Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ελλείψεις στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Εύβοια

Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου για τις ελλείψεις της Επιθεώρησης Εργασίας στην Εύβοια.



Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Τμήματος Ευβοίας υπηρετούν 6 υπάλληλοι με αρμοδιότητα σε όλο το νομό. Δύο από αυτούς έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση και πλέον η υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. Ευβοίας θα λειτουργεί με 4 άτομα, τα οποία θα πρέπει να καλύψουν τη γραμματεία, το πρωτόκολλο, την εξυπηρέτηση πολιτών και φυσικά τους ελέγχους.

Ως συνέπεια της μείωσης του προσωπικού, αναμένεται να ατονήσουν οι έλεγχοι της υπηρεσίας για την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Έλεγχοι, οι οποίοι πρέπει να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια τoυ 24ώρου (ημέρα, νύχτα, Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες), με σκοπό την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις εργασιακές σχέσεις.

Με πλήρη κατανόηση στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, είναι προφανές ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί εκ των έσω μέσα από αποσπάσεις υπαλλήλων, οι οποίες όμως θα πρέπει να προσδιοριστούν με βάση το δημόσιο συμφέρον και τις πραγματικές ανάγκες στη δημόσια διοίκηση.

Δεδομένου ότι επίκεινται ανακατατάξεις σε όλους τους οργανισμούς στο πλαίσιο των αλλαγών που συντελούνται, η οργάνωση από το υπουργείο προκήρυξης για αποσπάσεις κρατικών υπαλλήλων μπορεί σε μια πρώτη φάση να οδηγήσει στην πλήρωση των ελλείψεων υπηρεσιών.

Σε μια εποχή κατά την οποία το χτύπημα στη μαύρη εργασία και η διαφύλαξη της εργασιακής ειρήνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, αποτελούν θεμελιακές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης, ερωτάσθε:

1. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για να μην ατονήσουν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Τμήμα Εύβοιας;
2. Σκοπεύετε να προβείτε σε αποσπάσεις για την ενίσχυση του τμήματος και αν ναι, πότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου