Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πώς επιβιώνεις τη Μέρα της Κρίσης

Πώς επιβιώνεις τη Μέρα της Κρίσης
Είσαι αλήθεια προετοιμασμένος για τη συντέλεια του κόσμου;

Σκηνικό ταινίας καταστροφής: οι ουρανοί ξερνούν φωτιά, τρομακτικοί σεισμοί ισοπεδώνουν πόλεις, μανιασμένοι αέρηδες συμπαρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, η γη ανοίγει και καταπίνει αδηφάγα και τα τελευταία ερείπια∙ ο ανθρώπινος πολιτισμός φτάνει οριστικά στο τέλος του. Κι εσύ έχεις 3 λεπτά ακριβώς να πάρεις ό,τι προλάβεις από το σπίτι σου, να τα ρίξεις βιαστικά σε έναν σάκο και να φύγεις το συντομότερο δυνατό από κει, μιας και η κοσμοχαλασιά δεν θα λυπηθεί το βιος σου.

Τι θα ’βαζες μέσα στον σάκο επιβίωσης; Θυμήσου, από τα πράγματα που πήρες εξαρτάται άμεσα η ζωή σου. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα βρεις καταφύγιο, τροφή ή νερό στην πορεία σου, οπότε καλό είναι να το λάβεις υπόψη σου! Θα έπαιρνες φαντάζομαι κάποια βασικά συστατικά επιβίωσης και μερικά αναντικατάστατα για σένα κειμήλια. Ωραία! Τσέκαρε τώρα αν έμεινε καθόλου χώρος στο backpack σου για τα απολύτως απαραίτητα αγαθά για την επιβίωσή σου. Αν όχι, άρχισε να ξεπακετάρεις…

υλικά κατασκήνωσης: σκηνή και sleeping bag ή έστω μια κουβέρτα και κάτι που θα χρησιμεύσει ως στέγαστρο. Ο καιρός σε συνθήκες βιβλικής καταστροφής υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι και πολύ φιλικός…

νερό: 2-3 λίτρα είναι απαραίτητα για τις πρώτες στιγμές του τέλους του κόσμου(!), ωστόσο καλή ιδέα είναι και μια συσκευή φιλτραρίσματος και καθαρισμού νερού, για να έχεις πάντα πόσιμο νερό.

συσκευασμένη τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως μπάρες πρωτεΐνης και κονσέρβες με μπόλικο λίπος. Δεν είναι ώρα τώρα να κοιτάξεις τη σιλουέτα σου!

προμήθειες υγιεινής και απολύμανσης: αν και τα μικρόβια δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχεις, χαρτί υγείας και οινόπνευμα είναι ωστόσο αναντικατάστατα.

κουτί πρώτων βοηθειών: η συντέλεια του κόσμου… συντελείται πράγματι, λες να μην πάθεις ούτε γρατσουνιά;

φάρμακα: αν παίρνεις αγωγή απαραίτητη για τη ζωή σου, καλό είναι να αποθηκεύσεις κάνα-δυο κουτιά στο σακίδιό σου. Πού θα ξαναβρείς ανοιχτό φαρμακείο;

μέσα για να ανάψεις φωτιά: ό,τι προτιμάς, αρκεί να δουλεύει! Προσάναμμα μην ξεχάσεις, αλλά και ένα μικρό σκεύος για… πάνω απ’ τη φωτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου