Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σκληρά διλήμματα θα θέσει ο Σαμαράς

Την επιστροφή των συντηρητικών ψηφοφόρων και την προσέγγιση των πολιτών που κινούνται στο λεγόμενο μεσαίο χώρο θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Σκληρά διλήμματα θα θέσει ο Σαμαράς
Το κεντρικό δίλημμα της Νέας Δημοκρατίας προς τους ψηφοφόρους θα είναι σαφώς το «ευρώ ή δραχμή», προσδοκώντας έτσι την αύξηση της συσπείρωσης.
Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι αναφορές του κ. Αντώνη Σαμαρά στο «λόμπυ της δραχμής», ενώ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν σχολίασε το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.
Η Συγγρού θα εμμείνει στη στρατηγική της πόλωσης, αναδεικνύοντας τον ρεαλισμό των προτάσεων του κ. Σαμαρά, έναντι της ανευθυνότητας του κ. Τσίπρα, που όπως επισημαίνουν «γαλάζια» στελέχη, θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Άλλωστε, τα προεκλογικά σποτ της ΝΔ με το σύνθημα «Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε», αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν προς τους ψηφοφόρους.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει την συσπείρωση της λαϊκής Δεξιάς. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι δηλώσεις του από την Ρόδο, με τις οποίες ανέδειξε το μεταναστευτικό, την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια.
«Δεν είναι ελπίδα να προσκαλείς ανοιχτά στη χώρα σου όλου του κόσμου τους λαθρομετανάστες για να τους χαρίσεις ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Τριτοκοσμικό είναι. Ελπίδα είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη στην ασφάλεια. Δεν είναι ελπίδα να οδηγήσεις την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και τους Ελληνες στην απομόνωση. Εθνική καταστροφή είναι», δήλωσε. Επίσης, ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις θέσεις του που αφορούν τους εφοπλιστές. «Τα βάζει με τους εθνικούς πρωταθλητές με τις εξαγγελίες του ότι θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία», σημείωσε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου