Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» κατέκλυσαν τις πλατείες!!!

Οι «Αγανακτισμένοι» κατέκλυσαν τις πλατείες
Περισσότεροι από 40.000 πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τη Βουλή...
ενώ δεκάδες παρέμειναν μέχρι το πρωί, διαδηλώνοντας ειρηνικά ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Έξω οι κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να «μουντζώνουν». Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομικών δυνάμεων, δίχως όμως να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα στις 18.00.

Ένα μικρό πάρτι στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αφού μία ορχήστρα με τύμπανα, τουμπερλέκια και άλλα μουσικά όργανα έπαιζε μουσική. Ο συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν διαρκώς και φώναζαν συνθήματα υπό τους ήοχυς της μουσικής.

Ο κόσμος γελάει, ελπίζει για το αύριο και φωνάζει «κλέφτες – κλέφτες». «Το κλέφτες είναι λίγο» λέει η Μαρία Κ., ετών 31 στο newpost. «Οι πολίτες σκέφτονται ότι είναι μέρος του σχεδίου, αυτό θα το ανατρέψουμε φωνάζουν. Λέμε στους ισπανούς ότι είμαστε εδώ, ξύπνιοι»

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του μετρό έκλεισε το σταθμό στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες, να μην έχουν πρόσβαση στο χώρο της διαδήλωσης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές, μισθωτοί, συνταξιούχοι ακόμη και μικρά παιδιά με τους γονείς τους. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας. Οι «indignados της Ελλάδας» ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο κατέβηκαν στις πλατείες και τους δρόμους για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όπως σημείωσαν και στην σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης, Facebook.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας ανυψωτικά μηχανήματα της επιχείρησης με το σύνθημα "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε".

Η διαμαρτυρία των πολιτών ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα.
Το newpost παρακολούθησε τη συγκέντρωση με τρεις δημοσιογράφους.

Συγκέντρωση από τους «αγανακτισμένους στο Λευκό Πύργο»

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν για αρκετές ώρες «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο».

Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».

«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στην Πάτρα
Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των Πατρινών που πήγαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας..

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των πολιτικών. Επίσης, μοίραζαν φέιγ βολάν, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ.

Έξω από το κτήριο «Παπαστράτου» η συγκέντρωση στο Βόλο

Παράλληλα, εκατοντάδες πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο "Παπαστράτου", στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Συγκέντρωση στα Χανιά

Εκατοντάδες «αγανακτισμένοι πολίτες» συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στα νέα οικονομικά μέτρα.

Οι περισσότεροι τόνισαν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία από το διαδίκτυο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέβηκαν στην πλατεία της αγοράς μαζί με τις οικογένειες τους.

«Αγανακτισμένοι» και στο Ρέθυμνο

Στην πόλη του Ρεθύμνου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικρασιατών. Όπως δήλωσαν αρκετοί πολίτες «μας ενδιαφέρει να εκφραστούμε χωρίς καμία πολιτική ομπρέλα, να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας, τα αδιέξοδα μας την ανασφάλεια που βιώνουμε».

Όσοι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Ρέθυμνο, επεσήμαναν πως βρέθηκαν όλοι μαζί «χωρίς να ξέρουμε αν αυτό θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα όμως υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας πως μπορούμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε και με άλλους τρόπους πέρα των γνωστών και άχαρων».

Διαδήλωσαν και οι Λαρισαίοι

Τη δική της συμμετοχή στο «Κίνημα αγανακτισμένων πολιτών», που βγήκαν σε πλατείες της χώρας, συμμετέχοντας στην από ημερών ειρηνική κινητοποίηση, που ξεκίνησε από την Ισπανία, είχε χθες και η Λάρισα.

Εκατοντάδες Λαρισαίοι, άρχισαν σταδιακά να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και έμειναν μέχρι αργά, διαδηλώνοντας με την παρουσία τους και μόνο, ήσυχα και σιωπηλά, την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και σε βάρος των πολιτών.

Tα διεθνή ΜΜΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Εκτενείς αναφορές πραγματοποίησαν τα διεθνή Μέσα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητες στις ελληνικές πόλεις.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) έχει άρθρο με τίτλο «Χιλιάδες διαμαρτύρονται για τη λιτότητα στην Ελλάδα», στο οποίο τονίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση,μετά από διαδικτυακή καμπάνια, εμπνευσμένη από την Ισπανία. Παράλληλα, αναφέρει ότι πάνω από 10.000 κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, 5.000 στη Θεσσαλονίκη, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις της Πάτρας, του Ηρακλείου και των Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων.

Το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση κατά τα ισπανικά πρότυπα, κατά των νομοθετών της χώρας και των κυβερνητικών μέτρων περικοπών. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι διαδηλωτές ονομάζονται «οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος», οι οποίοι οργάνωσαν την κινητοποίηση μέσω Facebook ακολουθώντας το παράδειγμα της Puerta del Sol.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου