Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Με βροχές και χιόνια η υποδοχή του 2012…

Ξεχάστε τον ήλιο για όσο τον είδατε…

Με βροχές και χιόνια η υποδοχή του 2012…

Από αύριο Παρασκευή αλλάζει άρδην το σκηνικό με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ένταση των ανέμων.

Κατά την πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία», από αύριο το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μ. στην Κεντρική Μακεδονία και σταδιακά μέχρι το πρωί του Σαββάτου και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στα πεδινά και στα παράκτια, καθώς και στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μ. και θα αρχίσουν νωρίτερα.

Το Σάββατο το πρωί θα αυξηθεί η ένταση των Β.Δ. ανέμων στην κοιλάδα του Αξιού (Βαρδάρης), ενώ στα «πόδια» της Χαλκιδικής οι ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι Β.Α. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν σταδιακά από δυτικά προς ανατολικά μέσα στο Σάββατο. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναμένεται καλός καιρός.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Για το Σάββατο, την τελευταία ημέρα του έτους, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές σποραδικές καταιγίδες.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα.

Ύφεση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Πρωτοχρονιά ο καιρός στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα ...φέρει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά της Ευβοίας και της Κρήτης και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου