Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ξεπουλάμε! ΟΤΕ, Ιπποδρομίες, τράπεζες και 6 ΔΕΚΟ...

Στόχος της κυβέρνησης παραμένουν συνολικά τα 50 δισ. ευρώ έως το 2015 από τις αποκρατικοποίήσεις. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού βγαίνουν πλέον προς πώληση τα «ασημικά» του Δημοσίου, με τον Οργανισμό Ιπποδρομιών (ΟΔΙΕ) να φέρεται ως εκείνος που θα ανοίξει τον χορό των αποκρατικοποιήσεων. Θα ακολουθήσουν ο ΟΤΕ, τράπεζες και 6 ΔΕΚΟ.

Ήδη, οι γαλλικοί ιππόδρομοι, PMU, κατέθεσαν πρόταση για τον ΟΔΙΕ, ενώ η Deutsche Telekom συζητά το ενδεχόμενο να αυξήσει από 30% σε 40% το ποσοστό της στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει το «πράσινο φως» για την περίπτωση του ΟΤΕ.

Παράλληλα, συζητείται η πώληση του 31% της ΔΕΠΑ και ακολουθεί η μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα, αλλά και η παραχώρηση του Παρακαταθηκών και Δανείων.

Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, θα προχωρήσουν η πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΛΑΡΚΟ φέτος, η διάθεση μετοχών έως 17% της ΔΕΗ το 2012 (με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ) και η πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου