Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το τέλειο δέρμα

Για όλες όσες υποφέρουν από… ασυνεπές δέρμα (αυτό, δηλαδή, που άλλες μέρες δείχνει υπέροχο και άλλες δημιουργεί ακμή), τα πράγματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά, αφού τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πρώτος κανόνας: μην προτιμάτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Χαλούν την ισορροπία των ορίων ζάχαρης στο αίμα σας και κάνουν κακό στο δέρμα. Πίνετε πολύ νερό και φροντίστε να καταναλώνετε πολλά υγιεινά σνακ, όπως φρέσκα καρότα, που έχουν τέλεια γεύση και καλμάρουν την πείνα.

Δεύτερος κανόνας: μη χρησιμοποιείτε peeling προσώπου όταν το δέρμα σας έχει σπυράκια -η τριβή θα τα ερεθίσει περισσότερο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τις παλάμες των χεριών σας για να απλώσετε στο πρόσωπο ένα αφρώδες καθαριστικό τζελ. Προτιμήστε αυτά που έχουν καθαριστικές αλλά και καταπραϋντικές ιδιότητες. Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια αντισηπτική λοσιόν που θα απλώσετε με βαμβάκι.

Τρίτος κανόνας: αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, προτιμήστε ένα ενυδατικό τζελ με ανάλαφρη υφή για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας. Αν όμως η περιοχή του Τ είναι ιδιαίτερα επηρεασμένη από ακμή, μην απλώσετε στο συγκεκριμένο σημείο. Δοκιμάστε καλύτερα τζελ από αλόη, γνωστή για τη συγκέντρωση ορυκτών μετάλλων και φυσικών στεροϊδών, που ενδείκνυται ως ενυδάτωση για δέρματα με ακμή

Τέταρτος κανόνας: δύο με τρεις φορές την εβδομάδα απλώστε μια μάσκα προσώπου από άργιλο που να περιέχει καολίνη. Αφήστε την για 20 λεπτά τη φορά προκειμένου να απορροφήσει τον ερεθισμό και να φροντίσει το δέρμα

Πέμπτος κανόνας: όσον αφορά στο μακιγιάζ, χρειάζεστε κάτι που να συνδυάζει την άνεση αλλά και να κρύβει τα σπυράκια, οπότε δοκιμάστε πούδρες με ορυκτά μέταλλα στη σύνθεσή τους, που χαρίζουν ανάλαφρη κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου