Υλικά
350 – 400 γρ κάποιο κοντό ζυμαρικό (αχιβάδες κατά προτίμηση)
200 γρ λεπτά, κοντά πράσινα φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γρ τόνος κονσέρβα, σε ελαιόλαδο
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κσ λεπτή κάπαρη
1 μεγάλη πρέζα τσίλι σε νιφάδες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό, αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι τόσο το ζυμαρικό όσο και τα φασολάκια να είναι απλώς τρυφερά – al dente όμως πάντα.
Στο μεταξύ, ρίξτε τον τόνο, με το λάδι της κονσέρβας, σε ένα μπωλ και κομματιάστε το ψάρι με ένα πηρούνι, αλλά σε αρκετά μεγάλα κομμάτια. Ανακατέψτε μέσα το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, το τσίλι και αρλετό αλάτι και πιπέρι.
Σουρώστε τα ζυμαρικά με τα φασολάκια, και ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα του τόνου. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε και λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλετε, τόσο για τη γεύση, όσο και για να δώσει μια επιπλέον "υγρασία".
350 – 400 γρ κάποιο κοντό ζυμαρικό (αχιβάδες κατά προτίμηση)
200 γρ λεπτά, κοντά πράσινα φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γρ τόνος κονσέρβα, σε ελαιόλαδο
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κσ λεπτή κάπαρη
1 μεγάλη πρέζα τσίλι σε νιφάδες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό, αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι τόσο το ζυμαρικό όσο και τα φασολάκια να είναι απλώς τρυφερά – al dente όμως πάντα.
Στο μεταξύ, ρίξτε τον τόνο, με το λάδι της κονσέρβας, σε ένα μπωλ και κομματιάστε το ψάρι με ένα πηρούνι, αλλά σε αρκετά μεγάλα κομμάτια. Ανακατέψτε μέσα το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, το τσίλι και αρλετό αλάτι και πιπέρι.
Σουρώστε τα ζυμαρικά με τα φασολάκια, και ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα του τόνου. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε και λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλετε, τόσο για τη γεύση, όσο και για να δώσει μια επιπλέον "υγρασία".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου