Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σωστή διατροφή και την Πρωτοχρονιά

Σωστή διατροφή και τα Χριστούγεννα

Γίνεται, λένε οι διατροφολόγοι! Αν και η περίοδος των γιορτών είναι μια δοκιμασία για τον οργανισμό μας με πολλά εδέσματα και γλυκά ωστόσο αν ακολουθήσουμε σωστά ορισμένες συμβουλές θα βγούμε κερδισμένοι και όχι με παραπανίσια κιλά!

Γαλοπούλα:
Αποτελεί το βασικό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Το κρέας της έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα λίπους, για αυτό και τη χαρακτηρίζουμε «λευκή» πρωτεΐνη.
Οπότε καταναλώστε την άφοβα! Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, πηγή σιδήρου, φωσφόρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Γλυκά:
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι τα κυρίαρχα γλυκά, ως γνωστών. Προσοχή στην κατανάλωσή τους γιατί μπορεί να εκτοξεύσει τη θερμιδική πρόσληψη στα ύψη! Τα μελομακάρονα αποτελούν καλύτερη επιλογή, καθώς παρασκευάζονται με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, και μέλι αντί για ζάχαρη.

Περιέχουν τη μισή ποσότητα λίπους από τους κουραμπιέδες και συνήθως γαρνίρονται με άψητα καρύδια, που διατηρούν αναλλοίωτα τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά τους, που προστατεύουν την καρδιά, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου