Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κοκοφοινικέλαιο: το φαγητό που σας αδυνατίζει

Κοκοφοινικέλαιο: το φαγητό που σας αδυνατίζει

Πως γίνεται ένα λάδι που περιέχει λιπαρά να σας αδυνατίζει;

Πρώτα απ' όλα, όταν λέμε πως σας αδυνατίζει δεν εννοούμε πως θα τρώτε δίχως αύριο και ταυτόχρονα θα χάνετε κιλά. Αυτό ξεχάστε το! Δεν γίνεται με κανενός είδους τροφής.

Απλά το κοκοφοινικέλαιο έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ενώ, λοιπόν, τα περισσότερα έλαια, συμπεριλαμβανομένων του ελαιόλαδου και του καλαμποκέλαιου, περιέχουν λιπαρά οξέα, τα οποία αμέσως κυκλοφορούν μέσα στον οργανισμό και «ρουφιούνται» από τα «πεινασμένα» λιπώδη κύτταρα που τα αποθηκεύουν, το κοκοφοινικέλαιο διαφέρει. Είναι πλούσιο σε ένα είδος λίπους που σπάνια βρίσκεται σε άλλες τροφές και είναι γνωστό ως τριγλυκερίδια μέσης αλύσου. Αυτά αντί να κυκλοφορήσουν στον οργανισμό πηγαίνουν κατευθείαν στο συκώτι όπου μεταβολίζονται. Μόνο που για να «καούν» απαιτούν έξτρα θερμίδες από τον οργανισμό.

Εισάγετε, λοιπόν, στη διατροφή σας κοκοφοινικέλαιο απλά φροντίστε να προμηθευτείτε το παρθένο μη επεξεργασμένο, να μην το τηγανίζετε γιατί καταστρέφεται στις υψηλές θερμοκρασίες και να το εναλλάσσετε και με άλλα έλαια, καθώς είναι κορεσμένο και κατ' επέκταση αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου