175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλιές του γλυκού μπουμπούκια λεβάντας και τριαντάφυλλου100 γραμμάρια βούτυρο50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για το συνοδευτικό ποτό
τζίντζερ τριμμένο
λίγη βανίλια
300 ml νερό
μπαστούνι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μισολιωμένο, το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε την αχνή ζάχαρη και τα άνθη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όταν σφίξει το μείγμα σε ζύμη, την παίρνουμε στα χέρια και την ανοίγουμε με τον πλάση να έχει περίπου 1 εκ. πάχος. Με το κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζεται τις καρδιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Με όση περισσέψει ξανά πλάθεται με τον πλάστη και φτιάχνετε και άλλα μπισκότα
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγα άνθη πάνω σε κάθε μπισκότο και τα βάζουμε να ψηθούν σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Τα σερβίρουμε με ένα ποτό που φτιάχνουμε βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε μέλι, αν θέλουμε και σερβίρουμε.
τζίντζερ τριμμένο
λίγη βανίλια
300 ml νερό
μπαστούνι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μισολιωμένο, το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε την αχνή ζάχαρη και τα άνθη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όταν σφίξει το μείγμα σε ζύμη, την παίρνουμε στα χέρια και την ανοίγουμε με τον πλάση να έχει περίπου 1 εκ. πάχος. Με το κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζεται τις καρδιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Με όση περισσέψει ξανά πλάθεται με τον πλάστη και φτιάχνετε και άλλα μπισκότα
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγα άνθη πάνω σε κάθε μπισκότο και τα βάζουμε να ψηθούν σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Τα σερβίρουμε με ένα ποτό που φτιάχνουμε βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε μέλι, αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου