Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα μυστικά ομορφιάς των θρυλικών σταρ του Χόλιγουντ

Ανακαλύψαμε τις συνήθειες και τα προϊόντα ομορφιάς της Marilyn Monroe, της Grace Kelly και άλλων μυθικών σταρ της μεγάλης οθόνης.

Marilyn Monroe

Όπως πολλές ηθοποιοί της εποχής της, έτσι και η Monroe ήταν οπαδός του Max Factor, ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι την μεταμόρφωσε σε ξανθιά. Λάτρευε το κόκκινο κραγιόν της μάρκας, όπως επίσης τη Nivea, την κλασική βαζελίνη και τη Chanel No. 5 (λένε ότι τη χρησιμοποιούσε και στο μπάνιο της). Η σταρ ήταν φανατική με την περιποίηση της επιδερμίδας της. Έκανε συχνά καθαρισμό προσώπου, προστάτευε το δέρμα της με ελαιόλαδο, ενώ -σύμφωνα με κάποιες πηγές- χρησιμοποιούσε ένα μείγμα που έφτιαχνε με κρέμα ορμονών και πούδρα για να δημιουργήσει ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα στο πρόσωπο και το σώμα της. Η Monroe ήταν πελάτισσα του δερματολόγου Erno Laszlo (της ομώνυμης εταιρείας καλλυντικών), ο οποίος δημιούργησε τη συνταγή pHormula 3-9 για τις πληγές της.

Elizabeth Taylor

Ο μύθος με τα βιολετί μάτια λανσάρησε το πιο επιτυχημένο celebrity άρωμα όλων των εποχών (το White Diamonds), αλλά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, οι συνήθειες ομορφιάς της ήταν κάπως πιο… ανορθόδοξες. Η γκουρού-αισθητικός Kate Somerville, που ήταν βοηθός του προσωπικού δερματολόγου της σταρ, είπε στο Style.com ότι τόσο η Taylor όσο και η Marilyn Monroe συνήθιζαν να ξυρίζουν το πρόσωπό τους προκειμένου να κάνουν απολέπιση στο δέρμα και να αφαιρέσουν το χνούδι. Σε μια συνέντευξή της, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι λάτρεψε τις πράσινες σκιές ματιών και το μαύρο eyeliner χάρη στην ταινία Κλεοπάτρα.

Grace Kelly

Ο Πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό ανέθεσε στον οίκο Creed να δημιουργήσει το άρωμα Fleurissimo (με νότες περγαμόντου, φύλλων βιολέτας, tuberose, τριαντάφυλλου από τη Βουλγαρία, ίριδας, ylang ylang και αμπάρου) για να το φορέσει η πανέμορφη νύφη του την ημέρα του γάμου τους. Το άρωμα τελικά βγήκε στην παραγωγή το 1972. Η ξανθιά καλλονή επίσης φορούσε το κραγιόν Colorfast του Max Factor και χρησιμοποιούσε το σαμπουάν Lustre-Creme Shampoo.

Audrey Hepburn

Το υπέροχο, γεμάτο αθωότητα βλέμμα της Hepburn δεν εύκολο να επιτευχθεί. Ο make-up artist Alberto de Rossi λέγεται ότι χρησιμοποιούσε παραμάνα για να ξεχωρίζει μία μία τις βλεφαρίδες της. Ευτυχώς, δεν ήταν όλες της οι συνήθειες τόσο επικίνδυνες. Η θρυλική σταρ ήταν φανατική οπαδός του σαπουνιού Organic Sea Mud Soap του Erno Laszlo και του Elasticizer Pre-Shampoo Treatment από τον Philip Kingsley, το οποίο λέγεται ότι δημιουργήθηκε ειδικά γι΄αυτήν. Η οσκαρική ηθοποιός μάλιστα ήταν η έμπνευση για το άρωμα Spring Flower της Creed, αλλά και για το L’Interdit του επιστήθιου φίλου της, σχεδιαστή μόδας Hubert de Givenchy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου