Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νεκρή η Γουίτνεϊ Χιούστον

Με τη λακωνική ανακοίνωση «δυστυχώς είναι αλήθεια», ο εκπρόσωπος της Γουϊτνει Χιούστον επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της διάσημης και πολυβραβευμένης τραγουδίστριας.

Νεκρή η Γουίτνεϊ Χιούστον

Η καλλονή με την εντυπωσιακή φωνή βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπεβερλι Χιλς, μέσα στη μπανιέρα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από το σωματοφύλακά της.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι φήμες όμως για θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών έχουν φουντώσει, καθώς ήταν γνωστό ο χρόνιος εθισμός της. Άλλοι πάλι λένε ότι το προηγούμενο βράδυ, η Γουίτνεϊ Χιούστον «γλεντούσε ξέφρενα» στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο.

Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά), φήμη και δισεκατομμύρια. Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το «Whitney» το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση, με το που κυκλοφόρησε.

whitney1

Στη συνέχεια πέρασε στον κινηματογράφο. Γνωστότερη ταινία της «Ο σωματοφύλακας» με τον Κέβιν Κόστνερ. Στην ταινία, εν μέρει, υποδυόταν τον εαυτό της. Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία, το 1992, την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το «I will always love you» επικυρώνει το μουσικό της ταλέντο και κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η Γουϊτνει Χιούστον είχε μία από τις πιο σπουδαίες «μαύρες» φωνές.

bodyguard

Τα προβλήματα με τα ναρκωτικά την ταλαιπωρούν για περισσότερα από 20 χρόνια. Η ίδια είχε επισημάνει ως βασική αιτία τον ταραχώδη γάμο της με τον ράπερ Μπόμπι Μπράουν. Το 1993 η Χιούστον κατέθεσε αγωγή κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία. Όμως, μόλις το 2007 πήρε διαζύγιο, μετά από αλλεπάλληλους χωρισμούς και επανασυνδέσεις και ενώ η κακοποίηση από τον Μπράουν συνεχιζόταν.

whitney-brown

Μαζί απέκτησαν μία κόρη, σήμερα 18 ετών, για την οποία η Χιούστον είπε σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις πως ήταν «η μεγαλύτερή της έμπνευση». Τότε, είχε δηλώσει πως η ένιωθε πιο ώριμη.

Σε εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, το 2010, είχε ανακοινώσει ότι το πρόβλημα με τα ναρκωτικά αποτελεί παρελθόν γι' αυτήν. Είχαν προηγηθεί δύο εισαγωγές σε κλινική για αποτοξίνωση.

Σύντομα όμως επανήλθαν οι ακυρώσεις συναυλιών, μια σύλληψη σε αεροδρόμιο για κατοχή ναρκωτικών, ενώ συχνά κατέρρεε δημοσίως.

Η χρήση ναρκωτικών έγινε και πάλι συστηματική, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων της βυθίζονταν. Στο τέλος της καριέρας της, οι καταχρήσεις της στέρησαν τόσο τη βελούδινη φωνή της όσο και την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ συνέκρινε την Γουϊτνει Χιούστον με την Τζούντι Γκάρλαντ, τη μητέρα της Λάϊζα Μινέλι, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου