Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ψάρια Σαβόρο

Ψάρια Σαβόρο
Ένα ορεκτικό, εξαιρετικός μεζές για αλκοόλ, από τη Δυτική Ελλάδα
Υλικά
Ένα κιλό ψάρια, μέτρια σε μέγεθος (μπαρπούνια, γόπες, πέρκες, μεγάλη μαρίδα) 
2 κούπες ξηρό κόκκινο κρασί
2 κσ δενδρολίβανο φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
2-3 σκόρδα φρέσκα
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
δύο χούφτες σταφίδες μαύρες
αλάτι
αλεύρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Αφού τα στραγγίσετε τα αλαυρώνετε και τα τηγανίζετε στο μισό ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα ψάρια σε μια πιατέλα, αφαιρείτε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.  
Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο και τα σωτάρετε. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι, προσθέτετε τις σταφίδες, αλατίζετε, και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 περίπου λεπτά, για να δημιουργηθεί η μαρινάδα.
Αραδιάζετε μια στρώση ψάρια σε ένα γυάλινο, μεσαίου βάθους "ταψί" και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο να τοποθετείτε στρώσεις ψάρια και να περιχύνετε με τη σάλτσα. Στο τέλος τα ψάρια πρέπει να ειναι εντελώς καλυμμένα από αυτή.
Σκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο.

Tip
Είναι ένα φαγητό που τρώγεται καλύτερα κρύο. όσο περισσότερες μέρες το αφήσετε μάλιστα στο ψυγείο (μην το παρακάνετε: 5-7 μέρες είναι αρκετές), τόσο νοστιμότερο ειναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου