Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων - Ενημερωτικές διαλέξεις το επόμενο διάστημα

Ο Γ.Βοσκός, υπεύθυνος των δημοτικών ιατρείων


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Χαλκιδέων, στο δημοτικό χώρο στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες.


Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ το «παρών» έδωσαν η βουλευτής και γιατρός Κατερίνας Περλεπέ, επίσημοι και πλήθους κόσμου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης σημείωσε την αξία της νέας αυτής δημοτικής δομής , ως εργαλείου άσκησης κοινωνικής μέριμνας, αφού «το ΚΕΠ Υγείας υπάγεται στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και αποτελεί νέο θεσμό, μέσω του οποίου θα μπορούν να ασκούνται οι αρμοδιότητες που με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» περιέρχονται από το Υπουργείο Υγείας στον Δήμο».

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος- γιατρός και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Δήμου, Γιώργος Βοσκός ανέλυσε τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας: «Στόχευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην πρόληψη της υγείας και την κοινωνική μέριμνα. Και η νέα αυτή δομή, εξυπηρετεί την τοπική πολιτική υγείας με την προώθηση της πρόληψης νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, την εφαρμογή προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, τη διασύνδεση και τον προσανατολισμό των δημοτών στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και τη συμβουλευτική υποστήριξή τους.»

Το ΚΕΠ Υγείας προσφέρει δωρεάν ιατρική πρόληψη στους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων καθώς και εξετάσεις αίματος (για ζάχαρο, χοληστερίνη κ.α.) αλλά και ενημέρωση για ιατρικά ζητήματα, με εκδηλώσεις και ομιλίες.

Η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας βασίζεται στον εθελοντισμό και ήδη αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσφερθεί να συμμετέχουν.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Ήδη προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες και το περιεχόμενο των δύο πρώτων ενημερωτικών διαλέξεων στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας:
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, με ομιλητή τον γυναικολόγο Δημήτρη Τουλούμη και θέμα «Παθήσεις του Τραχήλου της Μήτρας»
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, με ομιλήτρια τη διατροφολόγο Ηρώ Καρλή και θέμα «Υγιεινή Διατροφή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου