Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τριήμερο καλοκαιρίας

Τριήμερο καλοκαιρίας

Αύριο λέμε «Όχι», λόγω Εθνικής Επετείου, αλλά ο καιρός λέει «ναι» για αποδράσεις, εξορμήσεις και γενικά βόλτες εκτός οικίας. Κι αυτό γιατί όπως μας καθησυχάσει και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο καιρός θα είναι αίθριoς!

«Με καλές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου καθώς δεν προβλέπονται σοβαρά καιρικά φαινόμενα, πέρα από κάποιες ασθενείς βροχές», αναφέρει ο κ. Αρνιακός.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα Δωδεκάνησα για πρόσκαιρη βροχή, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Σύμφωνα με τη πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σάββατο 29 του μήνα με καλύτερο καιρό και λιακάδα.
Ο καιρός δηλαδή προβλέπεται γενικά αίθριος στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενή βροχή στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με νεφώσεις θα «ξημερώσει» η Κυριακή, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι από τις βραδινές ώρες. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου