσσα επιλογής τους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις οικογένειες των παιδιών.

Στην περίπτωση του Γυμνασίου Αλιβερίου, όπως αναφέρεται, υπάρχουν δύο οργανικές θέσεις ξένης γλώσσας και ο αριθμός των μαθητών σε όλες τις τάξεις δεν ξεπερνά τους 310 μαθητές. Οι μαθητές που παρακολουθούν τις ξένες γλώσσες είναι σχεδόν μισοί-μισοί, άρα τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους, όταν θα χαθεί η μία οργανική θέση.

Επιπλέον, είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου και η μετακίνηση των μαθητών της δεύτερης ξένης γλώσσας θεωρείται αδύνατη. Επίσης, υπογραμμίζεται, ότι η κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας οδηγεί σε απομόνωση των μισών μαθητών από την τάξη, στερώντας τους το δικαίωμα να αποκτήσουν ένα δίπλωμα- πιστοποίηση δεύτερης ξένης γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου