Οι άσχημες μέρες στη ζωή μας είναι πολλές. Οι αναποδιές, οι στεναχώριες, τα νεύρα, η μελαγχολία, είναι συστατικά της καθημερινότητάς μας και έρχονται «πακέτο» με όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα. Όλοι το ξέρουμε αυτό πλέον και η αλήθεια είναι πως τέτοιες μέρες είναι αναγκαίες. Γιατί, αν δεν είχαμε τις «μαύρες» μας που και που, πως θα καταλαβαίναμε τη διαφορά όταν θα ήμασταν χαρούμενοι;
Το πρόβλημα, έρχεται όταν αυτές οι μαύρες στιγμές πληθαίνουν και συνωστίζονται, κάνοντάς μας να «πιάνουμε πάτο» και να μην βρίσκουμε τη δύναμη να ξαναπατάμε στα πόδια μας.
Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν μερικές απλές «ασκήσεις», οι οποίες αν γίνονται καθημερινά και μετατραπούν σε καθημερινή συνήθεια, θα μας προστατέψουν από τον κίνδυνο της κατάθλιψης και θα μας κάνουν να βλέπουμε τη ζωή με άλλη ματιά, πιο αισιόδοξη.
1. Να στέκεστε και να κάθεστε με τη πλάτη ίσια και το κεφάλι ανορθωμένο: Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε ευθυγράμμιση, η ενέργειά σας ρέει, και όταν η ενέργεια ρέει ανενόχλητη, μπορείτε κι εσείς να λειτουργείτε πιο ανάλαφρα και αποτελεσματικά.
2. Χαμογελάστε: Ναι, είναι τόσο απλό κι ας ακούγεται κλισέ. Ένα χαμόγελο είναι η πιο εύκολη άσκηση και το πιο αποτελεσματικό «όπλο» απέναντι στις δυσκολίες.
3. Επαναλάβετε στον εαυτό σας θετικές επιβεβαιώσεις: Φράσεις όπως «Αισθάνομαι καλά», «Βλέπω την καλή πλευρά όλων», «Είμαι γεμάτος θετική ενέργεια» κλπ βοηθούν στο να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να μην σας βάλει τίποτα κάτω.
4. Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει: Δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο, απλώς κάτι που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Ορισμένα είδη μουσικής λειτουργούν καλύτερα από άλλα, αλλά κάντε τη δική σας δοκιμή και δείτε τι σας ταιριάζει. Οι έρευνες, ωστόσο, συνιστούν την κλασική και την new age μουσική.
5. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά σας, βρείτε λίγη ώρα για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Διαβάστε ένα βιβλίο, πηγαίνετε σε μια έκθεση, κάντε μια βόλτα και γενικότερα δώστε στον εαυτό σας ποιοτικές στιγμές.
6. Διαλογιστείτε: Ο Διαλογισμός είναι μια εξαιρετική συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε και θα σας βοηθήσει σε ότι κι αν κάνετε.
Τέλος, αν διαπιστώσετε πως πάσχετε από σοβαρή κατάθλιψη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μιλάμε για την ίδια σας τη ζωή και αυτό το θέμα δεν σηκώνει αντιρρήσεις ή αναβολές.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Η κατάθλιψη και 6 τρόποι για να τη διώξετε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου