Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παιδί χωρίς... φύλο!

Όλοι αναρωτιούνται αν το χαριτωμένο παιδάκι της οικογένειας Stocker είναι αγόρι ή κορίτσι. Οι γονείς του...



κρατούν το φύλο του κρυφό.

Μάθετε το λόγο αυτής της περίεργης απόφασης...

Το όνομα του παιδιού είναι Storm και πρόκειται για ένα ξανθό άγγελο τεσσάρων μηνών με απροσδιόριστο φύλο. Ακούγεται τρελό, όμως αποτελεί την πραγματικότητα μίας πενταμελούς οικογένειας Καναδών της Kathy Witterick, 38ετών, και του David Stocker, 39 ετών, οι οποίοι αποφάσισαν να κρατήσουν μυστικό το φύλο του τρίτου τους παιδιού, προκαλώντας πολλά σχόλια.

Δεν απαντούν στην πιο συνήθη ερώτηση, αν πρόκειται για αγόρι ή για κορίτσι. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν το παιδί τους απαλλαγμένο από κάθε είδους κοινωνικό στερεότυπο και να του δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξει μόνο του όταν μεγαλώσει.

Στη σημερινή κοινωνία αισθάνονται ότι τα παιδιά τους πιέζονται υπερβολικά από τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες του φύλου και ως αντίδοτο πίστεψαν ότι είναι καλύτερο να μην αποκαλύψουν σε κανέναν το φύλο του παιδιού τους. Το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό ακόμα και από τους παππούδες τους.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο της Toronto Star οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι οι γιοί του ζευγαριού, Jazz 5 ετών και Kio 2 ετών, ένας στενός οικογενειακός φίλος και δύο μαίες παρούσες κατά τον τοκετό. Αντί της συνήθους ανακοίνωσης που ακολουθεί τη γέννηση ''Είναι αγόρι'' ή ''Είναι κορίτσι'' οι γονείς έστειλαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και έλεγαν ότι ''Έχουμε αποφασίσει να μην αποκαλύψουμε το φύλο του μωρού μας κάτι που είναι για εμάς ένας φόρος τιμής στην ελευθερία και την επιλογή στη θέση του περιορισμού. Μία δήλωση για το τι θα μπορούσε να γίνει ο κόσμος μέσα στον οποίο θα ζει ο/η Storm (ένα πιο προοδευτικό μέρος;)



Οι αντιδράσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Κάποιοι μιλούν για ένα πείραμα κόντρα στα στερεότυπα και κάποιοι άλλοι για ένα πείραμα ενάντια στη φύση. Ένας αναγνώστης ανέφερε ότι η μυστικότητα αυτή είναι ένας καλός τρόπος να καταστρέψουν τη ζωή του παιδιού τους, θυσιάζοντας τη στο βωμό της ισότητας. Πρόκειται για μία ακραία απόφαση, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει αργότερα την κρυφή ατζέντα του ζευγαριού, ένα reality show, ένα βιβλίο ή μία ταινία. Κάποιοι άλλοι, ίσως πιο προοδευτικοί, μιλάνε για μία θαρραλέα απόφαση σε ένα κόσμο προκατειλημμένο γεμάτο ετικέτες και στερεότυπα. Μπορούν να αντισταθούν και το πετυχαίνουν με μεγάλη ευκολία.

Οι γονείς δηλώνουν υπερήφανοι για την επιλογή τους και αφήνουν και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το πώς θα φαίνονται στον έξω κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου