Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ


Την Δευτέρα που μας πέρασε ήταν να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θ. Ζεμπίλης, δεν έγινε όμως καμιά ανακοίνωση. Ο δήμαρχος μάλλον περιμένει να ξεκαθαρίσει ποιοι συνδυασμοί θα κατέβουν στις εκλογές.
Πιθανότατα να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα την ερχόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ


Αύριο αναμένεται η δήλωση Αναγνωστάκη, τελευταίες πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μας λένε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας Αναγνωστάκη – Παγώνη, επίσης αποκλείστηκε η συνεργασία με τον Κουκουβίνο. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ανεξάρτητη κάθοδος του συνδυασμού του Δ. Αναγνωστάκη εκτός αν υπάρξουν συνεργασίες, αναμένεται η συζήτηση με τον Συνασπισμό σήμερα το βράδυ.
Όπως και να έχουν τα πράγματα ο συνδυασμός του Χ. Παγώνη πηγαίνει στις εκλογές τραυματισμένος πολιτικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

Ο γιατρός Χρυστούλιας έφυγε από τον συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη. Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελε να υπάρχει κομματικό χρίσμα στο ψηφοδέλτιο. Ήθελε ανεξάρτητο συνδυασμό, εξάλλου το είχε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κατάληψη στην Νομαρχία έχουν κάνει αυτή τη στιγμή οι γονείς του 3ου και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Περιμένουμε την έγκριση του στρατού, για να τοποθετηθούν κοντέινερ στο στρατόπεδο που στεγαζόταν το πρώην τάγμα πεζοναυτών, απάντησε ο Νομάρχης.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Άθλησης Δήμου Χαλκιδέων μετά από συντονισμένη και οργανωτική προσπάθεια δράσης ολοκλήρωσε τις εργασίες διαγράμμισης και αντικατάστασης χρονομέτρων αρχής γινομένης από το κλειστό γυμναστήριο ΧΑΛΚΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ το οποίο παραδόθηκε στη χρήση των αθλούμενων. Οι ίδιες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και στο κλειστό στάδιο Κανήθου ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ και δίνετε στη χρήση των αθλούμενων την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1 Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος Ιωάννης Δ/νση Π.Ε. Φωκίδας
2 Καλτσάς Ιωάννης Κωνσταντίνος Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας
3 Μεγάλος Γεώργιος Χαράλαμπος Γραφείο Π.Ε. Βοιωτίας
4 Παπαχρήστος Αθανάσιος Νικόλαος 3ο Γραφείο Π.Ε. Φθιώτιδας
5 Χουλιάρα - Σιδερά Παναγιώτα Γεώργιος Δ/νση Π.Ε. Φθιώτιδας

Από τη ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. Εύβοιας υποψήφιος είναι ο τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, κ. Καλτσάς Ιωάννης.

Μπορούμε να βάλουμε μεχρι δύο σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένης η κ. Ελένη Λουκοπούλου - Νέο αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΠΕ ο κ. Μπλέτσας Χρήστος.

Με μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένης του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας η κ. Ελένη Λουκοπούλου η οποία είχε υπηρετήσει την ίδια θέση και στο πρόσφατο παρελθόν. Αντικατέστησε τον κ. Γεώργιο Γκάρτζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας.

Οι λόγοι της μεγάλης καθυστέρησης για την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση απ’ την Περιφέρεια (ΑΠΥΣΠΕ) εγείρουν ερωτηματικά για την διαδικασία(;;;)… ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο διάστημα της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Η ανάληψη καθηκόντων της κ. Λουκοπούλου είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτησή της από τη θέση του Αναπληρωματικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας.



Αναπληρωτής στο ΠΥΣΠΕ ο Χρήστος Μπλέτσας
Τη θέση της στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχόντας από την παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Εύβοιας και δάσκαλος του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Χρήστος Μπλέτσας, ο οποιος ςίναι και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. ΑθανάσιΖεμπίλη για το Δήμο Χαλκιδέων.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Τρία σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας απεικονίζονται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, με την οποία από την οποία προκύπτει ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν και τις παρεμβάσεις που έγιναν... τουλάχιστον αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών.

Στην έκθεση, στην οποία αναφέρεται ακόμα, ότι ο μηχανισμός στήριξης προσφέρει και «παράθυρο ευκαιρίας» για δημοσιονομική ισορροπία, γίνεται λόγος για τα πιθανά μελλοντικά σενάρια.

Σύμφωνα με το πιο... αισιόδοξο η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων που μας χορηγούνται από την τρόικα θα μας σώσει!

Αν πάλι λάβουμε υπόψη το δεύτερο σενάριο και μας εγκαταλείψει η τρόικα ο... «θάνατος θα είναι ακαριαίος» με παύση στην εκταμίευση δόσεων και στάση πληρωμών.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση που προβλέπει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές του μνημονίου ταυτόχρονα με επιθετική πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης κρατικής περιουσίας και... βλέπουμε.

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την "κάρτα του πολίτη". Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η κάρτα σταδιακά αναμένεται να αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα και η έκδοσή της προγραμματίζεται από το Δεκέμβριο του 2011. Σε αυτή θα αναγράφονται ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και ο αριθμός δημοτολογίου.

Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ετοιμάζονται να θέσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών.
Η κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο έκρυθμη που ο πονηρός Πάγκαλος έχει διαβάσει σωστά τα μηνύματα και ετοιμάζεται να συνταχθεί με τους διαφωνούντες.
Όσο και να ακούγεται παράδοξη μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που από τώρα έχει «χτίσει θέσεις» στα τηλεοπτικά πάνελ για εκείνη τη νύχτα.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Ήταν τρεις αδελφοί. Μια μέρα ο πατέρας τους πέθανε. Πήγαν λοιπόν και οι 3 στην κηδεία. Όπως ήταν πάνω από το φέρετρο λέει ο μεγάλος: «Παιδιά έφυγε ο πατέρας. Aντε ρε να του δώσουμε όλοι μαζί κάνα ψιλό να έχει χαρτζηλίκι εκεί που θα είναι τώρα».
Βάζει το χέρι στην τσέπη και πιάνει 1000 ευρώ. «Αυτά από μένα ρε πατέρα» είπε και πέταξε τα λεφτά στο φέρετρο.
Βάζει το χέρι στην τσέπη ο δεύτερος και πιάνει κι αυτός 1000 ευρώ. «Δε θα σε ξεχάσουμε πατέρα» του είπε και πέταξε κι αυτός τα λεφτά στο φέρετρο.
Έρχεται κι η σειρά του τρίτου. Κόβει μια επιταγή για 3000 ευρώ και λέει στον πατέρα του: «Πάρε και αυτά τα 1000 ευρώ και από μένα ρε πατέρα».
Ρίχνει στο φέρετρο την επιταγή των 3000 ευρώ και παίρνει ρέστα τα 2000 ευρώ μετρητά.

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΙΧ & ΤΑ ΛΗΣΤΕΥΑΝ

Από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν και Ιράν ηλικίας 42 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «Ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και «Αντιποίηση».

Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τρεις (3) επιπλέον συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντόπιζαν οχήματα, τα οποία έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, τα ακινητοποιούσαν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα και τιμαλφή ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν σωματική βία σε βάρος των επιβαινόντων.

Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους και φορούσαν ρούχα με διακριτικά παρόμοια με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου έχουν διαπράξει συνολικά δεκαοχτώ (18) κλοπές και ληστείες, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 95.500 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτ/το.

· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

· Μία (1) πλαστή άδεια οδήγησης.

· Ένα (1) πλαστό διαβατήριο.

· Ένα (1) καπέλο τύπου τζόκεϊ και δύο (2) πουκάμισα που προσομοιάζουν με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ "ΛΗΤΩ"

Ιατρική φροντίδα σε 489 παιδιά σε Εύβοια και Σκύρο από την Κινητή Μονάδα «ΛΗΤΩ», με την υποστήριξη της Vodafone.
Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε το Δήμο Ταμιναίων και το Δήμο Κύμης από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2010 καθώς και το νησί της Σκύρου στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 και προσέφερε τις υπηρεσίες της σε 489 παιδιά.
Η ιατρική ομάδα επισκέφθηκε:
• Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου:
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ταμιναίων
● Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου:
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης
• Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου:
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και
● Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου:
Το Δημοτικό Σχολείο στη Σκύρο.
Για άλλη μια φορά ο απολογισμός της συγκεκριμένης αποστολής είναι εντυπωσιακός: 489 μαθητές και μαθήτριες σε σχολεία της Εύβοιας και της Σκύρου επισκέφτηκαν την κινητή μονάδα «ΛΗΤΩ».
Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η Μονάδα αυτή ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η «ΛΗΤΩ» έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 33.000 παιδιά.
Η «ΛΗΤΩ» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
• παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης
• οδοντιατρική εξέταση και αγωγή με διανομή δωρεάν οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική
• προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού
• διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού

28ΧΡΟΝΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ


Γέννησε ένα κοριτσάκι μια Σομαλή η οποία βρίσκεται σε κώμα ύστερα από εγκυμοσύνη 28 εβδομάδων, στην Ιταλία.
Η 28χρονη γυναίκα πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα επιθετικής μορφής, και οι επιστήμονες πήραν την απόφαση να της παράσχουν μηχανική υποστήριξη για να καταφέρει να γεννήσει το μωρό που κυοφορούσε.
Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες επιδεινωνόταν η κατάστασή της με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Τελικά, το νεογέννητο κοριτσάκι ζυγίζει 760 γραμμάρια και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει. Μάλιστα, την ονόμασαν Ιντίλ, από τη μητέρα της.
«Πρέπει να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση των οργάνων του μωρού, διότι γεννήθηκε από μητέρα της οποίας οι ζωτικές λειτουργίες έχουν βλαφθεί ανεπανόρθωτα εδώ και μήνες. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, που συνταντούμε, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο καθηγητής Ενρίκο Μπερτίνο.

Όσον αφορά την επέμβαση, η γυναίκα υποβλήθηκε σε ολική νάρκωση ώστε να μην πονέσει παραπάνω. Τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί λεπτομερώς ώστε να διαπιστωθεί αν η εγκεφαλική λειτουργία της γυναίκας έχει πάψει εντελώς και αν θα της αφαιρεθούν, στη συνέχεια, τα μηχανήματα.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Έξαλλη έγινε η Βίκυ Χατζηβασιλείου όταν ένας θαυμαστής της δεν αρκέστηκε μόνο να την χαιρετίσει δια χειραψίας, αλλά ήθελε να την φιλήσει κιόλας! Ανάποδα γύρισε το μάτι της παρουσιάστριας που έχασε την ψυχραιμία της σε σημείο να ξεχάσει ακόμα κι αυτά που έλεγε στις κάμερες...
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έκανε την κλήρωση της Α1 βόλεϊ, μιας και η ίδια είναι μανιώδης του αθλήματος και βαρεθήκαμε να την βλέπουμε να παίζει το καλοκαίρι στα περιοδικά.
Διεκδικώντας τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στον καθένα μας, ο άγνωστος βρήκε την ευκαιρία να χαιρετίσει την παρουσιάστρια και -φυσικά- να τον απαθανατίσουν!
Τόσο τα τηλεοπτικά συνεργεία όσο και η παρουσιάστρια προσπάθησαν με το καλό να τον απομακρύνουν, εκείνος, όμως, επέμενε...
Έτεινε το χέρι στην Βίκυ ο άνθρωπος και εκείνη του απάντησε ωσάν παγοκολώνα: «γειά σας».
Ο θαυμαστής, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και έσκυψε να ασπαστεί το ίνδαλμα...
Εκεί ήταν που έφαγε... πακέτο η παρουσιάστρια!
Με μια ξαφνική κίνηση του κεφαλιού προσπάθησε να τον αποφύγει, ενώ τα μάτια της γούρλωσαν σαν της κουκουβάγιας!
Μετά το σοκ, η Βίκυ έχασε ολίγον τι τα λόγια της, αλλά ξαναβρήκε τον ειρμό της και συνέχισε να μιλά για την φετινή σεζόν και τον ανταγωνισμό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ


Καταγγελεία από οδηγούς φορτηγών ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους.

Τον σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου με αφορμή τους πυροβολισμούς.

Η Εισαγγελέας δίνει εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


Τέσσερα χρόνια πέρασαν και τέσσερα χρόνια συζητούσαν τη μεταφορά των Λαϊκών Αγορών, τελικά ο Αντινομάρχης Κος Δ. Ξυγκόγιαννης άρχισε πριν λίγες μέρες να κάνει διαγραμμίσεις στους νέους χώρους που θα μετακινηθούν οι λαϊκές αγορές, προσλαμβάνοντας εργολάβο ο οποίος όπως μάθαμε είναι εξ’ Αθηνών.
Ο Κος Ξυγκόγιαννης προσδοκεί να μεταφέρει τις λαϊκές αγορές 15 – 20 μέρες πριν τις εκλογές.
Κύριε Αντινομάρχα αν το καταφέρεται αυτό, σας βγάζουμε το καπέλο, αλλά διαλέξατε λάθος χρονική περίοδο.
Και σας ρωτάμε, αν ήσασταν υποψήφιος με κάποιο συνδυασμό θα το επιχειρούσατε αυτό το επίτευγμα;

ΣΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ F-16 ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ανθρώπινο σφάλμα και ειδικότερα την μη τήρηση των κανόνων όσον αφορά τις αποστάσεις μεταξύ των αεροσκαφών σε

κλειστή αερομαχία φαίνεται ότι οφείλεται η σύγκρουση των δυο μαχητικών F - 16 νοτίως της Σητείας στις 26 Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα τον χαμό δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το πόρισμα διερεύνησης των αιτιων του δυστυχήματος μετά και την αξιολόγηση των δεδομένων του «μαύρου κουτιού» που έγινε σε εργαστήριο των ΗΠΑ.

Επιτροπή καθαρογράφει το πόρισμα και την Πέμπτη θα το παρουσιάσει στο Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΑ κ. Β. Κλοκοζα. Στην συνέχεια το πόρισμα θα σταλεί στο επιχειρησιακό σκέλος της Αεροπορίας για σχολιασμό και σύνταξη οδηγιών και λήψη μέτρων αποφυγής νέων ατυχημάτων.

Όπως λένε πηγές που έχουν εικόνα των δεδομένων της διερεύνησης τα δυο αεροσκάφη από κάποια στιγμή και μετά δεν είχαν οπτική επαφή μεταξύ τους. Σχετική αναφορά δεν έγινε μέσω του ασυρμάτου επιτείνοντας τις συνθήκες πτήσης που έτσι και αλλιώς ήταν «στα όρια» λόγω της φύσεως της άσκησης. Όπως φάνηκε και από την πρώτη στιγμή το μονοθέσιο F-16 χτύπησε το διθέσιο.

Την Πέμπτη, μετά την ψήφιση του σχετικού κυρωτικού νόμου σήμερα στην Βουλή, αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική Τυσσεν στην εταιρεία Αμπου Νταμπι Μαρ και τη διευθέτηση του θέματος των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Χθες η συμφωνία παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ. ΓΚΑΒΑΛΗ


Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς

Ελλάδας της Ν.Δ. Θανάση Χειμάρα, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Γκάβαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος των χαμένων ευκαιριών και την απαρχή μιας νέας εποχής για την Εύβοια.

Μιας περιοχής που παρά τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τη γειτνίαση με την Αττική και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που αυτά συνεπάγονται, υποβαθμίζεται και εγκαταλείπεται διαρκώς στην τύχη της.

Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για μια νέα αρχή.

Ξεκινάμε μια προσπάθεια για να ανατρέψουμε λογικές και καταστάσεις δεκαετιών που μας πληγώνουν και μας απογοητεύουν.

Δεν δικαιούμαστε και δεν πρέπει να αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να χαθεί.

Η πρόσκληση αυτή αφορά και απευθύνεται σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.

Σε αυτούς που ελπίζουν και ξέρουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτούς που πιστεύουν πως το μέλλον μας το δημιουργούμε και το διαμορφώνουμε μόνοι μας.

Σας καλώ όλους να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια αυτή και να μεταφέρετε στη δύσκολη αυτή στιγμή ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα σε κάθε γωνία της Εύβοιας.

Γιατί σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Είναι πάνω και πέρα από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.

Είναι ο αγώνας για το αύριο της περιοχής μας και των παιδιών μας»

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Οι εξελίξεις που συμβαίνουν στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ είναι ραγδαίες και δυσοίωνες για τους εργαζόμενους. Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, στην περίπτωση που δεν πληρώνονται.

Μετά τον διορισμό του Μεσολαβητή για την ένταξη στο άρθρο 99 εν μία νυκτί, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, η κατάσταση στα καταστήματα επιδεινώνεται καθημερινά για τους εργαζόμενους, που πληρώνονται με <κλήρωση> και για τους πελάτες που δεν βρίσκουν προϊόντα να ψωνίσουν.
Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Χαϊνά έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους.
Καλούμε και τους άλλους εργαζόμενους, στα υπόλοιπα καταστήματα που δεν πληρώνονται, να προχωρήσουν στην ίδια πρακτική για να πιέσουμε όλοι μαζί για εξεύρεση λύσης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ


Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, σχετικά με το σχεδιασμό για την εγκατάσταση γιγαντιαίου αιολικού πάρκου στη Σκύρο, που έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.




Την εναντίωση των κατοίκων αλλά και σύσσωμων των φορέων της Σκύρου, έχει προκαλέσει το γεγονός της χωροθέτησης ενός τεράστιου έργου στην περιοχή, αποτελούμενου από εννέα αιολικά πάρκα και 111 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 333 MW. Οι φορείς του νησιού σωστά επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο έργο είναι περιβαλλοντικά ασύνδετο με το μέγεθος της Σκύρου, όχι μόνο λόγω του πλήθους των ανεμογεννητριών αλλά και λόγω των συνοδών έργων που θα καταστρέψουν ανεπανόρθωτα το ευπαθές και προστατευόμενο οικοσύστημα του τοπίου του νησιού.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΡΑΙΜ & ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Το κατώφλι της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της βουλής για το Βατοπέδι θα περάσουν το απόγευμα της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, εν αναμονή και της επιστολής - απάντησης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Για την Τετάρτη σειρά έχει ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλει υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ


Πολύνεκρο δυστύχημα με επτά νεκρούς μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εθνική οδό Τρικάλων Λάρισας.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, στις 16.40 το μεσημέρι της Δευτέρας και στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λάρισας -Τρικάλων, Ι.Χ.Φ. που οδηγούσε 44χρονος κάτοικος Τρικάλων και κατευθυνόταν από Τρίκαλα προς Λάρισα, συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία κατευθυνόταν από Λάρισα προς Τρίκαλα. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο νομό Τρικάλων, από ένα τραγικό πολύνεκρό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, στην Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο πως στο ένα επιβατικό αυτοκίνητο επέβαιναν 5 άτομα, πατέρας, μητέρα, δύο νήπια και η νύφη του οδηγού, και στο άλλο επέβαιναν τρία άτομα νεαρής ηλικίας.

Εκτός οδοστρώματος από τη σύγκρουση βρέθηκε και το φορτηγό της μοιραίας σύγκρουσης. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός από τη σύγκρουση όπου ξεκληρίστηκε μια οικογένεια από την Φαρκαδόνα και μια παρέα νεαρών από τα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, από το πρώτο όχημα έχουν ανασυρθεί νεκροί ο οδηγός, η νύφη του και τα δύο ανήλικα παιδιά 18 μηνών και 4,5 ετών, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του οδηγού. Και από το δεύτερο αυτοκίνητο τρία άτομα, 40, 24 και 26 ετών.

Στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν διακόπηκε για αρκετές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ βρέθηκαν αμέσως Πυροσβεστικές δυνάμεις με το έργο των Πυροσβεστών να συντονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν για αρκετή ώρα από παράδρομους.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η σύζυγος του 44χρονου, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση έχει μεταφερθεί ο οδηγός του φορτηγού που είναι αυτός που θα διαφωτίσει τις συνθήκες της τραγωδίας. Οι θανόντες θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ




Μικρού και μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα είναι τα “τυχερά” που θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται σε σχέση με

το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (27/9).

Από το 2011, το κριτήριο της παλαιότητας του αυτοκινήτου καταργείται, ενώ δημιουργείται μια πιο αναλογική κλίμακα τελών ανάλογα με τον κυβισμό, καθώς προστίθενται νέα κλιμάκια κυβισμού.

Για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες άνω των 1929 κυβικών, ο ειδικός φόρος πλέον ενσωματώνεται χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο ποσό του φόρου.

Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν πως θα υπάρξει μείωση ως 330 ευρώ σε 3.180.000 κατόχους οχημάτων, κυρίως μικρού και μεσαίου κυβισμού, ενώ θα υπάρξουν και κριτήρια ανάλογα με τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις των ΙΧ.

Πρόκειται για μια νέα ταξινόμηση, η οποία συνδέεται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ).












































ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ


Θετικά μηνύματα από τα τελευταία γκάλοπ φθάνουν στη Ρηγίλλης αυτές τις ημέρες καθώς η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ έχει περιοριστεί κάτω από τις 6 μονάδες ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν γιατί αντιδρούν στο Μνημόνιο ανέρχεται στο 25%-30%.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της GPO καθώς και άλλες μετρήσεις που διενεργούνται αυτές τις ημέρες δεν δείχνουν μόνο ότι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. τα πάνε καλά στους δήμους και τις περιφέρειες, αλλά και ότι ο κόσμος κατευθύνεται προς τη Νέα Δημοκρατία με αντιμνημονιακά κριτήρια.

Ο Σαμαράς ξεκινά περιοδείες για να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Σφοδρή ανησυχία επικρατεί στην Κυπριακή κοινότητα για τους χειρισμούς του Παπανδρέου στο Κυπριακό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο.

Η κυβέρνηση στέλνει την Παρασκευή στη Λευκωσία τον Παπούλια προκειμένου να διασκεδάσει τις υποψίες που έχουν δημιουργηθεί.

Από το περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας τηρείται σιγή ιχθύος για την επίσκεψη αυτή, αντίθετα οι Κύπριοι είναι λαλίστατοι στις διαρροές και δεν κρύβουν ότι θα αντιδράσουν εντονότατα ακόμη και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας αν ανακαλύψουν ότι έχει παιχτεί εις βάρος τους παιχνίδι.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...


Εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν ορισμένοι από της δημόσιας ζωής από τα ΜΜΕ. Υπάρχουν και όρια στην στήριξη. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να μην αναδεικνύεται το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών συνανθρώπων μας, στην Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα όσα αναφέρονται στο σχετικό κείμενο αποτελούν από μόνα τους, πρώτο θέμα. Ωστόσο, ο Βγενόπουλος ήταν και παραμένει εκλεκτός των ΜΜΕ. Η Marfin και γενικότερα ο όμιλος MIG, μοίραζε και εξακολουθεί να μοιράζει πακέτα διαφήμισης. Έτσι, μπορεί να «μαζέψει» ακόμη και πορίσματα δημοσίων Οργανισμών, που επισημαίνουν παραλήψεις που οδήγησαν στον θάνατο τρεις συνανθρώπους μας.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των μεταφορέων σχετικά με την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του κλάδου, στη νέα συνεδρίαση των προέδρων των ομοσπονδιών συμφωνήθηκε τις αποφάσεις να τις λάβουν οι ίδιες οι ομοσπονδίες, που θα συνεδριάσουν σήμερα στις 17:00.

Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις, με τους «σκληροπυρηνικούς» να επιμένουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, με το αιτιολογικό δεν «έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα» και τους πιο ψύχραιμους να προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, κανείς όμως δεν θέλησε να πάρει την ευθύνη για την οριστική απόφαση και έτσι βρέθηκε μια άλλη λύση, δηλαδή να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει η βάση.

Διευκρινίστηκε πάντως, ότι αυτή τη φορά θα στηθούν κάλπες και δεν θα ληφθεί απόφαση δια βοής, όπως την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου συναντήθηκαν με τους μεταφορείς, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους.

«Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασσιμάτης. «Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια συνεννόησης με τους μεταφορείς» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ


Επίσημος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι πλέον ο Σταμάτης Γκάβαλης στον συνδυασμό του Θανάση Χειμάρα. Το όνομά του ανακοινώθηκε το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου του υποψηφίου Περιφερειάρχη που έγινε στην Χαλκίδα. Επίσης ανακοινώθηκαν και ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που είναι:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Αγγελής Βαγγέλης

Τουριστικός Πράκτορας, Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕ Ευβοιας

Βαρδακώστας Απόστολος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Καμπάκη Άρτεμις

Φοιτήτρια

Κρόκος Δημήτρης

Υπάλληλος ΔΕΗ Αλιβερίου

Κωνσταντινάκη Νίκη

Υπάλληλος Δήμου Μεσαππίων

Λετόνης Γιάννης

Πολιτικός Μηχανικός

Μάλλιαρης Κώστας

Κατασκευαστής Τηλεπικοινωνιακών Υποδομών

Μεϊντάνης Γιάννης

Τραπεζικός Υπάλληλος

Μιναχείλης Γιώργος

Έμπορος

Μπασινάς Βασίλης

Οικονομολόγος

Μπασινά Ελένη

Εκπαιδευτικός

Ποδάρας Πέτρος

Μηχανικός Πληροφορικής

Σταθαράς Σταύρος

Αστυνομικός, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Φατούσης Νίκος

Ναύαρχος ε.α.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ


Ανησυχία επικρατεί στο επιτελείο του Κώστα Γκιουλέκα, καθώς τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ του ιδίου και του Γιάννη Μπουτάρη να κλείνει.

Ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του, με τον Κώστα Γκιουλέκα να προηγείται με μικρή διαφορά.

Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν μια υπεροχή του «εκλεκτού» της ΝΔ, ωστόσο η υπεροχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει πλέον να κατεβαίνει και να μην ξεπερνά τις 2 μονάδες.

Μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ μεγάλο το ποσοστό συσπείρωσης στο κόμμα της ΝΔ σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η μάχη του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης να κριθεί στη δεύτερη Κυριακή, όπου τότε είναι πολύ πιθανό ο κ. Μπουτάρης να καταφέρει να συσπειρώσει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και να μπορέσει να κερδίσει το δήμο, φέρνοντας την αλλαγή μετά από πολλά χρόνια.

Επιτυχημένη εκδήλωση με... φάουλ

Χθες, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης και παρουσία κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς κάλεσε τους Θεσσαλονικείς «ασχέτως κομματικής ένταξης» να ψηφίσουν την «Πρωτοβουλία» και να συμβάλουν στη μεγάλη ανατροπή για το δήμο, που επί χρόνια πρωταγωνιστεί η Νέα Δημοκρατία.

Για τους περισσότερους η χθεσινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ωστόσο, ο παρορμητισμός του Γ. Μπουτάρη τον οδήγησε σε... φάουλ, όταν πρότεινε η δημοτική τηλεόραση TV100 να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της ξεχωριστή ζώνη πορνό. Η πρόταση αυτή του κ. Μπουτάρη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ το επιτελείο του προσπαθεί να το μαζέψει όπως μπορεί.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ


Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, για ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Στις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, Ελευθέριος Σκιαδάς, θα εγκαινιάσουν το "Ξενοδοχείο των Φτωχών", που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Στέγη στους υπερήλικες άστεγους δίνει ο Δήμος Αθηναίων, τo «Ξενοδοχείο των Φτωχών», το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221, θα εγκαινιάσουν στις 18.00 ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, Ελευθέριος Σκιαδάς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, σε πολυώροφο κτίριο, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη, Λένας Παντελίδου και το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων. Eίναι δυναμικότητας 60 κλινών, με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό.

Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν και χώροι για την ψυχαγωγία τους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Να ανασταλεί ο νόμος κατά του καπνίσματος και να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και όλως των εμπλεκομένων για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης.

«Προφανώς κανείς δεν τάσσεται υπέρ του καπνίσματος, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρέπει ωστόσο όλοι να αντιληφθούμε ότι η γενικευμένη εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις εστίασης, αφού πολλές, λόγω του μειωμένου τζίρου, θα οδηγηθούν σε λουκέτο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο κ. Ψωμιάδης, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

« Οι επαγγελματίες εστίασης δεν είναι κακοποιά στοιχεία. Είναι οικογενειάρχες, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στον οικονομικό μαρασμό ενός ακόμη κλάδου της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, και καλεί την πολιτεία να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση της.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ


Ακόμη δεν κάθισε στην καρέκλα του ο Λοβέρδος και ... κατάφερε να εγείρει τις αντιδράσεις χιλιάδων ασθενών και δη των καρκινοπαθών που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν.

Ο λόγος είναι επειδή τα Ταμεία έχουν σταματήσει να συνταγογραφούν τις περισσότερες εξετάσεις τους.

Μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Καθημερινής» οι συλλογικοί φορείς των καρκινοπαθών κινούνται αποφασιστικά προς την πραγματοποίηση πορείας στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι η άρνηση των ταμείων να εγκρίνουν τις απαραίτητες εξετάσεις κολονοσκόπησης

ΜΠΛΟΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Επεισόδια από τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης (ΚΕΛΜ). Αυτοκινητιστές από το μπλόκο της Μεταμόρφωσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων εμποδίζοντας την προσέγγιση και τη είσοδο σε αυτό φορτηγών που μετέφεραν λύματα.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας που έκαναν χρήση χημικών και τελικά κατάφεραν να τους απωθήσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ - ΑΔΕΔΥ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος Πάγκαλου-ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, "είναι ενταγμένες στη γενικότερη επίθεση που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόϊκα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δημοσίου".
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι "οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οικογένειές τους, οι απλοί άνθρωποι και η κοινωνία, έχουν, πλέον, βγάλει τα συμπεράσματά τους και αποφασιστικά συνεχίζουν τη μάχη για τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων, αύξησης της έμμεσης φορολογίας, της ακρίβειας που εξαθλιώνει τη ζωή όλων".
Καταλήγοντας, ηγ ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει: "Οι τακτικές του αποπροσανατολισμού, της μετάθεσης ευθυνών και διάσπασης της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι γνωστές και δεν πρόκειται να κάμψουν τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες. Η 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου θα είναι η νέα απάντηση των εργαζόμενων σε όλους αυτούς, που με πρωτοφανή υβριστική προπαγάνδα επιχειρούν να δημιουργήσουν συνενόχους".
Χθες, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος επέκρινε έντονα τον Πάγκαλο για τις δηλώσεις του περί... αχρηστίας του μεγαλύτερου μέρους των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Α2 ΕΠΣΕ

Α2 Κατηγόρία 1ος Όμιλος 2 αγωνιστική
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ – ΠΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 1-1
ΠΙΣΣΩΝΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ 3-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ 0-1
ΚΑΘΕΝΟΙ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ 4-0
ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ – ΑΤΤΑΛΗ 3-1
ΙΣΤΙΑΙΑ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ 0-0
ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ – ΑΙΔΗΨΟΣ 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α2 Κατηγόρία 1ος Όμιλος
ΚΑΘΕΝΟΙ 6
ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ 6
ΣΚΕΠΑΣΤΗ 6
ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ 4
ΠΙΣΣΩΝΑΣ 3
ΑΤΤΑΛΗ 3
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 2
ΠΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 2
ΙΣΤΙΑΙΑ 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 1
ΚΑΣΤΕΛΛΑ 1
ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ 1
ΑΙΔΗΨΟΣ 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ 0

Α2 Κατηγόρία 2ος Όμιλος 2 αγωνιστική
ΠΑΟΚ – ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ 0-1
ΑΥΛΙΔΑ – ΑΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ 3-2
ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΚΟΣΚΙΝΑ 3-1
ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 3-0
ΔΥΣΤΟΣ – ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ 2-2
ΜΑΡΜΑΡΙ – ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ 1-1
ΣΚΥΡΟΣ – ΚΑΡΥΣΤΟΣ 3-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α2 Κατηγόρία 2ος Όμιλος
ΑΛΑΤΣΑΤΑ 6
ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ 6
ΣΚΥΡΟΣ 4
ΔΥΣΤΟΣ 4
ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ 4
ΑΥΛΙΔΑ 3
ΜΑΡΜΑΡΙ 2
ΑΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ 1
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ 1
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1
ΠΑΟΚ 0
ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 0
ΚΟΣΚΙΝΑ 0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β' ΕΠΣΕ

Β Κατηγόρία 1ος Όμιλος 2 αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ – ΑΟ ΠΑΠΑΔΩΝ 0-3
ΚΑΜΑΡΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 0-2
ΑΕΚ ΝΕΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΚΗΡΙΝΘΟΣ 2-0
ΑΓΙΟΣ – ΕΡΑΠΟΣ Αγίου 0-3
ΠΑΟ ΛΙΧΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙΟΥ 2-5
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΕΡΜΗΛΙΟΣ 3-1
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β Κατηγόρία 1ος Όμιλος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 6
ΑΟ ΠΑΠΑΔΩΝ 6
ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙΟΥ 6
ΕΡΑΠΟΣ 6
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 6
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΨΑΧΝΩΝ 3
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ 3
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ 3
ΑΕΚ ΝΕΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 3
ΚΗΡΙΝΘΟΣ 0
ΚΑΜΑΡΙΑ 0
ΕΡΜΗΛΙΟΣ 0
ΑΓΙΟΣ 0
ΠΑΟ ΛΙΧΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 0

Β Κατηγορία 2ος Όμιλος 2 αγωνιστική
ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ 0-2
ΖΑΡΗΤΡΑ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΤΕΙΧΙ 4-1
ΚΑΜΑΡΕΣ – ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 1-0
ΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΙ 0-1
ΤΡΑΧΗΛΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 2-1
ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΡΙΠΟΥ 0-5
ΕΦΗΒΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ – ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 1-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β Κατηγόρία 2ος Όμιλος
ΖΑΡΗΤΡΑ 6
ΚΑΜΑΡΕΣ 6
ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΙ 6
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΡΙΠΟΥ 4
ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 4
ΤΡΑΧΗΛΙ 3
ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ 1
ΕΦΗΒΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 0
ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 0
ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΤΕΙΧΙ 0
ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ -2

ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.



ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ





Την αλήθεια του μηνύματος της γενιάς τους για έναν καλύτερο κόσμο μετέφεραν το βράδυ της Κυριακής οι μαθητές – τριες τραγουδώντας στα πλαίσια της μουσικής παράστασης «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΝΟΕΣ» απ’ τη σκηνή του Θεάτρου Παπαδημητρίου.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε από τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ του Δήμου Χαλκιδέων κι ήταν ένα απ’ τα καλύτερα δείγματα της δουλειάς που συντελείται στο «εργαστήρι» του αρχιμουσικού του Δήμου Πέτρου Πρόκου.
«Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δώσει στις ευαίσθητες ηλικίες της μαθητιώσας νεολαίας κίνητρα και ευκαιρίες για να αξιοποιήσουν τις έμφυτες μουσικές δυνατότητες τους», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του προς τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ κ. Σταμάτης Γκάβαλης και ολοκλήρωσε λέγοντας : «Οφείλω να σφίξω το χέρι των γονιών που μοχθούν για να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά τους, επιλέγοντας αυτή την κυψέλη της προσπάθειας μας που στόχο έχει να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους ώστε να επενδύσουν τα μελλοντικά μουσικά τους οράματα».
Το ρεπερτόριο της μουσικής παράστασης ήταν διανθισμένο από αριστουργήματα σύγχρονων ελλήνων και ξένων συνθετών, ενώ το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού επιβεβαίωνε από τραγούδι σε τραγούδι την μεγάλη επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Δ.ΩΡΩΠΙΩΝ: ΚΟΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΝΗΜΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.



Ξεκάθαρο προβάδισμα του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στο Δήμο Ωρωπού καταγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες. ...

Σύμφωνα με την έρευνα ο κ. Οικονόμου λαμβάνει ποσοστό 26%, έναντι 20% του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ Ανδρέα Τσάκωνα, 16 % του ανεξάρτητου από το χώρο της ΝΔ Γιάννη Οικονομάκου, 12% του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Κώστα Λίτσα, 10% του επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γιασημάκη, 5% της υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτού Αττικής Ιωάννας Στεργίου και 4% του υποψήφιου του ΚΚΕ Μιχάλη Χασιώτη.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ


Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ενδέχεται να παρουσιάσει τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του ο Θανάσης Ζεμπίλης.
Αυτή τη φορά θα έχει ψηφοδέλτιο, ανανεωμένο και πολλά δυνατά ονόματα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΑΙ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει σε γονείς και μαθητές της Χαλκίδας η απόφαση του Νομάρχη Ευβοίας για τη μεταφορά του 3ου και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας σε άλλα σχολεία, όπου τα μαθήματα θα διεξάγονται απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων που εστάλη στο Νομάρχη Κο Μπουραντά στις 15/7/2008, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αδιαφορία και η ανικανότητα της Νομαρχίας οδήγησαν γονείς και μαθητές στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων προς την Νομαρχία Ευβοίας όπου φαίνεται η αλήθεια και η πραγματικότητα.










ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ
Αθήνα 15/7/08
Αριθ.Πρωτ:ΕΓ22.00/18023
ΠΡΟΣ:κ Μπουραντά Αθανάσιο
Νομάρχη Ευβοίας
Ελευθερίου Βενιζέλου 6
34100 Χαλκίδα
Κύριε Νομάρχα
Σχετικά με τα αρ 898/1-2-2008 και 16788/27-08-2008 έγγραφα, σας γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο μηχανικών του Ο.Σ.Κ Α.Ε πραγματοποίησε αυτοψία στα κτίρια που στεγάζονται το 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Από τον μακροσκοπικό έλεγχο και την μελέτη όσων σχεδίων βρίσκονταν στο αρχείο του σχολείου και αφορούν την στατική μελέτη που εκπονήθηκε το 1967 και τη στατική μελέτη επεμβάσεων που εκπονήθηκε το 1980 (και οι δυο από τον Ο.Σ.Κ Α.Ε) παρατηρήθηκαν:
1.Το Συγκρότημα αποτελείται από 3 στατικά Ανεξάρτητα κτίρια Κ1.Κ2.και Κ3.
1.1 Δεν παρατηρήθηκε καμία βλάβη σε στοιχειά του Φ.Ο και του οργανισμού πλήρωσης οφειλόμενη σε σεισμική δράση η στατική φόρτιση.
1.2 Οι ρηγματώσεις στα δάπεδα των αιθουσών δεν οφείλονται στην καταπόνηση του εδάφους εξαιτίας της κατασκευής του νέου κτιρίου της ΔΕΥΑΧ, δεδομένου ότι δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις καθιζήσεων στον φορέα αλλά στον τρόπο κατασκευής του αρχικού φορέα .
1.3 Διαπιστώθηκαν οξειδώσεις οπλισμού στις βάσεις κατακόρυφων φερόντων στοιχείων στο ισόγειο .
1.4 Στην περιοχή του κλιμακοστασίου και στα μέσα των διαφόρων και των πατύσκαλων του κλιμακοστασίου έχουν τοποθετηθεί 6 στύλοι με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους χρηστές, ιδιαίτερα στην περίπτωση άμεσης εκκένωσης.
1.5 Επειδή τα δυο κτίρια Κ1 και Κ2 εμφανίζουν, κατά την άποψη των μηχανικών, μεγάλη τρωτότητα, έναντι μελλοντικών ισχυρών δράσεων, προτείνεται η ενίσχυση τους .
2. Δεδομένου ότι το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70 με μελέτη και επίβλεψη του Ο.Σ.Κ Α.Ε και στο τέλος της δεκαετίας του 80 έγινε στατική αποκατάσταση του κτηρίου με μελέτη που εκπόνησε ο Ο.Σ.Κ Α.Ε σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν δύναστε να υλοποιήσετε το έργο της επί πλέον ενίσχυσης στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ Α.Ε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης .Σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε σχετική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου .

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ


Σας ενημερώνουμε ότι η συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη κου Αθανάσιου Χειμάρα θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας στο Κλειστό Στάδιο Κανήθου «Τ. Καμπούρης» την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30.

Βατοπέδι: Καταθέτουν Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος, Κοντός


Την επόμενη εβδομάδα στην εξεταστική μαζί με Εφραιμ και Αρσένιο


Ο κ. Ρουσόπουλος κλήθηκε να καταθέσει την επόμενη Τετάρτη. Από το περιβάλλον του πρώην Υπουργού διαρρέεται πως δεν θα παρευρεθεί και θα τοποθετηθεί με υπόμνημα.

Την ίδια μέρα έχει κληθεί και ο Γιώργος Βουλγαράκης που σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανιστεί ενώπιον των συναδέλφων του στην εξεταστική επιτροπή και θα απαντήσει στις ερωτήσεις. Αυτό που περιμένουν όλοι από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού είναι αν θα κινηθεί στην γραμμή που χάραξε η σύζυγό του Κατερίνα Πελέκη αλλά και ο Πέτρος Δούκας.

Την Τρίτη θα προηγεί η κατάθεση των ιερωμένων της μονής, αφού θα κατέβουν στην Αθήνα ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί για κατάθεση οι κ.κ. Αλέκος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.

Χ. Λαμπίρη: "Η Μενεγάκη είναι τηλεθέαση από μόνη της"




Η Χριστίνα Λαμπίρη μιλάει για όλους και για όλα!
Η Χριστίνα Λαμπίρη, μιλάει για τους πρωταγωνιστές της φετινής πρωινής ζώνης, μιλάει για τις φήμες που την ήθελαν να διατηρεί κακές σχέσεις με την Ελεωνόρα Μελέτη και την Τατιάνα Στεφανίδου, αλλά και την ζωή της μετά το γάμο!

Η εκπομπή της φέτος είναι διαφορετική. Όλα έγιναν όπως τα φανταζόταν,υποστηρίζει η Χριστίνα Λαμπίρη στο περιοδικό "ΕΓΩ". "Με ενοχλούσε να κάθονται σε ένα πάνελ πέντε άνθρωποι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, και να σχολιάζουν", αναφέρει ενώ παραδέχεται πως η προηγούμενη δομή του "Super Star", την είχε κουράσει πολύ!

Σχετικά με την υποτιθέμενη κακή σχέση που διατηρούν η Χριστίνα Λαμπίρη με την Ελεωνόρα Μελέτη και την Τατιάνα Στεφανίδου, η παρουσιάστρια ξεκαθαρίζει: "Δεν έχω να χωρίσω κάτι με την Τατιάνα. Το φωνάζω χρόνια και νομίζω ότι και η ίδια το έχει ξεκαθαρίσει. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να συντηρήσει όποιον μύθο του αρέσει... Με την Ελεονωρα είμαστε μεσοτοιχία, οπότε έχουμε καθημερινή οπτική επαφή και καλημέρα".

Σχετικά με ερώτηση για το αν θα έπινε καφέ με την Τατιάνα Στεφανίδου εκείνη απαντά: "Η Τατιάνα είναι από την άλλη μεριά. Δεν έχει τύχει να τη δω. Όσες φορές έχω περάσει έξω από το γραφείο της, η πόρτα είναι κλειστή. Δεν πηγαίνω να χτυπάω στα γραφεία. Δεν το κάνω για κανένα, όχι μόνο για την Τατιάνα. Δεν μου αρέσει να ενοχλώ. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Η Τατιάνα δουλεύει σαν το σκυλί, από το πρωί μέχρι το βράδι.Μην τρελαίνεστε! Γιατί να πρέπει να πιω καφέ με την Τατιάνα; Είμαι σίγουρη ότι, αν θέλει να μου πει κάτι, θα με πάρει τηλέφωνο. Το ίδιο κι εγώ. Δεν έχουμε χρόνο
για χάσιμο."

Σαμαράς: "Θα κάνουμε εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο"

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και

προειδοποίησε ότι, όταν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει Εξεταστικές Επιτροπές γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει. "Νομίζει ότι κρατά τη ΝΔ σε ομηρία, ας κάνει όσες Εξεταστικές θέλει. Εμείς θα κάνουμε μόνο μία για το πώς φτάσαμε στο μηχανισμό στήριξης και στο μνημόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό για εβδομάδες, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών του. "Το πιο σύντομο ανέκδοτο σήμερα στη χώρα είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης", είπε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, μόνο που την περιορίζει στην περίοδο 2004-2009, ούτε πριν, ούτε μετά.

 " Έχουν ξεχάσει το Χρηματιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απάντησε δε και στη φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είπε ότι τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί. "Εμείς έχουμε πει ότι ευθύνεται το πολιτικό σύστημα το οποίο το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες, αλλά ακριβώς είναι το σύστημα που πρέπει να ανατρέψουμε, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε εάν είναι έτσι, γιατί δεν κάνουνε μια Εξεταστική για να καθίσουν μόνοι τους στο εδώλιο;".

Η «πράσινη πολυκατοικία»
Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε κι αυτή τη φορά να επιτεθεί στην κυβέρνηση, στον ΛΑΟΣ και στην κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους "συμμαχία των προθύμων, των εξαπτέρυγων και των παπαγάλων".

Απάντησε στην κατηγορία, ότι με μαγικά η πρόταση της ΝΔ εξαλείφει το έλλειμμα, λέγοντας ότι μαγικά κάνει η κυβέρνηση. Πρώτον, είπε, μας οδήγησε στο μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία. Δεύτερον ανεβάζουν τους φόρους χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα και τρίτο μαγικό, έχουμε βαθιά ύφεση και όμως οι τιμές ανεβαίνουν. "Φαίνεται ότι ο Χάρι Πότερ εγκαταστάθηκε για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία".

Για την διαγραφή Σκυλακάκη
Πρόσθεσε ακόμη, ότι είναι ώρα μάχης, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε με έμφαση ότι "δεν θα επιτρέψω φαινόμενα εσωστρέφειας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μου όταν πρέπει θα είναι άμεση", αναφερόμενος εμμέσως στη διαφωνία του ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και στη διαγραφή του.

 Μένοντας στο ίδιο θέμα, είπε ότι "κάποιοι τελευταία επικαλούνται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση για να διαστρεβλώσουν ενσυνείδητα τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης. "Η ελευθερία όμως είναι στίβος αρετής, δεν είναι αρένα μικροκομματικής ιδιοτέλειας".

Αυτοδιοικητικές εκλογές
 Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λέγοντας, ότι έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Το βράδυ των εκλογών εάν το ΠΑΣΟΚ βρει λόγους για να νιώσει ευχαριστημένο από το εκλογικό του αποτέλεσμα, θα εφαρμόσει την πολιτική του πιο αδίστακτα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά το ίδιο το μνημόνιο ακυρώνει τον "Καλλικράτη".

    Έθεσε δε, το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι εξαρτήματα αυτής της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση; Σε πολιτικό επίπεδο θέλουν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση που τους ξεγέλασε ή να την ενθαρρύνουν να συνεχίσει την ίδια πολιτική; Θέλουν να την επιβραβεύσουν που τους φώναζε λεφτά υπάρχουν και ύστερα έκοψε τις συντάξεις των 700 ευρώ ή να της στείλουν μήνυμα κατακραυγής στη χειρότερη εκδοχή λαϊκισμού;".

    Αυτά είναι τα διλήμματα στα οποία οφείλουν να απαντήσουν οι τοπικές κοινωνίες και να μην εκλέξουν άρχοντες που τη μια μέρα θα δηλώνουν δημόσια ότι απορρίπτουν το μνημόνιο και την επομένη θα αποκηρύσσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


Πάγκαλος: «Με εμφανίζουν μεγαλοκτηματία, ενώ είμαι άτυχος κληρονόμος»
 
 
 
Το...δράμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και η ανακοίνωση σε τρίτο πρόσωπο για το πόθεν έσχες


 
Ο Θόδωρος Πάγκαλος είναι ετοιμόλογος και σπάνια αφήνει να πέσει κάτι κάτω. Πολλές φορές το έχει πληρώσει, αλλες στιγμές όμως καταφέρνει να αντιστρέψει το κλίμα απαντώντας αντισυμβατικά.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για όσα του έχουν καταλογίσει οι δημοσιογράφοι και η κοινή γνώμνη για τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσε στο πόθεν έσχες.
 
Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά από όλους να σταθούν στο πλευρό του. “ Με εμφανίζουν μεγαλοκτηματία, ενώ είμαι άτυχος κληρονόμος”, δήλωσε για να αιτιολογήσει τον αριθμό ακινήτων που δηλώσει στη φορολογική του δήλωση.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου
 
“Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η δήλωση του «Πόθεν Έσχες», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Τύπος αξιολογεί τα στοιχεία, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας» και γίνεται αποδεκτός με τέτοιους χαρακτηρισμούς από το σύνολο των εφημερίδων (Απογευματινή, Το Βήμα, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Τα Νέα κλπ).
Αν, όμως, η έμφαση ήταν στο «πόθεν» και «πότε», αλλά και ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν επεδείκνυαν την γνωστή ραθυμία ως προς την μελέτη των στοιχείων, θα προέκυπτε μια διαφορετική εικόνα, μια εικόνα ενός κάπως άτυχου κληρονόμου.
Τα τρία τελευταία χρόνια αποβιώνουν διαδοχικά ο πατέρας του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ηλικία 91 ετών και η πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του, Αγλαΐα Γ. Παγκάλου, η οποία τον καθιστά κληρονόμο με διαθήκη. Επέρχεται, λοιπόν, ως εκ τούτου, μια ριζική αλλαγή στην φορολογική κατάσταση του μέχρι τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος, ακόμη μέχρι σήμερα, πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν. Όπως γνωρίζουν εκατομμύρια συμπολιτών μας, όταν μπλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με την σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελείς οικογένειες, τελικά μπορείς να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου: 1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κλπ.
Για να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα του πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας», το περίφημο αμπέλι του έκτασης 12,5 στρεμμάτων απεικονίζεται –ορθώς- ως 4 διαφορετικά ακίνητα, διότι προέρχεται από διαφορετικές αγορές από το 1987 έως το 1994.
Τα περισσότερα ακίνητα από αυτά που δεν προέρχονται από κληρονομιά έχουν αγοραστεί με δάνεια, τα οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα. Πχ το διαμέρισμα 80 τ.μ. στην οδό Πατριάρχου Φωτίου που, πλέον, δεν του ανήκει, έχει αγοραστεί με χρηματοδότηση από την Τράπεζα που δανειοδοτούσε την αγορά γραφείων από Βουλευτές.
Ασφαλώς, δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι μπορεί κάποιος να έχει 30 αγροτεμάχια (όπως είναι τα περισσότερα από τα ακίνητα του Θεόδωρου Πάγκαλου), αλλά η αξία τους να υπολείπεται εντυπωσιακά από ένα μόνο οικόπεδο ή σπίτι, αν αυτό βρίσκεται στην σωστή τοποθεσία…
Το εισόδημα του Θεόδωρου Πάγκαλου για το οικονομικό έτος 2009 ήταν 42.553 ευρώ και της συζύγου του 49.195 ευρώ. Τα 646.000 ευρώ που καταγράφονται ορθώς στη δήλωση «πόθεν έσχες» προέρχονται από την πώληση κληρονομούμενων ακινήτων. Παρά την ενδόμυχη επιθυμία του Θεόδωρου Πάγκαλου τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στον λογαριασμό του, δυστυχώς αυτά απλώς διήλθαν για να καταλήξουν στην Εφορία. Ως γνωστόν -και ορθώς, διότι έτσι αποφεύγεται η υπερσυγκέντρωση ακινήτων σε λίγους- οι φόροι κληρονομιάς είναι υψηλοί. Ο έτερος λόγος που επιλέχθηκε η πώλησή τους είναι, φυσικά, ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπλέξεις οριστικά με τα 1/20, 1/16 κλπ.
Συμπέρασμα: ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι ακόμα -διότι υπάρχουν και άλλοι συγγενείς του εν ζωή που θα μπορούσε να κληρονομήσει- μεγαλοκτηματίας.
Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται τώρα που το θέμα δεν απασχολεί πλέον τον Τύπο, διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνει κάποιος στα σοβαρά περισσότερο απ’ ότι τους αξίζει.”
Γ. Παπανδρέου: Η χρεωκοπία δεν είναι λύση για την Ελλάδα


Δήλωσε αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες...


Την πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της αντιμετώπισης των προβλημάτων της παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Economic Club της Νέας Υόρκης σε ισχυρούς χρηματιστές και επενδυτές. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προβληθεί η κατάσταση στη σωστή της διάσταση και να αποσαφηνισθεί το τί ακριβώς συμβαίνει, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που προκύπτει συχνά από μερικούς οικονομικούς αναλυτές.

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χρεοκοπία και εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι σύντομα η Ελλάδα θα επανέλθει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως συνέβαινε έως το 2008

Πριν έξι μήνες όλοι δήλωναν βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα χρεοκωπούσε, τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα, σταθερά προσηλωμένη προς μια μακρόχρονη σταθερότητα και ανάπτυξη, κάτι που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, και στο πλαίσιο αυτό επικαλέσθηκε την πρόσφατη ανταπόκριση που βρήκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και την απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα. Η επιστροφή των επενδυτών οφείλεται στο ότι η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι εννοεί αυτά που λέει, πετυχαίνει τους στόχους που θέτει, και ξεπερνά τις προσδοκίες, τόνισε και σημείωσε ότι μέσα σε λίγους μήνες έχει προωθηθεί το πιο φιλόδοξο και εκτενές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Το έλλειμμα έχει ήδη μειωθεί κατά 32% και θα πετύχουμε τον στόχο του 40% μέχρι το τέλος του έτους, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 8% και το πρωτογενές έλλειμμα κατά 60%.

Μίλησε για αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της ηλιακής ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού και των βιολογικών καλλιεργειών. "Δεν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος και μετατρέψαμε την οικονομική κρίση σε ευκαιρία", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξημένη στήριξη από την κοινή γνώμη σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο.

Δήλωσε αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, και βέβαιος ότι τα βραχυπρόθεσμα κόστη και ο πόνος θα αντισταθμισθούν από μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αναφέρθηκε στην τεράστια εξοικονόμηση δαπανών από τον ορθολογισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του "Καλλικράτη", στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού συστήματος και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

Διεμήνυσε προς τους επενδυτές ότι η κρίση δεν ήταν η αρχή του τέλους, αλλά μια νέα αρχή, και τόνισε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της "νέας Ελλάδας" είναι η σταθερότητα στο πλαίσιο της οποίας η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να διατηρήσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για μια δεκαετία, ενώ από το 2011 η φορολογία στα μη διανεμόμενα κέρδη για όλες τις επιχειρήσεις θα μειωθεί από 24% στο 20%.

Επανέλαβε ότι το δημόσιο θα αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία που διαθέτει αξίας 270 δισ. Ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν του δημόσιου χρέους, αλλά και την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα προσφέρει προοπτικές για αιολική ενέργεια που είναι μοναδικές στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι σημαντικές ευκαιρίες προσφέρει και ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας που περιβάλλεται από αναδυόμενες αγορές, ενώ τόνισε ότι η σημασία της χώρας έχει αναγνωρισθεί και από την Κίνα που μετέτρεψε το λιμάνι του Πειραιά σε σημείο εισόδου των εξαγωγών της προς την Ευρώπη.

Παρά τις προοπτικές που διαφαίνονται ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι παραμένουν σημαντικές προκλήσεις και κυρίως η διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών και η προστασία των πιο αδύναμων μελών της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι αρχίζει να καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, και δήλωσε αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς, αν και παραδέχθηκε ότι συνήθειες δεκαετιών δεν είναι εύκολο να ανατραπούν αμέσως.
Αντιδράσεις τέλος στην υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη


Πολλοί στο πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη βλέπουν τον άνθρωπο που θα αναγεννήσει την εικόνα της Αθήνας.

Παρά τον πόλεμο που δέχθηκε η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη, τελικά όλα τα εμπόδια κάμφθηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Νικήτα Κακλαμάνη όσο και του Γιώργου Καρατζαφέρη που άλλωστε τον πρότεινε, ο “δαιμόνιος” μάνατζερ θα είναι τελικά υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη είχε υποδεχθεί από κύκλους καχύποπτα, αλλά ο επιτυχημένος μάνατζερ είχε διαμηνύσει μέσω κύκλων ότι όποιος τολμήσει να του ρίξει λάσπη θα λάβει άμεση απάντηση.

Αφού λοιπόν οι αντιδράσεις εξαφανίστηκαν ο Ηλίας Ψινάκης θα κατέβει υποψήφιος και θα διεκδικήσει να λάβει το χρίσμα του δημοτικού συμβούλου από τους κατοίκους της Αθήνας, υποσχόμενος να αλλάξει ριζικά την εικόνα της πρωτεύουσας στο εξωτερικό και όχι μόνο.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η κλήτευση Καραμανλή στην προανακριτική

Στην απόφαση να κληθεί αυτοπροσώπως ο πρώην πρωθυπουργός στην προανακριτική για το Βατοπέδι κατέληξαν τα μέλη της.


Ομόφωνη ήταν η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής να κληθεί αυτοπροσώπως να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Καραμανλής.

Τελικά αποφασίστηκε να είναι ο τελευταίος μάρτυρας και η κατάθεσή του τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή συνέταξε επιστολή με την οποία καλεί τον κ. Καραμανλή να βοηθήσει έτσι ώστε να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος ώστε να γίνει η κατάθεσή του.

Σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα, είτε να προσέλθει να καταθέσει είτε να τον επισκεφθεί κλιμάκιο της επιτροπής στο γραφείο του προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ.Καραμανλής να απαντήσει με υπόμνημα αφού υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Κύκλοι πάντως του Κώστα Καραμανλή έλεγαν «ουδέν σχόλιο» και άφηναν να εννοηθεί πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα απαντήσει την Τετάρτη.

Η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ οτι σύρθηκε πισω από το ΛΑΟΣ. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει: "Η "πράσινη πολυκατοικία" αποφάσισε με πρωτοβουλία του θυρωρού της, του ΛΑΟΣ, να κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός¨.

Ο ΛΑΟΣ και τα κόμματα της αριστεράς πάντως αντέδρασαν με την διατύπωση και την ευχέρεια που δίνεται στον πρώην Πρωθυπουργό να αποφασίσει ο ίδιος πως θα καταθέσει (αυτοπροσώπως ή με υπόμνημα).

Η επιστολή της Εξεταστικής προς τον πρώην πρωθυπουργό
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με τη δική σας μαρτυρία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Προς τούτο είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή» αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή της Προανακριτικής προς τον Κώστα Καραμανλή.






 

Υποδοχή με... λουκουμάκια

Γλυκιά υποδοχή επεφύλασσε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του πρώτου στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Γκιουλ προσέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και σε όλη την ελληνική αντιπροσωπεία, λουκούμια για το «καλωσόρισες».

Σημειώνεται ότι στον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, που ακολούθησε, δεν πρόσφερε ούτε καφέ, λένε οι κακές διπλωματικές γλώσσες. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το εάν τα λουκουμάκια προέρχονται από τον Χατζή Μπεκίρ.

Τους έστειλε αδιάβαστους η Τζούλια

Άνω κάτω έχει γίνει η Βουλή μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα της «αναπάντεχης» συνάντησης που είχαν στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου η πρώην σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου και η νυν του και πρώην υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.

«Πώς μπήκε μέσα και ποιος έδωσε άδεια στην Τζούλια Παπαδημητρίου να μπει στη Βουλή;» ήταν το βασανιστικό ερώτημα που τέθηκε στους άνδρες ασφάλειας της Βουλής, οι οποίοι εξετέθησαν ανεπανόρθωτα.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το βράδυ, όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο μπήκε στη Βουλή με την αδελφή της Τζούλιας, που είναι δημοσιογράφος, για να πάρει δηλώσεις για μια νέα εκπομπή. Μαζί τους πέρασε και η Τζούλια Παπαδημητρίου ως παρουσιάστρια της εκπομπής, αλλά χωρίς άδεια. Αυτά λέει σήμερα το δελτίο Τύπου του Κοινοβουλίου.

Κάποια στιγμή, η Τζούλια Παπαδημητρίου είδε την Άντζελα Γκερέκου και της έπιασε την κουβέντα. Όμως, οι δύο γυναίκες δεν πρόσεξαν ότι οι τηλεοπτικές κάμερες ήταν απέναντί τους, με αποτέλεσμα να απαθανατιστεί η στιγμή.

«Η Τζούλια ήρθε επί τούτου και το πλάνο το πήρε από τα άλλα συνεργεία, γιατί δεν κατάφερε να τραβήξει με το δικό της, που ήταν πίσω από την κολόνα» είπε σήμερα άνθρωπος από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής, ο οποίος εξετέθη και ο ίδιος με τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Εσκεμμένα ή τυχαία, στη συνάντηση των γυναικών δόθηκε μεγάλη έκταση με τους πιπεράτους διαλόγους.

Με τον τρόπο που έγινε το πλάνο φαίνεται να ενοχλήθηκαν και άλλοι βουλευτές και όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει ένας νέος διάλογος σχετικά με το τι πρέπει ή όχι να απαθανατίζεται.

Στο τέλος, μας βλέπω να κάνουμε ρεπορτάζ της Βουλής κρεμασμένοι απ’ την ταράτσα του Υπουργείου Εξωτερικών και με φόντο τον «Ναό της Δημοκρατίας».

Βοήθειά μας....

Στο Δημαρχείο η Μακρυπούλια

Γλυκιά αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ η παρουσία του όμορφου μοντέλου -παρουσιάστριας και ηθοποιού, Ζέτας Μακρυπούλια, στην πλατεία Κοτζιά.

Στο... συναγερμό που χτύπησε δόθηκαν αμέσως καθησυχαστικές εξηγήσεις, ότι δηλαδή το ξανθό κορίτσι δεν πήγε εκεί, για να κλείσει ημερομηνία γάμου, αλλά για να συζητήσει μάλλον για τις δημοτικές εκλογές.

Θα δούμε τη Ζέτα Μακρυπούλια στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη; Τουλάχιστον ως δημοτική σύμβουλος θα «ανήκει» σε όλο τον κόσμο που τη λαχταρά και την αγαπά, ενώ νυφούλα θα «παραδοθεί» ολοκληρωτικά σε έναν!

Καλύτερα, λοιπόν, στο Δημαρχείο…!

Πλήρωσε και κανα καφέ, Άρη


Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έπιναν το καφεδάκι τους στο καφενείο της Βουλής και συζητούσαν για την απεργία των οδηγών βυτίων κα φορτηγών και το επίμαχο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Ανάμεσά τους ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ήταν ντυμένος με ένα κομψό σπορ κοστούμι και χωρίς γραβάτα.

Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα του λογαριασμού και λίγο-πολύ όλοι έδειξαν ότι ήθελαν να αναλάβουν τα έξοδα της παρέας, βάζοντας μάλιστα και το χέρι στην τσέπη, εκτός του πρώην υπουργούμ που έδειχνε να είναι απορροφημένος από τη συζήτηση.

Τελικά η Ρούλα (η πιο παλιά σερβιτόρα της Βουλής) εισέπραξε τα χρήματα για τους καφέδες και τα τοστ και οι βουλευτές άρχισαν να παίρνουν ο καθένας το δρόμο του.

Ένας όμως εξ αυτών, όταν απομακρύνθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, δεν άντεξε και την πέταξε τη σπόντα του: «Άρη μου, πληρώνουμε και κανα καφέ, πληρώνουμε και κανα καφεδάκι. Τώρα καταλαβαίνω πως μαζεύτηκαν τα 800.000 ευρώ Άρη μου, τώρα καταλαβαίνω πως τα μάζεψες...».

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός στο πόθεν έσχες του είχε, εκτός των άλλων, και σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά.

Είναι... πολλά τα λεφτά Άρη!