Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το τεστ DNA «καίει» τον DSK

Νέα στοιχεία έρχονται το φως της δημοσιότητας και φέρνουν τον Ντομινίκ Στρος Καν...
σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα atlantico.fr , τα αποτελέσματα DNA του πρώην ισχυρού άνδρα του Δ.Ν.Τ έδειξαν ίχνη σπέρματος στα ρούχα της καμαριέρας . Οι συντάκτες του γαλλικού μέσου επικαλούνται επίσημο έγγραφο των αμερικανικών Αρχών για τις πρώτες εξετάσεις DNA, που πραγματοποίησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, αμέσως μετά την καταγγελία της καμαριέρας του Sofitel εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού.

Η έκθεση των αμερικανικών αρχών κάνει επίσης λόγο για εμφανή σημάδια πάλης και ίχνη άσκησης βίας «σε κάθε εκατοστό του δέρματος της γυναίκας».

Τα αποτέλεσμα των εξετάσεων γενετικού υλικού έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την θέση του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τις μαρτυρίες των δύο ρεσεψιονίστ του Sofitel , οι οποίες κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές ότι δέχτηκαν πρόταση από τον ίδιο να του κρατήσουν συντροφιά κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο ξενοδοχείο.

Στις δύο καταγγελίες υπαλλήλων του Sofitel, ήρθε να προστεθεί και η μαρτυρία αεροσυνοδού πως, λίγο πριν συλληφθεί στο αεροδρόμιο, ο Ντομινίκ Στρος Καν της είπε ότι έχει ωραία οπίσθια.

Όλα τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας, επιβαρύνουν τη θέση του πρώην ισχυρού άντρα του ΔΝΤ- εν αναμονή της επόμενης ακρόασής του από τη δικαιοσύνη στις 6 Ιουνίου.

Ο ίδιος έχει ζητήσει να ελεγχθεί εξονυχιστικά το παρελθόν της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό και υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία την αθωότητα του. Σε αποχαιρετιστήριο e-mail προς τους συναδέλφους του στο ΔΝΤ, ο Στρος Καν αρνείται για άλλη μια φορά τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει, γράφοντας : "Είμαι πεπεισμένος ότι η αλήθεια θα αποδειχτεί όπως και το ότι είμαι αθώος" .

Το αποχαιρετιστήριο e-mail του Στρος Καν στο ΔΝΤ

Ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλο το προσωπικό του ΔΝΤ έστειλε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, εκφράζοντας την μεγάλη του λύπη που αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των εξελίξεων και "κάτω από αυτές τις συνθήκες".

Ο εκτελών χρέη γενικού Διευθυντή, Τζον Λίπσκυ, προώθησε το e-mail που έλαβε από τον Στρος Καν σε όλο το προσωπικό του ΔΝΤ, όπου ο πρώην επικεφαλής εξηγεί ότι παραιτήθηκε για να απαλλαγεί το Ταμείο από τον "εφιάλτη" που αναγκάστηκε να βιώσει τις τελευταίες ημέρες.

"Οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά επώδυνες για την οικογένειά μου και για μένα. Όμως, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι το ΔΝΤ, κι εσείς αγαπητοί συνεργάτες μου, θα πρέπει να μοιραστείτε μαζί μου αυτόν τον εφιάλτη που βιώνω. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να φύγω", γράφει ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ στο ηλεκτρονικό του μήνυμα, που υπογράφει "Ντομινίκ" και έχει ημερομηνία της Κυριακής.

Στο ίδιο e-mail, o Στρος Καν επαινεί όλο το προσωπικό και τους συναδέλφους του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για ότι έχουν επιτύχει τα τελευταία 3 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό. "Ότι έχουμε καταφέρει είναι αποτέλεσμα της δικής σας σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Είμαι υπερήφανος που δούλεψα μαζί σας".

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αρνείται για άλλη μια φορά τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει, γράφοντας : "Είμαι πεπεισμένος ότι η αλήθεια θα αποδειχτεί όπως και το ότι είμαι αθώος" .

Ο Στρος Καν αποχαιρετά τους συναδέλφους του με την φράση: "Σας ευχαριστώ. Καλή τύχη για το μέλλον και εις το επανιδείν. Ντομινίκ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου