Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η καλή υγεία απέχει… 10.000 βήματα

Η καλή υγεία απέχει… 10.000 βήματα


Δέκα χιλιάδες βήματα για εσάς, ένα τεράστιο άλμα για την καλή κατάσταση του οργανισμού σας.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει πως ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα απλό βήμα. Εσείς τι θα λέγατε για 10.000 βήματα;

Ένας νέος τρόπος, που προτείνουν οι γυμναστές και οι ειδικοί πάνω στην υγεία σε όλον τον κόσμο, ώστε να εξασφαλίζουμε σωστή και αρκετή άσκηση για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, είναι να μετράμε τα βήματα που κάνουμε κάθε μέρα. Για την ακρίβεια, ο στόχος είναι τα 10.000 βήματα ημερησίως. Μπορεί να σας ακούγονται απελπιστικά πολλά, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα πετύχετε.

Μπορείτε να τα μετρήσετε με όποιον τρόπο ή συνδυασμό θέλετε, ή να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή που ονομάζεται βηματόμετρο και η οποία καταγράφει κάθε σας βήμα χωρίς να μπερδεύεστε με υπολογισμούς. Τα βήματα που κάνετε ενώ τρέχετε ή όταν κάνετε jogging μετράνε το ίδιο με το περπάτημα, ενώ το βηματόμετρο μετρά ακόμα και τα βήματα που κάνετε πάνω στα ελλειπτικά μηχανήματα του γυμναστηρίου αλλά και στο ποδήλατο. Επίσης, μετράνε και τα βήματα που κάνετε σε αθλήματα όπως το τένις ή το ποδόσφαιρο.

Το πιο πιθανό είναι να μείνετε έκπληκτοι με το αποτέλεσμα που θα πετύχετε, και να δώσετε κίνητρο στον εαυτό σας για να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα μέσα στη μέρα. Πρόκειται για μια εκπληκτική κινητήρια τεχνική υγείας και fitness για το πρόγραμμα γυμναστικής σας, καθώς τα 10.000 βήματα θα σας βοηθήσουν να καλυτερεύσετε τους ρυθμούς της καρδιάς σας, τα επίπεδα χοληστερίνης, την πίεση σας αλλά και να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ξεκινήστε το περπάτημα και: ένα, δύο, τρία τέσσερα, πέντε, έξι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου