Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σπιτικό σκορδόψωμο

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το σκορδόψωμο που κολάζει μέχρι και βρυκόλακες.

Υλικά
Ψωμί της αρεσκείας σας
Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (παρμεζάνα, φέτα, μοτσαρέλα κ.λ.π.)
800 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
μαϊντανός
ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Ελαιόλαδο για το ψιλοβρόχι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
2. Προσθέστε τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη και όλα τα καρυκεύματα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να προετοιμάσετε το ψωμί.
3, Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
4. Κόψτε το ψωμί στο επιθυμητό πάχος. Τρίψτε κάθε φέτα με ένα κομμάτι του ωμού σκόρδου. Τοποθετήστε τες σε ένα ταψί και βάλτε τες στο φούρνο για περίπου 3-4 λεπτά μόνο για να γίνουν λίγο πιο τραγανές.
5. Αφαιρέστε το ψωμί από το φούρνο και ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι απλώστε σάλτσα πάνω σε κάθε μια φέτα και μετά τοποθετήστε μια γενναία ποσότητα τριμμένου τυριού. Ραντίστε πάλι με ελαιόλαδο και τοποθετήστε το ψωμί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου