Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στην Αθήνα η τρόικα για διαπραγματεύσεις

Στο μικροσκόπιο της τρόικας θα μπουν και πάλι από σήμερα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Οι επικεφαλής των δανειστών μας καταφθάνουν στην Αθήνα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ενόψει της 6ης δόσης.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχο που βρίσκεται κοντά στους επιθεωρητές και επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι σκληρές, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ελλάδα να μην καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, για τον οποίον οι Έλληνες λένε ότι οφείλεται στην ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες αν αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση».

Δεν θα είναι εύκολα την επόμενη εβδομάδα» είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν ως βασικό στόχο την αποτροπή λήψης νέων πρόσθετων, επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση της χώρας είναι πάρα πολύ δύσκολη» και ότι «η ύφεση θα κινηθεί πάνω από 4,5%».

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες και εκτίμησε ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει το 2012 θετικό πρόσημο, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων θα έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα που είναι και το πραγματικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου