Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: Φριτάτα με σπαράγγια

Φριτάτα με σπαράγγια

Εύκολη και γευστική η παραλλαγή της αγαπημένης ομελέτας είναι η συνταγή που πρέπει να ξέρετε όλες.


Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά αλάτι
500 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
4 μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση
1. Κάψτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το αλάτι και τσιγαρίστε τα.
3. Προσθέστε τα σπαράγγια και χαμηλώστε τη φωτιά.
4. Αφήστε να μαλακώσουν για κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά.
5. Ρίξτε τα αβγά και αφήστε τα στη φωτιά για περίπου δύο λεπτά, ώστε να είναι ακόμα υγρά από πάνω.
6. Ρίξτε τη γραβιέρα και βάλτε το τηγάνι στο γκριλ του φούρνου για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου