Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Παγωμένη σοκολατόπιτα

Για εσάς τις τεμπέλες που θέλετε ένα δροσερό γλυκό όλο σοκολάτα, αλλά που να μην σας βαραίνει και να μην παίρνει μισή μέρα για να φτιαχτεί, η ακόλουθη σοκολατόπιτα θα γίνει η προσωπική σας «Βίβλος».

Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

Για τη κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα Γιώτης με γεύση σοκολάτας
6 κούπες γάλα φρέσκο
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη σαντιγί:
2 φακελάκια morfat corne με γεύση σοκολάτα
γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο:
1 κουβερτούρα 125γρ.
100ml. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά.
2. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και έπειτα βουτήξτε μέσα μία μία τις φρυγανιές.
3. Καλύψτε με αυτές τον πάτο ενός ταψιού.
4. Βάλτε τις 5 κούπες γάλα στο κατσαρολάκι να ζεσταθούν σε μέτρια θερμοκρασία και στην άλλη κούπα γάλα ρίξτε και ανακατέψτε τις κρέμες Γιώτης με τη ζάχαρη.
5. Αδειάστε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα.
6. Αδειάστε τη κρέμα πάνω στις φρυγανιές και αφήστε να κρυώσει καλά.
7. Όταν η κρέμα κρυώσει, ετοιμάστε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέστε τη ζάχαρη. Έπειτα απλώστε τη σαντιγί πάνω στη κρέμα.
8. Σε ένα μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα με το εβαπορέ. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και απλώστε το πάνω από τη σαντιγί.
9. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ιδανικά φτιάξτε το το βράδυ και κόψτε το το επόμενο πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου