Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τι μπορεί να αναστείλει το γυναικείο οργασμό;

Τι μπορεί να αναστείλει το γυναικείο οργασμό;
Οι οργανικές και μη συμπληγάδες της γυναικείας απόλαυσης...
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αδυνατούν να βιώσουν τον οργασµό, μην καταφέρνοντας να φτάσουν ώς εκεί, ανεξαρτήτως οργανικών προβλημάτων. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με εμάς τις γυναίκες και τι επηρρεάζει την σεξουαλική μας λειτουργία και δη την απόλαυση;
Η κορύφωση έχει άµεση εξάρτηση µε την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηµατική µας ωριµότητα. Σημαντικό ρόλο παίζουν η αυτοπεποίθηση, η αρνητική εικόνα που έχει µια γυναίκα για το σώµα της, η έλλειψη επικοινωνίας ή η µη αποδοχή του συντρόφου της, ο φόβος να µοιραστεί τις ερωτικές της επιθυµίες, οι θρησκευτικές αντιλήψεις και οι ηθικές αναστολές που µπορεί να προκαλέσουν ενοχές σε σχέση με την πραγματική της ταυτότητα και τα αυθεντικά της «θέλω».
Επίσης το άγχος για την επίτευξη του οργασµού αλλά και το καθηµερινό στρες είναι από μόνα τους ανασταλτικοί παράγοντες. Άλλες γυναίκες έρχονται σε οργασµό µόνο µε τον ερεθισµό της κλειτορίδας τους, ενώ άλλες µε τον ερεθισµό του κόλπου. Όπως και να 'χει, όλες έχουµε αναζητήσει το διάσηµο σηµείο G που υπόσχεται έντονους οργασµούς. Ωστόσο, νεότερα δεδοµένα δείχνουν ότι µάλλον αυτό το σηµείο δεν υπάρχει και ότι για να φτάσουµε στο... στόχο περισσότερη σηµασία έχει το σηµείο στο οποίο διεγείρεται µια γυναίκα προκειµένου να κορυφώσει και όχι το σηµείο όπου βιώνει τον οργασµό, ο οποίος, είτε είναι κολπικός είτε κλειτοριδικός, πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των µυών του κόλπου. Άρα ο οργασμός είναι κολπικός, απ΄ όπου και αν ξεκινά.
Λόγω της φυσιολογίας του γυναικείου σώματος και του περιβάλλοντος που επικρατεί στον κόλπο, συχνά μία γυναίκα μπορεί να βιώνει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτός µπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγµονή, όπως κολπίτιδα, µυκητίαση, τραχηλίτιδα, ενδοµητρίωση ή ακόµα και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Επίσης, οι ανατοµικές ανωµαλίες από τραυµατισµούς, χειρουργικές επεµβάσεις ή ακτινοβολίες κ.λπ. µπορούν να προκαλέσουν πόνο. Τέλος, στην εµµηνόπαυση ενδέχεται λόγω της µείωσης των ορµονών και της υπολειτουργίας των ωοθηκών να υπάρξει ατροφία των γεννητικών οργάνων µε αποτέλεσµα το σεξ να πονάει και να υπάρχει γενικότερη απουσία κολπικών υγρών που δεν ευνοούν τη διείσδηση. Καλό είναι σε περιπτώσεις που ο πόνος δεν οφείλεται σε λοιμώξεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ιατρού, να χρησιμοποιείται κάποιο λιπαντικό. Μην αναλαμβάνετε δράση μόνες σας σε καμία περίπτωση. Πρώτα εξεταστείτε!
Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που μπορούν να επηρρεάσουν ή και να αναστείλουν ακόμη την υγιή σεξουαλική λειτουργία μίας γυναίκας. Ορισµένες κατηγορίες φαρµάκων καταστέλλουν τη σεξουαλική ορµή ή µειώνουν τον τόνο των µυών που συµµετέχουν στον οργασµό. Το αντισυλληπτικό χάπι, για παράδειγµα, µπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική διάθεση, καθώς µειώνει την τεστοστερόνη που προκαλεί τη ροή του αίµατος στα γεννητικά όργανα. Επίσης η χρήση αντικαταθλιπτικών, ηρεµιστικών, υπνωτικών και αντιυπερτασικών χαπιών επιδρά αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση ρωτήστε τον γιατρό σας για να τροποποιήσετε τη φαρµακευτική σας αγωγή.

Τέλος ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι νευροπάθειες, οι διαταραχές στα νεφρά, η αθηροσκλήρωση, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες χρόνιες παθήσεις που µειώνουν τη ροή του αίµατος προς τα γεννητικά όργανα µπορεί να δηµιουργούν διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και κατ' επέκταση του οργασµού. Επίσης µπορεί να φταίνε και ορµονικές ή ενδοκρινικές διαταραχές αλλά και η αδυναµία της πυέλου (χαλαρό περίνεο) που µπορεί να συµβεί ύστερα από επαναλαµβανόµενους τοκετούς και συχνά οδηγεί και στην ακράτεια ή την ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Στην τελευταία περίπτωση συστήνονται ειδικές ασκήσεις (Κέγκελ) υπό την καθοδήγηση του γιατρού που µπορούν να δυναµώσουν τους µυς της πυέλου. Μην ντραπείτε σε καμία περίπτωση να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για το συγκεκριμένο πρόβλημα και φυσικά να αναζητήσετε ακόμη πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση σε κάποιο ιατρείο σεξουαλικών διαταραχών. Μην παραλείπετε τα καθορισμένα check-ups και αν το πρόβλημά σας είναι ψυχολογικό, μπορείτε να μιλήσετε σε ψυχολόγο, ώστε να φτάσετε στην αιτιολογία της αντίδρασης ή μη αντίδρασής σας. Επίσης, όταν είστε μεθυσμένη μπορεί όσο μεγάλη και αν είναι η διέγερση να μην φτάσετε πουθενά στο τέλος. Το ίδιο παθαίνουν και όσοι καπνίζουν πολύ.
SOS tip: Υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό με παρέα... Έρχονται δηλαδή σε οργασμό κατά τον αυνανισμό αλλά «χάνουν» τη μαγική στιγμή με τον εκάστοτε σύντροφό τους. Εδώ να σημειώσουμε πως, είναι όλα στο μυαλό. Χαλαρώστε και οδηγείστε τη σκέψη σας στο σημείο που πρέπει να επικεντρωθείτε. Μην αισθανθείτε άβολα να ζητήσετε από τον παρτενέρ σας να συνεχίσει στη στάση που σας βολεύει ή με το ρυθμό που σας εξυπηρετεί. Μέχρι να το βρείτε- ιδίως αν βρίσκεστε σε μόνιμη σχέση μην φοβάστε να γίνετε λίγο πιο «παρτάκιας» χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχάσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας-σε καμία περίπτωση! Γενικά, είναι πιο δύσκολο να μάθει μία γυναίκα το σώμα της σε συνάρτηση με έναν καινούριο σύντροφο από ό, τι με κάποιον που υπάρχει σταθερά στη ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου