Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Όργιο σπατάλης

Η κυβέρνηση πληρώνει 55.000 ευρώ ενοίκιο για ακίνητο που στεγάζει υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών

Όργιο σπατάλης

Ο παραλογισμός της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης «ζει και βασιλεύει» παρά τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των απεχθέστερων για τους πολίτες δημοσιονομικών μέτρων, στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο και πληρώνει κάθε χρόνο 660.000 ευρώ για ενοίκιο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, πληρώνει 55 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για μίσθωμα ακινήτου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κρατική δαπάνη για ενοικιάσεις ακινήτων που ξεπερνούν τα 200 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, «για την στέγαση υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης υφίστανται 1.299 συμβάσεις μίσθωσης , στις οποίες τα κτίρια είναι άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων… Στο σύνολο των ως άνω μισθώσεων, καταβάλλονται μηνιαίως 8.373.168,78 ευρώ…».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, σε 771 συμβάσεις (από τις συνολικά 1.299) έχει επέλθει μείωση τουλάχιστον 20%, η οποία δεν υπολογίζεται στο παραπάνω συνολικό ποσό.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έφτασαν στο κοινοβούλιο μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αργύρη Ντινόπουλου, άγνωστη παραμένει, ωστόσο, η συνολική κρατική δαπάνη για τις ενοικιάσεις όλων των ακινήτων (και αυτών που είναι κάτω των 200 τμ.) στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβερνητική δέσμευση για εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και απογραφή όλων των δημόσιων ακινήτων έχει πάει …περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου