Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των μεταφορέων σχετικά με την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του κλάδου, στη νέα συνεδρίαση των προέδρων των ομοσπονδιών συμφωνήθηκε τις αποφάσεις να τις λάβουν οι ίδιες οι ομοσπονδίες, που θα συνεδριάσουν σήμερα στις 17:00.

Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις, με τους «σκληροπυρηνικούς» να επιμένουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, με το αιτιολογικό δεν «έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα» και τους πιο ψύχραιμους να προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, κανείς όμως δεν θέλησε να πάρει την ευθύνη για την οριστική απόφαση και έτσι βρέθηκε μια άλλη λύση, δηλαδή να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει η βάση.

Διευκρινίστηκε πάντως, ότι αυτή τη φορά θα στηθούν κάλπες και δεν θα ληφθεί απόφαση δια βοής, όπως την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου συναντήθηκαν με τους μεταφορείς, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους.

«Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασσιμάτης. «Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια συνεννόησης με τους μεταφορείς» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου