Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σβαρτσενέγκερ, Ευρωπαίος Εξολοθρευτής...

Βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα θέλατε; Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για την κατάλληλη θέση. Ο "μίστερ Υφήλιος", έχοντας διατελέσει "Κόναν", θέτει πιο μεγαλεπήβολους στόχους. Επόμενος ρόλος ο ..."Κομισιόν(αν) ο Βάρβαρος"!

Είναι να μην μπει το μικρόβιο της πολιτικής μέσα σου. Η Καλιφόρνια αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα σχέδια του πρώην κυβερνήτη της. Στα φουσκωμένα μπράτσα του σκέφτεται πλέον να κρατήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ποιος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ποιος Ρομάνο Πρόντι; Ποιοι ήταν όλοι αυτοί πριν ασχοληθούν με τα "κοινά"; Έχουν υπάρξει "bodybuilder" για να μπορούν να σηκώσουν τα βάρη μιας τέτοιας θέσης; Έχουν πάρει αυτοί αναβολικά για να μπορέσουν να "χτίσουν" την ενωμένη Ευρώπη; Και πείτε πως κάποια στιγμή προσπαθήσουμε να μετοικήσουμε σε ξένο πλανήτη. Θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να τα βάλουν με εξωγήινα τέρατα ανάλογα του "Predator";

Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο ...εξολοθρευτής των προβλημάτων (ή των δικαιωμάτων) μας ήταν τόσο καιρό μπροστά στα μάτια μας. Ο 63άχρονος, αυστριακής καταγωγής, Σβαρτσενέγκερ είναι εδώ και όποτε τον χρειαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να προστρέξουν σ' αυτόν. Έχοντας μάθει καλά τη δουλειά ως "Mr. Freeze" στον "Μπάτμαν", θα αναλάβει εργολαβικά το ...πάγωμα μισθών και συντάξεων!

Αν νομίζετε πως τόση ώρα εξασκούμε το ταλέντο συγγραφής σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, μάθετε πως σε ερώτηση του Τύπου για το πολιτικό του μέλλον, ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε ότι οι δικοί του και οι συνεργάτες του τον προτρέπουν να επιστρέψει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Newsweek" ο στενός συνεργάτης του, Τέρι Τάμινεν, δήλωσε :" Τα επόμενα χρόνια η ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει έναν πρόεδρο μεγάλης εμβέλειας, έναν άνθρωπο ικανό να ενώσει την Ευρώπη. Οι Γάλλοι δεν θέλουν Γερμανό, οι Γερμανοί δεν θέλουν Ιταλό και πάει λέγοντας. Δεν είναι προτιμότερο να διαλέξουν έναν Ευρωπαίο από τις ΗΠΑ που θα αναβιώσει τα οράματα ενός Ουάσινγκτον ή ενός Τζέφερσον σε μια νέα και ενωμένη Ευρώπη; " πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου του Σβαρτσενέγκερ.

Κι όλα αυτά επειδή ο Ντέιβιντ Κάμερον, -ναι, ο βρετανός πρωθυπουργός- είναι άλλος ένας φορέας του φλεγματικού χιούμορ. "Πρέπει να αλλάξετε το Σύνταγμα των ΗΠΑ ώστε να μπορέσετε να θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΕ", είχε πει στον Σβαρτσενέγκερ σε συνάντησή τους στο Λονδίνο.

Η αλήθεια είναι πως, όσο τραγική κι αν μοιάζει μια σοβαρή θεώρηση του πράγματος, ποιος δεν θα ήθελε να δει μία συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον "πρόεδρο" Άρνολντ που θα τέλειωνε μ' ένα πολλά υποσχόμενο ..."Hasta la vista, baby";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου