Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες της Χαλκίδας: Δεν πληρώνουμε τα Χαράτσια

Ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης, που έχουν συγκροτηθεί στη Χαλκίδα, καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν τα χαράτσια και σκοπό έχουν να εμποδίζουν και να ακυρώνουν στη πράξη τη διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του φόρου στα ακίνητα.

Πολίτες της Χαλκίδας,-Δεν πρέπει να πληρώσετε τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και του φόρου στα ακίνητα:.

-Γιατί τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά. Οι πολίτες δεν πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους αλλά ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού τους.
-Γιατί είναι άδικα. Δεν πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες αλλά τα μόνιμα υποζύγια που έχουν πληρώσει όλες τις προηγούμενες φορές.
-Γιατί είναι ανάλγητα. Υποχρεώνονται να πληρώσουν οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οικονομικά αδύναμοι.
-Γιατί επιτέλους πρέπει να τους σταματήσουμε. Κυβέρνηση και Τρόικα δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιβάλλουν νέα μέτρα.

Κάθε δύο ή τρείς μήνες συνεχίζουν αυτό το έργο. Σας καλούμε να αντισταθείτε, να μη τα πληρώσετε. Για να σταματήσουν να τα επιβάλλουν.

Τρόπος πληρωμής του φόρου στα ακίνητα:

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ πληρώνεται στα ΑΤΜ των τραπεζών. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάρτα ή λογαριασμό στη τράπεζα. Αφού το ΑΤΜ διαβάσει τον κωδικό του λογαριασμού σας ζητάει να πληκτρολογήσετε το ποσό που θα καταθέσετε. Θα καταθέσετε μόνο το ποσό που αφορά τη ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ (Α+Β). Δεν θα πληρώσετε το ποσό που αφορά το χαράτσι για τα ακίνητα (Γ). Στο τέλος της πληρωμής το ΑΤΜ εκδίδει απόδειξη πληρωμής.

Στη συνέχεια καταθέτετε στο Δήμο Χαλκίδας φωτοτυπία της απόδειξης του ΑΤΜ, φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και εξουσιοδοτείται το Δήμο Χαλκίδας να κάνει ενέργειες για λογαριασμό σας ώστε η ΔΕΗ να μη προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκίδας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Δήμων, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 9-11-2011 αποφάσισε ομόφωνα να παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής της ΔΕΗ από τους δημότες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για να ενεργήσει ώστε η ΔΕΗ να μη διακόπτει το ρεύμα.

Επίσης αποφάσισε να κάνει εξώδικο προς τη ΔΕΗ και τους εργολάβους με σκοπό η ΔΕΗ να μη προβαίνει στη διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Το εξώδικο παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 11-11-2011 στη ΔΕΗ όπου έγινε και αποκλεισμός των γραφείων της από τις ομάδες αλληλεγγύης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια. Οι πολίτες της Χαλκίδας δίνουν το παρόν και αντιστέκονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Κανείς μόνος του στη κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Έχουμε συγκροτήσει ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης οι οποίες έχουν σκοπό να εμποδίζουν και να ακυρώνουν στη πράξη τη διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του φόρου στα ακίνητα.

Χρησιμοποιείστε τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης.
Χρυσάνθη: 6937524673 Βαγγέλης: 6979119300 Κώστας: 6976693296Γιώργος: 6948284498 Φανή: 6972218987 Γιάννης : 6944364245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου